Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μετατροπή παλιού κοντέινερ σε σύγχρονο σπίτι

Αυτό είναι ένα σπίτι υποδοχής σχεδιασμένο, από τον Τεξανό αρχιτέκτονα Jim Poteet που τιμήθηκε με το βραβείο σχεδιασμού 2010 του Σαν Αντώνιο.

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Το μικρό σπίτι είναι φτιαγμένο από ένα άδειο μεταλλικό κοντέινερ μεταφορών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παιχνιδότοπος και χώρος εργασίας.
Το κοντέινερ είναι 8 x 40 πόδια και περιλαμβάνει από το πάτωμα μέχρι την οροφή γυάλινες πόρτες και παράθυρα.
Στο πίσω μέρος υπάρχει τοποθετημένο σύστημα θέρμανσης. Η οροφή είναι γεμάτη με διάφορα φυτά. Υπάρχουν ακόμα ένας μικρός νιπτήρας, μία ντουζιέρα και μια τουαλέτα μέσα στο σπίτι.
Αυτή είναι μια απόδειξη ότι κάθε μικρός χώρος, όποια και να είναι η προέλευσή του, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ λειτουργικό και όμορφο σπίτι.
Το μυστικό είναι στο σχεδιασμό και στις λεπτομέρειες.

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Μικρό σπίτι από κοντέινερ

Διαβάστε ακόμη:Σπίτια και αποθήκες από παλέτες

10 σχόλια:

  1. Φανταστικό!!!!!!!!!
    ωραία ιδέα για την εξοχή!!!!!!!!!
    Καλές γιορτές, καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με γυρνάς πολλά χρονια πίσω. Πιτσιρίκι, πριν... τουλάχιστον 25 χρόνια.
    Ο πατέρας της παιδικής μου φίλης νταλικέρης. Κάθε που γυρνούσε απο ταξίδι, παρκαρε τη νταλίκα στη γειτονια και εμείς πολλές φορές μπαίναμε μέσα και παίζαμε :)

    Μια φορά όμως, εφτασε με ενα σπίτι φορτωμένο στη νταλίκα. Ειχαν πάρει μόλις ενα κτήμα και μετέτρεψαν ενα κοντέινερ σε σπίτι για να βολευτούν μέχρι να χτίσουν το εξοχικό τους.

    Όπως λες κι εσυ, ειχε απο όλα μέσα, και κουζίνα, και μπάνιο και καθιστικό και κρεβατοκάμαρα. Σε πιο παραδοσιακές γραμμές όμως, βαμμένο λευκό αν θυμάμαι καλά, με ξύλινα κουφώματα. Ήταν πολύ όμορφο και όπως καταλαβαίνεις, παίζαμε εκεί μέσα μέχρι να το μεταφέρουν στο κτήμα τους.

    Χρόνια αργότερα έγιναν της μόδας τα σπίτια από παλιά βαγόνια τρένων με την ίδια λογική.

    Καλή Χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/11, 3:45 μ.μ.

    πάρα πολύ καλό σαν ιδέα για φθηνή και γρήγορη λύση. μπορεί φυσικά κάποιος να ενώσει δύο ή τρία κοντέινερ και να τα διαμορφώσει όπως ο ίδιος θέλει. υπάρχει όμως κάποια άλλη λύση σε περίπτωση που κάποιος κάνει σιδεροκατασκευή σκελετό για μικρό σπίτι με το να το κλείσει γύρω γύρω; εννοείται να είναι οικονομική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μεταχειρισμένα κοντέινερ είναι η πιο φτηνή λύση λόγο τις τιμής τους, είναι χαμηλή λόγο ότι τα αποσύρουν. Δεν νομίζω με τα ίδια λεφτά να κατασκευάσεις τα ίδια τετραγωνικά σιδερένια κατασκευή… Επειδή ένας φίλος έχει αγοράσει για αποθήκη θα ρωτήσω και θα αναφέρω τιμές κόστους κοντέινερ και μεταφορικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/6/11, 5:20 μ.μ.

    Kyrioi Geia saa!!!!
    molis ehthes ematha gia kapoion mastora o opoios fteiaxnei prokat spitia apo metaxeirismena containers .Vrisketai sto Shisto isws sto Viomihaniko Parko pou yparhoun paromoies epixeiriseis anakateskevis containers.Mou eipan oti ena teleiwmeno spiti einai stin timi twn 3500euro.Ola afta xwris na exw exakrivwsei kati sigouro mexri twra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κοντέινερ σε αρκετά καλή κατάσταση, μεταχειρισμένα από εταιρίες μεταφορών στην Ελλάδα πουλιούνται γύρω στα 1500 Ευρώ. Το δύσκολο μέρος είναι της μεταφοράς του αν βρίσκεσαι στην επαρχία και μακριά από την Αθήνα. Αν είσαι τυχερός και υπάρχει μεγάλη μεταφορική στην περιοχή σου, ίσως αναλαμβάνουν και αυτοί τη μεταφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/6/12, 4:47 μ.μ.

    vrika conteineraki twn 500 opios psinei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/7/12, 1:24 μ.μ.

    auta theloun adeia h kati tetoio?xerei kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι φιλε μου χρειαζοντε ΔΥΣΤΥΧΩΣ αδεια και αυτα.

    Συγκεκριμενα ο νομος λεει:

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ Εγκύκλιος 84
    Δ/ΝΣΗ Ο.Κ.Κ/β Αθήνα, 2.11.1989
    Αρ. Πρωτ. 70210
    ΘΕΜΑ: Αποδοχή της με αρ. 685/89 γνωμοδότησης της Νομ. Δ/νσης Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με την οποία διευκρινίζεται ότι απαιτείται οικοδ. άδεια για τα εργοταξιακά οικήματα.
    Σας στέλνουμε συνημμένα σε αντίγραφο την με αρ. 685/89 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. την οποία και αποδεχόμαστε.
    Σύμφωνα με την γνωμοδότηση αυτή για την κατασκευή και των εργοταξιακών οικημάτων (στέγαστρα, παραπήγματα κ.λπ.) απαιτείται οικ. άδεια χωρίς να υπολογίζονται στον Συντ. Δόμησης και στο ποσοστό κάλυψης όταν πρόκειται περί μικρών οικημάτων αναγκαίων για την εξυπηρέτηση των σκοπών που αναφέρονται στο αρθ. 109 (χώροι αλλαγής ενδυμασίας, χώροι υγιεινής κ.λ.π.) του Π.Δ. 1073/1981 (ΦΕΚ 260/Α/81 ).
    Σημειώνεται ότι τα εργοταξιακά οικήματα θα πρέπει να προβλέπονται στις μελέτες (Τοπογρ. Διαγ. κάλυψης κ.λπ.) που υποβάλλονται για την έκδοση αδείας κατασκευής του κυρίου έργου για το οποίο τα προσωρινά αυτά οικήματα είναι απαραίτητα.
    Κατά την τελική θεώρηση της οικ. αδείας για την σύνδεση με τα δίκτυα ΔΕΗ κ.λ.π. θα πρέπει να διαπιστώνεται και η απομάκρυνσή τους.


    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε



    Κ. Ι. ΛΙΑΣΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα και τα κουφωματα με το τζάμι είναι υπέροχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα