Φυσική, οριστική θεραπεία όγκου στη γλώσσα, ανίατης περιαρθρίτιδας, ολικού σωματικού εκζέματος, σταφυλοκοκκίασης, ψωρίασης, πολύποδα στη μήτρα κ.λπ.

Φυσικές οριστικές θεραπείες

Συνέντευξη με το Γιάννη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Φυσικής Υγιεινής Λαρίσης

Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1945.
Είναι υπομηχανικός και εργάζεται στο Τμήμα Αναστήλωση Μνημείων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας. Είχε ζήσει μια ζωή μετρημένη, χωρίς υπερβολές και καταχρήσεις, αλλά η διατροφή του μέχρι τη στιγμή που αντιμετώπισε τα προβλήματα υγείας, που θα περιγράψουμε πιο κάτω, ήταν η συνηθισμένη ανθυγιεινή διατροφή.
Το 1978 γνώρισε τον αείμνηστο Κύπριο φυσιοθεραπευτή κ. Σαβ. Σαββίδη σε μια διάλεξη που έδωσε, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας.
Έκτοτε, επικοινωνούσε μαζί του (τηλεφωνικώς και δια αλληλογραφίας), κυρίως για θέματα που είχαν σχέση με τη χρήση διαφόρων βοτάνων, όχι όμως για θέματα υγιεινής διατροφής. Ο κ. Παπαδόπουλος μας έδωσε την παρακάτω συνέντευξη:

Ερω.: Κύριε Παπαδόπουλε, γνωρίζουμε ότι, πριν από μερικά χρόνια είσαστε άρρωστος βαριά. Μπορείτε να μας πείτε πως γίνατε καλά:

Απαν.: Ναι το 1984 έβγαλα ένα εξόγκωμα στη γλώσσα. Όταν το αντιλήφθηκα ήταν μικρό, σαν φακή. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν "θήλωμα" και μου έκαναν καυτηρίαση. Μετά από αυτό το εξόγκωμα χάθηκε, αλλά μόνο για τρεις μήνες περίπου. Μετά εμφανίστηκε ξανά και μεγάλωσε περισσότερο από πριν. Έγινε μεγάλο όσο ένα φασόλι - γίγαντας, μάτωνε συνεχώς και με ενοχλούσε όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στην ομιλία. Επί πλέον, όπως είναι φυσικό, με είχε επηρεάσει και ψυχολογικά! Ήμουν χάλια. Οι γιατροί μου συνέστησαν εγχείρηση και βιοψία και μου έδωσαν κάποια συνταγή με φάρμακα. Εγώ όμως, δεν συνηθίζω να παίρνω φάρμακα (ούτε ασπιρίνη), κι έτσι δεν τα πήρα. Αλλά ούτε και την εγχείρηση δέχτηκα να κάνω.

Ερωτ.: Αφού λοιπόν, δεν ακούσατε τους γιατρούς και δεν κάνατε εγχείρηση, ούτε φάρμακα πήρατε, τι κάνατε για να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό εξόγκωμα;

Απαντ.: Επικοινώνησα με τον κ. Σαββίδη και του εξέθεσα την κατάσταση. Μου ζήτησε να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη δίαιτα, την οποία και ακολούθησα κατά γράμμα. Συνίστατο στα εξής: 1. Τις δέκα πρώτες μέρες μέχρι το μεσημέρι, δεν έτρωγα τίποτα. Το μεσημέρι έτρωγα μία ωμή σαλάτα, που περιείχε δύο- τρία είδη λαχανικών, λίγους ξηρούς καρπούς και μαύρο ψωμί. Το απόγευμα έπινα ένα ποτήρι νερό, που είχα στύψει μέσα του ένα λεμόνι και το βράδυ πάλι ωμή σαλάτα. 2. Τις επόμενες δέκα μέρες άλλαξα τη βραδινή σαλάτα με φρούτα. Δηλαδή ακολούθησα το ίδιο διαιτολόγια, με τη διαφορά ότι το βράδυ αντί για σαλάτα, έτρωγα φρούτα. 3. Ακολούθησαν τρεις μέρες μόνο με φρούτα, δύο με χυμούς και τρεις με σκέτο νερό. Από κει και πέρα η δίαιτα συνεχίστηκε με την αντίστροφη ακριβώς σειρά. Δηλαδή δύο μέρες μόνο με χυμούς, τρεις μέρες με φρούτα, ένα δεκαήμερο όπως το πρώτο και άλλο ένα όπως το δεύτερο.

Ερωτ.: Ενδιαφέροντα όλα αυτά. Πέστε μου, όμως τώρα, ποιό ήταν το αποτέλεσμα του διαιτολογίου που ακολουθήσατε.

Απαν.: Στις δέκα μέρες αφότου άρχισα τη δίαιτα, το στόμα μου σταμάτησε να ματώνει. Αυτή ήταν η πρώτη καλή ένδειξη. Επειδή όμως, όπως μου είχε πει ο κ. Σαββίδης, το εξόγκωμα θα αργούσε να εξαφανιστεί, χρησιμοποίησα την όλη διαδικασία δίαιτας που περιέγραψα τέσσερις φορές, συνεχόμενες. Στο τέλος της τέταρτης φοράς, άρχισε να γίνεται αυτό ακριβώς που είχε προείπε ο κ. Σαββίδης. Έπεσε ένα κομματάκι από το θήλωμα. Αργότερα έπεσαν κι άλλα κομματάκια (σαν από παλιό σφουγγάρι που τρίβεται) και τελικά δεν έμεινε τίποτε, εκτός από ένα μικρό σημείο μεγέθους φακής, που έμεινε σαν σημάδι ή σαν ρίζα, ακριβώς στο σημείο όπου είχα κάνει την καυτηρίαση (μάλλον θα οφειλόταν στην καυτηρίαση). Από τότε έχουν περάσει περίπου 7 χρόνια και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα μου.

Ερωτ.: Εξακολουθείτε την ίδια ή κάποια παρόμοια δίαιτα, ή επανήλθατε στον παλιό τρόπο διατροφής σας;

Απαν.: Δεν ακολουθώ βέβαια το διαιτολόγιο που σας περιέγραψα, αλλά το κρέας ούτε που το ξαναπλησίασα, και ούτε μπαίνει πια στο σπίτι μας. Γενικά αποφεύγω όλα τα ζωικά τρόφιμα και ακολουθώ την υγιεινή διατροφή, που όλοι γνωρίζουμε. Με τη δίαιτα αυτή τώρα ζυγίζω 74 κιλά, αντί για 97 που ζύγιζα προηγουμένως (έχω ύψος 1,74 μ.). Πρέπει όμως να σας συμπληρώσω, ότι αναγκάστηκα να ακολουθήσω και μια πλήρη επταήμερη νηστεία (μόνο με νερό). Αυτό γιατί είχα πάθει μια περιαρθρίτιδα, στον αριστερό μου ωμά. Επί μια εβδομάδα είχα υψηλό πυρετό (39-40) και το χέρι μου ήταν αδύνατο να κουνηθεί, ούτε καν τα δάκτυλα. Σύμφωνα με τις συμβουλές του κ. Σαββίδη και αυτά που διάβασα σε ένα παλιό τεύχος του περιοδικού "ΥΓΕΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ", ακολούθησα την επταήμερη νηστεία. Την πέμπτη μέρα έπεσε ο πυρετός και περιορίστηκε ο πόνος. Στις 15 μέρες μπορούσα να κινώ το χέρι αρκετά καλά, και στις 25 μέρες έγινα εντελώς καλά, χωρίς να έχω καμία ενόχληση έκτοτε. Υπ' όψη ότι οι γιατροί που είχαν πει, πως η πάθηση αυτή είναι ανίατη και ότι θα έπρεπε να κάνω συνεχώς ενέσεις κορτιζόνης.

Ερωτ.: Μήπως κ. Παπαδόπουλε έχετε και κάποιες άλλες εμπειρίες από άλλα, συγγενικά μου πρόσωπα.

Απαν.: Θα αναφέρω τις τρεις κυριότερες από αυτές.

Η πρώτη αφορά την κόρη μου.

Πριν από 4 ½ χρόνια, όταν ήταν μόλις τριών μηνών έπαθε ολικό παιδικό έκζεμα. Όλο της το σώμα ήταν σχισμένο, κι έτρεχε ένα υγρό σαν πύο μαζί με αίμα. Ο γιατρός συνέστησε πενικιλίνη. Πήρε λίγη και για 20 μέρες, είχε φοβερή διάρροια. Επί πλέον παρά τη σχολαστική καθαριότητα, έπαθε σταφυλοκοκκίαση. Για τη θεραπεία της, χρησιμοποιήσαμε αμυγδαλόγαλο. Το φτιάχναμε με αμύγδαλα, τα μουσκεύαμε για 12 ώρες στη φυσική θερμοκρασία του νερού, αφαιρούσαμε το φλοιό και μετά τα αλέθαμε στο μπλέντερ, με την προσθήκη νερού. Το υγρό που προέκυπτε έμοιαζε σαν γάλα εξωτερικά, αλλά περιείχε και όλα τα συστατικά (να μην πω και περισσότερα), του πραγματικού γάλακτος. Έτσι κοντά στο φυσικό θηλασμό (η γυναίκα μου τη θήλαζε μέχρι που έγινε 3 ½ χρόνων) έπινε και το αμυγδαλόγαλο και αργότερα λίγη μανταρινάδα. Άρχισε την υγιεινή θεραπεία σε ηλικία 5-6 μηνών, ενώ επιπλέον αλείφαμε το σώμα της με πρόπολη (από τα μελίσσια)λ, καθώς και με κρεμμυδόνερο, εναλλάξ κάθε 2-3 ώρες. Το έκζεμα όμως ήταν επίμονο. Υποχώρησε μό0νο του. μετά από 5 ή 6 μήνες επιδεινώθηκε πάλι, ξαναϋποχώρησε, και πάλι εμφανίστηκε σε μερικά σημεία μόνο, αυτή τη φορά, μέχρι που στο τέλος εξαφανίστηκε εντελώς και οριστικά, χωρίς να αφήσει σημάδια.

Έρχομαι τώρα στη δεύτερη περίπτωση.

Έχω δυο γιους (20 και 16 χρόνων). Ο δεύτερος έπαθε πριν από ένα χρόνο ψωρίαση, που είχε απλωθεί σε όλο του το σώμα. Θεραπεύτηκε μέσα σε ένα μήνα, με τον ίδιο τρόπο (πρόπολη και κρεμμυδόνερο) και επί πλέον με πράσινο νερό από σιταρόχορτο, σύμφωνα με οδηγίες της βιοχημικού κ. Ζωής Σουρμελή και του βιβλίου "Γίνει γιατρός του εαυτού σου", της κ. Γουίκμορ.

Τέλος, η τρίτη περίπτωση αφορά τη γυναίκα μου, που στα 38 της χρόνια, της εμφανίστηκε πολύποδας στη μήτρα (εξακριβωμένο από το Κέντρο Προγραμματισμού Λάρισας, όπου γίνεται το τεστ Παπανικολάου). Θεραπεύτηκε με δίαιτα μεγάλης διάρκειας και επανειλημμένες πλύσεις του κόλπου, με χαμομήλι και κρεμμυδόνερο.

Ερωτ.: Από όσα μας λέτε, αποδεικνύεται ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, έχετε και από μια μεγάλη εμπειρία, σοβαρής αρρώστιας και φυσικού τρόπου θεραπείας.

Απαν.: ίσως έτσι έπρεπε να γίνει. Το κακό είναι ότι ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά το καλό ότι πιστέψαμε όλοι στην υγιεινή ζωής και στο φυσικό τρόπο θεραπείας, και όλοι από κοινού προσπαθούμε τώρα να διαδώσουμε αυτό τον τρόπο και στους άλλους, ιδρύοντας το σύλλογο φυσικής υγιεινής στο νομό Λαρίσης.

Ερωτ.: Κλείνοντας την τόσο διαφωτιστική συνέντευξη, θα θέλατε ίσως, να συστήσετε κάτι στους αναγνώστες μας και στον κόσμο ολόκληρο;

Απαν.: Θα ήθελα να συστήσω σε όλους να είναι εγκρατείς. Να μην πίνουν, να μην καπνίζουν, να μη χρησιμοποιούν φάρμακα χημικώς παρασκευασμένα. Να ζουν κοντά στη φύση και το Θεό.. Και να μην απελπίζονται εύκολα. Εγώ, όπως σας είπα, όταν που πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα που σας περιέγραψα, ήμουν αρχικά χάλια από άποψη ψυχολογίας. Μετά όμως, έγινα αισιόδοξος, γιατί γνώρισα την αλήθεια και είπα "θα νικήσω".

Και νίκησα.

Συστήνω σε όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν το περιοδικό "ΥΓΕΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" και να το εφαρμόσουν.

Επίσης θεωρώ ότι είναι απαραίτητα σε κάθε άνθρωπο και τα βιβλία του γιατρού Τηλέμαχου Ευθυμιάδη "ΜΕΓΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣ",

της κ. Γουίκμορ "ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ"" και τα βιβλία του Σάββα Σαββίδη "ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ" και "ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ".

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαδόπουλο, για τις πληροφορίες και επίσης τον συγχαίρουμε για την ίδρυση του συλλόγου φυσικής υγιεινής.

Πηγή: http://www.e-natural.gr/

Διαβάστε ακόμη:Συνταγή: σκόρδο & λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/9/13, 1:39 μ.μ.


    Αντικαρκινικά φάρμακα με βάση την ελιά !!!!


    www.tovima.gr/science/article/?aid=247390

    19/12/2008


    Το βασικό «συστατικό» της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, είναι γνωστό ότι μπορεί να προστατεύσει από ορισμένες μορφές καρκίνου.

    Τώρα είναι πιθανόν η ταπεινή αλλά πολύτιμη ελιά να αποτελέσει τη βάση για ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου μετά την απομόνωση χημικών ουσιών του ελαιολάδου οι οποίες φαίνεται να εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα.

    Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «ΒioΜed Central» ότι απομόνωσαν λιγνάνες και σεκοϊριδοειδή και στη συνέχεια δοκίμασαν τη δράση τους σε καρκινικά κύτταρα του μαστού.

    Εκπληκτοι λοιπόν παρατήρησαν ότι οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καταστολή του «ένοχου» καρκινικού γονιδίου ΗΕR2, το οποίο εμπλέκεται στο ένα πέμπτο των περιπτώσεων της νόσου.

    Για όσους πάντως πιστεύουν ότι η απλή κατανάλωση ελαιολάδου θα μπορούσε να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού, οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό καθώς απαιτείται πολύ υψηλότερη ποσότητα των συγκεκριμένων χημικών ουσιών από αυτή που λαμβάνεται μέσω της μεσογειακής διατροφής.


    ΑΛΛΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα