Αναζωογονητικά τονωτικά με ξύδι

Αναζωογονητικά τονωτικά με ξύδι

Η βοτανολόγος Susun Weed, συγγραφέας του βιβλίου Wisw woman herbal και ιδρυτής του wish woman center στο Woodstock στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιεί ξύδι με βότανα για να αυξήσει τα μεταλλικά στοιχεία στην διατροφή της. Πολλά βότανα και ζιζάνια έχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων, αυτή λέει. Και το απλό μηλόξυδο διαλύει τα οργανικά στοιχεία από τους ιστούς των βοτάνων και τα μετατρέπει σε μια μορφή που το σώμα μπορεί εύκολα να τα απορροφήσει. Πολλά από αυτά τα φυτά έχουν και πολλές θρεπτικές ουσίες εκτός των μεταλλικών στοιχείων. Για παράδειγμα η αντράκλα (γλιστρίδα) περιέχει τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά από οποιοδήποτε άλλο φυτό.

Φυσικά την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες βοτανολόγοι για να φτιάχνουν φάρμακα από φυτά. Το ξύδι όπως και το λάδι, υπήρχε πάντα σε αφθονία και ήταν ένα εύκολο και φτηνό υλικό για να συντηρήσουν και να φτιάξουν την τροφή και τα φάρμακα τους από φυτά.

Υλικά παρασκευής
Μισό κιλό παστεριωμένο μηλόξυδο
Φρέσκα βότανα και άγρια χόρτα
Ένα γυάλινο δοχείο με πλαστικό καπάκι μισού λίτρου

Οδηγίες παρασκευής
1. Γεμίστε το δοχείο χαλαρά με άγρια χόρτα και βότανα, κομμένα μικρά.
2. Ρίξτε μηλόξυδο πάνω από τα βότανα και γεμίστε το δοχείο μέχρι την κορυφή
3. Κλείστε το καπάκι και βάλετε ετικέτα στο δοχείο
4. Τοποθετήστε το ξύδι σε σκοτεινό δροσερό μέρος τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Μερικές φορές δεν με ενοχλεί να το σουρώσω ομολογεί η Susan. Απλώς τρώω τα χορταρικά τουρσί και χρησιμοποιώ το ξύδι σε σαλάτες, σε μαρινάδες, σε φακές και φασολάδες.

Συνταγές Υγιεινά βότανα για αρωματισμένα βοτανικά τονωτικά

Για ένα εύκολο τρόπο να προσθέσεις ασβέστιο για τα κόκαλα στην διατροφή σου, η βοτανολόγος Rosemary Gladstar, συγγραφέας του βιβλίου Herbal healin for woman και ιδρύτρια του Sage Herbal center in East Barre στο Vermont, συστήνει ένα ξύδι με αναμεμιγμένο σε ίσα μέρη από 4 βότανα: τριφύλλι [alfalfa], τσουκνίδα [nettle], άχυρο βρώμης [oat straw] και φύλλα σμεουριάς (αγριόβατου)[raspberry leaves].

Η βοτανολόγος Susun Weed χρησιμοποιεί μία ποικιλία από καλλιεργούμενα και άγρια βότανα για να φτιάξει τα τονωτικά της με ξύδι από μήλα. Εδώ είναι μερικά που προτείνει:

Καλλιεργούμενα βότανα: Θυμάρι, καλαμίνθη (νεπέτα)[], μελισσοβάλσαμο [bee balm], μελισσόχορτο, φασκόμηλο, λεβάντα και Χρένο (Αρμοράκια).

Αγρια βότανα: άγριο ραδίκι (πικραλίδα) [taraxacum officinale], στελλάρια [stellaria media], αχίλλεια, άνθη σολιδάγινου [goldenrod], λυκόπους [bugleweed], αντράκλα (γλυστρίδα) [portulaca oleracea], προυνέλλα [prunella vulgaris], άρκτιο λάππα [arctium] και τσάι του Καναδά [winter green].

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Το ξύδι των 4 κλεφτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα