Φτιάχνω φυτικά χάπια με βότανα

Φτιάχνω φυτικά χάπια με βότανα

Πως φτιάχνουμε φυσικά χάπια με βότανα

Σε πολλούς δεν αρέσουν τα χάπια. Μερικά είναι τεράστια και δύσκολα μπορείς να τα καταπιείς. Φτιάχνοντας τα δικά σας φυτικά χάπια, μπορείτε να τα παρασκευάσετε σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε, τόσο μικρά όσο ένα μπιζέλι ή ακόμη μικρότερα!
Και αν περιέχουν φτελιά, απλά θα γλιστρήσουν κάτω από το λαιμό σας με ευκολία.
Τα φυτικά χάπια φτιάχνονται από βότανα, με ένα συνδετικό υλικό που προστίθεται, για να τα κρατήσει όλα μαζί. Η σκόνη φτελιάς συχνά χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό.
Τα χάπια μπορούν να καταποθούν ή να διαλυθούν αργά στο στόμα σαν μια παστίλια. Φυλάγονται σε καλά κλεισμένα γυάλινα δοχεία, σε δροσερό, σκοτεινό, ξηρό μέρος, μέχρι ένα έτος.

Παρασκευή φυτικών χαπιών

  1. Κάντε σκόνη 30 γραμμάρια βότανο(α) σε ένα δυνατό μπλέντερ ή μύλο καφέ.
  2. Προσθέστε 7.5 γραμμάρια συνδετικό (σκόνη εσωτερικού φλοιού φτελιάς ή αλεύρι ολικής αλέσεως).
  3. Αργά προσθέστε τόσο νερό για να σχηματίσει ένα ζυμάρι. (Προσοχή: Ζύμη που είναι πάρα πολύ υγρή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει)
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Τοποθετήστε τα ομοιόμορφα μεταξύ τους με κενά σε ένα μεγάλο ταψί.
  5. Τοποθετήστε το ταψί σε ζεστό αέρα μακριά από τα παράθυρα για περίπου 10 ώρες. Ή τοποθετήστε το σε ένα φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν.

Μυστικές φόρμουλες χαπιών

  • Πονόλαιμο και βήχα: φτελιά, φλόμος εχινάκεια, γλυκόριζα, σαμπούκο και τζίντζερ.
  • Πεπτικό ενίσχυση: φτελιά, μελισσόχορτο, μάραθο, τζίντζερ και χαμομήλι.
  • Κρυολογήματα, γρίπη: μελισσόχορτο, εχινάκεια, αχίλλεια, σαμπούκο και τζίντζερ.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: Kid's Herb Book, A: For Children of All Ages – Lesley Tierra

Διαβάστε ακόμη:Τα 45 χάπια των αρχαίων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα