Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Παρακολουθώ το blog σου από καιρό για να παίρνω ιδέες! Με έκπληξη είδα σε ένα άρθρο σου για τις κότες, κάποιες σαν και τις δικές μου, κατσουλάτες. Τις έχω από το 90 προσπαθώ να τις κρατήσω με νύχια και με δόντια. Φέτος μάλιστα ξεκίνησα με 4 Ελληνικές κότες και έναν κόκορα και έβγαλα πουλάκια. Δεν βάζω μέσα ξένες κότες και επειδή είναι διαδοχικές διασταυρώσεις της ίδιας οικογενείας έχει ενισχυθεί το λοφίο σε σημείο που τις κλείνει τα μάτια.

Φωτογραφίες από Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ελληνικές κατσουλάτες κότες

Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη για τις υπέροχες φωτογραφίες!

Διαβάστε ακόμη:Οι κότες

8 σχόλια:

  1. Παίζει να υπάρχει και στην Κύπρο το συγκεκριμένο είδος; Ενδιαφέρομαι βασικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορω να μαθω ποια ειναι η επισημη ονομασια της συγκεκριμενης ρατσας, και αν ξερει κανεις πως λυνεται το προβλημα που αναφερει ο φιλος στο αρθρο του?

    Ευχαριστω
    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/13, 6:51 μ.μ.

    Νίκο ποιο είναι το πρόβλημα γιατί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/10/13, 8:43 μ.μ.

    Γεια σας , γράφω πρώτη φόρα σχόλιο στο site σας και θα πρέπει να ομολογήσω πςσ είναι απο τα καλύτερα και χρησειμότερα , για το πρόβλημα με της κότες πιθανότατα δημιουγιται απο την μη αλαγή αίματος αν τα εχεις πολλά χρόνια .
    Και κατι τελευταιο , αν γνωριζει κανείς που μπορώ να βρώ στην περιοχή της Μακεδονεία απο αυτήν την ράτσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/12/17, 3:58 μ.μ.

    γεια σας, μετα απο χρονια (πως περνανε!!!) ξαναβρεθηκα στο αρθρο που αναρτησα! Ναι υπάρχουν προβλήματα με την επιμιξία (με inline breeding) που αναποφευκτα υπαρχει οταν δεν βαλεις ξενο αιμα στο κοπαδι. Εκδηλώνεται με προβλήματα στην οραση και την ανατομια. Η λύση ειναι να πάς σε cross breeding, να κρατας γενεαλογικες πληροφορίες (δαχτυλιδια στα ποδια κλπ) και αυστηρη επιλογη γονεων και αμεση σφαγη οποιων εχουν μειονεκτηματα. Ειναι ομως κόττες που αξιζει να τις εχεις γιατι ειναι οι λεγόμενες dual purpose, δηλαδη και αυγα και κρεας. Εχω μια ομαδα στο facebook ομως δεν τολμω να την βαλω εδω χωρις την αδεια του site για να μην θεωρηθεί διαφήμιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αν θες βάλε το λινκ της ομάδας του facebook, μπορεί κάποιος να θέλει πληροφορίες περισσότερες και ίσως να τις βρει εκεί, δεν υπάρχει πρόβλημα από εμάς
      και πάλι ευχαριστω για την καλή σου διάθεση

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/23, 11:21 π.μ.

      ΟΚ! Εδω ειναι η σελιδα απο αυτην την ράτσα
      https://www.facebook.com/groups/CGNCA

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα