Η θεραπεία του ζεστού και κρύου

Η φυσική θεραπεία εναλλαγής ζεστού-κρύου

Η θεραπεία του ζεστού και κρύου

Πως γίνεται η θεραπεία ζεστού κρύου
Όταν τα παιδιά μου ήταν ποιο νέα, είχαμε δείπνο με φίλους που είχαν παιδιά στην ίδια ηλικία και είχαν ένα εξωτερικό τζακούζι. Τα παιδιά ήταν μούσκευαν στο τζακούζι και ξαφνικά χάθηκαν. Όταν τα αναζητήσαμε, τα βρήκαμε να κυλούν στο χιόνι και να γελούν. Η άλλη μαμά ήταν λίγο ανήσυχη πιστεύοντας ότι θα πιάσουν πνευμονία ή κάτι τέτοιο. Τη διαβεβαίωσα ότι αυτή ήταν καλή θεραπεία και ήταν πολύ καλό για την κυκλοφορία τους.

Μέσα στην ιστορία η εναλλασσόμενη θερμοκρασία ζέστης και κρύου σε περιοχές φλεγμονής ή πόνου έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς.

Η ζέστη φέρνει το αίμα και τα θρεπτικά συστατικά στην περιοχή και βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν.

Το κρύο οδηγεί το αίμα και τις τοξίνες μακριά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα μειώσει τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Για ένα αθλητικό τραυματισμό, όπως το διάστρεμμα στον αστράγαλο η κρύα θεραπεία συνιστάται για τις πρώτες 48 ώρες.

Μετά από αυτό συνιστάται η εναλλαγή θερμότητας και κρύου. Η κρύα θεραπεία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από μια προπόνηση και ο πάγος δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για πολύ. Ο πάγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μασάζ και μπορεί να προστεθεί νερό για να ενυδατωθεί. Μια τσάντα θρυμματισμένου πάγου ή κατεψυγμένων λαχανικών λειτουργεί καλά.

Η θεραπεία θερμότητας χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει τους μυς και να αυξήσει την κυκλοφορία. Μπορεί να εφαρμοστεί με μπουκάλα ζεστού νερού ή δοχείο ζεστού νερού.

Οι οδηγίες είναι εναλλαγή του ζεστού και κρύου για 10 λεπτά το καθένα για 30 έως 40 λεπτά τρεις φορές την ημέρα που τελειώνουν στο κρύο.

Αυτή η εναλλακτική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στο ντους.
Χρησιμοποιήστε εναλλασσόμενο ζεστό και κρύο για έως και ένα λεπτό κάθε φορά πριν αλλάξετε τη θερμότητα. Η κοινή λογική θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να καθορίσει πόσο ζεστή ή κρύα η θερμοκρασία πρέπει να είναι.

  • Να είστε προσεκτικοί με αυτή τη θεραπεία για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις.
  • Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παρατεταμένη θερμή και κρύα θεραπεία.
  • Επίσης, αυτό δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές.

Φυσικά, συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε και άλλες φυσικές θεραπείες. Για τους τραυματισμούς, η φόρμουλα ιστού και οστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και ως αλοιφή ή σύσταση. Ορισμένα άλλα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φλεγμονή είναι ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, το καγιέν και η αλθαία.

Ο Jo Francks είναι δάσκαλος βοτανολογίας που εργάζεται στο σχολείο φυσικών θεραπειών.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα και τις φυσικές θεραπείες υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: http://herballegacy.com

Διαβάστε ακόμη:H φόρμουλα του Dr. Christopher για επιδημίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα