Τα αγάλματα δεν κάνουν τους Έλληνες... αλλά τα βιβλία

Τα αγάλματα δεν κάνουν τους Έλληνες

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΤΟΥΡΚΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Μαζί το μεγαλοαλεξανδρινό ντελίριο που έχει πιάσει τα γειτονικά Σκόπια, τώρα έχουμε και μια εντυπωσιακή τουρκική κίνηση προβολής του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, αλλά με... Τουρκική ταυτότητα. Μάλιστα!

Έτσι πριν από λίγο καιρό στην πόλη της Μούγλας, που βρίσκετε απέναντι από την Ρόδο, στην νοτιοδυτική Τουρκία, έγιναν παρουσία όλων των τοπικών αρχών με μια μεγαλοπρεπή τελετή τα αποκαλυπτήρια του … «Τούρκου» φιλοσόφου και επιστήμονα, Ιπποκράτη, ο οποίος, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήταν «άνθρωπος του Αιγαίου», δηλαδή τουρκικής καταγωγής.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στα πλαίσια των « έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας. Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος της Μούγλας, Osman Gürün, τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π. Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου, (και αυτός… Τούρκος), που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες. Στη συνέχεια τον λόγο πηρέ ο πρόεδρος του τοπικού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού. Ο πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, «Τούρκος» Ιπποκράτης», στο όνομα του οποίου έχει θεσπιστεί ο παγκόσμιος όρκος των γιατρών, που δίνουν πριν αρχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους, διδάχτηκε, σύμφωνα με τους Τούρκους, την ιατρική επιστήμη… από ονομαστούς Τούρκους δασκάλους.

Τα αγάλματα δεν κάνουν τους Έλληνες

Το θέμα της τουρκοποίησης του Ιπποκράτη δεν είναι καινούργιο.
Για πρώτη φορά προβλήθηκε έντονα το 2000, όταν τότε με την ετήσια έκδοση του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, «Υγεία 2000», αναφέρθηκε ότι ο Ιπποκράτης ήταν μαθητής του… μεγάλου Τούρκου Δασκάλου Ιατρού, Αναχαρσίς – Χότζα. Σύμφωνα με τις αναφορές της επίσημης τουρκικής έκδοσης, ο Αναχαρσίς ήταν Τούρκος και άνηκε σε μια τουρκική φυλή που ονομάζονταν Σακά, (νεροκουβαλητάδες), όπως ήταν οι Οσμανλήδες, οι Σελτζούκοι, οι Ουϊγούροι, Καραχάνοι, Καρλούκοι και άλλες τουρκικές φυλές που κατά καιρούς, όπως υποστηρίζουν οι ιστορικές θεωρίες των Τούρκων, έχουν ζήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας. Η «ενδιαφέρουσα» αυτή έκδοση υποστήριζε επίσης ότι πριν από τον Ιπποκράτη υπήρξαν τρεις διάσημοι Τούρκοι γιατροί- δάσκαλοι της Ιατρικής, οι Αναχαρσίς, Αμπαρίς και Τοκσαρίς, (τα ονόματα δίνονται με την τουρκική προφορά). Από αυτούς, ο Αναχαρσίς ο οποίος ήταν η κορυφή της ιατρικής, σύμφωνα πάντα με τις πρωτοφανείς αυτές τουρκικές απόψεις, έζησε… στην Αθήνα και εκεί είχε διδάξει την ιατρική. Ένας από τους μαθητές του Αναχαρσίς- Χότζα, ήταν και ο γνωστός πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης.

Όλες αυτές οι απόψεις και θεωρίες συμφωνούν απόλυτα με τις επίσημες απόψεις του Κέντρου Ιστορικών Ερευνών της Άγκυρας, σύμφωνα με τις θεωρείς του οποίου, οι... Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης και στη συνέχεια οι Μυκηναΐοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν όλοι …πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ενώ η δημοκρατία του αρχαίου Αιγιακού πολιτισμού, του Ιωνικού πολιτισμού, ήταν προϊσλαμικής τουρκικής προέλευσης και οι Ίωνες φιλόσοφοι, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ποιητής Όμηρος ή Ομέρ, ήταν και αυτοί τέκνα τουρκικών φυλών. Κατά το ίδιο Κέντρο, Τούρκοι δημιούργησαν τον… Μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, την περίοδο 2.200-1.750 και οι Μινωϊτες με την σειρά τους εκπολίτισαν την Πελοπόννησο. Έτσι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός βρίσκονταν κάτω από την ισχυρή επίδραση της μινωικής Κρήτης. Επομένως όλοι οι προελληνικοί πολιτισμοί, ο Μινωικός, ο Αιγιακός και ο Μυκηναϊκός, ήταν δημιούργημα της Ανατολής.

Τις απόψεις αυτές υιοθέτησε και ο Τουργκούτ Οζάλ στο περίφημο ιστορικό του έργο, που γράφτηκε το 1986, όπου ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας είχε ισχυριστεί τα έξης : «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι Πελασγοί, που βασικά αποτελούνταν από μικρασιατικούς πληθυσμούς, ήταν οι πρώτοι εκπολιτιστές όλων των περιοχών της λεκάνης του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και των νησιών της Κρήτης και της Ελλάδας, διατηρώντας παράλληλα την Ανατολία σαν κέντρο τους».
Αλλά το πιο ενδιαφέρων σημείο των τουρκικών θεωρείων που ενστερνίστηκε επίσημα και ο Οζάλ, ήταν το κεφάλαιο για την καταγωγή του Ομήρου: «Ο Όμηρος αποτελεί ένα τυπικό μικρασιατικό φαινόμενο. Δηλαδή δεν είναι ένα προϊόν του ελληνικού πολιτισμού, αλλά του Ιωνικού, δηλαδή του… μικρασιατικού-τουρκικού».

Σύμφωνα με όλη αυτή την τουρκική επιχειρηματολογία:
«1) Εφ’ όσον ο Όμηρος ήταν είτε από την Σμύρνη, είτε από τον Κολοφώνα, ήταν …Μικρασιάτης, και όχι Έλληνας.
2) Ο Όμηρος δείχνει στην Ιλιάδα μια συμπάθεια για τους Τρώες, τους Μικρασιάτες, το Αιγαίο και την Ιωνία. Περιγράφει τους Αχαιούς σαν αγροίκους και σκληρούς και ειρωνεύεται τους θεούς τους. Φαίνεται να είναι οπαδός των μικρασιατικών θρησκειών με τα ομαδικά τους συμπόσια και όχι των ανθρωποθυσιών και ζοωθυσιών των Ελλήνων.
3) Ο Όμηρος επηρεάστηκε από το έπος του Γιλγαμές της Μεσοποταμίας και πιο συγκεκριμένα από την μετάφραση του στα Χετιτικά, ή ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε με την ανεύρεση του σχετικού κειμένου στις ανασκαφές του χετιτικού ανακτόρου στην Χαττούσα, (το σημερινό Μπογάζκιοϊ), στην κεντρική Ανατολία».

Με αυτόν τον τρόπο ο Οζάλ και οι συνεργάτες του οικειοποιούνται τον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη και τον πρώτο ποιητή της Ελλάδας και ακόμα σημαντικότερο, τον πρώτο Ευρωπαίο ποιητή για λογαριασμό της Ανατολίας και των Τούρκων. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ο ισχυρισμός του Οζάλ που διδάσκεται ακόμα και σήμερα στα τουρκικά πανεπιστήμια : «Ο Όμηρος, ο συμπατριώτης μας, άρχισε από την Ανατολία στον 9ο αιώνα π Χ. εκείνο που αργότερα θα ονομάσουν εσφαλμένα Ελληνικό Θαύμα».

Και εις ανώτερα!! - ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ-Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή: ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Διαβάστε ακόμη:Τα βιβλία του Ιπποκράτη

11 σχόλια:

 1. Skipper Stefos5/1/15, 9:10 μ.μ.

  Συγχαρητήρια για την σελίδα σας, εξαιρετική, Πέστε μου σας παρακαλώ πως προμηθεύεται κανείς αλκαλικό νερό? Σας Ευχαριστώ ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Legion Legionaire6/1/15, 10:26 π.μ.

  Να τραβάς τα μαλλιά σου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτσι λοιπόν παράλληλα με την απεθνοποίηση μας, γλωσσική, ιστορική πολιτιστική και με την αθρόα εισβολή εποίκων, οι γείτονες κλέβουν την ταυτότητα μας και όταν εμείς θα έχουμε χαθεί, αυτοί θα μοστράρονται για αυτόχθονες και δημιουργοί του δυτικού πολιτισμού....μα τόσο μίσος πια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αγγελος9/3/15, 1:31 μ.μ.

  Για σας μενω στην γερμανια και θελω να διμιουργησω κοτετσι για να πουλαω αυγα και κοτες τη χρειαζεται να κανω που πρεπει να απευθινθω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στο υπουργειο εμποριου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εδώ κ πολυ καιρό τα δίνω τροφή ωοτοκίας,περιπου 2 μηνες τωρα, όχι όμως φίρμα.σε αυτή συμπηρώνω λίγο καλαμποκι, σιτάρι.φιραμα,μαρμαρόσκονη κ από σήμερα θα προσθέτω κ λίγη βρώμη.τα αυγα που παίρνω είναι 25 με 30 από τις εκατό.να προσθέσω κ σόγια; τι αλλο να κανω?ωστε να αυξήσω τη παραγωγή; σας ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι κότες πρέπει vα έχουv φως , τότε γεννάνε. Καλύτερα στο κρύο έξω με φως παρά μέσα στη ζέστη χωρίς φως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ;Exω αυγά για μηχανή αν θέλετε με σπόρο. aretosck@yahoo.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Oi kότες θέλουν και φως για να γεννησουν. Μη τις έχετε κλεισμένες στα σκοτεινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να ταίσετε μόνο φύραμα (ισσοροπημενη διατροφη) Αυτο το κάτι απόλα είναι μεγάλο λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  τα προσθέτω γιατί όπως είπα παραπάνω το φίραμα δεν είναι καποια φίρμα δλδ κόστος 35-40 λεπτα περίπου, κ πιστεύω πως δεν έχει τα απαραίτητα στη ποσοτητα που πρεπει..επίσης αυτά που προσθέτω είναι μόνιμα σε καθημερινή βάση σε ανάμειξη με το φίραμα.(τη βρώμη βλέπω δεν τη προτειμάνε κ πολυ.να προσθέσω σόγια;)(τις κότες τις έχω για επαγγελματική χρήση για αυτό προσπαθώ μεγαλύτερη παραγωγή)
  σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα