4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

ΑΝΑΒΟΛΗ 4ης Γιορτής Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει... ΑΝΑΒΟΛΗ 4ης Γιορτής Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016 μία εβδομάδα αργότερα 28-29 Μαΐου.

Προσπαθήσαμε πολύ φέτος για αυτή την γιορτή ώστε να είναι ακόμα καλύτερη από τις προηγούμενες, πολλοί φίλοι από μακριά έσπευσαν να μας συνδράμουν . Ο καιρός όμως έχει άλλα σχέδια γι αυτό το Σαββατοκύριακο όπως λένε όλες οι προγνώσεις των μετεωρολόγων . Και επειδή δουλέψαμε πολύ όλο το χρόνο για να συγκεντρώσουμε σπόρους, να δημιουργήσουμε νέα φυτά που θέλουμε να μοιράσουμε στους επισκέπτες της γιορτής ώστε να δια δώσουμε και να διασώσουμε τις παλιές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων, η 4η Γιορτή ανταλλαγής σπόρων αναβάλλεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Μάιου.

Η ομάδα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ διοργανώνει την μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων και σπορόφυτων από παραδοσιακές ποικιλίες στο Σκουντέρι του Δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 και ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016. Ένα ολόκληρο διήμερο αφιερωμένο στους σπόρους, στις καλλιέργειες και την οικολογία.
Θα μοιραστούν με πολύ αγάπη σπόροι και σπορόφυτα σε επισκέπτες και νέους καλλιεργητές που πιστεύουν στη βασική αρχή ότι ο σπόρος δεν είναι κανενός και πρέπει συνεχώς να αναπαράγεται και να μοιράζεται.

Η γιορτή θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 21 Μαίου (10:00)με σεμινάρια αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά μέχρι το απόγευμα, ενώ το βράδυ η γιορτή θα συνεχιστεί με μουσική και χορό.

Την Κυριακή η εκδήλωση αρχίζει και πάλι στις 10.00 με σεμινάρια, ομιλίες και διανομή φυτών και σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες.

Αναμένουμε και την δική σας προσφορά σε σπόρους όσοι συμμετείχατε σε προηγούμενες εκδηλώσεις ή απλά είστε και εσείς φύλακες σπόρων.

Συνοδοιπόροι μας το Πελίτι Εύβοιας και η Ομάδα Οικογιορτής Εύβοιας.

Όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν με κάποιο εργαστήριο, ομιλία, παρουσίαση ,μουσικό δρώμενο ή θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στην διοργάνωση της γιορτής μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους στο skounteri@yahoo.gr

Ο σπόρος είναι η βάση του κύκλου της ζωής.

sporoi-evias.blogspot.gr - skounteri.blogspot.gr
και στο F/B στην ομάδα ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας. Σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό υπάρχει περιφραγμένος χώρος στον οποίο υπάρχουν τρείς εκκλησίες, μισογκρεμισμένος μεσαιωνικό πύργος, στεγασμένος χώρος με τζάκια, μαγειρείο και τουαλέτες. Εκεί θα γίνει η εκδήλωση και εκεί θα φιλοξενηθούν όσοι αποφασίσουν να διανυχτερεύσουν στο χώρο.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η απόσταση του οικισμού από την Χαλκίδα είναι τριάντα χιλιόμετρα και η πρόσβαση στον οικισμό είναι πολύ εύκολη μέσα από μια πανέμορφή διαδρομή από τον καινούργιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ακολουθείστε την διαδρομή Χαλκίδα-Νέα Αρτάκη-Πισσώνας-Πούρνος-Μίστρος-Σκουντέρι

4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016
4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016
4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

Πηγή: Σκουντέρι

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή και φύλαξη δικών μας σπόρων από λαχανικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα