Ο Ζωντανός σπόρος

Ο Ζωντανός σπόρος

Ο Ζωντανός σπόρος-η ελευθερία των σπόρων

Η διαμάχη για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τη βιολογική γεωργία, το μέλλον των αγροτών και της γεωργίας, καθώς και για τη διατροφική πολιτική δεν είναι κάτι το καινούργιο. Η Navdanya αγωνίζεται εδώ και 25 χρόνια για τα δικαιώματα των αγροτών και για την ελευθερία των σπόρων. Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο κρίσιμο, όχι μόνο από την πλευρά ενός κινήματος προσηλωμένου στην αντίσταση κατά της βιολογικής και οικολογικής καταστροφής, αλλά και στο πλαίσιο ενός δικτύου «ζωντανών» και ακμαζουσών οικονομιών.

Η σειρά «Living Farms» εξερευνά αυτά τα ζητήματα μέσα από πέντε ειδικές πτυχές της γεωργίας: τον Σπόρο, το Έδαφος, την Τροφή, τις Ίνες και τους Αγρότες. Τα φιλμ αυτά, που είναι μια παραγωγή της Navdanya κι έγιναν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fred, βασίζονται σε μαρτυρίες αγροτών, σποροφυλάκων, γεωπόνων και επιστημόνων από όλη την Ινδία, καθώς και αυτοχθόνων αγροτικών κοινωνιών στο εξωτερικό.

Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι: Κάντε κλικ στο εικονίδιο «CC» στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε ελληνικά.

Η μετάφραση είναι μια ευγενική προσφορά της Αλεξάνδρας Παππά
Ο υποτιτλισμός και η επιμέλεια είναι μια ευγενική προσφορά της Γιώτας Καραδήμα

Πηγή: http://seedfreedom.info

Διαβάστε ακόμη:Ημερολόγιο σποράς & φυτέματος λαχανικών & εποχή συγκομιδής

1 σχόλιο:

  1. Γελοιότητες.Δεν κάνουνε τίποτα όλα αυτά.Τα δοκίμασα όλα τα βότανα, και λιποδυαλλυτικά και τα πάντα.Όταν αποφάσισα να σταματήσω να τρώω σαν βόδι και να παω γυμναστήριο αδυνάτισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα