Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Φτιάχνουμε το Πάσχα

Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα Τι φτιάχνουμε παραδοσιακά το Πάσχα

Ξήρανση λαχανικών

Ξήρανση λαχανικών

Αποξήρανση λαχανικών

Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων. Συντηρεί τα τρόφιμα με την αφαίρεση αρκετής υγρασίας, για να αποτρέψει την αποσύνθεση και το χάλασμα τους. Η περιεκτικότητα σε νερό των κατάλληλα ξεραμένων τροφίμων ποικίλλει από 5% έως 25% τοις εκατό ανάλογα με τα τρόφιμα. Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάται από:

  • την επαρκή θερμότητα για να βγει έξω η υγρασία χωρίς να μαγειρευτούν τα τρόφιμα
  • τον ξηρό αέρα για να απορροφήσει την απελευθερωμένη υγρασία
  • την επαρκή κυκλοφορία του αέρα για να διώξει την υγρασία.

Σπόροι και φύτεμα