Φυτά εσωτερικού χώρου για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Φυτά εσωτερικού χώρου για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης-Hierbabuena

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα από την ρύπανση

Τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να παρέχουν ένα πολύτιμο όπλο στην πάλη ενάντια στα αυξανόμενα επίπεδα εσωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα φυτά στο γραφείο ή το σπίτι σας δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά επιστήμονες της NASA βρίσκουν ότι είναι εκπληκτικά χρήσιμα στο να απορροφήσουν τα ενδεχομένως επιβλαβή αέρια και τον καθαρισμό του αέρα μέσα στα σύγχρονα κτήρια.

Η NASA και οι σχετικοί ανάδοχοι τοπίων της Αμερικής (ALCA) έχουν αναγγείλει τα συμπεράσματα μιας δύο ετών μελέτης, που προτείνουν μια περίπλοκη συσκευή απορρόφησης της ρύπανσης: τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να παρέχουν έναν φυσικό τρόπο στην καταπολέμηση της ρύπανσης.

Με βάση τις προκαταρκτικές αξιολογήσεις της χρήσης των φυτών εσωτερικών χώρων για τον καθαρισμό και την ανανέωση εσωτερικού αέρα, η ALCA προσχώρησε στη NASA για να χρηματοδοτήσει μια μελέτη χρησιμοποιώντας δωδεκάδες δημοφιλείς ποικιλίες των φυτών, για να καθορίσει την αποτελεσματικότητά τους στην αφαίρεση διάφορων βασικών ρύπων που συνδέθηκε με την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η έρευνα της NASA έχει δείξει ότι τα ζωντανά πράσινα και ανθισμένα φυτά μπορούν να αφαιρέσουν διάφορες τοξικές χημικές ουσίες από τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά στο σπίτι σας ή γραφείο για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στον χώρο σας.

Φυτά εσωτερικού χώρου για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης-Gerbera

Τα καλύτερα φυτά αποτελεσματικότερα στην αφαίρεση της φορμαλδεΰδης, βενζολίου και μονοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα είναι:

Κοινό όνομα / Επιστημονικό όνομα

Φυτά εσωτερικού χώρου για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης-Ficus

Το τριχλωροαιθυλένιο είναι ένα εμπορικό προϊόν που βρίσκεται σε μια ευρεία ποικιλία των βιομηχανικών χρήσεων. Πάνω από 90 τοις εκατό του παραχθέντος τριχλωροαιθυλένιο χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες αφαίρεσης λίπους μετάλλων και στεγνού καθαρισμού. Επιπλέον, χρησιμοποιείται στα μελάνια εκτύπωσης, τα χρώματα, τα βερνίκια, και τις κόλλες. Το 1975 το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου ανέφερε ότι μια κατά ασυνήθιστο τρόπο υψηλή συχνότητα των ηπατοκυτταρικών καρκινωμάτων παρατηρήθηκε στα ποντίκια και θεωρεί τώρα αυτήν την χημική ουσία μια ισχυρή καρκινογόνο ουσία συκωτιού.

Το βενζόλιο είναι ένας πολύ συνήθως χρησιμοποιημένος διαλύτης και είναι επίσης παρόν σε πολλά κοινά στοιχεία συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, των μελανιών, των πετρελαίων, των χρωμάτων, των πλαστικών, και του λάστιχου. Επιπλέον χρησιμοποιείται στην κατασκευή των απορρυπαντικών, των εκρηκτικών υλών, των φαρμακευτικών ειδών, και των χρωστικών ουσιών.

Το βενζόλιο ήταν γνωστό από καιρό για να ενοχλεί το δέρμα και τα μάτια. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί για να είναι μεταλλαξιογονικό στη βακτηριακή κυτταροκαλλιέργεια και έχει παρουσιάσει την εμβρυοτοξικές δραστηριότητα και καρκινογένεση σε μερικές δοκιμές. Τα στοιχεία επίσης υπάρχουν ότι το βενζόλιο μπορεί να είναι ένας συμβάλλοντας παράγοντας στις χρωμοσωματικές μεταλλάξεις και λευχαιμία στους ανθρώπους. Η επαναλαμβανόμενη επαφή δερμάτων με το βενζόλιο θα προκαλέσει την ξήρανση, την ανάφλεξη, τη δημιουργία φουσκαλών και τη δερματίτιδα. Η οξεία εισπνοή των υψηλών επιπέδων του βενζολίου έχει αναφερθεί στον ίλιγγο αιτίας, την αδυναμία, την ευφορία, τον πονοκέφαλο, τη ναυτία, τη θολωμένη όραση, τις αναπνευστικές ασθένειες, τις δονήσεις, τον ανώμαλο κτύπο της καρδιάς, τη ζημία συκωτιού και νεφρών, την παράλυση και την έλλειψη συναίσθησης. Στις δοκιμές η εισπνοή του βενζολίου οδήγησε στο σχηματισμό καταρρακτών και τις ασθένειες του αίματος και των λεμφατικοων συστημάτων. Η χρόνια έκθεση ακόμη και στα σχετικά χαμηλά επίπεδα προκαλεί τους πονοκέφαλους, την απώλεια όρεξης, την υπνηλία, τη νευρικότητα, τις ψυχολογικές διαταραχές και τις ασθένειες του συστήματος αίματος, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών αναιμίας και μυελών των οστών.

Η φορμαλδεΰδη είναι μια πανταχού παρούσα χημική ουσία που βρίσκεται σε ουσιαστικά όλα το εσωτερικό περιβάλλον. Οι σημαντικότερες πηγές που έχουν αναφερθεί και έχουν κοινοποιηθεί περιλαμβάνουν τη μόνωση αφρού (UFFI) ή τα πιεσμένα ξύλινα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της επίπλωσης γραφείων. Πολλά κοινά προϊόντα οικιακού καθαρισμού περιέχουν τη φορμαλδεΰδη. Άλλες πηγές φορμαλδεΰδης είναι το φυσικού αέριο, η κηροζίνη, και ο καπνός τσιγάρων. Η φορμαλδεΰδη ενοχλεί τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών, της μύτης και του λαιμού. Είναι επίσης μια ιδιαίτερα αντιδραστική χημική ουσία που συνδυάζει με την πρωτεΐνη και μπορεί να προκαλέσει την αλλεργική δερματίτιδα επαφών. Τα ευρύτατα αναφερόμενα συμπτώματα από την έκθεση στα υψηλά επίπεδα αυτής της χημικής ουσίας περιλαμβάνουν την ενόχληση των ματιών και των πονοκέφαλων. Μέχρι σήμερα, η σοβαρότερη ασθένεια που αποδόθηκε στην έκθεση φορμαλδεΰδης ήταν το άσθμα. Εντούτοις, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα έρευνα που έχει οτι υποψιαστεί την φορμαλδεΰδη για την πρόκληση ενός σπάνιου είδους καρκίνου του λαιμού στους μακροχρόνιους κατόχους των τροχόσπιτων.

Πηγές:
http://www.zone10.com/tech/NASA/Fyh.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_air_filtering_plants
Interior landscape plants for indoor air pollution abatement

Διαβάστε ακόμη:Πηγές βιταμινών από βότανα

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι ακόμα μια πηγή με πιο πολλά αποδεικτικά στοιχεία και με περισσότερη ποικιλία φυτών που καθαρίζουν το περιβάλλον
    http://www.valentine.gr/why_plants_gr.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα