Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων

Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων

Αξίνες, φτυάρια, πατητήρια, σκαλιστήρια, κόσες κι ένα σωρό άλλα γεωργικά εργαλεία πεταμένα στο πάτωμα, δεν είναι ότι καλύτερο για να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε πρόσβαση σε αυτό που χρειαζόμαστε τώρα. Έτσι αναγκαζόμαστε να ανακατεύουμε άλλη μια φορά τα εργαλεία και να τα κάνουμε χειρότερα από ότι ήσαν πριν.
Ειδικά αν το αποθηκάκι είναι 1 χ 2 και μέσα βάζεις και τα λιόπανα, τα δίχτυα σκίασης, τις ψεκαστήρες και διάφορα άλλα χρήσιμα για τον κήπο ή το χτήμα σου, τότε είναι απαραίτητη η πιο κάτω κατασκευή για να μπει μια τάξη στο μικρό σου χώρο.

Τι θα χρειαστούμε:
Θα χρειαστούμε μια σιδερογωνιά από πάσσαλο περίφραξης, και μεταλλικές ράβδους μήκους 10 cm και πάχους 1cm, ίσως από τα κάγκελα κάποιου παλιού μπαλκονιού

Η κατασκευή της κρεμάστρας των εργαλείων

Αφού αφαιρέσουμε τα χρώματα με το τριβείο μας κάνουμε δύο τρύπες στις άκρες της σιδερογωνιάς προκειμένου να μπουν οι βίδες της τοποθέτησης. Με την ηλεκτροσυγκόλληση κολλάμε τα σιδεράκια σε ίσες αποστάσεις και σε αριθμό σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Εναλλακτικά μπορείτε αντί για ηλεκτροσυγκόλληση να χρησιμοποιήσετε το τρυπάνι σας, τρυπώντας τα σημεία επαφής και βάζοντας κόντρα παξιμάδια.
Με μια «σκύλα» και κρατώντας με τα πόδια μας αντίσταση, λυγίζουμε τα σιδεράκια μέχρι να δημιουργήσουν ένα σχήμα άγκιστρου. Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφα. Τρίβουμε με το τριβείο κάθε περιττή προεξοχή. Τέλος βάφουμε σε χρώματα που μας αρέσουν και την τοποθετούμε στον χώρο που θέλουμε με ούπα και μεγάλες βίδες.

Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων

Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων
Οι τρύπες στα ξύλα

Τέλος στα εργαλεία μας με ένα ξυλοτρύπανο κάνουμε μία μικρή τρύπα 3 cm από την κορυφή των ξύλων τους και περνάμε ένα σκοινάκι για να τα κρεμάμε από τα άγκιστρα της κατασκευής.

Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων
Δοκιμή πριν το βάψιμο

Ο χώρος που θα εξοικονομήσετε θα δείτε πως είναι καταπληκτικός, αλλά εκείνο που θα σας εντυπωσιάσει θα είναι η τάξη στην οποία επιτέλους θα βάλετε την αποθήκη σας από τα σκορπισμένα γεωργικά εργαλεία.

Κατασκευή κρεμάστρας γεωργικών εργαλείων

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη:Ντουλάπια από μεταλλικά βαρέλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα