Βιολογική προστασία τριανταφυλλιάς από έντομα

Βιολογική προστασία τριανταφυλλιάς

Βιολογική προστασία τριανταφυλλιάς

Εδώ θέλω να σας παρουσιάσω τον απλούστερο τρόπο για την βιολογική προστασία της τριανταφυλλιά σας, και φυσικά να σας το αποδείξω με μια φωτογραφία από τον κήπο μου.
Η συγκεκριμένη τριανταφυλλιά μεταφυτεύτηκε πέρσι και δεν έχει ψεκαστεί ποτέ με τίποτα. Αν κάποιοι από εσάς διάβασαν το άρθρο τα αρωματικά φυτά και τις χρήσεις τους στη βιολογική γεωργία, θα παρατηρούσατε ότι οι τριανταφυλλιές ευνοούνται πολύ από τον απήγανο.
Ο απήγανος ένα από τα πιο ισχυρά βότανα και με την βαριά μυρωδιά του διώχνει τους περισσότερους εχθρούς της τριανταφυλλιάς και βελτιώνει την ανάπτυξή της.

Αν δεν σας ενοχλεί η βαριά και ίσως άσχημη μυρωδιά του (βέβαια δεν μυρίζει καθόλου αν δεν τον πιάσετε), η συγκαλλιέργεια απήγανου - τριανταφυλλιάς είναι η πιο απλή λύση για την προστασία τους. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι παλιά ο απήγανος υπήρχε σε κάθε αυλή (τον είχαν για την προστασία από τα μάγια και το κακό). Εξάλλου είναι ένα από τα πιο χρήσιμα βότανα που πρέπει να υπάρχουν στον κήπο μας.

Βιολογική προστασία τριανταφυλλιάς

Διαβάστε ακόμη:Τριανταφυλλιά: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/11, 12:11 μ.μ.

    Ενδιαφέρον μου ακούγεται γιατί προσπαθώ να βρω βιολογικό τρόπο να θεραπεύσω τις τριανταφυλλιές μου σε γλάστρες στο μπαλκόνι από διάφορες αρρώστιες όπως το άσπρισμα των φύλλων και των ανθών τους και στη συνέχεια να ξεραίνονται.Χρειάζεται όμως απήγανος σε κάθε γλάστρα η απλώς να βρίσκεται κάπου κοντά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε καλό είναι να είναι να είναι φυτεμένος στο χώμα δίπλα στη τριανταφυλλιά γιατί σίγουρα επηρεάζεται και από αυτό. Πιστεύω όμως χωρίς να το έχω δοκιμάσει ότι αν τον τοποθετήσεις σε γλάστρα δίπλα στη τριανταφυλλιά που σχεδόν να αγγίζει τα φύλλα της θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Ουσιαστικά αυτή η αλληλεπίδραση αν παρατηρήσετε (γιατί η φύση πάντα μας δίνει σημάδια) φανερώνεται από τα φύλλα της τριανταφυλλιάς και του απήγανου που έχουν το ίδιο σχήμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/12, 1:01 μ.μ.

    Καλησπέρα, έχω σοβαρότατο πρόβλημα με τους μπίζους (χρυσόμυγες). Δεν έχουν αφήσει τριανταφυλλιά για τριανταφυλλιά. Τι θα μπορούσα να κάνω για να τους διώξω? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω φυτέψει έναν απήγανο δίπλα στην τριανταφυλλιά μου και όντως ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα