4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας 16-18 Οκτωβρίου 2015

4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Συνεργατικής Οικονομίας 16-18 Οκτωβρίου 2015

4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

Μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών και καινοτόμων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Φέτος θέλουμε να περάσουμε αποκλειστικά στην πράξη και να αναδείξουμε αξιόλογες πρακτικές με στόχο να εμπνεύσουμε την κοινωνία και να αποδείξουμε ότι υπάρχουν εκείνες οι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Θέλουμε να ανοιχθούμε περισσότερο προς την κοινωνία και να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα μας “Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός» και αναγκαίος περισσότερο από κάθε άλλη φορά!
Ένας κόσμος που στηρίζεται στη δημιουργία, στην αυτάρκεια, στη βιωσιμότητα και στην αλληλεγγύη.
Γι” αυτό το λόγο θα δημιουργήσουμε στο χώρο του φεστιβάλ, ένα αυτόνομο χωριό μέσα στο οποίο θα γίνονται πρακτικά εργαστήρια, θα δίνονται απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα και θα γίνονται συζητήσεις.

Στις θεματικές γωνιές του χωριού, ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να καλύψει ή να μάθει πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε τροφή, υγεία,παιδεία, εργασία, ενέργεια, τεχνολογία, στέγαση, μετακίνηση κ.α. και πως να βρει διέξοδο να εκφραστεί και να δημιουργήσει μαζί με τους συνανθρώπους του.
Μέσα στο φεστιβάλ θα λειτουργήσει και το εναλλακτικό μας νόμισμα με το οποίο θα γίνονται οι συναλλαγές με επιλεγμένους παραγωγούς προϊόντων και χρηστικών αγαθών που προκύπτουν από επανάχρηση.
Θα λειτουργήσει ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων, συλλογική κουζίνα και όσοι προσφέρουν εργασία (οι Συγχωριανοί) θα αμείβονται με δωρεάν φαγητό για τις υπηρεσίες τους.
To φεστιβάλ επίσης θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικό πρόγραμμα.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δώσει πρακτικά το παράδειγμα ενός άλλου κόσμου που είναι εδώ, να αποδείξει ότι μπορούμε να ζήσουμε κι αλλιώς.
Σημαντική θα είναι και η προσπάθεια που θα παρουσιαστεί για να υπάρχει συνέχεια της λειτουργίας του αυτόνομου χωριού και μετά το τέλος του φεστιβάλ, μέσω της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού στην Αθήνα και στο Ηράκλειο.
Το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας εκφράζει έναν κόσμο που προάγει την επικοινωνία, και την αμοιβαία ανταλλαγή με στόχο τη μετάβαση σε μία κοινωνία βασισμένη στη συμμετοχή και τη συνεργασία, την αυτοδιαχείριση, την αλληλεγγύη, τη βιωσιμότητα, την αυτάρκεια και το σεβασμό στη Φύση και τον Άνθρωπο.

4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας - Συνεργατικής Οικονομίας 16-18 Οκτωβρίου 2015

Θέλουμε το φεστιβάλ να μιλήσει στις καρδιές εκείνων που αναζητούν εναλλακτικές ανθρώπινες λύσεις και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το ξεκίνημα παρόμοιων πρωτοβουλιών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Θέλουμε να ενωθούμε και μαζί να περάσουμε στην πράξη.
Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: https://www.facebook.com/festival4sce

Διαβάστε ακόμη:Αλληλέγγυο εμπόριο-Φόρος τιμής στην Καταλονία ΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα