Σώστε τους "σπόρους μας"

Σώστε τους σπόρους μας-ντοκιμαντέρ

Το σώσιμο των σπόρων μας

"Οι σπόροι μας (Our Seeds)" είναι ένα ντοκιμαντέρ το δικτύου Seed Savers από την Αυστραλία. Οι ιδρυτές και συντονιστές του δικτύου αυτού Michel και Jude Fanton παρουσιάζουν μέσα από το ταξίδι τους σε έντεκα χώρες (κυρίως στην περιοχή του Ειρηνικού, αλλά και σε Ασία και Ευρώπη) την εξάπλωση των εμπορικών υβριδικών σπόρων που μαζί με τα χημικά που τους συνοδεύουν, έχουν ως συνέπεια την επικράτηση εμπορικών μονοκαλλιεργειών, την εξαφάνιση παραδοσιακών ποικιλιών, την κυριαρχία ενός παγκοσμιοποιημένου μοντέλου διατροφής και παραγωγής της τροφής.
Μας προτείνουν τη λύση σε όλα αυτά, μέσα από την αντίσταση μικρών ομάδων και κοινοτήτων που διασώζοντας σπόρους, "ανασταίνουν" τη βιοποικιλότητα του τόπου τους.

Ντοκιμαντέρ:Οι σπόροι μας - Our Seeds

Πηγή: Γεωσκώληκας

Διαβάστε ακόμη:Σπόροι: διάρκεια ζωής

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Ο παραπάνω πίνακας αφορά μόνο κηπευτικά? Τα αβοκάντο που μπορούμε να τα κατατάξουμε? Σε ποιο χρώμα? Ευχαριστώ. Σπύρος Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η εικόνα πάνω στην σελίδα σας τί ρόλο παίζει;;; Μήπως για να μας ενοχλή στο διάβασμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα θα ηθελα καποια βοηθεια σχετικα με κατι βατομουριες που εχω... ξεραινονται και οι 2 η μια εχει κατι ασπρα σαν σκονη κοντα στο κορμο...γνωριζει καποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα