Οχι στις πλαστικές σακούλες

Όχι στις πλαστικές σακούλες

Η οικολογική λύση για τις πλαστικές σακούλες

Όχι στις πλαστικές σακούλες

Αγοράστε ή φτιάξτε μερικές πάνινες σακούλες και τοποθετήστε τις μόνιμα στο αμάξι, στο μηχανάκι, στο σπίτι ή στο χωράφι σας. Θα γλιτώσουν το περιβάλλον από μεγάλη οικολογική επιβάρυνση και το σημαντικότερο θα έχετε ενεργήσει εσείς για αυτό!

Όχι στις πλαστικές σακούλες Όχι στις πλαστικές σακούλες Όχι στις πλαστικές σακούλες

Πηγές και περισσότερες ιδέες και σχέδια για να φτιάξετε τις δικές σακούλες μεταφοράς!

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι

9 σχόλια:

  1. πολυ ωραιο το θεμα σου. το προβλημα ξερεις ποιο ειναι? το οτι σχεδον ολοι σκεφτονται: "απο μενα θα σωθει το περιβαλλον?". ειναι κριμα ενω μπορουμε να κανουμε κατι τελικα πολυ λιγοι ειναι αυτοι που προσπαθουν.:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/09, 6:00 π.μ.

    κυριολεκτικά με μάγεψε το site σου!! "Σκουντούφλησα" ψάχνοντας γιά κάτι εντελώς διαφορετικό...και έχει πάει 6 τα χαράματα και εγώ είμαι ακόμη εδώ μέσα !!!
    Πολύ καλή πλοήγηση, οι μεταφράσεις δεν μου "βγάζουν τα μάτια" !! Αλήθεια!!! θα πρέπει να μας πείς πώς καταφέρνεις και έκανες την μέρα να έχει πάνω απο 24 ώρες !!!
    Ευχαριστώ !
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/09, 9:18 π.μ.

    Ειρήνη το πρόβλημα όπως είπες ότι σχεδόν όλοι σκέπτονται:
    από μένα θα σωθεί το περιβάλλον…
    Να σου πω και μια άλλη ατάκα: κοινωνία άτιμη….

    Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα και ανακάλυψα ότι εκεί είναι το πρόβλημα, ότι δεν σκεπτόμαστε…. Άιντε να αναλύσω και στο χαρτί τις σκέψεις μου βλέπεις το internet πλέον το χρησιμοποιώ σαν χαρτί-βιβλίο, γιατί από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι έγραφα, αντί να το διαβάσω απλώς το μάθαινα τέλεια, ίσως γιατί το σκεφτόμουνα πιο πολύ…..

    Η κοινωνία δεν είναι άτιμη, εμείς φτιάχνουμε την κοινωνία, ας σταματήσουμε εμείς να είμαστε άτιμοι πρώτα και θα σταματήσει και η κοινωνία. Ας κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους και έτσι θα διορθώσουμε την κοινωνία. Ας αποδεχτούμε εμείς πρώτοι τις ευθύνες, τα λάθη, την τεμπελιά, την αμάθειά μας και ας μην παίρνουμε ότι ζεστό και εύκολο μας σερβίρουν. Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πραγματικοί υπόλογοι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στην κοινωνία.
    Έχω βαρεθεί να ακούω ατάκες σαν αυτή: πίστευε και μη ερεύνα, δεν είναι έτσι όμως, ο συγγραφέας το έγραψε: πίστευε και μη, ερεύνα.
    Βλέπετε από την πρώτη φράση λείπει το κόμμα που αλλάζει εντελώς το νόημα της πραγματικής φράσης. Πίστευε και μη, ερεύνα, σημαίνει το πιστεύεις δε πιστεύεις, ερεύνα το για να βρεις την αλήθεια. Μέχρι και την γλώσσα μας έχουμε ξεχάσει. Έχουμε καταντήσει από τον λαό που έδωσε τα φώτα του σε όλο τον κόσμο, να ζούμε χειρότερα από όλους μέσα στο σκοτάδι….
    Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού και τόσων άλλων.

    Ελένη δεν είμαι μάγος, απλώς σταμάτησα να τεμπελιάζω και να ασχολούμαι με ανούσια πράγματα. Για μένα πλέον η γνώση και το διάβασμα, ενώ παλιά το μισούσα είναι τρόπος ζωής και πραγματικής ευτυχίας. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να διαβάζω…
    Διαβάζω για να κάνω τις αναρτήσεις, μεταφράσεις κατανοητές και σωστές, διαβάζω πώς να κάνω την ιστοσελίδα μου πιο εύχρηστη , διαβάζω για να συγκρίνω και να ελέγξω ότι αυτά που θα γράψω ισχύουν και έχουν αποτέλεσμα. Πολλές φορές κάνω και πειράματα όταν έχω χρόνο για να είμαι σίγουρος ότι δουλεύουν.
    Ναι η μέρα έχει πάνω από 24 ώρες όταν έχεις τόσα πολλά να μάθεις και να κάνεις…
    Το κλειδί είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/1/10, 9:49 π.μ.

    κανεις τον κοσμο καλυτερο τελειο το μπλογκ σου...μας εκπαιδευεις,ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άλλη βασική χρήση της πλαστικής σακούλας είναι για τα σκουπίδια. Έχει σκεφθεί κανείς πως μπορεί να αντικατασταθεί εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για τα πολλά και υπέροχα που γράφεις σε αυτό το blog.keep the good work!
    Lia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/10, 3:25 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα σου, αγαπητέ Θεόδωρε! Μακάρι ο κόσμος να στραφεί σύντομα σε άλλες λύσεις που θα μειώσουν (δεν τολμώ ακόμα να πω "εκμηδενίσουν") τη χρήση των πλαστικών σακουλών.

    Θα ήθελα να απαντήσω στη Νέλη, σχετικά με τη χρήση των πλαστικών σακουλών για τα σκουπίδια. Πράγματι πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να πετάμε τα απορρίμματά μας. Όμως τον τελευταίο καιρό έχω δει ότι στα Carrefour έχουν αντικαταστήσει τις σακούλες με βιοδιασπώμενες. Αν αυτή την αντικατάσταση κάνουν και άλλα καταστήματα, μπορούμε εμείς ως καταναλωτές να χρησιμοποιούμε τις βιοδιασπώμενες για τα σκουπίδια μας και τις υπόλοιπες να τις ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Βέβαια σαφώς ανώτερη είναι η πρόταση που παραθέτει ο Θοδωρής, να αντικαταστήσουμετη χρήση τους με πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες.

    Θεόδωρε, μέσα στο σχόλιό σου αναφέρεσαι και τη φράση "πίστευε και μη ερεύνα". Έχω ακούσει και διαβάσει τόσες παραλλαγές και ερμηνείες των παραλλαγών αυτής της φράσης, προτάσεις και αντιπροτάσεις για το ποια είναι η σωστή φράση, που κοντεύω να ξεχάσω και την αρχική. Λοιπόν, αρχικά επίτρεψέ μου να σε διορθώσω ως προς τον "συγγραφέα". Η φράση αυτή δεν έχει γραφεί, αλλά πρώτα έχει ειπωθεί προφορικά. Την είπε ο Ιησούς Χριστός στο μαθητή του Θωμά, καθώς εκείνος δεν πίστευε στο Δάσκαλό του, αν δεν έβλεπε το θαύμα Του με τα ίδια του τα μάτια. Η δε φράση είναι ακριβώς αυτή, έτσι όπως τη γνωρίζουμε ("πίστευε και μη ερεύνα") και είναι μεγάλο σφάλμα να προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε με άλλο τρόπο ή να την παραλλάξουμε δίνοντάς της άλλο περιεχόμενο. Πίστη και επιστήμη ποτέ δεν συμφώνησαν ανά τους αιώνες όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να τις συνδυάσουν. Αλλά αυτό σίγουρα είναι μια συζήτηση που δεν έχει θέση σε αυτό το blog, γι' αυτό και σταματώ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/11/10, 1:02 π.μ.

    η καλύτερη λύση είναι η πάνινη σακούλα. Για τα σκουπίδια, υπάρχουν ειδικοί κάδοι για οργανικά απορρίματα που τα μετατρέπουν σε κομπόστα και μπορούν να τοποθετηθούν και στη βεράντα μας. Για τα υπόλοιπα απορρίματα, θα μπορούσαν να υπάρχουν ειδικοί κάδοι σε κάθε τετράγωνο που δεν θα δέχονταν σακούλες με απορίματα, αλλά απλά θα αδειάζαμε τον δικό μας κάδο εκεί μέσα και αυτά θα πηγαίναν για ανακύκλωση. προσοχή στις βιοδιασπώμενες σακούλες.http://www.archipelago.gr/LinkClick.aspx?fileticket=bltNtnZrHzA%3D&tabid=135

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/11/10, 7:38 μ.μ.

    Ο "ανώνυμος" με έπεισε με το σύνδεσμό του! Προλαβαίνω να αναθεωρήσω; :-P

    ΟΧΙ στις πλαστικές!
    ΟΧΙ στις φωτοδιασπώμενες!
    ΟΧΙ στις βιοδιασπώμενες!

    ΝΑΙ στην επαναχρησιμοποίηση!
    ΝΑΙ στις χάρτινες!
    ΝΑΙ στις πάνινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα