Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

7η Πανευβοϊκή 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο του Φάρου της Χαλκίδας

Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

Η πολυχρονεμένη μας οικογιορτή, η 7η Πανευβοϊκή θα γίνει φέτος στις 15 Σεπτέμβρη για τρεις ημέρες στο πάρκο του Φάρου της Χαλκίδας. Ελάτε κάτω από τα πεύκα, δίπλα στη θάλασσα να μοιραστούμε οράματα, ιδέες και προσδοκίες ελπίζοντας σε μια αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με τη φύση σε έναν ειρηνικό κόσμο.
Ελάτε να ανταλλάξουμε γνώσεις και να μοιραστούμε εμπειρίες, να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα σεμινάρια και να ακούσουμε μουσικές του κόσμου. Ελάτε να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε και να περάσουμε όμορφα.

Παραγωγοί και χειροτέχνες μας εμπνέουν και αποδεικνύουν ότι στην καθημερινότητα του πολύπλοκου σήμερα είναι δυνατό να προστατευτεί το περιβάλλον, να ενθαρρυνθεί ο μικροπαραγωγός (ποιος να ενθαρρυνθεί από την τέχνη του???), να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και οριζόντια δίκτυα αλληλεγγύης.

Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

Η τροφή, μια από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου, οφείλει να διατίθεται καθαρή, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες, από φυσικές και όχι μεταλλαγμένες ποικιλίες. Είμαστε ό,τι τρώμε, είπε ο Ιπποκράτης και δυστυχώς τα τρόφιμα που διατίθενται ευρέως στην αγορά είναι αμφιβόλου ποιότητας, γεμάτα πρόσθετα και συντηρητικά. Η υγεία του ανθρώπου, που εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της τροφής του, έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα αφού την πρώτη έχει το κέρδος.

Γίνεται πρόταση να απορριφθεί το απρόσωπο προϊόν και η μαζική παραγωγή επειδή ο καταναλωτής είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος και δεν είναι ούτε απρόσωπος ούτε μαζικοποιημένος επειδή ο μικροπαραγωγός που καλύπτει τοπικές διατροφικές ανάγκες μπορεί να μην επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον επειδή το κέρδος δεν συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων εκλεκτών αλλά μοιράζεται και ανακυκλώνεται στην κοινότητα χωρίς μεσάζοντες.

Τα προϊόντα της οικογιορτής είναι γεμάτα με μεράκι, αποτέλεσμα της αγάπης του παραγωγού για την τέχνη του, για αυτό και είναι προϊόντα με ταυτότητα, με μία ιστορία. Ένας καρπός που ταξίδεψε ως σπόρος για πολλές γενεές και σε διάφορες γωνιές του τόπου μας. Ένα ξύλο που συλλέχτηκε στην ακτή ύστερα από μια μεγάλη φουρτούνα και έγινε ένα παιδικό καράβι. Ένα βότανο που περίμενε τη στιγμή του να μας χαρίσει τη δύναμη και το άρωμά του.

Προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τον ετήσιο κύκλο, ζούμε συμβαδίζοντας με τους ρυθμούς των εποχών απολαμβάνοντας τα αγαθά που προσφέρει η καθεμία, μαθαίνουμε να περιμένουμε τον σπόρο να καρπίσει, το τυρί να ωριμάσει, τη μέλισσα να χτίσει ένα ολόκληρο μελίσσι. Αντίθετα στο γρήγορο ρεύμα ενός τρόπου ζωής που έχει επιβληθεί και φωνάζει «δεν έχω χρόνο, δεν προλαβαίνω να ζήσω». Δεν κοιτάμε το ρολόι, αγαπάμε και εκτιμάμε τον χρόνο.

Η οικογιορτή είναι μια γιορτή αυτοοργανωμένη, δεν στηρίζεται σε σπόνσορες και χορηγούς. Στηρίζεται σε ανθρώπους που συνεργάζονται και αποφασίζουν αμεσοδημοκρατικά για να τη δημιουργήσουν προτάσσοντας τον σεβασμό στη φύση και την ήπια χρήση των φυσικών πόρων, με στόχο και μέτρο την αυτάρκεια. Η σταδιακή απεξάρτηση από το σύστημα που εξακολουθεί και καταπατά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και αδιαφορεί για το περιβάλλον και την ομορφιά του, είναι η πρόταση της οικογιορτής.
Ελάτε να ζήσουμε μαζί αυτό το «παραμύθι» που δεν έχει βεζίρη και καταραμένο όφι, δεν είναι θέατρο σκιών αλλά πραγματικότητα!

Πηγή: http://oikogiortievias.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html

Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

7η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκη (Νέα Ελβετία) 22-23-24 Σεπτεμβρίου 2017

Σελίδα Facebook:-https://www.facebook.com/pg/oikogiorti
Facebook event:https://www.facebook.com/events/261433697705577

Οι αιτήσεις θα συμπληρωθούν ηλεκτρονικά από τους παρακάτω συνδέσμους με την κατηγορία στην οποία ανήκετε:

1. Συλλογικότητες - Ομάδες
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2EX3kx5zmi9G6mWkTfX8W5ar__WtPUrndqWtyPZCgSlmoOA/viewform
2. Καλλιεργητές
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnjczW3IuGjkd-0R5R8vEl-LWPXm23epTn2sPQrFOnkKCDSQ/viewform
3. Κτηνοτρόφοι
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5DYA8gEYBUUlEyMOh0qJ_4SzvtLvnX4ciF7qvEvexkGFICA/viewform
4. Μελισσοκόμοι
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedlpK_jEtnixzZ4aOhA6PxuwWA8h9AXi-JUJfeMjF0-E59lA/viewform
5. Μεταποιητές τροφής
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiz7fdyX7NEWeZWnjmTVpejfvf2J2zEcdrChVXcPmCWw3bgA/viewform
6. Χειροτεχνία - Κατασκευές
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTFXGJ-nmSsCcI0eNWy6lXuGZ-Z00JjkD4ew_eRR8zbI53kw/viewform
7. Κατασκευαστές κοσμημάτων
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdD8oxicKV3CHm8g2bCIwNJNrUcPWgzpoA8wTXoR8gbdGmSSA/viewform
8. Κεραμίστες, Αγγειοπλάστες
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4JaWKaNNlQDh2O1MH1gE-SMmREOqxGxjEDiHPmQ4J2F6vug/viewform
9. Παρασκευαστές φυτικών σκευασμάτων, καλλυντικών και προϊόντων σωματικής υγιεινής
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfp6Nhx90WPZvGQ--ErEth_QAR-ETRdTMugMWORFPTSy5Vs1w/viewform

Πηγή: http://oikogiortithessalonikis.blogspot.gr/

24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Κατερίνης

Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

Κατερίνη 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017
Ζούμε το αύριο σήμερα! Για μια αυτό-οργανωμένη, αυτάρκη και αμεσο-δημοκρατική κοινωνία.

Η Κατερίνη έχει την χαρά να είναι φέτος η πόλη που θα φιλοξενήσει την 24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας , με παραγωγούς και χειροτέχνες από όλη την χώρα και σας προσκαλεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου (29-30/9&1/10) στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.

Αυτό-οργάνωση και άμεση δημοκρατία, προώθηση της μικρής παραγωγής, οικοτεχνία και μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, βιοποικιλότητα, δίκαιο εμπόριο, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση, φυσική δόμηση είναι όσα εστιάζουν οι στόχοι και οι δράσεις των διοργανωτών και συμμετεχόντων στην Πανελλαδική Γιορτή οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, ως απάντηση στο σύγχρονο βιομηχανοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.
Όλες οι εργασίες για την διοργάνωση γίνονται εθελοντικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Η πρότασή μας είναι ουσιαστικά ένας άλλος τρόπος ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Τα κεντρικά προ τάγματα κάθε Γιορτής είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
Η Γιορτή διοργανώνεται απ' τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή.

Το πρόγραμμα της Γιορτής διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Συνοπτικά για κάθε ημέρα θα περιλαμβάνει:

Ενδιαφέρουσες κεντρικές και επιμέρους ομιλίες - Πολλά εργαστήρια από συμμετέχοντες παραγωγούς και χειροτέχνες - Ανταλλακτικό παζάρι - Δραστηριότητες για μικρά παιδιά - Συναυλίες και όλα αυτά με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι γιορτές οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας είναι μια υπέροχη ευκαιρία στο να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, μεταξύ παράλληλων ομάδων, μεταξύ αλληλέγγυων ανθρώπων.
Στηρίζουν την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την ανασύνδεση του ανθρώπου με την κοινωνία και την φύση, και την αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.
Δεν έχουμε καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα πλούσια κέρδη τους.

Η ειλικρινή ανάγκη να μείνουμε άνθρωποι σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αρμονίας, απειλείται από το ψυχρό καθεστώς με την άδικη νομοθεσία που καταστρέφει, ελέγχει και καταδυναστεύει κάθε καλή δημιουργία, μαζί με την δική σου ενεργή συμμετοχή μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να φέρουμε τον καλύτερο κόσμο που οραματιζόμαστε πιο κοντά μας.
Εμείς έχουμε την δύναμη της αλλαγής, με τις σκέψεις και με τα λόγια, με τις πράξεις και με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε αυτό που ζούμε είναι χρέος μας να στηρίξουμε την Ελληνική παραγωγή και των Ελληνικό πλούτο
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΩΝ

Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2017

Λίστα αιτήσεων ανά κατηγορία

1. Συλλογικότητες - Ομάδες
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6c2Ujh4ijQgOrsiLAtS2IU1CvAmrgDu5fzAeL-n2zhyV7KA/viewform
2. Καλλιεργητές
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf61Ccr2TkSDWZ6b82b14j2eTSzazT9M18TlxCpKmgGcskzJg/viewform
3. Κτηνοτρόφοι
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_duLiXxW4aLXmFHYnV99ufegTQt97sxSFkFRYH-N2X63tVA/viewform
4. Μελισσοκόμοι
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTpUgRKkoAz9pvkU-qBwMjiJ5ePHWKjwBdauikUzrpg8Qe8A/viewform
5. Μεταποιητές τροφής
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx8fl29gWgAL1oAv88uh1OJcQb3rbbDhn1fQWuHvR5kEbpKA/viewform
6. Χειροτεχνία - Κατασκευές
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIZf9UAlqoPcAJVzbKguh5SpiBWdET8yfpoqiOZCbQX2bfQA/viewform
7. Κατασκευαστές κοσμημάτων
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdI_E4spfRTkv51lsC2P_kHZlwiA-I_1yQOfmEx1EEJv9dY8g/viewform
8. Κεραμίστες, Αγγειοπλάστες
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMTol32F_M0UQRcII2AGhbfhYhoTNvoN8hfYViCf9tBJcnaQ/viewform
9. Παρασκευαστές φυτικών σκευασμάτων, καλλυντικών και προϊόντων σωματικής υγιεινής
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5IrCwNR578jMJxGlxVr9myc26TehA25U2DsxNexwOy-JFKA/viewform

Πηγή: https://oikofestolympu.blogspot.gr/2017/07/24.html

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω κεραλοιφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα