Ενεργός άνθρακας

Ενεργός άνθρακας

Xρήσεις του ενεργού άνθρακα

Η διαδικασία του να τοποθετείς απανθρακωμένα ξύλα σε βρώμικο, στάσιμο, μολυσμένο νερό, για να το καθαρίσει, το απολυμάνει και να το κάνει ασφαλές για κατανάλωση, είναι κάτι που οι άνθρωποι που ζούσαν στην ύπαιθρο το γνώριζαν και έκαναν για αιώνες.
Εξαιτίας αυτού, σήμερα ο ενεργός άνθρακας και ο ξυλάνθρακας βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα οικιακά και βιομηχανικά φίλτρα νερού και συστήματα καθαρισμού.
Ο λόγος είναι απλός, συλλαμβάνει και εξουδετερώνει σχεδόν κάθε επιβλαβή χημική ουσία που είναι γνωστή στους ανθρώπους.

Φαρμακευτικός, οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει απανθρακωμένα ξύλα για αιώνες για να αφαιρέσουν τα δηλητήρια και τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματος. Χρησιμοποιώ μόνο ενεργό άνθρακα ιτιάς, η οποία είναι η καλύτερη ποιότητα και πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε κάρβουνο και είναι εντελώς μη τοξικό, αλλά πάρα πολύ ακριβό για το χρησιμοποιήσει η βιομηχανία των φίλτρων νερού. Αυτό το κάρβουνο είναι μια λεπτή, μαύρη, άοσμη και άγευστη σκόνη που παρασκευάζεται από προσεκτικά επιλεγμένα, δέντρα ιτιάς που μετά απανθρακώνονται.

Τι υπάρχει στον ενεργό άνθρακα;

Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς σχηματίζεται από το ψήσιμο ξύλινης πούλπας ιτιάς σε κενό (χωρίς την παρουσία οξυγόνου) για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, μαυρισμένο ξύλο που σχεδόν μοιάζει με το κάρβουνο που χρησιμοποιείται σε ένα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αυτό το κάρβουνο ενεργοποιείται με οξυγόνο που το κάνει να διογκώνεται και να ανοίγει τους μικρούς πόρους του άνθρακα μεταξύ των ατόμων του κάρβουνου, κάνοντάς το ακόμη πιο πολύ πορώδες υλικό.

Τι μπορεί να κάνει ο ενεργός άνθρακας

Η διαδικασία της απανθράκωσης του ξύλου ιτιάς δημιουργεί ένα υψηλό απορροφητικό σύνθετο μίγμα ένωσης. Η μόνη διαφορά μεταξύ της απορρόφησης και προσρόφησης είναι ότι με την απορρόφηση, η ουσία απορροφάτε και διεισδύει μέσα στην άλλη ουσία.
Με την προσρόφηση, η ουσία προσελκύεται και συγκρατείτε πάνω στην άλλη ουσία, σαν μαγνήτης. Όχι ότι αυτό κάνει πραγματικά οποιαδήποτε διαφορά για σας, αλλά έτσι είναι πως λειτουργεί αυτό.

Ο ενεργός άνθρακας έχει μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό γραμμάριο ενεργού άνθρακα ιτιάς, έχει επιφάνεια ικανότητα απορρόφησης άνω των 5.000 τετραγωνικών ποδιών, καθιστώντας το ένα υπερ-αποτοξινωτικό για το σώμα. Έχει την μοναδική ικανότητα να αφαιρέσει τις χημικές ουσίες που δεν ανήκουν στο σώμα και να αφήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά άθικτα. Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς μπορεί να προσελκύσει και να προσκολλήσει μεγάλες ποσότητες τοξινών, καθιστώντας σήμερα τη θεραπεία, επιλογή, από τα περισσότερα κέντρα δηλητηριάσεων.

Το πείραμα με τον ενεργό άνθρακα

Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, ο παράτολμος Γάλλος, γιατρός Michel Bertrand, αποφάσισε να λάβει 150 φορές τη θανατηφόρο δόση του αρσενικού, αναμιγμένη με κάρβουνο. Ανέφερε μόνο μικρές ενοχλήσεις.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Γάλλος φαρμακοποιός Pierre Touéry κατάπιε 10 φορές τη θανατηφόρα δόση στρυχνίνης με 15 γραμμάρια κάρβουνο μπροστά από το σύνολο της Γαλλικής Ακαδημίας, και επέζησε σώος και αβλαβής κατά την κρίση της ιατρικής επιστήμης.

Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές τις επικίνδυνες επιδείξεις, αλλά σίγουρα τράβηξα πολλές δηλητηριώδης τοξικές ουσίες από τους ασθενείς μου με αυτό το κάρβουνο (ενεργό άνθρακα), από δηλητήρια κροταλία μέχρι κατάλοιπα φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Πηγή: Herbdoc.com
Φωτογραφία: Wikipedia

Ενεργός άνθρακας: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις

Ο ενεργός άνθρακας είναι πολύ αποτελεσματικός για την άμεση αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων.
Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται σαν το καλύτερο αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.
Η άμεση χρήση του όμως, δηλαδή στο σπίτι αμέσως μετά τη διαπίστωση της δηλητηρίασης, έχει περιοριστεί. Ο λόγος είναι ότι επεκράτησε η εντύπωση ότι οι γονείς των παιδιών θα είχαν δυσκολία να το χορηγήσουν σωστά και ότι επιπρόσθετα λόγω της δυσάρεστης γεύσης του, τα παιδιά θα αρνούνται να το πάρουν.

Η άμεση χορήγηση του ενεργού άνθρακα έχει πλεονεκτήματα. Εάν ληφθεί από τον ασθενή μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της δηλητηρίασης, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του, στο να συνδέσει την τοξίνη ή την δηλητηριώδη ουσία και να αποτρέψει την απορρόφηση της από τον πεπτικό σωλήνα.

Για τους λόγους αυτούς, Αμερικανοί γιατροί έκαναν μια έρευνα για να διαπιστώσουν πόσο εύκολο είναι για γονείς να χορηγούν τον ενεργό άνθρακα στα παιδιά τους στο σπίτι, αμέσως μετά από μια τροφική δηλητηρίαση.

Η έρευνα κάλυψε 115 παιδιά που είχαν υποστεί κάποια μορφή δηλητηρίασης. Φάνηκε ότι οι γονείς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να χορηγήσουν το φάρμακο στα παιδιά τους. Επίσης τα παιδιά έλαβαν από το σπίτι τους την καλύτερη θεραπεία, που είναι ο ενεργός άνθρακας, σε μικρότερο χρονικό διάστημα (38 λεπτά έναντι 73), σε σύγκριση με άλλα παιδιά που έλαβαν την ίδια θεραπεία μετά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο ενεργός άνθρακας είναι καλύτερο φάρμακο και περισσότερο ασφαλές παρά το γνωστό σιρόπι ιπέκα που χρησιμοποιείται επίσης για τις δηλητηριάσεις και το οποίο προκαλεί εμετό για την αποβολή της τοξικής ουσίας.

Το συμπέρασμα είναι ότι πάντοτε στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ενεργός άνθρακας. Δεν είναι δύσκολος στη χορήγηση ακόμη και στα παιδιά. Αποτελεί την καλύτερη άμεση αντιμετώπιση για τοξικές ή δηλητηριώδεις ουσίες που λαμβάνονται από το στόμα.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου αυτού είναι καλύτερη εάν χορηγηθεί μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της απορρόφησης της νοσηρής ουσίας.

Πηγή: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρήσεις του ενεργού άνθρακα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://healingtools.tripod.com/thn5.html
http://healingtools.tripod.com/ACP_pages.html

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την ειδική γνώμη ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη. Διαβάστε τους όρους χρήσης.

Διαβάστε ακόμη:Προστασία από την ραδιενέργεια

14 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΟΔΩΡΕ ΑΠΟ ΒΟΛΟ !
    ΚΑΛΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ! ΕΙΣΑΙ ΟΑΣΗ . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/12, 12:54 π.μ.

    Συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια!! Ψαχνω αλλα δεν μπορω να βρω καποιον προμηθευτη στην Ελλαδα για μικροποσοτητα ενεργου ανθρακα (δηλαδη για οικιακη και οχι για βιομηχανικη χρηση). Εχεις να μου προτινεις καποιον συνδεσμο? Εχω λαβει χημειοθεραπευτικα φαρμακα και απ' οτι διαβασα, ο ενεργος ανθρακας βοηθαει στην αποτοξινωση του οργανισμου. Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σου ημέρα και περαστικά. Ενεργό άνθρακα εγώ αγοράζω από το εξωτερικό όπως και βότανα από εδώ που εμπιστεύομαι και είναι και γρήγορος και στέλνει με Usps.
    http://www.drchristophersherbshop.com/Charcoal_Activated.html

    Λογικά μικροποσότητες άνθρακα μπορείς να βρεις σε κάθε φαρμακείο. Ίσως σε κάποια μεγάλα ή μαγαζιά με είδη υγιεινής διατροφής μπορείς να βρεις μεγαλύτερες συσκευασίες

    Επίσης μπάνια με άλατα epsom (θεϊκό μαγνήσιο) βοηθάνε πολλή στην αποτοξίνωση του οργανισμού, σκέφτομαι να γράψω αν προλάβω ένα άρθρο για αυτό αυτή τη βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και συγχαρητήρια για τον θησαυρό που μας παρέχετε. Το λινό που δώσατε δεν λειτουργεί . Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για αγορά ενεργού άνθρακα; Η μήπως να τον φτιάξουμε μόνοι μας;

      Διαγραφή
  5. ενεργο ανθρακα σε κοκους μπορειτε να βρειτε και εδω. www.filtrosystem.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εξισωτης5/5/13, 6:48 μ.μ.

    Σε μικρα pellets απο pet shop! Στα φιλτρα ενυδρειων διατηρουνται 3 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/10/13, 9:50 μ.μ.

    Γεια σας, Να ρωτήσω κάτι; Εννοείτε οτι τρώμε το κάρβουνο σε σκόνη ή κάνουμε αλισίβα; Και σε τι ποσότητες;
    Ευχαριστώ,
    Μαριλίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενεργό άνθρακα πίνουμε κατευθείαν με νερό, το λεγόμενο καρβουνάκι στα φαρμακεία, δεν μίλησα πουθενά για αλισίβα, εκεί θα σας πουν και τις δοσολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/2/14, 12:20 μ.μ.

    Ενεργός άνθρακας - το πιο προσιτό энтеросорбент.Активированный άνθρακα ( ενεργού άνθρακα ) - το πιο προσιτό μέσο enterosorbiruyuschee που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες , τοξίνες , τα αλλεργιογόνα . Ενεργού άνθρακα περιγραφή φαρμάκου preparataAktivirovanny άνθρακας χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των εντερικών νόσων ( διάρροια, δυσκοιλιότητα , φούσκωμα ) , δερματοπάθειες ( από την ακμή , αλλεργίες ), καθώς και ως βοήθημα για pohudeniya.Kak δρα enterosorbent ;
    Η ιατρική έχει αποτοξίνωσης , enterosorbiruyuschee , διάρροιας δράση . Χάρη στην ειδική μεταχείριση και την αύξηση του πορώδους των ιδιοτήτων απορρόφησης του φαρμάκου . Αποτελεσματικά απορροφά τις τοξίνες , δηλητήρια , αέρια , τα αλλεργιογόνα , τα βακτήρια , τα ναρκωτικά σε υπερβολική δόση αλκοόλ .
    Δεν προκαλεί ερεθισμό των βλεννογόνων . Με την παρουσία της μάζας τροφής στον στόμαχο και το έντερο απαιτεί αυξημένες δόσεις . Κατά την παραλαβή η θεραπευτική δράση αρχίζει μετά από 20-30 λεπτά . Εμφανίζεται μέσα από το έντερο , υπάρχει το σκούρο χρώμα των κοπράνων . Επίσης προσροφά επιβλαβείς ουσίες, όπως βιταμίνες, μέταλλα , εντερική μικροχλωρίδα , που πρέπει να εξεταστούν σε βάθος terapii.Kak σωστά λάβουν ενεργό άνθρακα
    Αν ο άνθρακας είναι να λάβει σωστά , μπορείτε εύκολα να μείνετε , για παράδειγμα, χωρίς βιταμίνες και να πάρει beriberi
    Μιλάμε για τους κανόνες του ενεργού άνθρακα
    Το πιο σημαντικό πράγμα - να διαλυθεί κάρβουνο και τρόφιμα σε διαφορετικές κατευθύνσεις . Που χωρίζεται από τον χρόνο. Άνθρακα θα πρέπει να ληφθούν για την 1.5-2.0 ώρες πριν ή μετά από ένα γεύμα. Εάν άνθρακα αντιμετωπίζεται με φαγητό, τότε τα θρεπτικά συστατικά από αυτό δεν μεταφέρει μακριά .Το δεύτερο σημαντικό σημείο - ενεργοποιημένου άνθρακα δεν μπορεί να λαμβάνεται συνεχώς . Παρά το γεγονός ότι ορισμένα στοιχεία δεν το συνιστούμε για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων . Ας πούμε, την οικολογία σε μεγάλες βιομηχανικές πόλεις είναι κακό , και να προστατεύσει τον εαυτό σας , θα πρέπει να πίνετε συνεχώς κάρβουνο . Και είναι αδύνατο ! Για τον ίδιο λόγο - να στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Ενεργός άνθρακας - είναι ακόμα εργαλείο βοήθειας . Κατεργασία του άνθρακα 1 μία φορά το μήνα , κατ 'αρχήν , αποδεκτή.
    Το τρίτο σημαντικό σημείο - από τον ενεργοποιημένο άνθρακα μπορεί να είναι η δυσκοιλιότητα . Έτσι, λένε οι γιατροί . Αν και ξέρω πολλές περιπτώσεις, όταν ο άνθρακας , αντιθέτως , μαλακώνει το εντερικό περιεχόμενο . Αυτό είναι πολύ μεμονωμένα . Αλλά αν κάποιος - για τα κλασικά ! - Έχει μόλις έρθει στην δυσκοιλιότητα , ο άνθρακας θα πρέπει να λαμβάνεται με καθαρτική επίδραση ή να ρυθμίσετε Activated Carbon τροφίμων που ειδικά slabitelnoe.Chetverty ενεργεί ως ένα σημαντικό σημείο - η δοσολογία . Σε αυτή την ιατρική γνωμάτευση ήταν χωρισμένη . Άλλοι συνιστούν να παίρνετε 2 δισκία 3 φορές την ημέρα ( μεταξύ των γευμάτων , φυσικά! ) . Οι γιατροί προτιμούν το παλιό σχολείο για να ορίσει μια ενιαία δόση φόρτισης : 8-10 ταμπλέτες με άδειο στομάχι το πρωί , και μετά από 2 ώρες το γεύμα . Και δεδομένου ότι 3 ημέρες - μόνο το πρωί με άδειο στομάχι ! Αυτό είναι αρκετό να βουρτσίζετε organizm.Kstati λάβει ενεργό άνθρακα είναι απαραίτητη όχι μόνο σε περιπτώσεις δηλητηρίασης , αλλά και κατά τη διάρκεια της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ασθενειών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που βρίσκουμε το ενεργειακό άνθρακα, σε τι μαγαζιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε μαγαζιά με συμπληρώματα διατροφής ή στα φαρμακεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα