Πρόγραμμα τριήμερου καθαρισμού αποτοξίνωσης

Πρόγραμμα τριήμερου καθαρισμού αποτοξίνωσης

Ο τριήμερος καθαρισμός αποτοξίνωσης του εντέρου και του σώματος

Αυτό το τριήμερο πρόγραμμα καθαρισμού θα καθαρίσει το σώμα για να μπορέσει να θεραπευτεί. Εάν είστε υπέρβαροι, αυτό το πρόγραμμα θα σας επαναφέρει στο φυσιολογικό σας σωματικό βάρος και εάν είστε λιποβαρής, θα σας επαναφέρει στο φυσιολογικό βάρος. Ο σκοπός του ολόκληρου προγράμματος είναι η εξάλειψη της βλέννας από το σώμα, έτσι ώστε ο ασθενής να θεραπευτεί με φυσικό τρόπο.
Θυμηθείτε, δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες - μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι ανίατες.

Η διαδικασία αποτοξίνωσης
Η διαδικασία αποτοξίνωσης που συστήνουμε λαμβάνεται εν μέρει από το βιβλίο του Dr. N.W. Walker's, Raw Vegetable Juices: to Detoxicate (Phoenix, Arizona: Norwalk Press, Publishers, n.d., pp. 68-71) (P.O. Box 13206).
Η υπέρτατη καθαριότητα είναι το πρώτο βήμα προς ένα υγιές σώμα. Οποιαδήποτε συσσώρευση ή διατήρηση νοσηρής ύλης ή αποβλήτων οποιασδήποτε μορφής θα επιβραδύνει την πρόοδό μας προς την ανάκαμψη της υγείας μας.

Αφού καθαρίσετε το σώμα με αυτό το πρόγραμμα, συνεχίστε με τη δίαιτα χωρίς βλέννα και άλλες διαδικασίες διατήρησης της υγείας που περιγράφονται σε αυτό το φυλλάδιο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε να απαλλαγείτε από το σώμα από ακαθαρσίες που προκαλούν ασθένειες, αλλά και να διατηρήσετε και να αποκτήσετε ζωντανή καλή υγεία.

Τα φυσικά κανάλια εξάλειψης και αποβολής είναι οι πνεύμονες, οι πόροι του δέρματος, τα νεφρά και τα έντερα. Η εφίδρωση είναι η δράση των ιδρωτοποιών αδένων στην απόρριψη τοξινών, οι οποίες θα ήταν επιζήμιες αν μείνουν στο σώμα. Τα νεφρά εκκρίνουν τα τελικά προϊόντα της τροφής και του μεταβολισμού του σώματος από το συκώτι. Τα έντερα εξαλείφουν όχι μόνο τα απορρίμματα των τροφίμων αλλά και τα απόβλητα που είναι γνωστά ως σωματικά απόβλητα, με τη μορφή εξαντλημένων κυττάρων και ιστών, αποτέλεσμα των σωματικών και πνευματικών μας δραστηριοτήτων, τα οποία, αν δεν εξαλειφθούν, προκαλούν σήψη πρωτεΐνης με αποτέλεσμα την τοξαιμία ή την οξέωση. Η παρακράτηση τέτοιων σωματικών αποβλήτων έχει πολύ πιο επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία μας από ότι συνήθως υποψιαζόμαστε και η εξάλειψή τους είναι ένα από τα πρώτα βήματα προς την αισθητή πρόοδο προς την υγεία. Η διαδικασία καθαρισμού θα επιφέρει μια τέτοια εξάλειψη γρήγορα, ιδιαίτερα για τους ενήλικες.

Χυμοί
Το πρώτο πράγμα το πρωί πίνουμε δεκαέξι ουγγιές (450 γραμμάρια) χυμού δαμάσκηνων. Ο σκοπός του χυμού δαμάσκηνου δεν είναι πρωτίστως να αδειάσει τα έντερα, το οποίο ωστόσο θα κάνει όπως και να έχει, αλλά μάλλον να τραβήξει στα έντερα από κάθε μέρος του σώματος τόσο τοξικά ή σωματικά απόβλητα που υπάρχουν εκεί και να τα εξαλείψει μέσω των εντέρων.

Εάν δεν έγινε τίποτα για να αντικατασταθεί στο σώμα κάτι σε όγκο ίσο με την ποσότητα της ύλης που εξαλείφθηκε έτσι, τότε το σώμα φυσικά θα αφυδατωθεί σε αυτό το βαθμό. Ως εκ τούτου, αντικαθιστούμε το τοξικό ή το όξινο υλικό που αφαιρέθηκε με τον χυμό φρούτων. Αυτό έχει μια αλκαλική αντίδραση στο σύστημα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπείας με χυμό - μήλο, καρότο, σταφύλι, εσπεριδοειδή, ντομάτα κλπ. - αλλά χρησιμοποιείτε μόνο εκείνο που επιλέξατε για τις τρεις μέρες και μασάτε κάθε μπουκιά προσεκτικά.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς γνωστούς καθαριστές αίματος είναι το κοινό μήλο.
Ο Δρ. Edward E. Shook δηλώνει στο προχωρημένο μάθημα του, μάθημα 30, σελίδα 4: Δεν υπάρχει κανένα άλλο θεραπευτικό μέσο ή βότανο σε ολόκληρο το φάσμα των γνωστών θεραπευτικών μέσων, που μπορούν να συγκριθούν με το μήλο και αν και θα ήταν δύσκολο να πούμε ποιες από τις πολλές αρετές του είναι η καλύτερη, προτείνουμε ότι η αφθονία της ένωσης του οξυγονωμένου οξυγόνου είναι ίσως ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι τόσο πολύτιμο φαγητό, καθαριστικό αίματος και η θεραπεία που δεν αποτυγχάνει σε τόσες πολλές μορφές ασθενειών.

Άλλοι χυμοί, φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την προτίμηση και την κατάσταση του ατόμου. Εκείνοι που ζουν στη ζώνη εσπεριδοειδών μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό, παρασκευασμένο φρέσκο με τις ακόλουθες αναλογίες: τέσσερα έως έξι γκρέιπφρουτ, ανάλογα με το μέγεθος, δύο έως τρία λεμόνια, ανάλογα με το μέγεθος και αρκετά πορτοκάλια για να ολοκληρώσετε ένα συνολικό μείγμα δύο λίτρων.

Ο συνδυασμός μπορεί να ποικίλει, όπως προτιμάτε. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χυμός σταφυλιών. Ωστόσο, ο κατεψυγμένος χυμός σταφυλιών δεν συνιστάται επειδή πολλά απαράδεκτα πρόσθετα συνδυάζονται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι μάρκες χυμών που πωλούνται στα καταστήματα υγιεινής που καλλιεργούνται σε μη χημικά και οργανικά εδάφη, είναι σίγουρα ανώτερα από άλλους τύπους που πωλούνται σε μανάβικα. Παρ' όλα αυτά, για πολλά χρόνια έχουμε δει πολλές τεράστιες θεραπείες που γίνονται με μάρκες όπως η Church, Tea Garden, η Βασίλισσα Ιζαμπέλα και ο Welch. Εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ισχύ, αλλά δεν προτιμώνται όταν διατίθεται καλύτερος χυμός.

Μετά τη λήψη των δεκαέξι ουγγιών (450 γραμμάριων) του χυμού δαμάσκηνου το πρώτο πράγμα το πρωί, μέσα σε μισή ώρα πιείτε οκτώ ουγγιές (περίπου 250 γραμμάρια, όσο ένα κλασσικό ποτήρι) χυμό μήλου. Γυρίστε κάθε γουλιά καλά στο στόμα, έτσι ώστε το σάλιο να αναμειχθεί με αυτό, για να πάρει όλη τη διατροφική και θεραπευτική αξία από αυτό.
Στην πραγματικότητα, όλα τα γεύματα θα πρέπει να τρώγονται χωρίς υγρά, ώστε το φαγητό να μασιέται αρκετά καλά για να γίνει υγρό, αναμειγνύοντας καλά με το σάλιο, το οποίο είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στην πέψη.

Επαναλαμβάνουμε, μην πίνετε με την μία όλο το χυμό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει κίνδυνος αναταραχής σε ένα αδύναμο στομάχι, αλλά θα είναι πολύ χαλαρωτικό και ευχάριστο. Χρησιμοποιώντας σωστά το σάλιο, το πρόγραμμα επούλωσης επιταχύνεται σε μεγάλο βαθμό, για τους υπόλοιπους χυμούς του πεπτικού συστήματος τότε είναι σε θέση να λειτουργούν σωστά αντί για τυχαία.

Όταν είναι επιθυμητό, πιείτε ένα ποτήρι καθαρού νερού (κατά προτίμηση ένα ποτήρι αποσταγμένο νερό), που ακολουθεί άλλη μισή ώρα αργότερα με περισσότερο χυμό μήλου. Ένα γαλόνι (περίπου 3.800 γραμμάρια) χυμού μήλου καταναλώνεται καθ' όλη τη διάρκεια μιας ημέρας. Αυτό, φυσικά, είναι μια προσεγγιστική και προτεινόμενη δοσολογία, όπως η ηλικία, η ικανότητα συγκράτησης υγρών κ.λ.π., καθορίζουν την ικανότητα για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.
Η εναλλακτική διαδικασία, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος, με οποιοδήποτε χυμό που μπορείτε να επιλέξετε για τη θεραπεία.

Μην φάτε τίποτα όλη την ημέρα, αλλά εάν νιώσετε πολύ πεινασμένοι το βράδυ, μπορείτε να φάτε ένα ή δύο μήλα με το χυμό μήλου και καρότα ή σέλινο μαζί με χυμό καρότου ή άλλα κατάλληλα λαχανικά ή φρούτα με τον αντίστοιχο χυμό.

Άλλα βοηθήματα

  • Κατά τη διάρκεια του τριήμερου καθαρισμού, πάρτε μία ή δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τρεις φορές την ημέρα, για να βοηθήσετε στη λίπανση των χοληφόρων και του ήπατος.
  • Η διάσπαση της βλέννας κατά την διάρκεια του καθαρισμό με τους χυμούς γενικά προκαλεί δυσκοιλιότητα κατά την διάρκεια των τριών ημερών.
    Χρησιμοποιήστε περισσότερο χυμό δαμάσκηνου ή λάβετε κάποια βότανα ενίσχυσης του εντέρου 3 φορές την ημέρα.
  • Ξεκινήστε καταπλάσματα με καστορέλαιο κατά τη διάρκεια αυτού του τριήμερου καθαρισμού με χυμούς.
  • Συνεχίστε αυτήν την αποτοξίνωση για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Περίπου 3 γαλόνια τοξικών λεμφικών υγρών θα έχουν εξαλειφθεί από το σώμα και θα έχουν αντικατασταθεί από τρία γαλόνια χυμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αλκαλοποίησης του συστήματος. Εάν υπάρχει ίκτερος ή πόνος στην περιοχή της χοληδόχου κύστης, χρησιμοποιήστε επίσης τρεις φορές την ημέρα βότανα ενίσχυσης του συκωτιού.

Μετά τον καθαρισμό των 3 ημερών
Προετοιμασία νηστείας: Μετά τις πρώτες τρεις ημέρες καθαρισμού, εάν ένα άτομο έχει την επιθυμία ή τη δυνατότητα να το πράξει, είναι πάντα ωφέλιμο να νηστεύεις μία έως τρεις ημέρες χρησιμοποιώντας μόνο αποσταγμένο νερό, στη συνέχεια μια χυμό, πριν επιστρέψετε σε σαλάτες και άλλα κανονικά τρόφιμα. Μην τρώτε βαριά τρόφιμα αμέσως μετά από μια περίοδο καθαρισμού ή μετά από μια νηστεία, αλλά προσθέτετε τα σταδιακά στη διατροφή σας. Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο ομαλός τρόπος για να επιστρέψετε σε στερεά τρόφιμα.

Τις επόμενες ημέρες, αρχίστε να παίρνετε χυμούς λαχανικών, λαχανικά και φρούτα, κατά προτίμηση όλα ωμά. Για παράδειγμα, για πρωινό φάτε φρούτα της εποχής, κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένα ή τριμμένα, λίγο μέλι για γλύκανση και ένα ή δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μη αλατισμένα ωμά αμύγδαλα πασπαλισμένα.
Πίνετε επίσης ένα ή δύο ποτήρια φρέσκων χυμών φρέσκων φρούτων ή λαχανικών, τριάντα λεπτά πριν ή μετά την κατανάλωση φρούτων. Για μεσημεριανό γεύμα, τρώτε περισσότερα φρούτα και μισό λίτρο φρέσκους χυμούς λαχανικών. Για δείπνο, προσθέστε οποιαδήποτε από τις σαλάτες που δίνονται στα μενού στις προτάσεις διατροφής και σαλάτας (από τον Ν. W. Walker, που δημοσιεύτηκε από την Norwalk Press).

Αν υπάρχει η παραμικρή τάση για σκωληκοειδίτιδα, κάντε επίσης ένα υψηλό κλύσμα, δύο, τρεις ή περισσότερες φορές ημερησίως για μία εβδομάδα ή και περισσότερο εάν είναι απαραίτητο.

Συμπτώματα του καθαρισμού

Καθώς ο καθαρισμός ξεκινά τη διαδικασία καθαρισμού σε όλο το σύστημα, θα συνοδεύεται από περιοδικούς πόνους και πόνους στις περιοχές όπου η δράση καθαρισμού είναι πιο μεγάλη και τα απόβλητα φορτώνουν το σύστημα απομάκρυνσης.
Υπάρχουν φορές που θα αισθανθείτε πολύ δύσκολα! Μην πανικοβάλλεστε τις ημέρες μετά τον καθαρισμό ή τις περιόδους θεραπείας σας. Στην πραγματικότητα, η δράση καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει όλα τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα μιας σοβαρής ασθένειας, αλλά ο ασθενής πρέπει εδώ να ενεργήσει με γνώση και να μην κατηγορήσει την προσωρινή κατάσταση προβλήματος, στην διαδικασία του καθαρισμού που λαμβάνει χώρα.
Γιατί εδώ απαιτείται υπομονή και συνειδητοποίηση ότι η διαδικασία της θεραπείας είναι σε εξέλιξη και όσο νωρίτερα εμφανίζονται και γίνονται αισθητές αυτές οι δυσφορίες τόσο το καλύτερο.

Αυτή η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθούν στιγμιαία και δεν πρέπει να περιμένουμε ότι αυτές οι συσσωρεύσεις μιας ολόκληρης ζωής, που έχουν αποθηκευτεί στο σύστημα, θα αποβληθούν έξω με θαυματουργό τρόπο και θα ξεπλυθούν από τους ιστούς και τα όργανα με κάποιο κλύσμα στο παχύ έντερο. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο.

Θα έχετε υψηλές μέρες και χαμηλές ημέρες και αυτές θα γίνουν σε κύκλους. Αυτές οι "ασθένειες καθαρισμού" έρχονται σε κύκλους επτά ημερών, επτά εβδομάδων, επτά μηνών και επτά ετών στις περισσότερες περιπτώσεις και σε κάθε μία από αυτές τις κυκλικές περιόδους θα υπάρξουν κρίσεις επούλωσης και καθαρισμού.

Καθώς τα τοξικά δηλητήρια χάνονται και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, ώστε να μπορούν να εξαλειφθούν από το φυσικό σώμα, θα νιώσετε αρκετά τραχιά και αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια μιας κρίσης που μπορεί να αισθανθείτε χειρότερα από ότι κάνατε πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα - αλλά και πάλι, μην πανικοβάλλεσαι! Αυτές οι κρίσεις είναι και πάλι απλά τοξικά δηλητήρια που προσπαθούν να πάρουν από το σώμα σας (όπου φορτώνουν σε μεγάλο βαθμό τα αποβολικά κανάλια) και σας κάνουν να χάσετε το ταχύτερο δυνατόν (προκαλώντας πόνο και δυσφορία στη διαδικασία εξάλειψης).
Αλλά οι κακές μέρες θα γίνουν όλο και λιγότερες και οι καλές μέρες όλο και μεγαλύτερες, αν είστε πιστοί στο πρόγραμμα. Το βιβλίο του Καθηγητή Arnold Ehret (που μπορεί να αγοραστεί από οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής) μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε κάποιες από τις αντιδράσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε ενώ απομακρύνετε το σώμα από τις τοξίνες, τα απόβλητα και τη βλέννα.

Μην ανησυχείτε υπερβολικά εάν αισθάνεστε κάπως αδύναμα κατά τη διάρκεια ή μετά από αυτή την αποτοξίνωση. Η φύση χρησιμοποιεί τις ενέργειές μας για καθαρισμό του σπιτιού μέσα μας και σύντομα ανακτάμε μεγαλύτερη ενέργεια και ζωντάνια ως αποτέλεσμα ενός καθαρότερου και πιο υγιεινού σώματος. Είναι καλό να κάνετε καθαρισμό τριών ημερών μηνιαία ή πολλές φορές το χρόνο.

Πηγή: The Three-Day Cleanse and Mucusless Diet

Διαβάστε ακόμη:Οι φόρμουλες για καθαρισμό και αποτοξίνωση του εντέρου

10 σχόλια:

  1. Επειδή προφανώς το άρθρο είναι "ξένο" θα έπρεπε να γίνει μια διόρθωση στο θέμα του "αποσταγμένου νερού"!!!.
    Μάλλον εννοεί φιλτραρισμένο.Ας το προσεξουμε αυτό !!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει γίνει κανένα λάθος στην συγκεκριμένη λέξη, υπάρχει ολόκληρη σχετική ενότητα εδώ, που αναφέρετε στο αποσταγμένο νερό και ο Dr. Christopher είναι από τους πρωτοπόρους υποστηρικτές του.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/20, 12:05 μ.μ.

    Κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται χυμός δαμάσκηνου, μετά μήλου και μετά κάποιος άλλος χυμός ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα είδος χυμού καθ όλη την διάρκεια της ημέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λέει και το άρθρο αλλά και η πείρα του Dr. Christopher ο χυμός δαμάσκηνου χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ για να υποβοηθήσει την λειτουργία του εντέρου.
    Κατά την διάρκεια της ημέρας μόνο χυμός μήλου και φυσικά πράσινου γιατί έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε μηλικό οξύ όπως έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο.
    Μόνο ένας χυμός μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί και περισσότερο στους διαβητικούς γιατί το δαμάσκηνο ανεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη. Για υποβοήθημα του εντέρου θα το θεωρούσα απαραίτητο να πίνουμε 3 φορές την ημέρα ροφήματα με βότανα που βοηθούν και ενισχύουν την λειτουργία του (υπάρχει και αυτό σε παλιότερο άρθρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/20, 3:26 μ.μ.

    τελικά πόση είναι η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία σε λίτρα χυμού; έχω μπερδευτεί λίγο με τα γαλόνια και τις ούγγιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχω μετατρέψει σε γραμμάρια δηλαδή και σχεδόν είναι το ίδιο σε λίτρα... που έχετε κάποιο πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/2/20, 2:18 μ.μ.

      με τα γραμμάρια το κατάλαβα, είναι ξεκάθαρο ότι τα 450 γρμ. αντιστοιχούν σε 450 ml. ok ως εδώ, στην πορεία όμως αναφέρει συνολικά ένα γαλόνι χυμό μήλου ημερησίως ή οποιονδήποτε άλλο τύπο χυμού υποθέτω, το οποίο γαλόνι από ότι είδα αντιστοιχεί περίπου σε 4,4 λίτρα... οπότε συνολικά, αν το κατάλαβα σωστά, η δοσολογία χυμού είναι περίπου 5 λίτρα ημερησίως;

      Διαγραφή
    2. Ναι έχετε δίκιο, τώρα είδα ότι δεν είχα μετατρέψει τα γαλόνια χυμού σε λίτρα... που είναι περίπου 3,8 λίτρα χυμού

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα