Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής

Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής

Βιβλίο: Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής

Πείτε Όχι στις όξινες τροφές! Στις σελίδες του βιβλίου "Το Θαύμα της Αλκαλικής Διατροφής" θα βρείτε τον τρόπο να αυξήσετε την ενέργειά σας, την πνευματική σας διαύγεια, να αναπτύξετε δύναμη και αντοχή, να χάσετε το περιττό βάρος και να αποκτήσετε λαμπερό βλέμμα και καθαρό δέρμα. Ένα βιβλίο από τον Dr Young που εξηγεί ποιες τροφές πρέπει να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε καθώς και ποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή υγεία και να χάσουμε βάρος.

Μέσα από 150 εύκολες, νόστιμες και απολαυστικές συνταγές μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα το θαύμα αυτό της αλκαλικής διατροφής, αλλά και να γίνει καθημερινός τρόπος ζωής. Ξεχάστε τις εξετάσεις για χοληστερίνη. Ξεχάστε τις θερμίδες και τη μέτρηση των λιπαρών τροφών. Ξεχάστε την υψηλή πίεση, το δείκτη σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ορμονών. Η μόνη πραγματικά σημαντική μέτρηση είναι το επίπεδο PH στο αίμα σας.

Dr. Robert Young on the Importance of Juicing

Dr Robert Young on How to Test Your Body Ph Levels

pH Miracle Janet Henshaw Lukemia (mustard gas) testimonial

Dr Robert Young, CNN Alkaline Water

Το βιβλίο του κυκλοφορεί και στα Ελληνικά εδώ και χρόνια από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο εξωτερικό βγήκε νέα πιο βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου το 2010.

Διαβάστε ακόμη:Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλκαλικού νερού

19 σχόλια:

  1. Ώρες ώρες βαζετε κάτι ασχετα και αστοχα. Μεινετε στο αντικειμενο σας. Μου αρεσει τόσο το μπλογκ σας αλλά κάτι τέτοια να μην είχε θα ήταν τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/19, 11:52 μ.μ.

      Μηπως εισαι γιατρος και ενοχληθηκες ?
      Η ιατρικη της τσεπης που μαθαινετε στο παν/μιο δεν μας αφορα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/12, 12:13 μ.μ.

    Δε νομίζω οτι το θέμα της διατροφής είναι άσχετο (ούτε άστοχο) με το αντικείμενο του blog. "Φτιάχνω Μόνος Μου" οχι μόνο για να εξοικονομώ χρήματα, αλλά κυρίως για να τρέφομαι καλύτερα (!) και κατά συνέπεια για να ζω καλύτερα. Το ότι οι τροφές έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και την υγεία μας είναι ευραίως γνωστό!

    (spyrko)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλτατε συνονόματε Μάνο σου έυχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην σου χτυπήσει ποτέ την πόρτα αλλά επειδή την χτυπάει καθημερινά σε πάρα πολύ κόσμο δεν σημαίνει ότι αυτό που για σένα είναι άσχετο ότι είναι για όλους μας.
    Ύστερα το δικαίωμα της επιλογής αυτό το καλό έχει: έπιλέγω τι θέλω να διαβάσω και τι όχι.

    Φιλικά,
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/12, 3:35 μ.μ.

    Ενδιαφέρον..
    Το link δεν δινει περισσοτερες λεπτομέριες. Που μπορούμε να βρούμε?

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Μάνος, να μην στην πώ και εγώ, απλά να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του φτιαχνω που ψάχνουν, βρίσκουν και μας ενημερώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/5/12, 1:28 π.μ.

    Φίλε Μάνο μαζί σου με χίλια!!!
    Έχει καταντήσει κουραστικό. Όλο μαγείες, βοτάνια και μπούρδες...
    Το ftiaxno.gr από γαμάτο κατάντησε παπαριά. Και βέβαια να δούμε και πόσοι σώζονται πραγματικά στο τέλος, από τις όλες αυτές φυσικές-οικολογικές-βιολογικές- σαμανικές-ολιστικές-προληπτικές-ενεργειακές κτλ θεραπείες, που αναρτώνται με εριστική και κουραστική συχνότητα και που υπόσχονται θεραπεία σε εξάνθημα μέχρι κακοήθη καρκίνωμα στην κεφαλή...Καλά κρασιά... Απλά λυπάμαι πραγματικά αυτούς που τους εβρίκε το κακό και πάνω στην απόγνωση ακολουθούν τον κάθε είτε τσαρλατάνο, είτε βλάκα, είτε απατεώνα, είτε και όλα μαζί.

    Και βέβαια να δούμε πόσοι θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να διαβάζουν ταχτικά την ιστοσελίδα. Εγώ έκοψα εδώ και καιρό και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος... Άντε γεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού έκοψες ανώνυμε τι έρχεσαι να μας πείς πάλι?Θές να αποδείξεις κάτι?Δεν υπάρχει καμία απόγνωση.Ο καθένας ασχολείται με αυτό που του αρέσει.Πήγαινε λοιπόν και κάνε αυτό που νομίζεις και άσε τους άλλους στην ησυχία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε βραδινέ ανώνυμε 1:28 που συμφωνείτε, μάλλον δεν γνωρίζεται ούτε τι σημαίνει Ph.D., NMD και σίγουρα δε σημαίνει τσαρλατάνος. Πάλι αν ήθελα να ασχοληθώ με μαγεία, θα σας έγραφα πώς να βρείτε θησαυρό στο χωράφι σας με τη χρήση πετεινού και μανδραγόρα… και όχι για γιατριές…

    Θα σας παρακαλούσα βέβαια να είστε πιο προσεκτικός στα γραφόμενά σας γιατί να είστε σίγουρος δεν προσβάλατε μόνο εμένα αλλά και κάποιους άλλους που δεν έχουν την διάθεση να διαβάζουν αισχρολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/5/12, 9:15 π.μ.

    Καλημέρα σε όλους!

    Απο προσωπική μου εμπειρία, θα ήθελα να σας πω οτι το θέμα της διατροφής στην κυριολεξία μπορεί να κάνει θαύματα! Το προβλημα, όμως, δεν έγκειται στην αποτελεσματικότητα, η οποία είναι αναμφισβήτητη, αλλά στην πρακτηκότητα. Δηλαδή, έτσι όπως είμαστε συνηθισμένοι να τρφόμαστε η καθημερινότητα και η επαφή με ανθρώπους που τρώνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους είναι πολύ δύσκολη. Επίσης, να σας επισημάνω οτι το κάθε βιβλίο διατροφής που γράφεται απο αμερικανούς επιστήμονες είναι βασισμένο τόσο σε προϊόντα όσο και σε συνήθειες, αμερικάνικες και πολλές φορές η εφαρμογή τους είναι δύσκολη (για τις συνταγές). Φυσικά, με επιμονή και θέληση όλα γίνονται!

    Spyrko

    Υ.Γ. Σας παρακαλώ, εαν είστε άσχετοι με ορισμένα θέματα, μην το παίζεται έξυπνοι γιατί είναι γελοίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σου λέει κάτι το όνομα Ιπποκράτης?

    Περί Διαίτης Οξέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/5/12, 1:52 μ.μ.

    Γεια χαρα.

    1. Οτι η διατροφη παιζει σημαντικο ρολο ειναι αυτονοητο. Αλλα αποτελει και πεδιο για κερδοσκοπιες και τσαρλατανισμους. Προφανως αν βγαλω ενα βιβλιο που λεει οτι "οταν δεν πετας με αεροπλανο, η πιθανοτητα να πεθανεις σε αεροπορικο δυστηχημα ειναι απειροελαχιστη" δεν σημαινει οτι πρεπει να με κανει ειδημον και αλαθητο επι του θεματος... αλλα μπορει να με κανει λιγο πιο πλουσιο.
    2. Το PhD δεν λεει κατι, εδω και η Νατασα (πρωην 1η κυρια) πηρε PhD.
    3. To NMD σημαινει Doctor of Naturopathic Medicine. Αν εγω ιδρυσω ενα πανεπιστημιο Αεροπορικων Δυστηχηματων και βγαλω τιτλο ΑτΑΔ (Αρχοντας των Αεροπορικων Δυστηχηματων), δεν λεει κατι.
    4. Με βαση το wikipedia το NMD σημαινει και National Masturbation Day :)
    5. Οι αρχαιοι (ΟΧΙ μονο ελληνες, γενικα οι αρχαιοι) εχουν πει πολλα σωστα, αλλα απο την αλλη και η συγχρονη επιστημη εχει αποδειξει και αλλα εξισου καλα ή καλυτερα.

    Προσπαθω να παρω ουδετερη θεση σαν συμπερασμα γιατι ετσι νιωθω εξαλλου.

    Στους μεν: Το να αφοριζεις οποιαδηποτε εναλλακτικη ιατρικη-θεραπεια-φιλοσοφια ειναι προφανως λανθασμενο. Αν εφαρμοζαμε ορισμενες εστω αρχες στην διατροφη μας, αθληση και σταση ζωης, θα γλυτωναμε απο πολλα δεινα και εμας και τους αλλους. Τα χημικα και η συγχρονη ιατρικη ΔΕΝ ειναι πανακεια.

    Στους δε: Το να αφοριζεις την συγχρονη ιατρικη, το να νιωθεις οτι καποιος φωστηρας που τον κραταει κρυμμενο το συστημα και οι θεωριες συνομωσιας θα εμφανιστει σαν σωστηρας, το να ψαχνεις παρηγορια σε μεταφυσικες, αρχαια μεγαλεια και γιατροσοφια, ειναι προφανως λανθασμενο. Η εναλλακτικη ιατρικη ΔΕΝ ειναι πανακεια.

    ΥΓ. Σορρυ για το μεγεθος και την καυστικοτητα, αλλα δεν ειναι απο κακια, ειναι απο χιουμορ (πετυχημενο ή μη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ή οι συντάκτες του blog είναι εξαιρετικοί και όλα τα θέματα είναι πολύ ενδιαφέροντα ανεξαιρέτως! Όσοι μπαίνετε για να κρίνετε το κάθε τι χωρίς καν να έχετε ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο με αυτό θα σας συμβούλευα να ανοίξετε λίγο το μυαλό σας και να ξεκινήσετε να διαβάζετε πράματα πέρα από αυτά που σας ταΐζουν τα ΜΜΕ... Η διατροφή είναι από τα σημαντικότερα πράματα αν θέλετε να έχετε μακροζωία και καλή υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θέμα του ποστ δεν είναι διατροφή και η αξια της. Εχει 2 φωτος που σου λένε ουσιαστικά σε λίγες μέρες εξαφανίζετε ο όγκος αν τρως αυτό και αυτό. Αυτό και αν είναι παραπληροφόρηση. Όπως λέει και κάποιος άλλος αυτά πλησιάζουν την μαγεία. Μου θυμίζει το νερό του καματερού και άλλα πολλά. Ποιο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε, μιας και απευθυνόμαστε σε μεγάλο κοινό. Το ότι έχει PhD δεν μου λέει τίποτα. Και όλοι οι αστρολόγοι την σήμερον ημέρα έχουν και από 10 πτυχία.

    Κρίμα να ακούω τέτοιες απόψεις για τόσο λεπτά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καταπληκτικο το ποστ με εκανε να παω να αναζητησω και αλλες πληροφοριες για την αλκαλικη διατροφη ευχαριστω που μας ενημερωνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Μανος, προφανώς, ανήκεις στην ομάδα πληθυσμού, που πιστεύει οτι οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι σωτήριες για τον κόσμο και ότι οι ιατροί,σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές, κάνουν πράγματι ότι μπορούν για να μας θεραπεύσουν.
    Υπάρχει όμως και μια άλλη άποψη, που λέει οτι οι φαρμακευτικές επιδιώκουν να μας διατηρούν άρρωστους και πως το μοναδικό όπλο μας εναντίον τους είναι η διατροφή. Όταν τρως σωστά δεν αρρωσταίνεις ποτέ ή όταν ξεκινήσεις να τρως σωστά θεραπεύονται οι όποιες ασθένειες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε Γιάννη,
    πως το εβγαλες αυτό το συμπέραμσα για μένα. Λέω κάτι για φαρμακευτικες εταιρίες; Λεω ότι το ποστ ειναι το λιγότερο για αδαείς. Μόνο από τον τιτλο καταλαβαίνεις πόσο λάθος άρθρο είναι. ϊσα ίσα που λέω και εγώ ότι η σωστή διατροφή είναι ότι καλύτερο αλλά όχι στα ματζούνια και σε ότι βλακείες κατέβει στον καθενα για να βγάλει έυκολο χρήμα από απελπισμένους.

    Ανοιξε το μυαλό σου, άκου, δες, μάθε, κρίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος31/5/12, 11:59 π.μ.

    Εξαιρετικό πόστ. Δημιουργεί ένα μπέρδεμα βέβαια το να χαρακτηρίζεις όξινες τροφές αλκαλικές αλλά το αποτέλεσμα βέβαια στον οργανισμό μας είναι αντίθετο. Η αλήθεια είναι πως η οξείδωση είναι η διαδικασία που μας σκοτώνει. Η διατροφή αυτού του είδους μας χαρίζει μιά παράταση. Δυστυχώς όλα τα νόστιμα πάλι είναι απαγορευμένα.

    Λογικό πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/5/19, 11:58 μ.μ.

    Εξαιρετικό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα