Καλλιέργεια πατάτας σε παλέτες

Καλλιέργεια πατάτας σε παλέτες

Πως καλλιεργούμε πατάτες σε παλέτες: video

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να παράγουμε τις δικές μας πατάτες, σε μικρό χώρο.
Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε, αλλά και να αυτοσχεδιάσουμε!


Watch Καλλιέργεια πατάτας σε παλέτα in Educational & How-To  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Πηγή: http://aristotelis-foa.blogspot.gr/2012/03/blog-post_23.html

Διαβάστε ακόμη:Καλλιέργεια πατάτας σε υπόγεια

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/3/12, 3:58 μ.μ.

    Eξαιρετικο! Tελικα, παντα υπαρχει τροπος, αρκει να θελεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω σημερα εφαρμοσα αυτο το συστημα,οχι μονο σε μια μπαλετα,δλδ ενα τετραγωνο αλλα 3 συνεχομενα τετραγωνα απο μπαλετες.
    Δλδ 3Χ12= 36 πατατες.
    Τα εκανα ολα συμφωνα με το βιντεο.
    Τωρα θα αναμενω να δω τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/12, 12:06 π.μ.

    Η πρόταση του ανθρώπου δεν είναι δεσμευτική από ότι κατάλαβα. Αυτό κάνει εκείνος αλλά εμείς μπορούμε να επινοήσουμε και άλλα κόλπα ή άν δεν ξέρουμε κάτι ας ρωτήσουμε τον γεοπόνο που θα πάρουμε το σπόρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/3/12, 2:44 μ.μ.

    h patata einai ena fyto pou zitah poli nero gia na kanoyme kali patata epishs prepi na thn skepasoume gia na mhn thn bleph o hlos kai gia na mhn piash pirinosporo. ego bazo poli ptata mesa ston kampo ths xiou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πολύ νερό είναι σχετικό και υπάρχει πιθανότητα να σαπίσει. Το σχόλιο 31 3 του ανώνημου στις 12:06 είναι πολύ σωστό. Αυτός κάνει πατάτα με αυτό τον τρόπο και δεν μας υποχρεώνει κανείς να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/12, 5:12 μ.μ.

    Να ρωτήσω την γνώμη σας για την τύρφη; Μου είπαν οτι είναι χωρίς φάρμακα και πρόσθετα και οτι για πατάτες θα ήταν ιδανικό.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μηπως ξερει καποιος να μου πει αν υπαρχει τροπος να φτιαξω οικολογικο εντομοκτονο για τον δορυφορο της πατατας ωστε να αποφυγω τα φαρμακα του εμποριου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από πιο μέρος της Χίου είσαι? Paramithishop@yahoo.gr
    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδιά βοήθειαααα!! οι πατάτες που έβαλα κατ΄αυτον τον τρόπο μεγάλωσαν ...τις σκέπασα πάλι με άχυρο...ξανά μεγάλωσαν ...πάλι τις σκέπασα ! .. και ξανά....μέχρι πότε πρέπει να τις σκεπάζουμε ? δεν πρέπει κάποια στιγμή να βγει στην επιφάνεια το φυτό ? και αν ναι πότε σταματάμε το σκέπασμα με άχυρο? πρέπει κάθε φορά που βάζουμε άχυρο να ρίχνουμε κοπριά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/11/12, 10:25 μ.μ.

    Εγώ το δοκίμασα... Όσο μεγάλωναν τα δενδρύλια, όλα φαινόταν υπέροχα. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Μια μακριά σάπια ρίζα με μια μικρή πατάτα στην άρχή.

    Υπάρχει βίντεο με τα δικά σας αποτελέσματα;
    Αν δεν το δω, δεν θα το πιστέψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/8/13, 3:39 μ.μ.

    Mόλις εβγαλα τις πατάτες σε 30 πόντους πάχος χώμα απο κομπόστ και κοπριά αλόγου και αχυρο
    το αποτέλεσμα 9 κιλά εξαιρετικές πατάτες σε μία κατασκευή με δύο παλέτες στην σειρά
    Του χρόνου πιστεύω θα βγάλω ανετα τις υπερδιπλάσιες με λίγο περισσότερη φροντίδα
    Χαιρετισμούς απο τον Πολύγυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε απο τον Πολύγυρο, θα μπορούσες να μας δώσεις επιπλέον πληροφορίες/συμβουλές μιας και εισαι ο μόνος που αναφέρεις ότι είχες επιτυχία; Κάθε φορά που μεγάλωναν οι πατάτες τις σκέπαζες με άχυρο ή κοπριά ή και τα δύο; Επίσης, πόσο πότισμα χρειάζεται (ανα ποσο διάστημα); Από την βροχή έπρεπε πάση θυσίας να τις προφυλάσεις; Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ. Κων/να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν έβαλα 18 πατάτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο 3/6 την 27/03/2013 και τις σκέπασα με λίγο έτοιμο κομπόστ και άχυρο άργησαν να βγουν και φύτρωσαν μέσα Μαίου και καθώς μεγάλωναν πρόσθετα κομπόστ κοπριά αλόγου και άχυρο,αυτό το έκανα 5 φορές έπρεπε να έβαζα παραπάνω υλικό για να έχουν περιθώριο να αναπτυχθούν αλλά να πω την αλήθεια δεν το πίστεψα και τόσο πολύ με αποτέλεσμα να έχει πάχος 30 πόντους ενώ επρεπε να είχε το διπλάσιο πότιζα 1 φορά την εβδομάδα το είχα στον ήλιο δίπλα στην περίφραξη του κήπου και κατά τις 15,00 το έπιανε λίγο ο ίσκιος
    Παρόλο που έφαγε δύο ξεγυρισμένα χαλάζια και ρήμαξε τα φύλλα κατάφερε και επανήλθε άνθισαν 2 φορές και 16/08 που άνοιξα τις παλέτες βρήκα όχι σε όλες μεγάλες και πεντανόστιμες πατάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα