Νόμος για απαγόρευση σπιτικού κήπου στις ΗΠΑ

Νόμος για απαγόρευση σπιτικού κήπου

"Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζουν σε καθεστώς τυραννίας."-Τόμας Τζέφερσον

Ήδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Όποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζει αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Πηγή: http://eleftheri-epistimi.blogspot.gr/

Διαβάστε ακόμη:Το μικρό αυτάρκες περιβόλι για παραγωγή τροφής

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/11/10, 1:18 π.μ.

    ΜΕ ΔΕΔΩΜΕΝΗ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΙΣΣΩΣ ΦΤΑΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ Κ Α Ν Ε Ν Α ΤΡΟΠΟ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@Μ...ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν διάβασα το άρθρο έμεινα με ανοιχτό το στόμα - είναι δυνατόν; - σκέφτηκα. Αλλά μετά το έψαξα λίγο παραπάνω:

    Ο νόμος S510 δεν απαγορεύει σε κάποιον να μεγαλώνει τα δικά του λαχανικά στον κήπο του. Αυτό το οποίο κάνει όμως είναι να απαγορεύει σε αυτόν που μεγαλώνει λαχανικά στον κήπο του να τα πουλά στο γείτονα ή στις λαϊκές αγορές. Για να πάρει άδεια για να πουλήσει θα πρέπει να περάσει μέσα από μια τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία - που για τους περισσότερους αγρότες βιολογικών προϊόντων θα καταστήσει την βιολογική γεωργία αδύνατη:

    http://laughterandliberty.com/senate-bill-s510-explained-sort-of/

    Αγοράστε τώρα όσους αμερικάνικους παραδοσιακούς σπόρους σας ενδιαφέρουν. Σύντομα δεν θα υπάρχουν... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η περίληωη του νομοσχεδίου:
    http://thomas.loc.gov/cgi-bin/bdquery/z?d111:SN00510:@@@L&summ2=m&
    και μια ενδιαφέρουσα κριτική:
    http://www.govtrackinsider.com/articles/2010-11-15/s510

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/11/10, 5:22 μ.μ.

    Αγαπητή Δάφνη επέτρεψέ μου να πω οτι κάνεις λάθος.Ούτε στο κήπο μας δεν θα μπορούμε να μεγαλώνουμε τα δικά μας λαχανικά.
    Μέσα στο νόμο αυτό περιέχεται και παράγραφος που λέει οτι το να μεγαλώνει κάποιος στο κήπο του ή στο αγρόκτημά του λαχανικά για προσωπική χρήση και δεν είναι ελεγμένη η καλλιέργειά του απο την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για διπλανές καλλιέργειες.
    Απλά τα πράγματα.Είσαι εκτός συστήματος; Είσαι επικίνδυνος...
    Όπως και με την κάρτα του πολίτη.Αρνείσαι να την πάρεις;Στο μέλλον θα θεωρείσαι επικίνδυνος για την κοινωνία αφου μπορεί να έχεις μολυσματικές ασθένειες κτλ...
    Οι άνθρωποι που διοικούν την ανθρωπότητα είναι στυγνοί δικτάτορες όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
    Καθήκον όλων μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για να αντιταχθούμε στην παγκοσμιοποιητική λαίλαπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νομοσχέδιο είναι στην παραπάνω διεύθυνση
    http://thomas.loc.gov/cgi-bin/bdquery/z?d111:SN00510:@@@L&summ2=m&
    Που αναφέρει ότι απαγορεύεται να μεγαλώνουμε λαχανικά στον κήπο μας;

    Δεν μπορώ να το πιστέψω - δεν έχει νόημα τέτοια απαγόρευση. Όπως αναφέρει και ο συντάκτης του 1ου συνδέσμου http://laughterandliberty.com/senate-bill-s510-explained-sort-of/
    Ο νόμος αποσκοπεί στον υγειονομικό έλεγχο των τροφίμων που πωλούνται.

    (Ίσως κάποια βίντεο που κυκλοφορήσαν να αναφερόταν στην πρώτη εκδοχή του νομοσχεδίου;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/10, 5:42 μ.μ.

    Ο,τι δεν θα εχει εγκριση ISO θα ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ....

    Μα ρε παιδια γιατι παντοτε εκπλησεστε;
    Ολα οσα συμβαινουν στις μερες μας αναφερονται και περιγραφονται αναλυτικοτατα στις προφητειες των αγιων μας. Ας μας θεωρουν γραφικους, δικο τους το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά, αν δεν κάνω λάθος, αφορούν μόνο προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές / προϊόντα προς διοχέτευση σε αγορές.
    Τέλος πάντων, πολλοί έχουν γνωστούς στις ΗΠΑ, ρωτάμε σε λίγους μήνες και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/11/10, 5:22 μ.μ.

    Δείτε εδώ και θα καταλάβετε τι έρχεται...

    Put carbon tax on babies: academic

    http://www.abc.net.au/news/stories/2007/12/10/2114493.htm

    Cow tax proposal on ‘methane emissions’ would threaten agriculture and push carbon tax

    http://www.infowars.com/cow-tax-proposal-on-methane-emissions-would-threaten-agriculture-and-push-carbon-tax/

    Κοσμάς Αιτωλός
    Θα βάλουν φόρους σε κότες και παράθυρα.....

    Εμείς τα λέμε και τα γράφουμε, το θέμα είναι ότι κανένας δεν προτίθεται να αφυπνιστεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/12/10, 5:33 μ.μ.

    Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ

    Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

    Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

    Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15835&Itemid=162

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/5/11, 11:19 π.μ.

    ΟΣΟ ΣΥΝΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΥΚΟΙ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.Για 11.19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/10/11, 2:21 μ.μ.

    Ποσο κοστιζει ρε γαμοτο οταν ψιφιζεις να σκεφτεις να τους μαυρισεις
    πσο κοστιζει να τους γιαρτοσεις οταν λενε μα..ιες (παντα με λιγεμνο γιαουρτι) η οταν μιλανε στο καναλι να παρεις τηλ και να τους χωσεις κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/10/11, 7:10 μ.μ.

    giayto neoi geroi kai paidia tha anagkastoyn na valoyn to 666 dioti den tha mporei kaneis oyte na agorasei ma oyte na poylisei xwrhs ayto sto deksi toy xeri i sto metopo.oloi ston xristo paidia mono ekei yparxei h lysh.zoyme se enan poly vromiko kosmo.kai i vromia synexeia ayksanei ews otoy den antekxoyme allo sthn gh kai poyme ela kyrie na mas pareis.mhn perimenete kalyteres epoxes,ayto htan..... erxaite to telos kai den sas to lew gia na agxothite alla .......agxothiiiiiiiiiiiite.giayto ginonte ola ayta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/10/11, 9:38 π.μ.

    Εσύ με τα Greeklish ορέ παλληκαρά κάντο πιό λιανά φραγκοδίφραγκα που λένε. Αμα πάμε όλοι στο Χριστό που λές και μιλάμε Hellήnikos και πάρουμε και καμιά αγιαστούρα θα γλιτώσουμε και την Εφορία? Γιατί με την κάρτα γμτ φελέκι μου δεν θα γλιτώνουμε. Και γώ γεωργός με πολλά ΦΠΑ ξέρεις τώρα θα έχω διάφορο? Αμα έχω να τάξω και μια λαμπαδα όσα τα κιλά μου όχι το μπόϊ γιατί είμαι κοντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/9/12, 5:27 μ.μ.

    @ 27 Νοεμβρίου 2010 1:18 π.μ.

    Άμα δεν πειράζει την μάνα τους, γιατί να πειράζει αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/11/12, 4:52 μ.μ.

    κοταξτε να δειτε τι εινα το fluorid to aspartam και το ιοδιο (ιωδιουχο αλατι) τοτε θα καταλαβετε γιατι κανανε αυτον το νομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/11/12, 4:55 μ.μ.

    deite ti tha pei fluorid, aspartam kai jod (iodio) tote tha katalawete giati autos o nomos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΓΩ ΘΑ ΣΠΕΙΡΩ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ:ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΑΓΓΟΥΡΙΑ,ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ,ΠΙΠΕΡΙΕΣ,ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@,ΤΡΟΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΑΠΟΔΗΞΕΙ!!!!!o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Agapitoi moy stin ollandia gia na exeis kipo prepei na plironeis foro.kai na exeis tin analogi talaiporia.Den einai toso makria tetioi nomoi.Oti den symfonei...einai apeili.As to skeftoyme...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα