Παρασκευή ποτών για το στομάχι

Συνταγές παρασκευής στομαχικών ποτών

Παρασκευή ποτών για το στομάχι

Συνταγή: Πράσινο ποτό απομάξεως

Υλικά ποτού:

  • 750 γραμ. πιπερίτη (πιπέρι καγιέν)
  • 250 γραμ. κανέλλα 250
  • 150 γραμ. κορίανδρο (κόλιανδρο)
  • 50 γραμ. ξηρούς φλοιούς λεμονιού
  • 50 γραμ. ξηρούς φλοιούς πορτοκαλιού
  • 5 λίτρα οινόπνευμα 86° βαθμών

Αφήνουμε να μουσκέψουν επί ένα μήνα, αποστάζουμε, καθαρίζουμε και κάνουμε το ποτό.

1 ½ κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό

Αναμιγνύουμε το σιρόπι κρύο, χρωματίζουμε σε χρώμα χλόης, αφήνουμε να καθαρίσει και διυλίζουμε.

Συνταγή: Πράσινο στομαχικό νερό άλλου είδους

Υλικά ποτού:
20 γραμ. σινάνισο
20 γραμ. αγγελική
30 γραμ. κορίανδρο
20 γραμ. γαρύφαλλο
5 γραμ. βάλσαμο του Περού (Baume)
15 γραμ. κανέλλα Κίνας
20 γραμ. κιτρόμηλο (περγαμότου)
50 γραμ. Θύμινο
50 γραμ. δενδρολίβανο
10 γραμ. γεντιανή
10 γραμ. φλοιούς λεμονιού
10 γραμ. φλοιούς πορτοκαλιού
5 γραμ. γλυκάνισο αστεροειδές
3 λίτρα οινόπνευμα 86° βαθμών

Παρασκευή ποτού:
Αφήνουμε να μουσκέψουν οι ουσίες αυτές μέσα στο οινόπνευμα για ένα μήνα, αποστάζουμε, ζαχαρώνουμε και χρωματίζουμε πράσινα, όπως στο άλλο στομαχικό πράσινο ποτό, καθαρίζουμε έπειτα και διυλίζουμε.

Πηγή:Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική & ποτοποιία-Σαράντος/Βασιλάκης-Εν Αθήναις 1876

Διαβάστε ακόμη:Παρασκευή παραδοσιακών ποτών: Κονιάκ, ούζο, μαστίχα

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα