Η αλήθεια για τις φυτικές ίνες

φυτικές ίνες

Οι νεκρές και οι ζωντανές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες για τη σωστή και πλήρη πέψη της τροφής μας, χρειάζονται στο παχύ έντερο όπως ακριβώς και στο λεπτό μας έντερο.
Τέτοιες φυτικές ίνες όμως ΠΡΕΠΕΙ να προέρχονται και να αποτελούνται μόνο από ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΣ ΩΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.

Όταν αυτές οι φυτικές ίνες διέρχονται μέσω των εντέρων γίνονται (μιλώντας μεταφορικά), ιδιαίτερα μαγνητισμένες και σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ χρήσιμες για τις περισταλτικές - κυματοειδής κινήσεις των εντέρων, καθώς και στις διεργασίες και λειτουργίες που εμπλέκονται στα διάφορα μέρη των εντέρων.

Οι κακές φυτικές ίνες

Ωστόσο, όταν η τροφή μαγειρεύεται, αυτές οι ίνες απομαγνητίζονται εντελώς και σε αυτή την κατάσταση περνούν από το έντερο μας σχεδόν χωρίς κανένα όφελος.

Οι άσχημες επιπτώσεις από τις επεξεργασμένες φυτικές ίνες

Σαν κατάληξη, η εμπειρία έχει αποδείξει, ότι αυτά τα τρόφιμα, αφήνουν μία επικάλυψη στα εσωτερικά τοιχώματα του παχέος εντέρου, όπως ο σοβάς στον τοίχο.
Στην πορεία του χρόνου, αυτή η επικάλυψη μπορεί να αυξήσει βαθμιαία το πάχος του παχέος εντέρου, μέχρι να μείνει μόνο μια μικρή τρύπα μέσα στο κέντρο.

Όταν αυτό συμβεί, το θύμα μπορεί να το αγνοεί εντελώς και να έχει ευτυχισμένο πολλές κενώσεις μία δύο ή τρεις φορές την ημέρα.
Δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα είναι χρόνια δυσκοίλιος, ούτε το γεγονός ότι οι κενώσεις του μπορεί να περιέχουν πολλές αχώνευτες τροφές από τις οποίες λαμβάνει λίγο ή κανένα όφελος.

Αργά ή γρήγορα, η κατάρρευση του είναι σχεδόν βέβαιη και αυτός μπορεί να πεθάνει ευτυχισμένος με την ψευδαίσθηση ότι η αφόδευση του ήταν «τακτική», δεν συνειδητοποιεί ότι ο παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό του, ήταν στην πραγματικότητα η χρόνια δυσκοιλιότητα.

Δυστυχώς αυτή είναι η άγνωστη σκοτεινή κρυμμένη μορφή της χρόνιας δυσκοιλιότητας που οι περισσότεροι αγνοούν και αρνούνται ότι υπάρχει... τώρα γνωρίζεται...

Η πιο γνωστή μορφή της δυσκοιλιότητας που όλοι γνωρίζουν, είναι αυτή που εκδηλώνεται σαν επιβράδυνση ή πραγματική διακοπή των κινήσεων του εντέρου, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτή...

Πηγή: Become Younger-Norman W. Walker

Διαβάστε ακόμη:Το λινάρι και οι χρήσεις του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα