Ασθένειες και λάθος διατροφή

Ασθένειες και λάθος διατροφή

Τα λάθη στην διατροφής μας προκαλούν ασθένειες

Πόσο πλήθος κόσμου παραμένει στην άγνοια ότι η εξασθένηση του οργανισμού εξαρτάται από τα συνηθισμένα λάθη στη διατροφή. Πόσο πολλά είναι τα πρόσωπα που τους βλάπτει λιγότερο το επάγγελμά τους, παρά ο άσκοπος τρόπος της διατροφής τους.
Μαξ Ρούμπνερ – Γερμανός Φυσιολόγος και Υγιεινολόγος

Οι κάτοικοι της χώρας των αιωνόβιων κατοίκων της Αμπχαζίας έχουν ένα γνωμικό - «Αν είσαι άρρωστος – σε τρώνε τα σκουλήκια (βλ. παράσιτα)»

Παράσιτα: Παράσιτα είναι όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί - ιοί, μύκητες, βακτηρίδια, χλαμίδια και σκουλήκια, οι οποίοι ζουν εις βάρος του ξενιστή, τρώνε την τροφή του, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλατά του, τη σάρκα, τα όργανά του. Αποβάλλουν περιττώματα και τοξίνες. Ζουν στα έντερα, στο στομάχι, στο αίμα, στο συκώτι, στα πνευμόνια, στα νεφρά, στον εγκέφαλο, στα μάτια, στους μυς, στο δέρμα κ.α. (βλ. Εγκυκλοπαίδεια Δομή).
Υπολογίζεται, ότι στον κόσμο υπάρχουν περίπου 50 χιλιάδες είδη παρασίτων, τα οποία έχουν μέγεθος που ξεκινάει από πολύ μικροσκοπικά και φτάνουν μέχρι και 15 μέτρα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες Δ. Μπαουτον και Α. Φόστερ (1957) 55 εκατομμύρια χοίροι στις Η.Π.Α. είχαν μέσα τους περίπου 550 εκατομμύρια ασκαρίδες (σκουλήκια), το βάρος των οποίων ήταν περίπου 4.800.000 κιλά.
Στα μέσα του 20 αιώνα ο προφέσορ Μ. Νεβεδόμσκι υποστήριζε, ότι η ογκολογία είναι μέρος της παρασιτολογίας.

Η μικροβιολόγος Τ.Γ. Σβήτσγιεβα έχει κάνει ανακάλυψη, η οποία καταχωρήθηκε ως πατέντα ΝΚ-427 «Οι δυνατότητες της τριχομονάδας να «μετατρέπεται» σε κακοήθες κύτταρο» και τεκμηριώνει, ότι οι κακοήθεις όγκοι είναι το σύνολο μονοκυτταρικών παρασίτων της τριχομονάδας στην «καθιστική» κατάσταση. Καρκίνος είναι μια μολυσματική παρασιτική ασθένεια και η αρχή της είναι η τριχομονάδα (και εμείς διαβάζουμε, ότι στον κόλπο των βοοειδών και στη μήτρα τους υπάρχουν αστρονομικοί αριθμοί των τριχομονάδων).
Και το AIDS είναι όταν κάποιος είχε πολλά παράσιτα στον οργανισμό, και τα 12 είδη «μπήκαν» τελευταία, είναι παράσιτο μέσα στο παράσιτο και η «βασίλισσα» των παρασίτων - η τριχομονάδα.
Όπως υποστηρίζει ο δόκτωρ Άνταλ Μαξ «Το AIDS δεν είναι θανατηφόρα ασθένεια. Είναι μπίζνες του θανάτου».

Βασικές αιτίες που προκαλούν όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες

Ή πρώτη και βασική αιτία η οποία προκαλεί όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες είναι η λάθος διατροφή, βασισμένη στην κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες και ακατάλληλες τροφές όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για σαρκοβόρα ζώα, διότι η πέψη γίνετε με μεγάλη δυσκολία και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος.

Ένα μεγάλο μερίδιο των επιστημόνων της ιατρικής υποστηρίζει, ότι μπορούμε να πάρουμε από ζωικές τροφές τα απαραίτητα στοιχεία - πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλατα. Παραδείγματος χάριν να πάρουμε από κρέας σίδηρο και πρωτεΐνες, από γάλα το ασβέστιο. Όμως οι ζωικές τροφές, όπως είπαμε και πριν, είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες - 2ης ύλης τροφές, στις οποίες έχει γίνει ο μεταβολισμός (βλ. «Αυτοβιογραφία. Πως έγινα χορτοφάγος. Γιατί είμαι ολικά χορτοφάγος»), δεν έχουν φυτικές ίνες, έχουν τοξίνες, ιούς, βακτηρίδια, χλαμίδια, μύκητες, σκουλήκια, (τα κρέατα και τα ψάρια έχουν και πτωμαΐνες), αλλεργιογόνα, μικροβιοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, λίπη, χοληστερίνη, καζεΐνη (μια ισχυρή κόλλα), νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, 59 αυξητικές και ενεργές ορμόνες και προκαλούν όλες τις γνωστές ασθένειες.

Δεν μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά, διότι για να γίνει διάσπαση του γάλακτος σε διάφορα συστατικά εμείς πρέπει να έχουμε ένα ένζυμο που λέγετε λακτάση, για να γίνει διάσπαση της λακτόζης. Μετά την περίοδο του απογαλακτισμού ο οργανισμός σταματάει την παραγωγή της λακτάσης και δεν μπορεί να γίνει διάσπαση της λακτόζης σε διάφορα συστατικά (στη φύση κανένα θηλαστικό ζώο δεν πίνει γάλα μετά την περίοδο του απογαλακτισμού).

Το περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης, στο τεύχος 96 του 1996 ανέφερε ότι: «Περίπου 75% του παγκόσμιου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων του 25% αυτών που ζουν στην Αμερική χάνουν το ένζυμο της λακτάσης μετά τον απογαλακτισμό»
Τα αχώνευτα γαλακτοκομικά δημιουργούν προβλήματα στο συκώτι, στα νεφρά, στη ουροδόχο και χοληδόχο κύστη, στο στομάχι, στο λεπτό και στο παχύ έντερο, στα αγγεία, στην καρδιά κ.α, προκαλούν δυσκοιλιότητα και κατ΄ επέκταση - πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών (το 94% απ’ όλες τις αρρώστιες προέρχονται από τη δυσκοιλιότητα).

Αποδείχθηκε από πολλούς επιστήμονες της Ιατρικής, ότι οι ολικά χορτοφάγοι, οι οποίοι τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όσπρια έχουν περισσότερο ασβέστιο στα οστά απ’ αυτούς, οι οποίοι είναι ωολακτοχορτοφάγοι ή λακτοχορτοφάγοι.
Μεγάλο ρόλο για την υγεία του ανθρώπου παίζει το πυρίτιο. Είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην τροφή και τον άνθρωπο.
Δίχως πυρίτιο δεν μπορεί να γίνει χώνεψη και απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων. Δίχως χώνεψη δεν μπορεί να υπάρχει υγεία.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά το τυρί, γιαούρτι και το κασέρι, έχουν επεξεργασμένο - 2ης ύλης ασβέστιο και επικίνδυνά για την υγεία ραδιενεργά ισότοπα, όπως το στρόντιο-90 (εκπέμπει βήτα ακτινοβολία), το ιώδιο-131 (εκπέμπει γάμμα ακτινοβολία) και το πλουτώνιο-239 (εκπέμπει άλφα ακτινοβολία) τα οποία με την ακτινοβολία που εκπέμπουν, προκαλούν πολλές βλάβες στον οργανισμό. Αυτά τα στοιχεία είναι ισχυρότερα από το πυρίτιο. Το πυρίτιο δίνει στις αρτηρίες την ελαστικότητα, ενώ το ασβέστιο των γαλακτοκομικών προκαλεί την αρτηριοσκλήρωση.
Με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνεται το ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό, οι αρτηρίες γίνονται εύθραυστες, νεκρώνουν τα κύτταρα, όργανα.

Στα μέσα της δεκαετίας του 50 οι ραδιολόγοι στην Σοβιετική Ένωση, μετά από πολλές πυρηνικές δοκιμές, μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κρούανε τον κώδωνα του κίνδυνου προειδοποιώντας …«Παιδιά! Μην πίνετε γάλα!!! Έχει ραδιενέργεια!!!». Τα ζώα που βόσκουν λαμβάνουν τα ραδιενεργά ισότοπα με την τροφή τους που μεταφέρονται στους μυς και στο γάλα και δεν υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το ραδιενεργό στρόντιο-90, ιώδιο-131 και πλουτώνιο-239 στα γαλακτοκομικά και στο κρέας των ζώων, για βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό στη διεύθυνση:
http://www.sciencenews.gr

Οι καρκινοπαθείς έχουν πολύ μικρό ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό και πολύ μεγάλο αριθμό παρασίτων. Και τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν παράσιτα, άλλα σε μικρότερο ποσοστό.
Στο διάσημο βιβλίο του "Baby and Child Care" ο Δρ. Μπέντζαμιν Σποκ γράφει: Δεν συνιστώ την κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα μικρά παιδιά...Τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, βρίσκονται στα λίπη φυτικής προέλευσης. Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε αυτά τα λίπη είναι πολύ χαμηλή, ενώ αντίθετα περιέχει κορεσμένα λίπη που ενθαρρύνουν τα προβλήματα στις αρτηρίες αλλά και στο βάρος κατά την ανάπτυξη των παιδιών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Dr. Hans Deehl «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».
Σύμφωνα με τον Μάικλ Κλάπερ, M.D., ειδικό διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου "Pregnancy, Children and the Vegan Diet": "Οι άνθρωποι είναι τα μόνα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο που πίνουν το γάλα μίας μητέρας άλλου είδους. Είναι αφύσικο για ένα μωρό να πίνει το γάλα της αγελάδας, όπως είναι αφύσικο για ένα σκυλάκι να πίνει γάλα από μία καμηλοπάρδαλη! Τα μωρά των ανθρώπων δεν χρειάζονται το αγελαδινό γάλα για να συμπληρωθούν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν. Μπορούν να μεγαλώσουν υγιή και χωρίς αυτό. Το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση αλλεργιών στους ανθρώπους, ενώ συχνά περιέχουν αντιβιοτικά και χημικά στοιχεία. Κλινική εμπειρία έχει δείξει πως το αγελαδινό γάλα συνδέεται με πολύ συχνά προβλήματα υγείας (συνάχι, αλλεργίες, ωτίτιδες, βρογχίτιδα, άσθμα κλπ.). Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί".

Ο δημοφιλής ομιλητής και συγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal MD John A. McDougal είπε για το γάλα «Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα. Εκτός από το ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν έχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»
«Μην πίνετε γάλα για την υγεία σας», προειδοποιεί και ο Robert M. Mradiian. «Είμαι πεπεισμένος από το βάρος των επιστημονικών αποδείξεων ότι δεν ωφελεί καθόλου το σώμα σας. Μειώνει την θρεπτική αξία της διατροφής και την ασφάλειά σας».

Η εφημερίδα London Time στις 23 Αυγούστου του 1997 έγραψε «Ένας εικοσιτετράχρονος χορτοφάγος διαγνώστηκε με τη νόσο Creutzfeldt-Jacob. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το γάλα και το τυρί μπορεί να είναι η πηγή της λοίμωξης»
Το Ιατρικό Περιοδικό "The Lancet" στο τεύχος 116 του 1990 ανέφερε: «Tο αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίματος μέσω της εντερικής οδού κι αυτό το γεγονός, με τη πάροδο του χρόνου, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου στο αίμα. Η απώλεια του αίματος μπορεί να είναι μια αντίδραση στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος»
Και στο τεύχος 344 του 1994 ανέφερε: «Τα μωρά που κατανάλωσαν αγελαδινό γάλα είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές διάρροιας και 4 φορές να πεθάνουν από πνευμονία, απ’ ότι τα μωρά που έπιναν μητρικό γάλα. Η δυσανεξία και η αλλεργία στα γαλακτικά προϊόντα είναι ένας παράγοντος του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου»

Δεύτερη αιτία: Από μαγειρεμένη τροφή.
Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, δεν έχει ένζυμα (τα ένζυμα διεγείρουν την έκκριση γαστρικών υγρών και είναι απαραίτητα για την καλή πέψη), δεν έχει βιοενέργεια και βιταμίνες (καταστρέφονται σε θερμοκρασίες πάνω από 42 – 48 βαθμούς Κελσίου), έχει αλλοιωμένες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος. Σε συνδυασμό με την κατανάλωση εξαιρετικά δυσκολοχώνευτων και ακατάλληλων για τη διατροφή ζωικών τροφών προκαλούν όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες, όπως:

αδιαθεσία, αδυναμία, εξασθένιση οργανισμού, αιμορροΐδες, ακράτεια ούρων, αλκοολισμό, αλλεργίες,
αμυγδαλίτιδα, αναιμία, άνοια, αρθρίτιδα, αρτηριοσκλήρυνση, άσθμα, χαμηλό σωματικό βάρος, βήχα, βρογχίτιδα, γαστρίτιδα, γήρανση του οργανισμού, γρίπη, γυναικολογικά (ινομυώματα, εμμηνορροϊκοί πόνοι, κονδυλώματα,έρπης, τριχομονάδες κλπ.) δερματοπάθειες (ακμή, δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση κ.ά.), διαβήτη, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, εγκεφαλοπάθειες,  έλκος,  ελμινθίαση (σκουλήκια στα έντερα, στο στομάχι κ.α.), ελονοσία, ημικρανίες, ηπατίτιδα, ηπατοπάθειες, διαταραχές του θυρεοειδή, θρομβοφλεβίτιδα (θρόμβοι είναι οι αποικίες των τριχομονάδων στη «καθιστική» κατάσταση, εγκατεστημένες στις αρτηρίες – Τ. Σβήτσγιεβα), ιγμορίτιδα, ιλαρά, ίλιγγο, καρδιοπάθειες, καρκίνο, κρυολογήματα, λευχαιμία,  λοιμώδη αναιμία, μηνιγγίτιδα, μολύνσεις ουροποιητικού συστήματος, μυκητίαση, ναρκομανία, νεφροπάθειες, νοητική υστέρηση, απώλεια μνήμης, Αλτσχάιμερ, οστεοπόρωση, χαμηλό ανάστημα, οστεοαρθρίτιδα, οφθαλμοπάθειες, παθήσεις των δοντιών και των ούλων (τερηδόνα, ουλίτιδα), πανώλη, η νόσος του Πάρκινσον, παχυσαρκία, πνευμονία, προστατίτιδα, ρευματισμοί, σαλμονέλωση, έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, σεξουαλικές διαταραχές, ανικανότητα, υπογονιμότητα, στείρωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, σκωληκοειδίτιδα, στοματίτιδα, σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, συχνοουρία, σχιζοφρένια, τερατογένεση, υψηλά τριγλυκερίδια, τριχόπτωση, υπέρταση, υπόταση, φλεγμονές, φοβίες, φυματίωση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL), ψύχωση, ανισόρροπο χαρακτήρα, κρίσεις πανικού, επιθετικότητα, ωτίτιδες
και πολλές – πολλές άλλες ασθένειες.

Στη μελέτη του Dr. Francis M. Pottenger η οποία δημοσιεύτηκε το 1946 στο Αμερικανικό περιοδικό ορθοδοντικής και στοματικής χειρουργικής ο Pottenger έγραψε για τα πειράματά του με 900 γάτες σε μια περίοδο 10 χρονών.
Ο Pottenger τάιζε όλες τις 900 γάτες την ίδια τροφή, με τη μόνη διαφορά ότι η μια ομάδα την λάμβανε ωμή και η άλλη μαγειρεμένη τροφή.
Τα αποτελέσματα δραματικά αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των ωμών τροφών σε σχέση με τη μαγειρεμένη διατροφή.
Οι γάτες που τρέφονταν με ωμή, ζωντανή τροφή γεννούσαν υγιή γατάκια από χρόνο σε χρόνο χωρίς προβλήματα υγείας και πρόωρους θανάτους.

Αλλά οι γάτες που τρέφονταν την ίδια τροφή, μόνο που ήταν μαγειρεμένη, παρουσίασαν καρδιοπάθεια, καρκίνο, νόσο των νεφρών και του θυρεοειδή, πνευμονία, παράλυση, απώλεια δοντιών, αρθρίτιδα, γεννητικές δυσκολίες, μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, διάρροια, οξυθυμία, προβλήματα συκωτιού και οστεοπόρωση.
Η πρώτη γενιά γατάκια από γάτες που τρέφονταν με μαγειρεμένη τροφή ήταν ασθενή και αφύσικα, ή δεύτερη γενιά συχνά γεννιόταν αρρωστημένα ή πεθαμένα, και στην τρίτη γενιά οι μητέρες ήταν στείρες.

Τρίτη αιτία: Λόγο μειωμένης πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται μόνο στις φυτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αναποφλοίωτα δημητριακά και χόρτα. Συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του οργανισμού.
Έχει αποδεχτεί, ότι τα άτομα που καταναλώνουν 30 - 50 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη, εγκεφαλικών επεισοδίων, δυσκοιλιότητας και παχυσαρκίας.
Οι ζωικές τροφές δεν έχουν ούτε ένα γραμμάριο φυτικές ίνες.

Τέταρτη αιτία: Από την οξείδωση του οργανισμού.
Το φυσιολογικό αίμα είναι ελαφρός αλκαλικό - ph 7.35 έως 7.45. Όταν οι τιμές κατεβαίνουν κάτω από 7.35 η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως οξέωση, ενώ όταν οι τιμές ανεβαίνουν πάνω από 7.45 – αλκάλωση.
Η αύξηση του όξινου περιεχομένου στο αίμα, στα νεφρά και στα πνευμόνια δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για οξική ζύμωση και ως συνέπεια - πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών.
Οι ζωικές τροφές έχουν σχεδόν πάντα όξινη αντίδραση, ενώ οι φυτικές - περισσότερο αλκαλική.

Η οξείδωση του οργανισμού αυξάνετε όταν καταναλώνουμε τροφές, οι οποίες μετά από συγκομιδή, μακρόχρονη μεταφορά και αποθήκευση είχαν επαφή με το οξυγόνο, ή π.χ. στο μαγείρεμα, όταν το νερό κοχλάζει, εξατμίζεται το υδρογόνο και μένουν περισσότερα μόρια του οξυγόνου. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στο τηγάνισμα, όταν τα έλαια αλλοιώνονται και οξειδώνονται.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν σχεδόν όλες οι φυτικές τροφές, η αποφυγή μαγειρέματος (η ωμοφαγία) δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό στο οποίο δεν μπορούν να ζήσουν παθογόνοι οργανισμοί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι είχαν καρκίνο και όταν από παμφάγοι έγιναν χορτοφάγοι-ωμοφάγοι, θεραπεύτηκαν εντελώς από αυτήν την αρρώστια.
Η οξείδωση του οργανισμού, εκτός από τον καρκίνο, ενοχοποιείται επίσης και για ένα πλήθος ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, Alzheimer και στην πρόωρη γήρανση.

Πέμπτη αιτία: από ανάμικτη διατροφή.
Η ανάμικτη, ζωικής προέλευσης + φυτικής προέλευσης διατροφή προκαλεί τη ζύμωση και ως συνέπεια ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

Έκτη αιτία: Από σιταρίσιο ψωμί, κουλούρια, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κριτσίνια (είδη αρτοποιίας), διότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και δυσκολοχώνευτες τροφές, ψήνονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (περίπου 200 – 300 βαθμούς Κελσίου), ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν τη δομή τους. Προκαλούν δυσλειτουργία όλων των οργάνων, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, εντεροπάθειες και ως επακόλουθο πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών.
Επίσης το σιτάρι έχει όξινη αντίδραση και ή ζύμη του ψωμιού έχει μαγιά (μύκητες), οι οποίοι επίσης προκαλούν όξινη ζύμωση, πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών και ελμινθίαση (σκουλήκια των εντέρων).

Έβδομη αιτία: Από ακατάλληλο νερό. Σε θερμοκρασίες πάνω από 15 - 18 βαθμών Κελσίου και με επαφή με το οξυγόνο στο νερό πολλαπλασιάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Όγδοη αιτία: Αν αφήσουμε μαγειρεμένη τροφή έξω από το ψυγείο ή μέσα στο ψυγείο για πολλές μέρες. Με τη ζέστη και επαφή με το οξυγόνο στις τροφές πολλαπλασιάζονται παθογόνοι οργανισμοί. Η μαγειρεμένη τροφή πρέπει να καταναλώνεται όσο γίνεται συντομότερα.

Ένατη αιτία: Με την τεχνητή εισαγωγή εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών (εμβολιασμοί).
Ένα μερίδιο των επιστημόνων της βιολογίας και της ιατρικής υποστηρίζει, ότι με την εισαγωγή των εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών ο οργανισμός θα αναπτύξει αντισώματα.

Ξέρουνε με σιγουριά αυτοί οι άνθρωποι, πόσα αντισώματα θα παράγει ο οργανισμός μας;
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα;
Τα μικρά παιδιά έχουν δυνατό ή αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα;
Ο οργανισμός μας θα παράγει τόσα αντισώματα, όσο χρειαζόμαστε;
Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι οι εξασθενημένοι μικροοργανισμοί είναι όντως εξασθενημένοι;
Δεν μπορεί κάποιοι εξασθενημένοι ιοί σε κατάλληλες συνθήκες να γίνουν «κανονικοί» ιοί;
Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι οι νεκροί παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι νεκροί;
Μπορεί να βελτιώσουμε την υγεία μας εισάγοντας κάτι που είναι νεκρό;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με την εισαγωγή εξασθενημένων παθογόνων μικροοργανισμών σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, σε ένα εξασθενημένο οργανισμό, όπως μικρά παιδιά και βρέφη, αυτοί οι μικροοργανισμοί να επιζήσουν, να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν μια σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης Της Υγείας στο φυλλάδιο του γράφει …«Τα εμβόλια αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, όχι μόνο εξαιτίας των παρενεργειών τους, άλλα κυρίως του ότι αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο (από τις στατιστικές που δυστυχώς αποκρύπτονται από τα μάτια του ευρύτερου κοινού), ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι μόνο υποθετική».

Σύμφωνα με το National Vaccine Information Center των ΗΠΑ, οι γονείς πριν από κάθε εμβολιασμό πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους τις εξής ερωτήσεις:

Είναι αυτή τη στιγμή το παιδί μου άρρωστο εξαιτίας κάποιας ασθένειας;
Είχε κάποια σοβαρή αντίδραση σε προηγούμενο εμβόλιο;
Έχει ιστορικό το ίδιο – ή άλλο μέλος της οικογένειάς μου – αντίδρασης σε εμβόλια, σπασμούς ή νευρολογικές διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος;
Έχω ενημερωθεί εάν το παιδί μου ανήκει σε κάποια κατηγορία υψηλού κινδύνου για να παρουσιάσει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο;
Έχω ενημερωθεί πλήρως για τις πιθανές αντιδράσεις του εμβολίου που πρόκειται να κάνει;
Ξέρω να αναγνωρίζω μια αντίδραση στο εμβόλιο;
Ξέρω πώς και που πρέπει να την αναφέρω;
Γνωρίζω τον κατασκευαστή και τον αριθμό της παρτίδας του εμβολίου που πρόκειται να γίνει στο παιδί μου;
Είναι πιθανό, στην περίπτωση που κάποιος γονιός θα προσπαθήσει να συζητήσει όλα αυτά τα στοιχεία με τον παιδίατρο, να εισπράξει άρνηση για συζήτηση, σαρκασμό ή και κοροϊδία για την αγωνία του όσον αφορά την ασφάλεια του παιδιού του.»

Για τις βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλια διαβάστε βιβλίο του Dr. Med. Gerhard Buchwald «Εμβολιασμοί – Μια Επιχείρηση Βασισμένοι στο Φόβο» και «Εμβολιασμοί των Κατοικίδιων Ζώων, Ένα Θεσμοθετημένο Έγκλημα» http://www.ikko.gr/p/6-2006.html

Δέκατη αιτία: Μόλυνση από σκύλους, γάτες, ανθρώπους, δερμάτινα ρούχα, παπούτσια, πορτοφόλια, μαγειρικά σκεύη, ψυγεία, πατώματα, τουαλέτες, μπανιέρες, πλυντήρια, κλινοσκεπάσματα, στρώματα, καναπέδες, πολυθρόνες, χερούλια, χαλιά, πατάκια, μοκέτες, σκούπες, σπιτάκια των κατοικίδιων ζώων.
Τα σκυλιά και οι γάτες που τρώνε έτοιμες ζωικές τροφές και κροκέτες είναι συνήθως άρρωστα και μεταδίδουν πολλές ασθένειες, όπως π.χ. εχινοκοκκίαση, τοξοκαρίαση.
Στους φίλους μας πρέπει να δίνουμε μόνο φυτικές, ευκολοχώνευτες και δυναμωτικές τροφές, όπως αρακά, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, πλιγούρι, φακές, φαγόπυρο (ή μαυροσίταρο, ή χόντρος), ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού), μακαρόνια, όσπρια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, φουντούκια, καρύδια, καρπούζι, πεπόνι.
Τα σκυλιά και γάτες τρώνε σχεδόν τα πάντα, απλός συνήθισαν τελευταία να τρώνε έτοιμες τροφές και δεν πεινάνε.

Ενδέκατη αιτία: Από πρόσθετα χημικά, συντηρητικά, χρωστικά, βελτιωτικά γεύσης, βελτιωτικά όψης, υφής, τεχνητά αρώματα, χρώματα (τα Ε), κρυμμένη λακτόζη και συντηρητικά στις έτοιμες, βιομηχανοποιημένες τροφές, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, αναψυκτικά, γαριδάκια, γιαούρτι, καραμέλες, κέικ, κρουασάν, μπισκότα, παγωτά, μαργαρίνη, κρέμες. Κατηγορούνται για καρκινογένεση, τερατογένεση, πρόκληση αλλεργιών, καταστροφή βιταμινών, άσθματος, διαταραχές πίεσης, δερματικές και πεπτικές διαταραχές, ημικρανίες και πολλών άλλων ασθενειών.

Τα παράσιτα πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερους ρυθμούς όταν ο άνθρωπος καπνίζει ή καταναλώνει ορισμένα ποτά, όπως π.χ. κρασί. Δημιουργούνται μεγάλες αποικίες παρασίτων, οι οποίοι τρώνε τον άνθρωπο από μέσα και δηλητηριάζουν τον οργανισμό με τοξίνες και περιττώματα.

Γενικά πρέπει να ξέρουμε, ότι για να πολεμήσουμε οποιαδήποτε μολυσματική και μη ασθένεια, όπως π.χ. καρκίνο, AIDS, γρίπη κτλ. πρέπει να δημιουργήσουμε ακατάλληλες συνθήκες σε όλους τους παθογόνους οργανισμούς - ιούς, μύκητες, βακτηρίδια και σκουλήκια.
Πρέπει να επιδιώκουμε μέγιστη καθαρότητα των εσωτερικών οργάνων, του αίματος, των αγγείων, των εντέρων και του δέρματος.
Διατηρούμε καθαρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με συχνό σφουγγάρισμα των χώρων με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού.
Το νερό του κουβά πρέπει να αλλάζουμε συχνά, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση και πολλαπλασιασμός των μικροβίων στο διάλυμα (να μη χρησιμοποιούμε το διάλυμα της προηγούμενης μέρας).

Αφήνουμε τον ήλιο να μπει στο σπίτι
Κάνουμε ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι).
Με τις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου ο οργανισμός συνθέτει πολύ χρήσιμη βιταμίνη D η οποία συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και βοηθάει στη θεραπεία πολλών ασθενειών (π.χ. ηπατίτιδα, οστεοπόρωση, δερματοπάθειες).
Σύμφωνα με 2 μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες η βιταμίνη D περιορίζει έως και κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και πάνω από 66% τον κίνδυνο ανάπτυξης επικίνδυνων όγκων στο έντερο.
Να βγάλουμε από το σπίτι χαλιά, μοκέτες και πατάκια, τα οποία είναι εξαιρετικά μολυσμένα με διάφορα παράσιτα και σκόνη και είναι πολύ δύσκολα να τα καθαρίσεις.

Πλένουμε άσπρα ρούχα, κλινοσκεπάσματα σε θερμοκρασία 90 βαθμούς Κελσίου.
Να σιδερώνουμε καλά ρούχα, κλινοσκεπάσματα κτλ.
Να αποκλείσουμε από τη διατροφή κονσερβοποιημένες, «νεκρές» τροφές, επεξεργασμένα δημητριακά, προϊόντα από αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, γλυκά, τηγανιτά, τούρτες, τάρτες, σούπες.

Μια καλή θεραπεία σχεδόν για όλες τις αρρώστιες είναι να πίνουμε βρασμένο αποσταγμένο ή λιωμένο νερό με χυμό λεμονιού, τσάι από φασκόμηλο (έχει αντιοξειδωτική δράση μεγαλύτερη ακόμα και από το χαμομήλι), τσάι από χαμομήλι, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών και να τρώμε καρπούζι.
- Θέλεις να φας – φάε καρπούζι
- Θέλεις να πιεις – φάε καρπούζι
Το καρπούζι και το λεμόνι βρίσκονται στη κορυφή των τροφών που έχουν αντιοξειδωτική δράση και το καρπούζι αποτελείτε από 92% καθαρό, αποσταγμένο νερό με βιταμίνες, μέταλλα και άλατα.
Να τρώμε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως ραπανάκια, ρεπάνια, κρεμμύδι, σκόρδο, σταφύλια, σταφίδες, σύκα, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, ακτινίδια, μαρουλοσαλάτες, ντοματοσαλάτες, λαχανοσαλάτες, καροτοσαλάτες (όλα, αν είναι δυνατόν, οικολογικά, βιοκαλλιέργειας).

Το σκόρδο, κρεμμύδι, ραπανάκια, ρεπάνια και καρότα είναι αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά, σε συνδυασμό με τη χορτοφαγία και ωμοφαγία κατά των όλων μολυσματικών και μη ασθενειών.
Για πρόληψη τρώμε μία - δύο σκελίδες σκόρδο την ημέρα.
Το βράδυ προσπαθούμε να τρώμε όσο γίνετε νωρίς.
Δεν πρέπει να πίνουμε νερό 30 λεπτά πριν και 5 - 6 ώρες μετά το φαγητό.

Η Αμερικανική Διαιτητική Ένωση (American Dietetic Association), η μεγαλύτερη οργάνωση επαγγελματιών διατροφής στις ΗΠΑ δηλώνει στον ιστοχώρο της: «Οι χορτοφαγικές δίαιτες προσφέρουν διάφορα θρεπτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιπέδων κορεσμένου λίπους, χοληστερόλης και ζωικών πρωτεϊνών καθώς επίσης και πιο υψηλών επιπέδων υδατανθράκων, ινών, μαγνησίου, καλίου, φολικού οξέως, και αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνης C και E και φυτοχημικά.
Οι χορτοφάγοι έχουν αναφερθεί να έχουν ποσοστιαία χαμηλότερο βάρος σώματος από μη-χορτοφάγους, καθώς επίσης και χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις.

Οι χορτοφάγοι παρουσιάζουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αίματος, χαμηλότερη πίεση αίματος και χαμηλότερα ποσοστά υπέρτασης, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο του κολικού και προστάτη.»
Ο ιστοχώρος της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (American Heart Association) δηλώνει: «Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι χορτοφάγοι φαίνεται να έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων (που προκαλούν καρδιακή προσβολή), υψηλή πίεση αίματος, σακχαρώδη διαβήτη και μερικές μορφές καρκίνου.»

Μελέτες δείχνουν ότι το μητρικό γάλα μιας χορτοφάγου μητέρας έχει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα υπολείμματος φυτοφαρμάκων από μιας μη-χορτοφάγου.
Για πιο ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία (π.χ. καρκίνος, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες κτλ.) απευθυνθείτε σε ειδικούς της Αγιουρβέδα (φυτοθεραπευτές) ή γιατρούς, φυτοθεραπευτές της φυσικής - ήπιας - αφάρμακης Ιατρικής

Ιδανικές θεραπείες

- Νηστειοθεραπεία-Ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι)-Αεροθεραπεία, υψοθεραπεία-Αυτοθεραπεία-Βοτανοθεραπεία-Χυμοθεραπεία (κατανάλωση φρέσκων χυμών φρούτων και λαχανικών)-Λεμονοθεραπεία (πόση νερού με χυμό λεμονιού)-Καρπουζοθεραπεία-Κερασοθεραπεία-Ντοματοθεραπεία-Πορτοκαλοθεραπεία-Σταφυλοθεραπεία-Ουροθεραπεία-Υδροθεραπεία,ποσιθεραπεία-Υπερθερμία*-Φρουτοθεραπεία-Φυτοθεραπεία-Χορτοφαγία-Ωμοφαγία

Συμπληρωματικές – παράλληλες θεραπείες
Θαλασσοθεραπεία-Κινητική θεραπεία-Μασάζ-Σεξοθεραπεία

* Υπερθερμία. Σήμερα η Ιατρική γνωρίζει, ότι τα καρκινικά κύτταρα (βλ. παράσιτα - τριχομονάδες) δεν επιζούν σε θερμοκρασίες άνω των 41.5 βαθμούς Κελσίου.

Πυρίτιο έχουν:Κρεμμύδι-Λεμόνι-Σκόρδο-Τσουκνίδα-Φράουλα-Χαμομήλι-Σίκαλη-Κριθάρι-Πλιγούρι-Μαρούλι-Ελιές-Και οι φλούδες όλων των φρούτων και των λαχανικών γενικώς.

Φυτικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακά, αντιμυκητιασικά,αντιοξειδωτικά, αντισηπτικά, κατά του καρκίνου, του AIDS και όλων των μολυσματικών και μη ασθενειών:

Αγριάδα-Αγριμόνιο-Άκορος-Αλόη-Αντράκλα-Αμύγδαλα, κουκούτσια πικρού αμυγδάλου-Αμυγδαλιά-Απήγανος-Αχιλλέα (ή χιλιόφυλλος)-Αψιθιά (ή αρτεμισία)-Βαλεριάνα-Βάλσαμο-Βατόμουρα-Γαρίφαλο-Δάφνη-Δίκταμο-Ελιά-Ελιές ανάλατες, φρέσκιες-Θρούμπι-Θυμάρι-Ιτιά-Κακάο, ωμή σοκολάτα, ρόφημα κακάο-Καρπουζόσποροι-Καρύδια-Αφέψημα από φύλλα καρυδιάς-Εγχυμα από φλούδες πράσινης καρυδιάς-Κολοκυθόσποροι-Κανέλλα-Καρότο-Κρεμμύδι-Λάχανο-Λεβάντα-Λεμόνι-Ντομάτα με τη φλούδα-Μάραθο-Μαρούλι-Μελισσόχορτο-Μέντα-Μήλα-Μπραζίλ- Μπρόκολο-Πιπέρι μαύρο-Κόκκινη καυτερή πιπεριά-Πιπερόριζα-Πράσινο τσάι-Πορτοκάλια-Ραδίκια-
Ραπανάκια-Ρεπάνια-Σινάπι (μουστάρδα)-Σκόρδο: ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδου σ’ ένα φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να μουσκέψει για όλη τη νύχτα και το πίνουμε πρωί, νηστικοί για 20 μέρες. Άλλος τρόπος: βράζουμε 3 σκελίδες σκόρδο σε δυο ποτήρια νερό και το πίνουμε σε δυο δόσεις.
- Σταφίδες-Σταφύλια με τη φλούδα-Σύκα-Τσάι του βουνού-Φασκόμηλο-Φλαμούρι-Φλούδα ροδιάς-Φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών-Χρένος (ή χράνος, ή κρένο)-Χαμομήλι.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε γενική αποτοξίνωση του οργανισμού, αυστηρή νηστεία, ποσιθεραπεία ή χυμοθεραπεία, ωμοφαγία (βλ. «Ιδανικές θεραπείες»).

Σας εύχομαι καλή υγεία

Προτεινόμενα βιβλία
Σβήτσγιεβα Τ.Γ.-Το Έμφραγμα Είναι Καρκίνος της Καρδιάς-Καρκίνος – Αυτό δεν Είναι Καθόλου Απλό-Γνώρισέ την! Τριχομονάδα – Προκαλεί Καρκίνο

Δρ. Κ. Μουρούτης-Όλη η Αλήθεια για το Γάλα-Όλη η Αλήθεια για τα Εμβόλια

Πηγή: Του Βασίλη Καφαταρίδη συγγραφέα του βιβλίου "Ουμανιστική χορτοφαγία"

Διαβάστε ακόμη:Πηγές βιταμινών από βότανα

8 σχόλια:

 1. χμμμ μπερδεύτηκα. Άρα το να πίνει κανείς γάλα και να τρώει τυρί του κάνει κακό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος8/6/10, 12:09 μ.μ.

  Όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέρχονται από σοβαρές μελέτες είναι δεκτά. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω λόγω εμπειρίας είναι το εξής: Είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας που αποκόπηκε από την παραγωγή της τροφής. Οι αγρότες θα σταθεροποιηθούν στο 4% του ενεργού πληθυσμού. Δηλαδή το 96% δεν παράγει τρόφιμη ύλη !!!! απλά την αγοράζει. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να μην εκπέμπει συναγερμό, αλλά υποθάλπει μία λανθάνουσα νόσο: ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ συνυφασμένη την άγνοια. ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ !!! ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΑΦΙ ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΗΠΟ, ΔΕΝ ΓΕΥΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥ. Το κυριότερο δε, είναι το εξής: Κουρασμένος και ιδρωμένος (με μέτρο φυσικά) είσαι σαν μυλόπετρα μεγατόνων. Διακρίνεις συγχρόνως στον εαυτό σου τι ανάγκες έχεις από τρόφιμη ύλη. Προσωπικά όταν γυρίζω από το κτήμα μου και έχω εργασθεί σκληρά (λισγάρεμα, τσάπισμα....) μπορώ να φάω 1 κοτόπουλο στο φούρνο μόνος μου, και δύο σαλάτες χωριάτικες και ένα ψωμί με 2 μπύρες και μια φέτα τυρί. Τότε νιώθω ότι ανέβηκε η στάθμη των κυττάρων μου... Πίνω και νερό και νιώθιω ότι παίρνω οξυγόνο. Αισθάνομαι το είναι μου να αναστένεται!!! Τον χειμώνα σε ημέρες ανάπαυσης και γλυκιάς θαλπωρής εκπεμπομένης εκ της εστίας, και ένα τσάι και λίγος χαλβάς με ελιές είναι σκανδαλωδώς επαρκέστατα... Δεν πάς να κάνεις του κόσμου τις δίαιτες και να τρώς τα καλύτερα βιολογικά και κορυφαία τρόφιμα όλου του κόσμου και τα καλύτερα λαχανικά.
  Αν κάθεσαι σε γραφεία, δουλεύεις σε εργοστάσια με κάθε είδους ρύπους και το κυριότερο να μην έχεις φίλους να επικοινωνείς με αγάπη, ό,τι και να εφαρμόσεις από διατροφή θα αισθάνεσαι κενός. Δεν σε "πιάνει" το φαγητό. Έτσι δεν λέγανε οι παλιοί.
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ 50% ΣΩΜΑ (ΥΛΗ) ΚΑΙ 50% ΨΥΧΗ (δημιουργημένη από την Αγία Τριάδα).
  Για ολοκλήρωση των σκέψεών μου καταθέτω ως επίλογο:
  Σεβαστά τα δεδομένα του άρθρου. Τα ασπάζομαι όλα και τα δέχομαι ευμενώς. Αλλά δεν μπορώ να μην προσθέσω τις παραπάνω παραμέτρους. Αν δεν ζήσει κάποιος σε επαφή με τη φύση, να εργασθεί και να διδαχθεί από αυτήν δεν πρόκειται να καταλάβει ούτε το μεγαλείο του σώματός του ούτε το μεγαλείο της ψυχής!!! Θα ζει (και όντως ζει) σε ένα λαβύρινθο που ό,τι μέτρα και να λάβει θα είναι επιδερμικά με διάρκεια ισχύς κάποιων δευτερολέπτων...
  Κατάθεση ψυχής και σώματος από έναν πρώην δημόσιο υπάλληλο, (νῦν δε γεωργό). Που δεν ζηλεύει ούτε τους πολιτικούς που ζουν σε χλιδή, ούτε τους δημοσίους υπαλλήλους που τους απασχολεί πότε θα βγούν στη σύνταξη και τι εφάπαξ θα πάρουν... Παιδιά ζήστε γεωργοκτηνοτροφικά, αρκεσθήτε σε μία μικρή στέγη, σε λίγα ρούχα που να μοσχοβολάνε και να είναι φρεσκοπλημένα, βοηθήστε μερικές γιαγιάδες και παππούδες της γειτονιάς σας, αναπτύξτε φιλίες με λίγους φίλους που να είναι και αυτοί στα ίδια Hz, ασχοληθείτε (μητέρες) μόνο με τα παιδιά σας, μα μόνο με τα παιδιά σας !!!! μάθετε να κάνετε απλά παραδοσιακά φαγητά με υλικά του τόπου σας, με βοηθό το ωραίο αυτό site, διαβάστε και Παπαδιαμάντη, πείτε μια μικρή προσευχή πριν το φαγητό, Εκκλησιαστείτε την Κυριακή μόνο όμως με καθαρή συνείδηση και χωρίς να έχουμε στενοχωρήσει κανέναν... αν μπορείτε σε κανένα απομακρυσμένο χωριό με παλιά Εκκλησία, γιατί μόνο εκεί προσεύχεται η ψυχή και όχι στις σημερινές που είναι σαν μουσεία και οι επίτροποι και οι παπάδες είναι οι Αλάθητοι και οι οδηγοί του Παραδείσου..... Διότι και το 50% του είναι μας εστί ψυχή ζώσα!!!! Γεια και χαρά σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δε νομίζω πως γεννήθηκε νέα νόσος που λέγεται τεμπελιά, καθώς η εργασία μας είναι σκληρότατη. Απλώς έχουν έντεχνα συγκεντρώσει λίγοι τις βασικές εργασίες...
  Απλά μας έχουν κατευθύνει έτσι ώστε να μη δημιουργούμε πια!
  Την ανάγκη της δημιουργίας την αντικατέστησε ο καταναλωτισμός!
  Αυτό που μας λείπει είναι ο χρόνος!
  Αντι να παράγουμε και να δημιουργούμε αγοράζουμε χρόνο παίρνωντας έτοιμα τα προϊόντα, μα καθόλου καλά σε ποιότητα όπως αν τα φτιάχναμε οι ίδιοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε
  Εμείς οι ίδιοι φταίμε πρώτα που γίναμε τεμπέληδες και αφήσαμε ειδικά από τη δεκαετία του 1990 και μετά διάφορα νεόκοπα έντυπα ιλουστρασιόν γκλαμουριάς να μας επηρεάζουν στη σκέψη, με τους απατηλούς εικονικούς σελέμπριτι παράδεισους που προέβαλαν, και όλος ο κόσμος , ειδικά οι νεότεροι πίστευαν πως η ουσία είναι στο φραπέ το ποτό το κλάμπινγκ και τη μούρη το σαββατόβραδο. Πού όρεξη για σπορ, για φύση, για δημιουργία , μόνο τι θα φορέσουμε, τι θα πιούμε και ποιο είναι το πιο ιν μέρος για να πάμε να μας δούνε ότι πήγαμε!!!.

  Και τα παραπάνω είναι τα απόνερα, αφού μερικές δεκαετίες νωρίτερα κάποιοι άλλοι με τις κατευθυνόμενες συμφεροντολογικές αποφάσεις τους ρήμαξαν τα Ελληνικά χωριά, την γεωργία και τα δάση μας…
  Και τώρα ρημάζουν το νερό, την τροφή, την υγεία και τη ζωή μας…
  Εμείς δεν τους αφήσαμε; Δεν πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι; Το να διαβάζουμε απλώς τι μπορούμε να κάνουμε δεν παίζει κανένα ρόλο αν δε το εφαρμόζουμε στην πράξη και στην καθημερινότητά μας.
  Οι αρχαίοι Έλληνες πριν φάνε πηγαίνανε ή για άσκηση στις πολεμικές τέχνες ή στο χωράφι τους για εργασίες πρώτα, για να ωφεληθούν.
  Μήπως γνωρίζανε την άδηλο αναπνοή;
  Ποιος γνωρίζει πόσο καλό κάνει ο ιδρώτας με την άδηλο αναπνοή του σώματός μας;
  Πολύ με χαροποίησε το σχόλιό σου ,αλλά επειδή η αισιοδοξία είναι δύναμη , θέλω εν κατακλείδι να παρατηρήσω ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφει το βλέμμα στη φύση και τη δημιουργία και το ελπιδοφόρο είναι ότι πρόκειται για νέους. Η μαγκιά είναι μέσα στη μαυρίλα και τη σκοτεινιά να διακρίνεις την πιο μικρή φλόγα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τα θερμα μου συγχαρητηρια
  για το ιστολογια σας
  ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον
  να στε καλα..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η προσωπική μου άποψη για αυτό το άρθρο είναι ότι
  παραθέτει πολλές πληροφορίες και απόψεις με πραγματικά ελάχιστες και επιλεκτικές παραπομπές και πηγές που να τις υποστηρίζουν.

  Για παράδειγμα ο Francis M.Pottenger Jr ενστερνίζονταν τις απόψεις του οδοντίατρου Weston A Price. (Nutrition and physical Degeneration). Όταν κάποιος διαβάσει το Cats του Pottenger δεν επιτρέπεται να μην διαβάσει το Nutrition and physical Degeneration του W Price. Σε αυτό το βιβλίο δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η απόλυτη ωμοφαγία και φυτοφαγία. Χαρακτηριστικά O W Price αναφέρει στο βιβλίο του ότι όλες οι φυλές που τρέφονταν με παραδοσιακό τρόπο είχαν καλή υγεία αλλά οι φυλές που τρέφονταν με περισσότερο κρέας και παράγωγα του εμφάνιζαν ακόμα μεγαλύτερη υγεία και ευρωστία.

  Το πόσο κρέας και το πόσα λαχανικά πρέπει να καταναλώνει κάποιος καθορίζεται κυρίως από το μεταβολικό τύπο του καθένα. (Metabolic Typing Diet των William Linz Wolcott and Trish Fahey (Jan 2, 2002)

  Φυσικά και δεν πρέπει να παστεριώνεις το γάλα και να εκθέτεις το κρέας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όπως φυσικά πρέπει και τουλάχιστον το 50% των τροφών μας να καταναλώνονται ωμά.

  Quiz.
  Οι Βιταμίνη Β12 από πια φυτική τροφή μπορεί προσληφθεί; Μάλλον από συμπλήρωμα διατροφής για ένα φυτοφάγο.

  Η καρνιτίνη;
  Η καρνοσίνη;
  Η αληθινή βιταμίνη Α;(Όχι το β-καροτένιο)
  Η ενεργή μορφή ω3 (EPA,DHA) απαραίτητων λιπαρών οξέων; (όχι το ALA)
  Η χοληστερίνη; Συστατικό όλων των κυττάρων του ανθρώπου και σημαντικών ορμονών όπως D3, τεστοστερόνη, κορτιζόλη...
  Η βιταμίνη Κ2; (εκτός αν όλοι τρώμε μίσο και σασίμι συχνά πυκνά)

  Ειδικά όταν αυστηροί φυτοφάγοι
  αποφασίσουν να φέρουν στο κόσμο ένα παιδί θα πρέπει να αναρωτηθούν για όλα τα παραπάνω συστατικά στη διατροφή τους.

  Από την ώρα που αναπτύχθηκαν τόσο πολύ οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρίες συμπληρωμάτων άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτοι 100% φυτοφάγοι. Γιατί αν κάποιος ζούσε σε μία χώρα όπου η Γή παγώνει τους περισσότερους μήνες του χρόνου θα έπρεπε κυριολεκτικά να φάει τα πόδια του αν δεν δέχονταν να φάει ψάρι, φώκια ...

  Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το κρέας και τα παράγωγα του αλλά η ποιότητα της τροφής και της ζωής των ζώων που χρησιμοποιούμε για να παράγουμε τροφή. Φυσικά και δεν πρέπει να παστεριώνεις το γάλα και να εκθέτεις το κρέας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Νομίζω ότι αν όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο αυτό ίσχυαν φυλές όπως οι Ινουίτες (τρώνε και ωμό κρέας) και οι Μασιά (πίνουν φρέσκο αίμα και απαστερίωτο γάλα) θα είχα εκλείψει από την πολύπαθη τούτη Γή.

  Η αντιμετώπιση και η προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού θέματος θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι λιγότερο επιπόλαια.

  Για περισσότερα επί του θέματος και όχι μόνο:

  http://www.westonaprice.org/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιώργο το άρθρο είναι γραμμένο από τον Βασίλη Καφαταρίδη συγγραφέα του βιβλίου "Ουμανιστική χορτοφαγία" εκεί θα βρεις και την σχετική βιβλιογραφία, αν θες περισσότερες πηγές για να πειστείς.
  Το άρθρο το ασπάζομαι και εγώ και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέει.
  Αντίθετα εσύ υποστηρίζεις πράγματα που δεν ισχύουν θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα γιατί ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.
  Ποιος σου είπε ότι η Β12 λαμβάνεται από το κρέας; Γιατί τα ζώα από πού λαμβάνουν αυτά που αναφέρεις; Απλή νοημοσύνη θέλει, όχι βιβλία.
  Όσο για τη Β12 ------- Μικροοργανισμοί, κυρίως βακτήρια, είναι οι μόνοι γνωστοί οργανισμοί που κατασκευάζουν Β12. Αυτά τα βακτήρια ζουν συχνά σε οργανισμούς του νερού και του εδάφους. Τα ζώα παίρνουν B12 με την κατανάλωση τροφίμων και χώματος που έχει μολυνθεί με αυτούς τους μικροοργανισμούς. Διάβασε και άλλα εδώ http://www.veganforum.com/forums/showthread.php?6856-Where-exactly-does-Vitamin-B12-come-from
  Ναι το λένε σε φόρουμ χορτοφαγίας αν δεν σε πειράζει και ναι αναφέρουν τις πηγές.

  Τώρα σε παραδείγματα θα μπορούσα να σου αναφέρω πολλά… από τη ξαδέλφη μου που είναι 50 χρονών και δεν έχει φάει ποτέ της κρέας και είναι υγιέστατη, μέχρι το πατέρα ενός φίλου μου που έτρωγε απίστευτες ποσότητες κρέατος και τον είχαν αναφέρει όλα τα περιοδικά στη Γερμανία ότι ήταν υγιής και το κρέας δε βλάπτει. Πέθανε πριν 2 χρόνια βέβαια, από καρκίνο του πνεύμονα. Τώρα να συνεχίσω με το καταγεγραμμένο γηραιότερο άνθρωπο του κόσμου που έζησε τον περασμένο αιώνα (πάνω από 150 χρονών).
  Όταν τον κάλεσε ο βασιλιάς για να τον γνωρίσει του έκανε και γεύμα και τι γεύμα… (με κρέας). Πέθανε αμέσως μετά και στη νεκροψία ο βασιλικός γιατρός βρήκε ότι πέθανε από την τροφή από αυτά είχε φάει… τόσο αγνό ήταν το στομάχι του.

  Δεν σου απάντησα στο προηγούμενο ισχυρισμό στο διατροφή και πεπτικό σύστημα.
  Λες ότι φταίει η ποιότητα του κρέατος που έγιναν οι μελέτες της China study για τα αποτελέσματα, ε αυτό το κρέας τρώνε οι περισσότεροι πλέον με αυτό έγιναν οι έρευνες. Και οι περισσότεροι αυτό τρώνε…
  Όσο για τα λιοντάρια, μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο είναι και δωρεάν Why Animals Dont Get Heart Attacks But People Do.

  Για να μη μακρηγορώ δες και τα video Why you need to avoid eating meat και Healing Cancer From Inside Out - by Mike Anderson και ίσως αλλάξεις γνώμη.

  Υ.Γ. Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, θα πεθαίναμε από ανία, όπως λέει και ο Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Β12

  Ναι παράγεται στο κόλον από βακτήρια. Γενικά η Β12 στη φύση παράγεται από βακτήρια. Κάπως έτσι παράγονται και τα συμπληρώματα Β12. Αλλά το να αναφέρεις κάτι που παράγεται στο ανθρώπινο κόλον αλλά δεν απορροφάτε από αυτό σε επαρκείς ποσότητες δεν νομίζω ότι ωφελεί. Άλλωστε η τροφές που οδηγούνται εκεί ετοιμάζονται για απομάκρυνση από το ανθρώπινη σώμα. Η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών γίνεται κατά 90% στο λεπτό έντερο. Προσπαθήστε να φανταστείτε ένα διαπερατό κόλον από θρεπτικά συστατικά. Μαζί με αυτό και κάτι άλλο γνωστό σε όλους θα περνούσε στην κυκλοφορία του αίματος. Η καλύτερη πηγή πρόσληψης Β12 είναι το αποστερείτο γάλα.
  Τέλος του λόγου το αληθές το αποδεικνύει μια έρευνα του 1974 όπου το 92% των αυστηρώς φυτοφάγων, 64% των φυτοφάγων που κατανάλωναν γαλακτοκομικά, 47% των φυτοφάγων που καταναλώνουν γαλακτοκομικά και αυγά και το 20% των φυτοφάγων που καταναλώνουν σπάνια προϊόντα από κρέας , εμφάνισαν χαμηλότερες τιμές από τις ελάχιστες επιτρεπτές σε Β12.


  Quiz
  Από πού μπορεί να προσλαμβάνουν την βιταμίνη Β12 φυτοφάγοι στην Ινδία;
  Από τα κόπρανα και τα αυγά εντόμων που βρίσκονται στις τροφές τους. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό από την ύπαρξη τροπικού κλίματος και την έλλειψη μαζικής υστερίας για απολύμανση και αποστείρωση των πάντων. Παράμετροι που στην Ινδία πληρούνται.
  Τα ίδια τα φυτά (που είναι ζωντανοί οργανισμοί και αισθάνονται ) είναι σαρκοβόρα. Μπορώ να παραθέσω ανάλογα στοιχεία για αυτό εάν ζητηθεί.
  Πιστεύω ότι το να αποδεχόμαστε και να γενικεύουμε συμπεράσματα μίας έρευνας που δεν έχει σωστές βάσεις είναι λάθος. Το ότι το κρέας που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα της Κίνας προκαλεί αρρώστια μπορούσε να το υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη. Αν το θέμα μας είναι απλά τα νούμερα για να πειστούμε ευτυχώς που έγινε. Αλλά ακολουθώντας την παραπάνω νοοτροπία θα μπορούσα να πω ότι τα λαχανικά που καλλιεργούνται κοντά στον πυρηνικό σταθμό τις Φουκουσίμα είναι επικίνδυνα άρα όλα τα λαχανικά είναι επικίνδυνα. Βλέπετε ότι δεν πάει έτσι.
  Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους. Αλλά όταν γράφεις και δημοσιεύεις κάτι πρέπει να διαθέτεις ανάλογο χρόνο για να το υποστηρίζεις, εάν μπορείς φυσικά. Από την Ελλάδα είναι ευκολότερο να μιλάς για χορτοφαγία απ’ ότι στην Γροιλανδία την Αλάσκα και την Σιβηρία. Είναι το ίδιο σαν Ινουίτες να ζητάνε από φυλές του Αμαζόνιου να τρώνε 90% κρέας. Παράνοια. Το άρθρο αυτό όμως είναι γραμμένο με τρόπο που εμένα τουλάχιστον με παραπέμπει σε τέτοιες ιδέες.
  Οι μεταβολικές ανάγκες που εμφανίζουν οι άνθρωποι που ζουν στη Γή είναι διαφορετικές. Κατά συνέπεια η αναλογία πρωτεΐνης, λίπους και υδατάνθρακα στο διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι διαφορετική. Ό ρόλος του κρέατος στην ιστορία του ανθρώπου είναι καταγεγραμμένη και όσο και να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να την αλλάξει απλά τα 2,5 εκατομμύρια χρόνια είναι πολλά. Αν ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την φυσιολογία και τα γονίδια του ανθρώπου …..
  Η καταναλωτική συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της τροφής που τρώμε σήμερα. Η ιδία καταναλωτική συμπεριφορά οδήγησε στο να καταναλώνουμε κρέας που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα της Κίνας, λαχανικά και φρούτα που θα χρησιμοποιηθούν ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες έρευνες που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα αυτών των τροφών λόγο μόλυνσης. Αν η δαιμονοποίηση του κρέατος είναι ευκολότερη συγνώμη αλλά δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν.


  Πηγές όσον αφορά την Β12.

  Dong A, Scott SC (1982). "Serum vitamin B12 and blood cell values in vegetarians". Ann. Nutr. Metab. 26 (4): 209–16.

  Herbert V and Das KC. Folic acid and vitamin B12. In: Shils ME, Olson JA, Shike M, eds. Modern Nutrition in Health and Disease. 8th ed. Philadelphia, Lea & Febiger, 1994:402-25.

  Doscherholmen A and others. Proc Soc Exp Biol Med 1975 Sep;149(4):987-90; DoscherholmenA and others. Br J Haematol 1976 Jun;33(2):261-72

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα