ΕΣΠΑ 2017: πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων

ΕΣΠΑ 2017- Πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας ή και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων

Πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας ή και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων

Περίοδος υποβολής από 16/5/2017 έως 18/8/2017
Υποστήριξη δραστηριοτήτων ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους: Κρέας – πουλερικά – κουνέλια, Γάλα, Αυγά, Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα, Ζωοτροφές, Δημητριακά, Ελαιούχα προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων), Οίνος, Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί, Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων), Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά, Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό, Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Σε ποιους απευθύνεται
Πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις

Σε πρώτο στάδιο, οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης στη Δειύθυνση Προγραμματισμού και Εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ. Σε δεύτερο στάδιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εφαρμογών με κάθε πρόσφορο μέσο, υποβάλλουν ηλεκτρονικά και φάκελο υποψηφιότητας εντός της προθεσμίας. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής, οι δυνητικοί δικαιούχοι προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εφαρμογών, φυσικό φάκελο υποψηφιότητας ο οποίος περιλαμβάνει: α) την τεχνικοοικονομική μελέτη, β) τα δικαιολογητικά συμμετοχής που αναφέρονται στην 593/37447/31-03-2017 (ΦΕΚ Β’1190) Υπουργική Απόφαση και στην αντίστοιχη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, γ) υπογεγραμμένο αποδεικτικό κατάθεσης της παραπάνω αίτησης στήριξης, όπως παράγεται και εκτυπώνεται μέσω ΠΣΚΕ, εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ως άνω καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής.

Είδος ενίσχυσης:Επιχορήγηση - Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής: Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις
Ο κατώτατος αιτούμενος προϋπολογισμός της αίτησης στήριξης ανέρχεται σε 600.000€ και ο ανώτατος αιτούμενος ...

Τι χρηματοδοτείται

  • Κατασκευή ή βελτίωση κτηριακών υποδομών, απόκτηση ή βελτίωση της ακίνητης περιουσίας, όπου οι εκτάσεις γης είναι επιλέξιμες μόνον όταν δεν υπερβαίνουν το 10% του συνολικού κόστους της επένδυσης.
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της μονάδας.
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας.
  • Αγορά καινούργιων οχημάτων.
  • Απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (όπως ISO, HACCP, BRC GlobalStandards, IFS FoodStandard, GLOBALG.A.P. κλπ.)
  • Δαπάνες εξοπλισμού επιχείρησης.
  • Γενικές δαπάνες συνδεόμενες με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της μονάδας, όπως αμοιβές αρχιτεκτόνων, μηχανικών και συμβούλων, αμοιβές για συμβουλές σχετικά με την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για μελέτες σκοπιμότητας.
  • Άυλες δαπάνες όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών, δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων, δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση).

Προϋπολογισμός: € 120.000.000

Σχετικά αρχεία
1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (PDF - 1,35 Mb)

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενική Δ/ση Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ/νση Προγραμματισμού & Εφαρμογών, Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Μελετών Γεωργικών Διαρθρώσεων>
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.minagric.gr/
Διεύθυνση: Σκαλιστήρη 19 & Πατησίων 207Α, 112 53 Αθήνα
Τηλ: 210 2124098, 210 2124148, 210 2124385 - Βασιλική Παπακανέλλου - 210 2124324
ax5u079@minagric.gr
Ιστοσελίδα δημοσίευσης: http://goo.gl/MQXKAy

Πηγή: www.espa.gr

Διαβάστε ακόμη:Τα καλύτερα ντόπια ενεργειακά φυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα