Τα προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος

προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος

Σε 25 καταστήματα τα ξεχωριστά προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος

Αν έλεγα ότι δεν έχω δοκιμάσει τα προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος, ... θα έλεγα ψέματα. Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Δημήτρη όπως και την τιμή να συγγράφει εδώ...

Άνοιγμα στην αγορά της Κομοτηνής έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Σπάρτακος (ΚΟΙΝΣΕΠ), που ήταν άλλωστε και η πρώτη ΚΟΙΝΣΕΠ που έκανε την εμφάνισή της στην Κομοτηνή, επίσημα στις αρχές του 2013.
Πλέον εν έτει 2018, ο συνεταιρισμός μετρά εικοσιτρείς συνεταιριστές και ο πρόεδρος και γεωπόνος Δημήτρης Αμανατίδης, μας μιλάει για το άνοιγμα στην αγορά της Κομοτηνής. "Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 25 καταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε στην Κομοτηνή.

Ο Γιώργος Ζαφειρίδης, μέλος του συνεταιρισμού και πωλητής μας, κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι", μας πληροφορεί σχετικά.

προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος

Ο κος Αμανατίδης, εξηγεί τον τρόπο παραγωγής, από το χωράφι στο ράφι χωρίς συντηρητικά και όλα φτιαγμένα στην γη της Ροδόπης:

"Μπήκαμε στην παραγωγή αλεύρων και ζυμαρικών. Τα προϊόντα μας είναι όλα χωρίς καθόλου χημικά σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και είναι από δίκοκκο σιτάρι το οποίο και καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι. Η παραγωγή είναι καθετοποιημένη, δηλαδή παράγουμε αλεύρι ολικής άλεσης και ζυμαρικά ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι. Ονομάσαμε αυτή τη σειρά προϊόντων Αγνοκαθάριο".

προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος

Ο ίδιος δεν κρύβει πως το προϊόν - όπως είναι άλλωστε λογικό λόγω της αμιγώς βιολογικής παραγωγής του - είναι πιο ακριβό από τα εμπορικά "αλλά εμείς δεν πάμε να ανταγωνιστούμε αυτά τα προϊόντα. Έχουμε μία εξειδικευμένη αγορά, με ιδιαίτερη γεύση και ποιότητα. Κάποιοι επιλέγουν τα προϊόντα μας για λόγους υγείας και κάποιοι άλλοι για λόγους επιλογής και διάθεσης", καταλήγει.

Πηγή: https://www.facebook.com/spartakoskoinsep
http://www.spartakos.eu/

Διαβάστε ακόμη:Παραδοσιακές ποικιλίες και βελτίωση του σιταριού στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα