Φυσική προστασία από ποντίκια μυρμήγκια κουνούπια μύγες ψείρες κοριούς

Φυσική προστασία από ποντίκια μυρμήγκια κουνούπια μύγες ψείρες κοριούς

Φυσική αντιμετώπιση και καταπολέμηση ποντικιών

Για τα ποντίκια
- Ένωσε με ζυμάρι ρινίσματα σιδήρου και όσα το φάνε πεθαίνουν.
- Τρίψε σκάρφη (ελλέβορο) κάνε την σκόνη και ανακάτωσε τη με αλεύρι, δώσε τους να φάνε και ψοφάνε. (Το ίδιο έχω ακούσει ότι γίνετε και με το γύψο)
- Αν θέλουμε να στραβώσουμε τα ποντίκια κοπανίζουμε γαλατσίδα και την ανακατεύουμε με αλεύρι και μέλι και τη βάζουμε να τη φάνε. Όταν τι φάνε θα στραβωθούν.
- Επίσης αν φάνε ρίζα από βάτο ανακατεμένη βούτυρο, ψωμί και τυρί ψοφούν.

- Βρείτε τις τρύπες των φωλιών τους και βουλώστε τες με κλαδιά από πικροδάφνες(προσοχή είναι δηλητηριώδης). Τα ποντίκια για να βγούνε έξω από τη φωλιά τους θα τα φάνε και έτσι ψοφούν.
- Πάρε κολυσαύρα, κάψε τη και κάνε τη σκόνη, την οποία βάλε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα μαζί με καρύδια κοπανισμένα και όσα ποντίκια μυρίσουν την βρώμα φεύγουν.
- Τα ποντίκια φεύγουν αν θυμιατίσουμε με αιματοστάχτη πέτρα και αν κάνουμε καπνό με χλωρά αλμυρίκια.

Για τα ποντίκια στο σπίτι
Επειδή στο σπίτι δεν θέλουμε να ψοφήσουν τα ποντίκια χωρίς να ξέρουμε που είναι λόγο της αποσύνθεσης, η καλύτερη οικολογική λύση είναι οι παγίδες με κόλλα.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμες παγίδες με κόλα, αλλά και ειδική κόλλα που δεν ξεραίνετε και μπορούμε να αλείψουμε μια τάβλα ή οπουδήποτε άλλη επιφάνεια-παγίδα.

Στη μέση της παγίδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ελκυστική τροφή για ποντίκια όπως σπόρους από καλαμπόκι, σιτάρι ή λάδι και ζυμάρι. Το ποντίκι θα πιαστεί εκεί ζωντανό το οποίο θα απομακρύνουμε μετά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο ότι πρέπει να φοράμε γάντια, λόγου ότι τα ποντίκια έχουν πολύ καλή όσφρηση και μπορεί να μυριστούν την ανθρώπινη μυρωδιά και να μην πλησιάσουν την παγίδα. Τοποθετήστε αρκετές παγίδες από μέρη στα οποία έχετε υποψία ότι περνούν ή βλέπετε περιττώματα τους.

Στον κήπο
Τοποθετήστε ναφθαλίνη μέσα σε ένα δοχείο με νερό και ανακατέψτε. Σκεπάστε το με ένα κάλυμμα π.χ. τελάρο για να μην μπορούν να πλησιάσουν άλλα ζώα και συμπληρώνετε με νερό πριν εξατμιστεί. Η μυρωδιά της ναφθαλίνης ενοχλεί και απωθεί τα ποντίκια.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε φυτεύοντας σαμπούκο περιμετρικά του κήπου ή του σπιτιού σας ή τρίβοντας φύλλα σαμπούκου και ψεκάζοντας με ένα διάλυμα, εκεί που δεν θέλετε να περνούν.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στις φωλιές τους για να απομακρυνθούν.

Φυσική αντιμετώπιση και καταπολέμηση εντόμων

Για τα μυρμήγκια

 • Βάλε μερικά μυρμήγκια στα κάρβουνα θύμιασε το σπίτι να φύγουν τα υπόλοιπα.
 • Πάρε του κέδρου το θυμίαμα ανάλυσε το, άλειψε τις τρύπες των μυρμηγκιών και εξαφανίζονται.
 • Κοπάνισε τους με τις ρίζες της αγριαγγουριάς να φύγουν.
 • Τα μυρμήγκια δεν πειράζουν τα δέντρα αν αλείψουμε τους κορμούς με κοπανισμένα πικρά λούπινα μαζί με μούργα ή με κατράμι λιωμένο ή βρασμένο με λάδι.
 • Τα μυρμήγκια εμποδίζονται αν ανακατέψουμε χολή από ταύρο και πίσσα με μούργα και αλείψουμε τους κορμούς των δέντρων. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το κοκκινόχωμα αν το ανακατέψουμε με πίσσα και αλείψουμε τους κορμούς.

Σύγχρονη οικολογική λύση για τα μυρμήγκια
Ο βόρακας (βορικό οξύ) είναι 100% φυσικό υλικό και δουλεύει πολύ καλά στην εξολόθρευση μυρμηγκιών και κατσαρίδων.Τον βρίσκετε στα φαρμακεία. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλιές βόρακα. Διαποτίζετε μπάλες από βαμβάκι στο μείγμα του βόρακα και τοποθετήστε τα κοντά σε ίχνη μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Εάν χρησιμοποιείται εκτός σπιτιού για τα μυρμήγκια των λόφων, αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη, 2 κουταλιές βόρακα και προσθέστε αρκετό νερό για να κάνετε μία πάστα. Τοποθετήστε μια κουταλιά πάστα σε κάθε τρύπα η μέρος όπου υπάρχουν μυρμήγκια. Ο βόρακας μπορεί να είναι φυσικό υλικό δεν παύει όμως να είναι δηλητήριο, για αυτό πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μια άλλη λύση οικολογική λύση για τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε τριμμένο καυτερό κόκκινο πιπέρι στην είσοδο της φωλιάς τους.
Τα μυρμήγκια είναι μέρος του οικοσυστήματος. Δεν συνιστώ να τα καταπολεμάτε στο βιολογικό περιβόλι γιατί είναι ωφέλιμα επί το πλείστον, παρά μόνο στο σπίτι.

Για τα κουνούπια
- Τα κουνούπια τα φθείρουν οι τρίχες των αλόγων, να τις κρεμάσεις στην πόρτα και μέσα στο σπίτι.
- Κοπάνισε κύμινο ανακάτωσε το με άσπρο κρασί και ράντισε με αυτό τα παράθυρα και δεν έρχονται μέσα ή άλειψε με αυτό το χόρτο το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια σου να μην σε αγγίξουν καθόλου
- Τα κουνούπια φεύγουν αν μουσκέψουμε απήγανο και ραντίσουμε το σπίτι.
- Επίσης αν βράσουμε κόνιζα και με το ζουμί ραντίσουμε το σπίτι ή αν θυμιατίσουμε με χαλβάνη, με θειάφι ή με κύμινο.
- Ακόμα φεύγουν αν καπνίσουμε το σπίτι με τρυγιά από ξύδι και ρίγανη.
- Αν βρέξουμε ένα σφουγγάρι με ξύδι και το κρεμάσουμε στο ταβάνι μαζεύονται εκεί όλα τα κουνούπια.

Διοσκουρίδης
Τα κουνούπια δεν τα αφήνει να πλησιάσουν η αψιθιά, αν επαλειφθεί με λάδι. Σαν θυμίαμα οι μπάλες, το φύλλωμα και τα πριονίδια του κυπαρισσιού και η βοδινή κοπριά.

Για τις μύγες

 • Στούμπισε αψιθιά με γάλα αγελάδας και βράσε το καλά, μετά βάλτο σε ένα δοχείο και όσες το αγγίξουν ψοφάνε.
 • Κοπάνισε ρίγανη ανακάτωσε τη με χολή χοίρου και ράντισε με αυτό το σπίτι να φύγουν.
 • Κρέμασε το βράδυ ρεβιθιές χλωρές αφού φας τον καρπό και σε αυτές κάθονται όλη τη νύχτα οι μύγες και κάψε τες.
 • Οι μύγες φεύγουν αν θυμιατίσουμε με καλαχάνι ή αν ραντίζουμε με ζουμί από φύλλα κουφοξυλιάς(σαμπούκου)
 • Οι μύγες δεν πειράζουν τα βόδια αν βράσουμε καρπό από δάφνη με λάδι και τα αλείψουμε.

Για τις ψείρες
- Για να μην κάνεις ψείρες τρώγε κάθε ταχύ ψωμί βρεγμένο με λάδι.
- Ένα χόρτο που το λένε οι γιατροί στοιχάς ελληνικά και φράγκικα stecade (εννοεί την λεβάντα-Lavandula stoechas), τη σκόνη αυτή ένωσε με λάδι και ξύδι και αλείψου να ψοφήσουν.

Για τους κοριούς

 • Βράσε απύρι, δηλαδή θειάφι με νερό και ζεμάτισε τα σανίδια.
 • Ένωσε χολή προβάτου με λάδι και άλειψε τα να ψοφήσουν.
 • Βάλε νερό σε ασβέστη άσβηστο και άλειψε τα σανίδια και πεθαίνουν.
 • Στούμπισε σκυλοκρέμμυδο και ανακάτωσε το με ξύδι, άλειψε το κρεβάτι με ένα σφουγγάρι να ψοφήσουν.
 • Αν θες να μην γεννηθούν άλλοι πλέον, βάλε τα πόδια του λαγού ή του ελαφιού στο κρεβάτι σου και δεν γίνονται.

Πηγές: Γεωπονικόν/Αγάπιου μοναχού-Γεωπονικά/Κασσιανού Βάσσου

Διαβάστε ακόμη:Φυσική προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών

95 σχόλια:

 1. Λοιπόν δοκίμασα αλεύρι με γύψο σε κανά δυο μπωλ για τα ποντίκια αλλά δεν νομίζω ότι το έφαγαν. Καλά όταν έβρεξε έγινε γλυπτό. Ευτυχώς οι γείτονες έχουν πολλές γάτες και νομίζω ότι είναι η καλύτερη και πιο οικολογική λύση. Σήμερα μάλιστα είδα ότι μία έπιασε ένα ποντίκι στον κήπο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρίζα συμφωνώ ότι οι γάτες είναι από τις καλύτερες λύσεις για τα ποντίκια. Αφού έκανες την δοκιμή βέβαια αν είδες ότι είχαν φάει σίγουρα είχε αποτέλεσμα. Το έβαλες σε μέρος που είσαι σίγουρη ότι περνούν ποντίκια; Αν όχι, θα πρότεινα να ξαναδοκιμάσεις πάλι με καλαμποκάλευρο που το προτιμούν ιδιαίτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα έβαλα δίπλα σε τρύπες που ανοίγουν στο χώμα και τα μετακίνησα κιόλας. Περίεργως τα ποντίκια έχουν εξαφανιστεί. Δεν βλέπω τα χαρακτηριστικά βουναλάκια που κάνουν στον κήπο. Επομένως η δοκιμή με το καλαμποκάλευρο ίσως αργήσει. Αναγκάστηκα όμως να σταματήσω την κομποστοποίηση από πέρισυ το φθινόπωρο για να μην βρίσκουν τροφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχω ακούσει ότι το αλάτι εξολοθρέβει τα μυρμήγκια.Π.χ.κυκλοφορούν μυρμήγκια στη μοκέτα?Ριχνεις αλάτι και το αφήνεις γιά έναν ικανό χρόνο,μία νύχτα περίπου.Δεν είχα ποτέ πρόβλημα και έτσι δεν εγγυόμαι για τα αποτελέσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γενικώς τα έντομα δεν αντέχουν το αλάτι γιατί ξεραίνει το δέρμα τους και τα σκοτώνει, κάπως έτσι κάνανε παλιά, ασβεστώνανε ή βρέχανε με αλατόνερο τους τοίχους και το πάτωμα στις αποθήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καλησπερα ! μηπως υπαρχει και καμια λυση για να φευγουν και οι σαυρες ?? ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για τις σαύρες δεν θα ήθελα να τις καταπολεμήσω, γιατί δεν ενοχλούν και είναι γενικώς ωφέλιμες στο βιολογικό περιβόλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. το ξύδι είναι πολύ αποτελεσματικό για τα μυρμίγκια.αν βάλεις ξύδι στο μέρος που είναι η φωλιά ή το πέρασμά τους, θα εξαφανιστούν. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να βρουν κάποιο άλλο πέρασμα, αλλά σίγουρα κάνει δουλειά αν βάλεις παντού.Αν φοβάστε για τη έντονη μυρωσιά του ξυδιού, να ξέρετε οτι φεύγει μόλις στεγνώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. exw dokimasei ta panta sxetika me ta pontikia. enas filos mou proteine kai soda (mageirikhs). exei kapoio apotelesma alla ta exei ksanaparei to mati mou. h kaluterh lush einai h gata se anoixtous xwrous. stous kleistous dustuxws einai h oristikh muoktonia apo eidikous.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γεια σε όλους, υπάρχει κάποιο απωθητικό για φίδια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τό Δενδρολίβανο απωθεί τά φίδια,
  η Μέντα τά ποντίκια & η Λεβάντα τίς μύγες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εμείς στο σπίτι μας είχαμε μεγάλο πρόβλημα με ποντίκια και οι αποτελεσματικές λύσεις ήταν οι εξής: 1. Αλεύρι με γύψο αλλά πάντα τα τοποθετείς με γάντια και δίπλα αφήνεις ένα μπολάκι με νερό. Εχω δει ποντίκι γυψαρισμένο εκεί κοντά με αυτό τον τρόπο.
  2. Παγίδα με κόλα. Είναι πανίσχυρες. Κολλάνε πάνω τους και σπάνια να ξεκολλήσουν. Το κακό είναι πως κολλάνε και μικρές σαυρούλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το καλύτερο απωθητικό για τα φίδια είναι το θειάφι. Ρίχνεις περιμετρικά στο χώρο που θέλεις να προστατέψεις. Αν δεν είσαι σίγουρος αν μέσα υπάρχει φίδι και για να μην το περιορίσεις μέσα, αντί έξω, τότε πριν ρίξεις το θειάφι, κάψε λάστιχο στον χώρο και θα φύγουν και μετά ρίξε θειάφι. Και ΠΟΤΕ μην αφήνεις γαλακτοκομικά στα σκουπίδια και ανοιχτά άδεια μπουκάλια με γάλα γιατί έλκουν απίστευτα τα φίδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Επεσα σήμερα πάνω σε αυτό το blog και ψιλοενθουσιάστηκα..
  Το μόνο που με χάλασε λιγάκι είναι ότι πολλές πληροφορίες από συγκεκριμένες πηγές δεν θα άντεχαν και πολλή σοβαρή κριτική..
  Σίγουρα κάποιες από αυτές τις πληροφορίες έχουν τελικά και μια επιστημονική βάση και εξήγηση, αλλά αρκετές είναι για γέλια (συγγνώμη κιόλας, αλλά να θυμιατίσω με ψητά μυρμήγκια ή να κοιμάμαι αγκαλιά με το λαγοπόδαρο;;).
  Κατά τα άλλα πάντως, πολύ καλή δουλειά - μπράβο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμε σου απάντησε η Eleni, αλλά να γράψω σχετικά κάτι με αυτό. Πολλές φορές πράγματα που μας φαίνονται παράλογα διαβάζοντάς τα δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν. Και εγώ πολλές φορές αφαιρώ από τις αναρτήσεις μέρος του κειμένου π.χ. όταν σου λέει βάλε ποντίκι ή βατράχια δεν τις αναφέρω καν, αν και μπορεί να το έχει γράψει ο Διοσκουρίδης ή ο Ιπποκράτης(εγώ ποιόν να αμφισβητήσω;). Το εντυπωσιακό είναι ότι σε όλα τα βιβλία των αρχαίων αναφέρονται και θεραπείες από τα ζώα, όπως φαίνεται στα γραπτά τους, ο δε Πλίνιος έχει γράψει ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο σε θεραπείες από τα ζώα.
  Όσο αναφορά τη γεωργία μπορεί π.χ. η όλη διαδικασία του καψίματος και διασκορπισμού της στάχτης σε συγκεκριμένη ημερομηνία αναλόγως του φεγγαριού για την καταστροφή ενός ζιζανίου να σου φαίνεται παράξενη, αλλά στη βιβλιογραφία για τη βιοδυναμική καλλιέργεια τέτοιοι μέθοδοι προτείνονται και παρόμοιες διαδικασίες αναφέρονται σε παλαιά βιβλία των αρχαίων. Τόση σύμπτωση… ή εμείς ξεχάσαμε να διαβάζουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ξερει κανεις πως μορώ να απαλλαγώ απο τις καφέ-διάφανες αηδιαστικές σαύρες που έχουν εγκατασταθεί στο δωμάτιό μου????
  ΥπερΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων!
  Μον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. εγω δοκιμασα τα παντα απο τα πρακτικα να διωξω τους αρουραιους που μου ετρωγαν τα μικρα κοτοπουλακια. Μεχρι γερμανικο νουμερο εκανα με το φλομπερ, σκοτωσα μερικα αλλα ηταν μιλιουνια. κατω απ το τσιμεντο της αποθηκης κουφιο (οπου και να χτυπησω κανει υποκωφο απ τα τουνελ) το κοτετσι 6χ4m με 20 ποντους μπετο εχει γειρει απ τα σκαψιματα τους και γλυτωσα απο 3 λογους. Ο ενας οτι ηρθε η ανοιξη και φυγαν για τα χωραφια, ο δυο εκλεισα ολες τις τροφες σε βαρελια και τα σκεπασα (καλαμποκι σταρι κλπ) και ο αλλος οτι χρησιμοποιησα αφυδατικα (για τους αρουραιους) φαρμακα.
  Για τις ψειρες.... θελω να καψω το κοτετσι και τις κοτες, βαρεθηκα!

  Φιλτατε φοβερα αξιολογο το site σου!
  Μπραβο σου που υπαρχεις και ασχολησαι μαζι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν θελουμε κοτετσι διχως ψειρες :Καθημερινη καθαριοτητα απο τις κουτσουλιες μαζεμα σε δοχεια και μακρυα απο το κοτετσι μας δεν αφηνουμε τα πουλια να εχουν επαφη με τις ακαθαρσιες τους ,για εκει μεσα τις ζεστες μερες σκανε τα αυγουλακια γινονται μυγουλες και χωνονται στα φτερα των πουλιων και η ψειρα αρχιζει και βραζει και αντε μετα να την καθαρισεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ

   Διαγραφή
 18. υπαρχει προστασια απο σφηκες και σερσενια αραγε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Συγνώμη αλλά πρέπει να το πω.
  Ο Βόρακας και το βορυκό οξύ είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
  Τουλάχιστον αυτό ξέρω από το φαρμακείο που αγοράζω πράγματα.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Sorry alla me kati tetoies taktikes ego prosopika eimai kathetos [ARNITIKA]<>Oso kai na exo talaiporithei apo ayta einai zontana kai auta kai autos einai martirikos tropos gia thanato...MOU THIMIZEI TIS FOLES ME TRIMENO GYALLI GIA SKYLOUS [o skulos sfadazei apo ton pono se kapoies periptoseis gia ores xoris kanenas na mporei na kanei tipota,ektos pia apo to na ton skotosei me allo tropo gia na ton apallaksei apo to marturio]
  Genikotera tora ta perisotera apo auta pou diavasa mou thimizoun pio polu matzounia gia magganies,simera uparxoun apotelesmatikes luseis xoris auto na sumainei aparetita ximika.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Suplirono to apo pano sxolio gia na katalabetai gia ti milao:enose zumari me rinismata sidirou.To eixa grapsei sto proigoumeno sxolio alla epidi xrisimopoiisa to copy den to enfanise.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ Η ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Η καλύτερη φυσική λύση για όλα είναι να προσπαθούμε να τα αποπροσανατολίσουμε από τον χώρο μας χωρίς να τα κάνουμε κακό....
  δοκιμάστε τις σίτες σε όλο ΜΑ ΟΛΟ το σπίτι ειδικά στα εξοχικά και θα υσηχάσετε από πολλά χωρίς να τα κάνετε κακό.Τα πάντα μένουν εκτός. Από ποντίκια, κατσαρίδες,έντομα, φίδια κι ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.Κι αυτά στο κάτω κάτω ενοχλούνται από εμάς...ας εναρμονιστούμε με τη φύση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Για τα φίδια ρίξτε θειάφι γυρω γυρω από το σπίτι η στις πιθανές εισόδους και παράθυρα και περιμετρικά γυρω από την αυλή ή τον κήπο σας (π.χ. έξω από όλο τον φράχτη)έτσι δεν πρόκειται να πλησιάσουν.
  Προσοχή για τα παιδιά να μην το πιάσουν ή το φάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Για μύγες κάψτε ελληνικό καφέ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Σχετικά με τις καφέ διαφανή σαυρούλες, ανοίξτε πόρτες παράθυρα να φύγουν γιατί οι άμοιρες που ξέπεσαν εκεί θα πεθάνουν από έλλειψη τροφής (Η αιτία της διαφάνειας.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. μήπως γνωρίζετε πως μπορώ ν απομακρύνω τα ποντίκια απο τον κήπο μου,εφοσον έχω μεγάλο πρόβλημα αλλα χωρίς να χρειαστεί να τα σκοτώσω, τυφλώσω ή οτιδήποτε άλλο ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο διάβασα?δεν υπάρχει κανένα μυρωδικό φυτο π.χ που να τα διώχνει απλά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Εμ εσυ 16/07 2.14 θελεις και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο,αυτο δε γινετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Τα ποντικια,οι αρουραιοι και τα τρωκτικα γενικα εχουν μια αντιπαθεια στα φυλλα της δανφης και της καρυδιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Οι αρουραιοι μπορει να προκαλεσουν τεραστιες ζημιες στα τροφιμα και στα κτιρια,μπορουν να μετεδωσουν διαφορες μολυσματικες ασθενειες π.χ salmonella και Leptospirosis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Για ποντίκια σε ταψάκι σκέτο γύψο με αλέυρι. Και μεσα στο σπιτι να καταναλωθει θα βγει απο το σπιτι καποια στιγμη για νερο και θα πεθανει εκτός. Για τα φίδια προσπαθηστε να κρατάτε καθαρό τον χώρο απο ξερά χόρτα και ρίξτε πολύ θειάφι αλλά το μειονέκτημα είναι ότι με την πρώτη βροχή ,έφυγε. Σκορπιούς εάν είναι σε αυλή κτλ απλά σηκώστε τις γλάστρες καναπέδες κτλ λίγο πιο ψηλά απο το έδαφος. Δεν θα μπορούν να κρυφτούν .θα φύγουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Geia sas apo germania Edo exoume ena mikro mixanima me mpataria pou vgazi pos na to po kumata ixo kalipti mia aktina 600 metra an sas endiaferi mporo na sas stilo email xmanavis@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. na sunmpliroso to mixanima dioxni pontikous tuflopontikes kai einai teleios athoriBo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. για τα μυρμηγκια στην κουζινα σας χρησιμοποιειτε φυλλα καρυδιας,καποτε το εκανα και δεν εμφανιστηκαν ξανα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Η γειτονησα πηρε μηχανημα που διαφημιζει η τιβι και ησυχασε απ τα τρωκτικα (!). Ο νιοπαντρος ο Λιακος με το μωρο επισης (!). Η κυρα Μπουλα εβαλε ολα τα ματζουνια που ηξερε περιμετρικα και ησυχασε και αυτη! Ολ αυτα ηρθαν σε μενα που δεν εβαλα ουτε πομπους υπερηχων ουτε μαντζουνια! Και αυξανονταν και πληθυνονταν και εγενετο μυριαδες γεννεες! Και μου ξεκοιλιαζαν τα κοτοπουλα για να φανε τα εντοσθια (εχω ξαναγραψει στο ιδιο ποστ) και τ αβρισκα διαλυμενα το πρωϊ (συνηθιζουν οι αρουραιοι να ξεκινανε τρωγοντας απ τον πρωκτο ΖΩΝΤΑΝΟ το κοτοπουλο) και μερικοι μιλατε απαξιωτικα για τον οδυνηρο θανατο των τρωκτικων? Φυσικοι εχθροι ειναι απο Σαϊτες μεχρι Πελαργοι και απο φιδια μεχρι νυφιτσες. Εχετε δει πουθενα ισορροπημενους πληθυσμους ανταγωνιστων? Για οποιον ενδιαφερεται εχω φυλαγμενα βιντεο απ το κινητο με "διαφορες" δραστηριοτητες αρουραιων. Εχω δει αρουραιο να χορευει ορθιος, να τρωει κοτοπουλο ζωντανο και να πεθαινει απ τα φαρμακα ξενυχτωντας απειρα βραδυα για να καταλαβω τον "εχθρο" μου. Σαν πρωην ηλιθιος (ηλιθιος εκ του ασχετος αλλα ομιλων) αστος νομιζα πως οι γατες θα ετρωγαν τους αρουραιους αλλα δεν ηξερα οτι η σκληροτητα των δοντιων ενος αρουραιου ειναι 5.5 φορες πανω απ τ ατσαλι. Και βεβαια καθε 45 μερες ειναι ετοιμα για καινουρια γεωμετρικα αυξανομενη γενια
  Γιναμε ολοι οικολογοι με αγαθο δικαιωμα να χαριζουμε ζωη με καλοσυνατη συνειδηση αγνοωντας τι δημιουργει το καθενα!!!!! Καντε μια ερευνα στα νοσοκομεια ποσα ανθρωπακια ειναι δαγκωμενα και μολυσμενα απο τρωκτικα καθε χρονο. Κατα τ αλλα σαν ανθρωπιστες βαζουμε μηχανηματα της τιβι... να πανε στο σπιτι του γειτονα με το Ελληνικοτατο ρητο -Ας μπει στον απαυτο του οποιουδηποτε εκτος απ τον δικο μου!
  ΥΓ Λυπαμαι για τον βαρβαρο τροπο γραφης αλλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Γνωρίζετε εάν τα ποντίκια έλκονται από κάποια βότανα; Μένω Αθήνα, έκανα το λάθος να αφήσω τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές ενώ είχα έλειπα από το σπίτι. Οταν επέστρεψα βρήκα ένα ποντίκι να τρώει το βάλσαμόχορτο που είχα απλώσει στον μπουφέ του σαλονιού για να αποξηραθει. Φανταστείτε την φρίκη μου και την στεναχώρια μου που πέταξα το βάλσαμο. Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Παιδιά έλεος... που θα βρούμε όλα αυτά τα υλικά;;; :) Τυροπαγίδα με κόλλα και όλα καλα! :) Απλά είναι λίγο αηδιαστικό το θέαμα, αλλά οκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. για τα ποντικια καλυτερη λυση χωρις φαρμακα ειναι η λυση με τον γυψο αλλα με μια μικρη διαφορα οχι αλευρι κτλ δυσκολα θα πανε γτ μυριζει ποιο εντονα ο γυψος το καλυτερο ειναι σκονη γαλα με γυψο και οχι σε μερος φυσικα που μπορει να βραχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Έχω σοβαρό πρόβλημα με ψύλλους.Τι μπορώ να κάνω ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Για τον ανώνυμο-2 Οκτωβρίου 2011 12:03 π.μ.:
  Το προβλημα με τους ψυλους είναι σοβαρό και δεν σηκώνει αστεία του τύπου "κάνε μπάνιο".
  Για δώσε λεπτομέρειες - πού υπάρχει το πρόβλημα;(σε κάποιο ζωάκι, σε ολόκληρο οικόπεδο, στο σπίτι κλπ).
  Βασικά χρειάζεται καθαριότητα (απόψίλωση του χωραφιού και κάψιμο των χόρτων, ασβέστωμα, κλπ).
  Με άλλα λόγια, δώσε λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ενα φορτηγο με χωνεμένη κοπριά-ενα φορτηγό με ψίλους.Π Α Ν Ι Κ Ο Σ.Τους διώχνει πρόσκερα ο ήλιος.Εξου και το ''βγάζω τα στρώματα στον ήλιο".Δυστυχώς ΘΑΨΑΜΕ την κοπριά και φωνάξαμε συνεργείο απεντόμωσης.Μας ξεκαθάρισε οτι θα χρειαστεί να ψεκάσουν τουλάχειστον 2 φορές όπως και έγεινε.Ευτυχώς ξεμπερδέψαμε.Υπάρχουν ολόκληρες πόλεις που ταλαιπωρούνται λόγο της ύπαρξης κατσικιών(Ελασσώνα).
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γιάννινα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. ευχαριστω που με δεχθήκατε στην παρέα του ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ....
  η πρώτη ματια που έριξα μου άρεσε, πολύ καλή δουλειά...όσο για τα ποντίκια και τις γάτες? έχω ποντίκια,δεν υπάρχουν γάτες γιατι τα σκυλιά μου τις εξολοθρευουν άμα τη εμφανίση τους!!! με αποζημιώσατε όμως γιατι δεν ήξερα περί γύψου...και χρησιμοποιούσα ταμπλέτες,με τον φοβο όμως των σκύλων μου,αλλα και από πικροδάφνες είμαι γεμάτη στον κήπο μου,οπότε είναι η καλυτερή μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. villacotetsi, θα διαφωνησω για το οτι μια γατα δεν μπορει να σου λυσει το προβλημα με τους αρουραιους. Μπορει να μην τα βαλει με εναν ενηλικα, ομως θα εξολαθρεψει τα μικρα του μολις εμφανιστουν. Μια-δυο, θα φυγουν και οι γονεις.
  Εχω γατα θυλικη, οποτε με δυο γεννες που κανει τον χρονο, μπορει να κυκλοφορουν κατα καιρους 15 γατια και θεωρω οτι ειναι οτι πιο χρησιμο υπαρχει στο κτημα μου. Για να βρουν τρωκτικα, μπαινουν στα κτηματα των γειτονων που εχουν σκυλια, με οτι αυτο συνεπαγεται...
  Ομως αν δεν τα πας καλα με τις γατες, παρε ενα Husky και δεν θα ξαναδεις αρουραιο στον χωρο σου. Ειναι καταπληκτικος ο τροπος που τους ξετρυπωνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Εφριξα με την λυση με το ζυμαρι και τα ρινισματα σιδηρου και καλο ειναι να διαγραφει διοτι μετα το ψοφιο ποντικι το τρωνε αλλα ζωα και πτωματοφαγα πτηνα πχ καρακαξα και ειναι κριμα να εξοντωνουμε αγρια ζωα.Ημαρτον!Εμεις ημασταν γεματοι ποντικια ,κουνιοντουσαν τα δεντρα και με λιγα γατακια που υιοθετησαμε ,ησυχασαμε,απο ποντικια ακριδες κατσαριδες,φιδια, και οτι αλλο κινειται.Ειναι η σιγουρη λυση!Για μυρμηγια αλλα και σκωρο, αγορασα ελαιο λεβαντας και το εριξα (οσο ηθελα εγω ωστε να το θεωρησω δυνατο) μεσα σε ζεστο νερο για να δυαλυθει και μετα σε μπουκαλακι σπρευ και ψεκαζω ντουλαπες κτλ ,ωραια και μυρωδατα!Για ψυλλους που ρωτησε καποιος παραπανω και καποιος ανιδεος τον ειρωνευτηκε,σωθηκα με καταπληκτικο τροπο και δοκιμαζοντας τυχαια, πανω στην απελπισια το Μυρτιλο του KORRES και ψεκασα ακομα και το μαξιλαρι μου λογω του οτι περιεχει εντομοκτονα εντομοαπωθητικα αβλαβη και μη τοξικα αιθερια ελαια antiroba kai neem oil .Ψεκασμα σε δυο δοσεΙς για να ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ και τα γεννητουρια τους!Το ιδιο ψεκαζω και στα γατια και σκυλια μου,προσεχοντας να καλυψω τα ματια τους και φευγουν ολα τα ζωυφια απο πανω τους!Σωθηκα απο τα πανακριβα χημικα σκευασματα που μου πουλαγαν οι κτηνιατροι για ψυλλους κουνουπια κτλ κτλ.Αυτα!Maria

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις ανακοινώσεις.
  Ξεχώρισα αρκετές για τη σωστή περιγραφή και τα ορθά ελληνικά.
  Είναι μεν χιουμοριστικές κάποιες «παιδικές φοβίες και ερωτήσεις-αναφορές» όπως ο τρόμος για τα « μυρμήγκια ή τις διάφανες καφέ σαύρες σε δωμάτιο σπιτιού» δηλαδή τα μολιτνιράκια-σαμιαμίδια, όμως τα ερωτήματα για την καταπολέμηση των τρωκτικών, θέλουν σοβαρή αντιμετώπιση και αποτελεσματικές μεθόδους, αναλόγως τη περίπτωση και πάντως όχι με ανθρωπομετρικά κριτήρια ή αισθήματα (φιλόζωος-φυσιολάτρης)
  Π.χ δεν είναι σωστό, χωρίς να ξέρουμε στην την κάθε υπόθεση ξεχωριστά, ή αν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία, ‘η ακόμη καλύτερα και κάποιες γνώσεις, να απαντάμε με την μορφή «αχ τα καημένα τα ποντικάκια, πλάσματα είναι και αυτά» ή «σιχαίνομαι τα μυρμήγκια».
  Πάντως, αν μένεις στην πόλη και όχι στην έξοχη , ΔΕΝ μαζεύεις γάτες ή σκύλο για να εξολοθρεύσεις, γιατί κινδυνεύουν από ασθένειες και αυτά που θα έρθουν σε επαφή κι εσύ, και επιπλέον θα γεμίσεις οπωσδήποτε με ψήλους,και πάει λέγοντας.Επομένως είναι προτιμότερο το αλεύρι με, με με..…. αντί τα όποια χημικά δηλητήρια.

  Τέλος πάντων ότι ξέρει κανείς είναι καλό, μα καλύτερο είναι ότι μπορεί να μάθει περισσότερο.
  Γι αυτό υπάρχουν τα βιβλία και οι ειδικοί.
  Και όπως είπαμε, σωστές κουβέντες από σοβαρούς για σοβαρούς ανθρώπους…
  ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. ..Παιδια...εφαρμοστε τη λυση της τελευταιας παραγραφου,σε περιπτωση κοριων....
  Εγω περιμενω πως και πως να εχω κοριους στο σπιτι μου για να το κανω.......
  Ελεος πια....Τοση σαχλαμαρα?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. μυρμήγκια στην κουζίνα στα ντουλάπια?
  ρίξτε κανέλα και μέσα στα ντουλάπια και στο δρόμο τους ....θα εκπλαγείτε!
  εξαφανίστηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. καλημέρα.Υπάρχει περιπτωση καποιος να γνωρίζει τρόπους απαλλαγής απο τους ψύλλους;
  διάβασα πιο πάνω κ αναφέρω πως βρίσκονται σε ημιυπόγεια αποθήκη.μου είπε η γιαγιά μου πως μπήκε με αεροζολ αλλα είναι σωστος τροπος;υπαρχει άλλος;
  ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Μονο με ανθρωπομετρικα κριτηρια ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ηθικα μπορεις να παρεις τις αποφασεις σου,δηλαδη εαν δεν θελεις να δυαλυσεις τα υπογεια υδατα απο τα οποια ποτιζει ο διπλανος σου η αυτος που σου πουλαει ντοματες δεν θα πας εναντια στην ηθικη που σου επιβαλει να προσεχεις την φυση και να σπειρεις δηλητηρια παντου.Αν αγαπας τα ζωα δεν θα πας να βαλεις ρινισματα σιδηρου μεσα σε ζυμαρι γιατι ξαναλεω περα απο το τρωκτικο θα το φαει και το αγριο πουλι.Επισης αγρια πουλια μπορουν να πεθανουν και απο καταναλωση ποντικοφαρμακου που παντα το βαζουμε σε εσωτερικους χωρους. Μην τα ισοπεδωνουμε-εξολοθρευουμε ολα!ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!Οσο για την αποψη οτι μονο σε εξοχη μπορει καποιος να εχει γατα (ΝΑ μαζεψει οπως υποτιμιτικα λεει ο φιλος) ,μενω αναυδη!Επισης ο φιλος δεν ξερει οπως διεφανη και παραπανω απο κατοικιδια ,οτι και τα εμβολιαζουμε εμεις οι ευσυνειδητοι ιδιοκτητες,ωστε δεν παθαινουν καμια απολυτως ασθενεια ,αυτα η εμεις σκοτωνοντας τρωκτικα ,αλλα και τους βαζουμε τα καταλληλα σκευασματα (αμπουλες κτλ) ωστε να προστατευονται απο ενδο και εξω παρασιτα οπως ψυλλοι.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ μην τοποθετουμαστε τοσο αυθαιρετα.Σπιτι γνωστου μου εξ αλλου γεμισε με ψυλλους μετα απο αγορα κοπριας!Ζουμε στο 2012 εξ αλλου και οι εταιριες κτηνιατρικων φαρμακων παρεχουν τα παντα επανω στην προληψη ωστε τα κατοικιδια ζωα μας να παραμενουν απολυτως υγιη.Για τους ψυλλους εχω αναρτησει πιο πανω,φυσικο τροπο καταπολεμησης,ανωνυμε του ΠΟΣΤ 11/6/2012,κανε εναν κοπο να διαβασεις.ΜΑΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Οσο αφορά την καταπολεμιση των μυρμηγκιών, θα ήθελα να αναφέρω με όλο το σεβασμό για τη σελίδα σας, η οποία είναι εξαιρετική ότι ο βόρακας και το βορικό οξύ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το βορικό οξύ είναι απλά "βορικό οξύ" ενώ ο βόρακας είναι το "υπερβορικό νάτριο". Οπότε παρακαλώ να διευκρινηστεί ποιό προϊόν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Λοιπόν, τα φίδια τρώνε τα ποντίκια. Τα ποντίκια τρώνε τις κατσαρίδες. Οι κατσαρίδες τρώνε τους κοριούς. Αν λοιπόν σκοτώσεις τα φίδια θα γεμίσεις ποντίκια. Αν σκοτώσεις τα ποντίκαι θα γεμίσεις κατσαρίδες. Αν σκοτώσεις τις κατσαρίδες θα γεμίσεις κοριούς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Πολύπλοκε (ως ψευδώνυμο) φίλε. Το καταλυτικό σου χιούμορ μου έδωσε την αφορμή για το δικό μου σχόλιο:
  --Πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσουμε τί θέλουμε.
  --Πιστεύω ακράδαντα οτι έχουμε τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα με τις γάτες, τους σκύλους, τα ποντίκια κ.λ.π. κ.λ.π.
  --Είμαι βέβαιος όμως πως αν "μπαίναμε" απρόσκλητοι και με βλέψεις στην "στέγη" τους ή στην τροφή τους, θα μας επιτίθενταν όλα μαζί.
  --Δεν είμαι οπαδός του "αντιδρώ και όποιο έμεινε ζωντανό απλά ήταν τυχερό", όμως πέρισυ δυό-τρείς γάτες μου κατέστρεψαν ένα τμήμα του κήπου με 200 φράουλες. Αυτές είχαν δικαιώματα στον κήπο, εγώ όχι;
  --Είναι ένα πραγματικό γεγονός, που όμως δείχνει το μέγεθος προβλημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν και για τα οποία όσο αφορούν σε τρίτους "αναπτύσσουμε" ανθρωπιστικών διαστάσεων θεωρίες, αλλά όταν περάσουν το κατώφλι μας.........
  --Ας αποφασίσουμε λοιπόν χωρίς αναθέματα και κηρύγματα, βάζοντας τον εαυτό μας στην θέση όσων συχνά πλήτονται βάναυσα από απρόσκλητους και συχνά επικίνδυνους (π.χ. ποντίκια υπονόμων) επισκέπτες.

  Υ.Γ. Για να συνεχίσω το χιούμορ σου φίλε μου, διευκρίνησε σε παρακαλώ: Η φέτα από πρόβειο γάλα, γίδινο, ανάμικτο και σε τί αναλογία, ολόπαχη ή σχετικά αποβουτυρωμένη, πόσων μηνών ωρίμανσης, με φυσική ή χημική πυτιά........ και όλα τα άλλα σχετικά. Ο τελεμές κάνει ή είναι μικρής απόδοσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Αντωνη, το προβλημα ειναι η επιφανειακη προσεγγιση που κανουμε και παιρνουμε-κανουμε κατι, για να λυσουμε ενα προβλημα διχως να ξοδεψουμε 5 λεπτα για να βρουμε τα νεα προβληματα που θα δημιουργησουμε. Καθε καλο εχει και το κακο του...
  Οντως η γατες ειναι απ τα μεγαλυτερα προβληματα στον κηπο, ομως στο φρεσκοσπαρμενο. Το οτι σου εκαναν ζημια στις φραουλες ειναι περιεργο -οχι πως το αμφισβητω, ομως μηπως υπηρχαν και ποντικια στις φραουλες;
  Εχω αρκετες γατες, χρονια τωρα... Στον μπαχτσε οπου φυτευω ετοιμα φυτα, δεν μου εκαναν ποτε ζημια. Ομως αν δεν καλυψω με πλεγμα το μερος που σπερνω σπορους, δεν θα μεινει τιποτε. Μια να κανει την τουαλετα της εκει, θα πανε ολες και οχι στο ιδιο σημειο. Η αλλη μεθοδος που ακολουθω ειναι, το να διατηρω βρεγμενο το χωμα επιφανειακα και φυσικα, το να τις αποπροσανατολιζω, φρεζαροντας και διατηρωντας αφρατο ενα ασχετο μερος για πηγαινουν εκει.
  Το σημαντικοτερο ομως ολων, ειναι το να "νοιωθουμε" τα πλασματα και τα φυτα μας. Οσο πιο κοντα τους ερχομαστε, τοσο περισσοτερο κατανοουμε τις αναγκες τους, και ειναι πιο ευκολο να αντιμετωπισουμε τα προβληματα που μας δημιουργουν. Πχ μια γατα, με μια αλλη γατα μπορει και να μην εχουν καμια σχεση. Oπως συμβαινει με τους σκυλους και τους ανθρωπους...

  sax

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Εγώ να πω την αμαρτία μου έχω ένα ποντικάκι στο εξοχικό που με μαγαρίζει…
  Μου πέρασε μία σκέψη να δοκιμάσω τηγανισμένο φελό σε ελαιόλαδο αυτή τη φορά… αλλά μάλλον θα βάλω και κόλλα γύρω γύρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Εχουν αναφερει 2-3 φιλοι, για προβλημα με κοπρια που ειχε ψυλλους... Δεν υπαρχει κοπρια διχως ψυλλους! Οτι και να κανει ο κτηνοτροφος, τα ζωα του θα εχουν ψυλλους και απ την στιγμη που κοιμουνται επανω στην κοπρια, θα εχει και αυτη. Απλα, δεν την βαζουμε μεσα στο σπιτι μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανακατέψτε αλεύρι με γύψο και βάλτε το σε ένα πιατάκι στο πάτωμα. Δίπλα βάλτε ένα πιατάκι με νερό...
  Σίγουρο αποτέλεσμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Είχαμε ένα ποντικάκι στην αποθήκη μας. Ετυχε να έχουμε και μια μικρή γεννήτρια στον ίδιο χώρο. Παρουσιάστηκε ανάγκη και βάλαμε μπροστά την γεννήτρια. Το ποντίκι πετάχθηκε έξω πανικόβλητο. Λογικό, τρόμαξε από τον θόρυβο. Δοκιμάστε το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Exw sto mpalkoni m giasemi k mazeuontai saures pou mpainoun mesa sto spiti.ti mporm na kanw gia na min plisiazoun sto mpalkoni mou?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Exw sto mpalkoni m giasemi k mazeuontai saures pou mpainoun mesa sto spiti.ti mporm na kanw gia na min plisiazoun sto mpalkoni mou?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. σαυρίτσες, μολυντηράκια ή γκέκο..είμαι πολύ τυχερή που διάλεξαν το υπνοδωμάτιό μου για αποικία. βγαίνουν το βραδάκι για κυνήγι, τρώνε σκώρους νυχτοπεταλούδες, κουνούπια, αράχνες. μιλάνε μεταξύ τους με τσιριχτές σιγανές φωνούλες και προσφέρουν θέαμα καλύτερο κι από σινεμά, ειδικά όταν διεκδικούν δύο την ίδια πεταλουδίτσα. τα καμώματά τους μετατρέπουν το ταβάνι και τους τοίχους σε πεδίο θεάματος..καλύτερο κι από τους Ολυμπιακούς!Εμένα ούτε με δαγκώνουν, ούτε με λερώνουν. πολύ θα στεναχωριόμουν αν φεύγαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι το θυμίαμα κέδρου και πως το αποκτά κανείς. Μπορεί κάποιος να το παρασκευάσει από κόκκους κέδρου με σχετικά προσιτή διαδικασία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Έχω ποντίκια σε μικρή αποθήκη πολυκατοικίας.Έχω πιάσει μερικά με φάκα και παγίδες κόλλας όμως υπάρχει-ουν και άλλα εφόσον τρώνε το ποντικοφάρμακο.Τι προτείνετε για έναν τέτοιο μικρό χώρο; Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Τα ποντίκια σε μικρούς χώρους ή στο σπίτι έχουν ένα βασικό εχθρό. Την γνωστή ναφθαλίνη (σε βόλους). Γενικά είναι πολύ καλή για πάσης φύσεως κλειστούς χώρους και στέγες σπιτιών και κατάλληλη και για άλλα ζουζούνια. Με τα ποντίκια και ζβούρους χρυσόμυγες στα δέντρα κρεμάμε πλαστικά μπουκάλια κομμένα με ξύδι, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά δεν ξαναείδαμε φαγωμένα φρούτα, ούτε από ποντίκια.
  Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κατσαρίδες. Εκεί δεν διάβασα κάτι σχετικό από κανένα σας. Σε χώρους όπως σιβόνια αποθήκες, κήπους κ.λ.π. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Για σφήκες και λοιπά σχετικά, έτυχς να έχω στα χέρια μου ένα σπρέι αντισκοριακό (w-40 αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο) και ενώ ξεσκούριαζα κλειδαριά έπεσα σε σφηκοφωλιά μεγάλη. Ασυνέσθητα έριξα με το σπρέι και οι σφήκες τελειώσαν σε περίπου μισό λεπτό. Κολλήσαν σχεδόν στα σημεία που ψεκάστηκαν. Μία δύο μάλιστα κολλήσαν με ένα πόδι μόνον στον τοίχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. DEN KATALAVENO GIATI OLLA THELETE NA TA SKOTOSETE +NA TA EKSOLOTHREUSETE ,DEN SAS EMATHAN OTI DEN ISTE TO MONO IDOS PANO STO PLANITI ,KAI OTI AN TA EKSAFANISETE TOTE DEN THA IPARXETE ....AGAPITI MOU FILI PANTA RIXNOUME TA FTEKSIMATA STES EKTOTE KIVERNISIS GIA TIN KATANTIA TIS ANTHROPOTITAS ,ALLA DISTIXOS DEN VLEPOUME MROSTAMAS ...IPARXI TROPOS NA TA APOTHIS KAI NA SIVIONIS MAZITOUS ...O ANTHROPOS POU SKEUTETE ME AUTO TON TROPO INE 2FORES IPOLOGOS STIN ANTHROPOTITA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Mporeite na ftiaksete mia pagida gia pontikous pairnontas k gemizontas enan kouva me nero mia, stereonontas mia sanida gia na anevenei pano o postikos pianontas mia kolla xarti sto stomio tou kouva. Sto xarti pano sto stomio bazete trofh-doloma, otan anevei pano sto xarti o pontikos to xarti ligizei apo to varos tou k o pontikos peftei sto nero. kalo einai na exolothrevvete tous pontikous apo ton xoro sas, exoun tyfo kai alles epikyndines arosties

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. καλησπέρα θα ήθελα να μάθω για τους κοριούς,μένω σε πολυκατοικία και έχω την υποψία ,ότι ο γείτονας μου από κάτω έχει κοριούς στο σπίτι του!και αυτό διότι βρήκα στο παράθυρο μου που είχα ανοιχτό,στην κουρτίνα έναν να skarfalwnei.ΤΙ να κάνω για να προστατεύσω τον χώρο μου και ειδικά το κρεβάτι μου? έψαξα ήδη και δεν εχω δει αυγά η αλλα έντομα μέσα στο χώρο μου και ειδικά στο κρεβάτι!διάβασα ότι το θειάφισμα λειτουργεί αποτελεσματικά,αλλα μέσα στο σπίτι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. καλησπέρα!
  να ρωτήσω κάτι; γιατί επισταμένως αποφέυγετε να απαντήσετε εάν κάποιος μπορεί να απομακρυνει τα σαμιαμίδια από το σπίτι του και το μπαλκόνι του; και με ποιό τρόπο;
  σε κάποιους αρέσουν σε άλλους όχι, είναι υποχρεωτικό να τα θέλουμε όλοι κάθε βράδυ να κόβουν βόλτα στον τοίχο μας;
  Τελικά κάποιος μπορεί να μας πεί αν γίνεται να τα διώξουμε ή να τα εξοντώσουμε; Δεν τα θέλουμε ούτε αυτά ούτε το γούρι τους, ας πάνε αλλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ωραίο το ποστ, αλλα μπορείτε αυτα που γράφονται με ξένους χαρακτήρες να τα διαγράφετε μήπως λέω μηπως, και μάθουν κάποιοι να γράφουν ελληνικά.
  Η ρίγανη διώχνει τα μυρμήγκια και η ναφθαλίνη τους ποντικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. πολυ καλη φορμα για διαλογο.Επιτελους και κατι χωρις χυδαιολογια.
  Αλλα,γραφετε Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ι-Κ-Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Εχω προβλημα με κοριους.Τι ειναι το καλητερο που μπωρο να κανω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Στην γειτονιά μου έχει πολλές (καμιά σαρανταριά) γάτες επειδή μία γειτόνισσα τις ταΐζει.Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές (εννοώ να τις διώξουμε από τον κήπο και από τους κοινόχρηστους χώρους;(ανεβαίνουν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μας και μας βρομίζουν τον εξαερισμό τους. Τα "κάνουν" στα παρτέρια και γενικά μας βρομίζουν πολύ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Οι γατες δεν συντηρουνται απο την γειτονισσα μονο, υπαρχουν δεκαδες θηραματα σε καθε γειτονια. Αν καταφερετε να διωξετε τις γατες, θα σας φανε τα ποντικια.Η πιο ευκολη λυση ειναι να μετακομισετε μαζι με τα αυτοκινητα σας σε ενα βουνο ή να περιορισετε την παραξενια σας και να μαθετε να συμβιωνετε με τα φιλησυχα τετραποδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. ΓΙΑ απαλλαγη απο τα σαμιαμιδια,μολυντηρια,κτλ που καποιος παραπανω ρωτα επιμονα.Βρισκουμε ενα διαφανο ταπερ απο παγωτο κτλ κι ενα χαρτονι σκληρο ακαμπτο.ΜΟΛΙς ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΥΡΑΚΙ,το σκεπαζουμε με το ταπερακι και το βγαζουμε εκτος σπιτιου,οχι στα σκουπιδια,επισης δεν το σκοτωνουμε σε καμια περιπτωση γιατι μετα θα κλαιμε οτι γεμισαμε σκωρο κουνουπια σφιγγες και μυγες.Δεν αφαιρουμε καμια ζωη που δεν δωσαμε εμεις και που υπαρχει εχοντας εναν σκοπο.Εχουν και αυτα την ιδια αγωνια να ζησουν οπως εχουμε εμεις.Οτι ειναι μικροτερο μας δεν ειναι απαραιτητα και υποδεεστερο μας ,ποναει ,πειναει ,αισθανεται.Εγω γιατι δεν εχω ποντικια η φιδια?Γιατι αφησα την φυση με τα γατια ,πουλια,καρακαξες σκατζοχοιρους και οτι αλλο κυκλοφοραει να λειτουργησει μονη της και αν κανουν και καμια ατασθαλια τι εγινε?Δεν ειναι ολα δικα μας,υπαρχουν και αλλοι σε αυτον τον πλανητη και τους χρωσταμε ευγνωμοσυνη που κυνηγανε τα ποντικια αντι για εμας.Φιλε με τις φραουλες ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΣ την ισορροπια γεμιζοντας μια περιοχη με μονοκαλλιεργεια,ε ασε να φαει και κανας αλλος.Επισης σου συστηνω να δεις κανα βιντεο με τον Παναγιωτη ΜΑΝΙΚΗ.ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΠΑΛΙ διαταραξες την ισορροπια της φυσης,οποτε μην διαμαρτυρεσαι.Ετσι κι αλλοιως κι εσυ θα ετρωγες τα κοτοπουλα,ισως οχι απο τον πρωκτο,αλλα δεν αλλαζεικατι.Επιτελους αποδεχτειτε οτι υπαρχει και η φυση εκει εξω .Ο κοσμος αυτος θα αλαξει οταν θα αρχισουμε να αλλαζουμε πεζοδρομιο για να μην πατησουμε τα μηρμυγκια.Ο κοσμος αυτος αλλαζει με την αντιβια που καλλιεργειται μονο μεσα μας.ΦΙΛΙΑ.Μαρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. To sxolio tis marias apo panw einai oti pio swsto diavasa sta sxolia auta..
  Signwmi gia ta greeklish den exw epilogi ellinikis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Εχω κοριουσ.τι να κανω?σασ παρακαλω απαντηστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Τα πόδια από τα κοτόπουλα (το κίτρινο μέρος , που εμείς το πετάμε) εξάγωνται από τα μεγάλα πτηνοσφαγεία κατευθείαν στην Κίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχουν γιατροσοφικοι τρόποι απαλλαγής απο ποντίκια, κουνούπια, φίδια κλπ. Υπάρχουν βιολογικοί τρόποι όπως γάτες και κότες που απαλλάσσουν ένα κήπο απο τα πάντα. Αλλα θα έχετε ένα κήπο γεμάτο γάτες και τις κότες θα πρέπει να τις βάζετε στο κοτέτσι το βράδυ αν έχει νυφιτσες η περιοχή σας. Η κότα πάντως δεν αφήνει τίποτα ούτε φίδια ούτε σκορπιους. Για κουνούπια δεν γίνεται τίποτα χρειάζεστε χημικά. Για μύγες, σφίγγες η λύση είναι μια : δακοπαγιδες με χαλασμένο ψάρι που βρωμάει. Τις πωλούν και έτοιμες με ψάρι σκόνη απλά βάζετε νερό. Είναι η λύση που χρεισιμοποιουν σε στάβλους κι ιπποδρομία.
  Βλασης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Για τις νυχτερίδες υπάρχει κάτι μπας και απαλλαγώ απ΄αυτές ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Έχουν εμφανιστεί ακαθαρσίες ποντικιών εδώ και μέρες σπίτι και δεν ξέρω τη να κάνω είχα βρει πριν μήνες ένα μικρούλη αλλά το εξολόθρευσαν.εχω δύο σκυλάκια οπότε αποκλείω κάτι που θα τους κάνει κακό αλλά δεν μπορώ και μόνο στην ιδέα ότι τριγυρίζει στο σπίτι ποντίκι .μια συμβουλή παρακαλώ??το σπίτι μου είναι μικρό 28 τετραγωνικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. καλημερα, για αραχνες και βρωμουσες καμια λυση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείτε να δείτε εδώ:
   Φτιάχνω οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία φυτών
   https://www.ftiaxno.gr/2008/01/blog-post_31.html

   Διαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ, γεμίζει το σπιτι γιατι απο εξω ο δημος εχει δεντρο που ειναι φουλ σε βρομούσες και καθε καλοκαιρι σκοτώνουμε 2 μεγαλες αραχνες μα καθε καλοκαίρι και εχουμε μικρες που μπαινουν παρολο τισ σιτες.

   Διαγραφή
  3. Για τις βρωμούσες πιστεύω καλό είναι να βάλετε μια παγίδα φωτός με ηλεκτρισμό το βράδυ μεγάλη, αυτή που χρησιμοποιούμε και για τα κουνούπια

   Διαγραφή
 83. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του άρθρου σας. Για επαγγελματική απολύμανση του χώρου σας μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην σελίδα μας Αποφράξεις Άγιος Κοσμάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Έχουμε μεγάλο θέμα με σκιουρους που έχουν κάνει κατάληψή στην στέγη.
  Υπάρχει τρόπος να τους απωθήσουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. δυστυχώς σε κάθε προτεινόμενη λύση πρέπει να βάλλουμε και τον παράγοντα χρόνος και υπομονή.Πόσο χρόνο έχει διαθέσιμο ο καθένας να περιμένει να λύσει το όποιο πρόβλημα του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και ισχύει και αυτό ... όπως και οι γνώσεις αλλά και η ανάλογη εμπειρία που έχουμε

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Τα διαλέξατε τον Σεπτέμβριο