Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Re-Green

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Re-Green

Re-Green-εκδηλώσεις σεμινάρια

Με τον Μάϊο να μας έχει ξεσηκώσει για τα καλά με την θέρμη του και την ομορφιά του, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σεμινάρια που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κοντά μας στην Re-Green αυτό το Καλοκαίρι. Η δουλειά μας επικεντρώνεται στην προσπάθεια να προσφέρουμε την γνώση που ανοίγει μονοπάτια νέας ζωής, με δασκάλους και καθοδηγητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της Φύσης και σε ένα χώρο που ταυτόχρονα μπορεί κανείς να αφεθεί στην αγκαλιά μιας συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς, δίνοντας στις αποδράσεις και στις διακοπές ΝΟΗΜΑ!

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε το καλοκαίρι χορεύοντας ξυπόλητοι μέσα στην όμορφη Maloca μας, να ξεκουραστείτε σε φυσικά στρώματα στο παραδοσιακό 250 ετών Πανδοχείο μας, να κάνετε θερμό λουτρό και σάουνα στις φυσικής δόμησης κατασκευές μας (hot tub and temazcal), να απολαύσετε το φαγητό μας στον ξυλόφουρνο μας, με εποχιακά φρούτα και λαχανικά από τον κήπο μας, με τους διαφορετικούς και από διαφορετικά μέρη του κόσμου μάγειρες μας, να δροσιστείτε με βουτιές στον καταρράκτη του ποταμού Κριού, να χαλαρώσετε με εναλλακτικές θεραπείες από τους συνεργαζόμενους θεραπευτές μας, μα πάνω από όλα να έρθετε σε σύνδεση με την ενέργεια του τόπου και του οικοσυστήματος της Σελιάνας!

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Re-Green

5 -7 Ιουνίου Καλοκαιρινό Σπιτικό Φαρμακείο με την Μαρία Σκαρλή: Ώρα για Βάλσαμο-www.facebook.com/events/230926037077668/

Στις 5-7 Ιουνίου, και με το καλοκαιράκι να έχει πια φτάσει, η Re-Green προσκαλεί το «ΒΑΛΣΑΜΟ» και τη Μαρία Σκαρλή με σκοπό να μοιραστεί μαζί μας, πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις μέσα από την μακρόχρονη μελέτη των βοτάνων και της φυσικής θεραπευτικής!
Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει στην καλοκαιρινή φύση όπου θα βρούμε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα και μύθους της εποχής μας, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψουμε τους τρόπους για μια συνειδητή φροντίδα του εαυτού μας, μέσα από το κόσμο των φυτών και των βοτάνων.

Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής και θα αναγνωρίσουμε τα βασικά βότανα της εποχής με κύριο το βάλσαμο, θα κουβεντιάσουμε για τις ιδιότητές τους, θα μάθουμε να φτιάχνουμε βαλσαμέλαιο, βάμμα βάλσαμου (υπερικού), κηραλοιφές και λιπαρές κρέμες, αντηλιακά και εντομοαπωθητικά, θα μιλήσουμε για τα 3 βασικά αιθέρια έλαια λεβάντα, γεράνι, τεϊόδεντρο και πως μπορούμε να φτιάξουμε από αυτά ένα πλήρες σπιτικό φαρμακείο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ...
Ποια η επίδραση των χημικών καλλυντικών στο δέρμα μας;
Πόσο περισσότερο απολαμβάνει το δέρμα τα φυτικά καλλυντικά χωρίς παράγωγα πετρελαίου;
Είναι οι πανάκριβες κρέμες του εμπορίου απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας μας;
Ποια η αλήθεια για τους υψηλούς δείκτες των αντηλιακών;
Ποια φρούτα και λαχανικά κάνουν τον ήλιο φίλο μας;
Γνωρίζετε ότι και από το δέρμα αναπνέουμε;

Κόστος Σεμιναρίου : 120 Ευρώ. Συμπεριλαμβάνεται πλήρης διατροφή με βιολογικά/ φυσικής καλλιέργειας προϊόντα εποχής.

Τοποθεσία:
Στο Οικοτουριστικό κέντρο Re-Green, το οποίο βρίσκεται στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωριό Σελιάνα, 160 χλμ από Αθήνα, στη Βόρεια Πελοπόννησο
Πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός: Προαστιακός Κιάτου ανταπόκριση με λεωφορείο μέχρι την Ακράτα ή με Κτελ από Αθήνα για Ακράτα (Δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο μας κατόπιν συνεννόησης)

Πληροφορίες – Κρατήσεις / info@re-green.gr / Φλέρυ @ +306948407233

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Re-Green

<β>12-14 Ιουνίου “Τι είναι Άγρια Φύση;” Μια εξερεύνηση σε δεξιότητες “Bushcraft”, στην ανάπτυξη της συνειδητότητας για τη Φύση και στην Βαθιά Οικολογία (Deep Ecology). Για 2 νύχτες το σπίτι σας θα είναι η Άγρια Φύση της Σελιάνας και ο ύπνος σας θα συνοδεύεται από τους ήχους του δάσους και κάτω από τα αστέρια. www.facebook.com/events/464378917044431/

Μια εξερεύνηση σε δεξιότητες “Bushcraft”, στην ανάπτυξη της συνειδητότητας για τη Φύση και στην Βαθιά Οικολογία.

Η εμπειρία της διαβίωσης στην Άγρια Φύση μπορεί να είναι εξαιρετικά επιμορφωτική και πλούσια, αλλά μπορεί επίσης να απαιτήσει να επαναπροσδιορίσουμε ριζικά την αίσθηση του “ποιοι” και “τι” είμαστε. Ίσως αυτός να είναι ακριβώς και ο λόγος που αναζητούμε να περάσουμε χρόνο εκεί! Μας προκαλεί και ταυτόχρονα κλονίζει τα πράγματα, αλλά επίσης μας επιτρέπει να βγούμε από τον χρόνο και τον ρυθμό που υπαγορεύει η σύγχρονη «πολιτισμένη» κοινωνία.

Το Bushcraft και κάθε πρακτική βασισμένη στη Φύση, στοχεύει στην υποστήριξη των ανθρώπων ώστε να περάσουν χρόνο έξω στην Άγρια Φύση και να συνδεθούν με τις διδασκαλίες που αυτή μπορεί να προσφέρει.
Αφιερώνοντας χρόνο στην Άγρια Φύση μπορούμε να εξερευνήσουμε και να μάθουμε μέσω της άμεσης εμπειρίας “τι είναι αυτό που εμείς ως ανθρώπινα όντα πραγματικά χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και πώς μπορούμε να το βρούμε”. Θα αναπτύξουμε μια αίσθηση δέους και σεβασμού για το φυσικό περιβάλλον! Ταυτόχρονα, θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε πραγματικά τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
Η σύνδεση με την Άγρια Φύση αποτελεί μια σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και την αίσθηση σύνδεσης με τον ιστό της ζωής και προσφέρει σημαντική υποστήριξη στην δράση με κατεύθυνση ένα βιώσιμο και αναγεννητικό μέλλον για όλους.

Τι είναι η Βαθιά Οικολογία; (Deep Ecology)
H Βαθιά Οικολογία περιγράφει μια άποψη ζωής που δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους από το φυσικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας τον κόσμο ως ένα δίκτυο φαινομένων που είναι θεμελιωδώς αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα. Η Βαθιά Οικολογία αναγνωρίζει την εγγενή αξία όλων των έμβιων όντων και θεωρεί τους ανθρώπους ως ένα από τα πολλά σκέλη στον ιστό της ζωής.
Τελικά, η βαθιά οικολογική συνείδηση προϋποθέτει μια πνευματική συνείδηση. Μας ενθαρρύνει να μετακυλήσουμε από την αποξενωτική αίσθηση του “εκτός”, σε μια αίσθηση “εντός” , ένωσης και σύνδεσης με τα φυσικά οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτόμαστε. Για να βοηθήσει αυτήν την μετατόπιση, ενσωματώνει συχνά βιωματικές προσεγγίσεις, όπως το Bushcraft – και άλλες πρακτικές εκμάθησης σύμφωνα με τις αρχές της Φυσης.

Δραστηριότητες
- Συμμετοχή σε πρακτικές και βιωματικές μέθοδους, για να εμβαθύνουμε την σύνδεση με το Φυσικό Περιβάλλον
- Εκμάθηση των προτεραιοτήτων επιβίωσης, πώς να βρίσκουμε και να καθαρίζουμε το νερό, πώς να δημιουργήσουμε καταφύγιο και πού να βρούμε τροφή.
-Εκμάθηση βασικών ασκήσεων επανάληψης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τον δεσμό με τη φύση.

Από πλευράς γνώσεων η εξερεύνηση της βαθιάς οικολογίας θα μας παρέχει ένα σαφές και δομημένο πλαίσιο για να εξερευνήσουμε περαιτέρω τις απόψεις μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο που ζούμε.
- Θα ανακαλύψουμε τις βασικές ιδέες της Βαθιάς Οικολογίας
- Θα αποκτήσουμε βαθύτερη εκτίμηση για τις πρακτικές , θεωρητικές και πνευματικές ρίζες ενός βιώσιμου, αναγεννητικού και ευοίωνου μέλλοντος

Κόστος εργαστηρίου 150 ευρώ, περιλαμβάνει όλα τα γεύματα και τα ποτά

Εκπαιδευτής Caspar Brown www.wildnature.org.uk

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Re-Green

18-29 Ιουνίου Certified Permaculture Design Course: Το 4ο στη σειρά πιστοποιημένο σεμινάριο Μόνιμης Καλλιέργειας που έρχονται να παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, με τον Rod Everett και τον Mill Millichap, τον Μάριο Δεσύλλα (βιοδυναμική και ομοιοδυναμική καλλιέργεια) και τον Caspar Brown. www.facebook.com/events/1417405961893039/

"Love the responsibility. Say, It is my own duty to save the Earth. If not saved, it is my fault" Nikos Kazatzakis Greek writer, philosopher & poet
“Be the change you want to see in the world” Mahatma Gandhi
“You can solve the world's problems in a Garden” Geoff Lawton permaculture consultant, designer and teacher

The course shows the way to live a mindful life, following a design system that integrates all components of the ecosystem in a holistic approach to sustainable living and practice!
The course will result in a full Permaculture Design Certificate (PDC)

*80 hours of Tuition, held in English language
*Course fee is 380 Euros, including food (vegetarian)
*Cost intentionally kept low, however this course will be an exceptionally rewarding experience taught by an experienced and knowledgeable Permaculture teaching team.
*This intensive course requires participants' full attendance, therefore even local attendees are expected to stay on site, camping or guest house.
*We will experience the building of a strong sense of supportive community in our discovery of a pathway to greater resilience and sustainability.
*Please expect also to have fun

Accommodation:
- Camping (your own equipment) 20 Euros
- Guest House Accommodation (Shared Room)100 Euros

Location:
- Beautiful scenic location in mountain village in a developing Permaculture Demonstration Site, 160 Km from Athens in the Northern Peloponnese
- Public transportation possibilities
- 50 Euro Discount offered to any participant arriving full distance on bicycle (Steep Climb Involved)

For information and bookings
- info@re-green.gr, www.re-green.gr
- Flery @ +306948407233 or Mill @ +447624480882 - Book on time as space is limited

Διαβάστε ακόμη:Μόνιμη φυσική και αστική καλλιέργεια (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα