Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Παρασκευή Χριστουγεννιάτικων κοκτέιλ: συνταγές

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι από τον Jamie Oliver

Τα λευκά ξηρά κρασιά χρησιμοποιούνται ευρέως στο μαγείρεμα, όταν δε θέλεις να προσθέσεις γλυκιά γεύση στο φαγητό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το αλκοόλ εξατμίζεται αφήνοντας στο φαγητό την ιδιαίτερη γέυση του κρασιού. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην αφήσεις το κρασί να παραβράσει ή να μην προσθέσεις μεγάλη ποσότητα, μιας που είναι δύσκολο μετά να το ελαττώσεις. Η χρήση κρασιού που πίνεται δίνει το πλεονέκτημα να ταιριάζουν φυσικά το κρασί που πίνουμε με αυτό που τρώμε.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με πιο ελαφριά πιάτα, όπως κοτόπουλο, χοιρινό, σούπες, θαλασσινά, όστρακα και λαχανικά. Παραθέτουμε παρακάτω παραδείγματα φαγητών που ταιριάζουν με κρασιά που μπορούμε να βρούμε εύκολα και σε καλές τιμές.

Η παρακάτω συνταγή του διάσημου Βρετανού σεφ θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ, χρησιμοποιώντας μόλις δύο συστατικά, ρόδι και σαμπάνια. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά, και οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την καλύτερη συνοδεία. Η συνταγή βγάζει περίπου 2 ποτήρια σαμπάνιας, άρα εσείς θα πρέπει να βάλετε περισσότερα ρόδια και σαμπάνια ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας.

Υλικά συνταγής: 2 ρόδια, σαμπάνια.

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα ρόδια στη μέση και στύψτε τα πάνω από μια κανάτα μέχρι να βγάλουν όλο τον χυμό τους. Φροντίστε να τοποθετήσετε ένα σουρωτήρι στο στόμιο της κανάτας για να συγκροτήσει τους σπόρους.
  2. Προσθέστε στον χυμό από ρόδι την τριπλάσια ποσότητα σαμπάνιας, κουνήστε λίγο την κανάτα και σερβίρετε σε ποτήρια σαμπάνιας ή ότι άλλο έχετε. Καλά Χριστούγεννα!

Eggnog

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ

Υλικά συνταγής: 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 3 αυγά 250ml κονιάκ, 50gr ρούμι, 200gr κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (Προαιρετικά: κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους. Όταν αφρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και το ρούμι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για I ώρα. Έπειτα προσθέτουμε μισό λίτρο γάλα (1/2 κουτί ζαχαρούχο + όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μισό λίτρο). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ξεχωριστά μέχρι να σφίξει και την προσθέτουμε στο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρουμε κρύο και ραντισμένο με κανέλα, σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Candy Cane

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ένα ροζ κοκτέιλ για επιδόρπιο

Υλικά συνταγής: 20gr Sky Berry Vodka 20gr λικέρ Peppermint, 20gr Creme de cacao 20gr γρεναδίνη Soda water.

Κατασκευή: Ανακινείτε καλά όλα τα υλικά μαζί σε shaker. Πριν σερβίρετε, βρέχετε το χείλος του ποτηριού και πασπαλίζεται χρωματιστή τρούφα (προσωπικά προτιμώ να θρυματίζω καραμελίτσες και να πασπαλίζω με αυτές το ποτήρι..οι καραμελίτσες μπορεί να είναι κόκκινες, αλλά μπορείτε να βάλετε και πράσινες για πιο παιχνιδιάρικο και χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα). Αφού σερβίρετε, προσθέστε λίγη σόδα.

Mistletoe & holly coctail

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ίσως το κοκτέιλ με την πιο γιορτινή όψη

Υλικά συνταγής: 1 1/2 ποτήρι χυμό cranberry 1/4 του ποτηριού Creme de cacao, 1/4 ποτηριού λικέρ peppermint σαντιγί, cranberries

Παρασκευή: Ζεσταίνουμε το χυμό cranberry. Προσθέτουμε Creme de cacao και το λικέρ peppermint. Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε σαντιγί στην κορυφή. Σερβίρουμε με cranberries στην κορυφή.

Πηγή: Citizen magazine

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σπιτικό λικέρ Grande Marnier

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα