Ιδιότητες της γύρης

Η γύρη των μελισσών και η χρήση της

Ιδιότητες της γύρης

Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνο με νερό και γύρη.
Περιέχει από μόνη της όλες τις ουσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής

Η γύρη είναι ένα από τα καταπληκτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και έχει καταπληκτικές ιδιότητες.
Είναι γνωστή για την περιεκτικότητα που έχει σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και για την αξιοθαύμαστη ικανότητά της να παρέχει ενέργεια στο σώμα. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν τροφή πολλούς αιώνες. Αναφορές για αυτήν έχουν βρεθεί σε ιατρικές πληροφορίες από το 2735 π.Χ..

Η γύρη περιέχει σχεδόν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες C, A, E, φολικό οξύ, και καροτενοειδή. Περιέχει μια ευρεία ποικιλία μετάλλων και ιχνοστοιχείων, μαζί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Επίσης, είναι εξαιρετικά πλούσια σε ρουτίνη (βιταμίνη P), ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων και των κυττάρων.

Η γύρη της μέλισσας βοηθά ολόκληρο το σώμα, αλλά δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στο αναπαραγωγικό, ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα.

Είναι αντιβιοτική, στυπτική, μυοχαλαρωτική, τονωτική και ιδιαίτερα θρεπτική. Βοηθά να διορθωθεί και να σταθεροποιηθεί η χημεία του σώματός μας.

Η γύρη των μελισσών επιταχύνει τη θεραπεία, αναζωογονεί πολλά συστήματα του οργανισμού και βοηθά στην προστασία των κυττάρων στο σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες, μια σημαντική αιτία του καρκίνου. Κάνει καλό στους μώλωπες λόγω της ρουτίνης που π[εριέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της καρδιάς, βοηθά στον αγώνα ενάντια στην αναιμία και στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με τη ρύθμιση της ροής του αίματος. Οι αθλητές συχνά την χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την δύναμη και αντοχή τους. Η λήψη γύρης βοηθά ακόμη στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Είναι επωφελής για κάθε έναν που πάσχει από εντερικές φλεγμονές και λοιμώξεις όλων των ειδών, καθώς βοηθά στην πρόληψη της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και των αερίων.

Λειτουργεί επίσης ως βακτηριακός αναστολέας σε όλο το σώμα. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά γύρη μελισσών, κυρίως οι ηλικιωμένοι, ισχυρίζονται ότι έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό τονωτικό κόντρα στης γήρανση.

Η γύρη των μελισσών έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δραστικών ενώσεων σε πολλά βότανα, όπως τα gotu kola, ginseng και schizandra. Επίσης, χρησιμοποιείται σε φόρμουλες για τη θεραπεία εγκαυμάτων, την αντι-γήρανση, αλλεργίες, αναιμία, χρόνια κόπωση, ανικανότητα, στειρότητα, προβλήματα στα νεφρά, εμμηνόπαυση και για τα προβλήματα του προστάτη.
Η γύρη βοηθά στην διάσπαση των λιπών και ταυτόχρονα με την μείωση ή και την εξάλειψη του αισθήματος της πείνας, συμβάλει στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες είναι πολύ μπροστά στη μελέτη αυτού του συναρπαστικού προϊόντος και πηγής τόσων θρεπτικών συστατικών. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ποικιλία των θρεπτικών αξιών της γύρης των μελισσών, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει, ότι είναι ένα εξαιρετικό καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το μυστικό που σας κρύβουν οι πωλητές της γύρης

Δυστυχώς έχω και εγώ πιαστεί κορόιδο στο παρελθόν...
Η γύρη κρατάει όλες τις ιδιότητές της μόνο όταν είναι κατεψυγμένη

Διαβάστε ακόμη:Οι μέλισσες, τα μελίσσια και το μέλι

2 σχόλια:

  1. Νίκος Αυγερινός24/7/14, 11:29 π.μ.

    Γνωρίζετε που μπορούμε να αγοράσουμε σπόρο πύρεθρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο καλή σου ημέρα

    Πάντα αγοράζω τους σπόρους των βοτάνων μου από το www.horizonherbs.com, και δεν είναι διαφήμιση, ο άνθρωπος το αξίζει και είναι και από τους πιο φτηνούς και με βιολογική πιστοποίηση…

    O Richo Cech εκτός από συλλογές σπόρων έχει και γράψει από τα καλύτερα βιβλία για τα βότανα…

    Εδώ βρίσκεται και το κόκκινο που βλέπετε στη φωτογραφία, βέβαια στην Ελλάδα έχουμε αρκετά χρυσάνθεμα αυτοφυή, αλλά και το χαμομήλι το ενισχυμένο πιστεύω ότι κάνει την ίδια δουλειά…

    Pyrethrum,
    Painted Daisy (Chrysanthemum coccineum), packet of 50 seeds, organic

    https://www.horizonherbs.com /product.asp?specific=1380

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα