Η νέα μας διεύθυνση στο internet

Το "Φτιάχνω μόνος μου" απέκτησε πιο εύκολη ηλεκτρονική διεύθυνση

Η νέα μας διεύθυνση

Πιστεύω ότι είναι και πιο εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες. Θυμηθείτε να φυλάξετε την νέα διεύθυνση https://www.ftiaxno.gr/ στα αγαπημένα σας!
Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Διαβάστε ακόμη:Όροι και χρήση

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/8/09, 9:00 π.μ.

    έχεις κάνει υπέροχη δουλειά!!

    είμαι περίπου μιση ώρα στο blog και νομίζω πως ξέρω όσα χρειάζονται για την κομποστ...
    ...για την σπορα...τώρα σε λίγο θα μάθω και πως μπορώ να κάνω μόνη μου τυρι...

    πριν απο αρκετα χρόνια αποφασισα να μεγαλωσω τα παιδια μου στην επαρχια, πριν πεντε χρονια αγορασα κτήμα με ελιές, χτες νοίκιασα έναν μεγαλο χωρο με νερο για να φτιαξω κηπο... σε λίγο καιρο θα πάρω κότες και μια κατσίκα (είναι πολύ έξυπνο ζωο, το ακριβως αντίθετο απο μενα που άργησα τοσο πολυ να γίνω καλλιεργητής της τροφης μας)

    ...μου είσαι απιστευτα χρήσιμος!
    νομίζω πως δικαιωνεις την αποφαση μου να μπω στο ιντερνετ μόλις τον περασμένο δεκέμβριο...μέχρι τότε το αντιμετώπιζα περίπου ως τον ..Μεγάλο Αδελφό!

    Τονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/09, 12:59 μ.μ.

    Τόνια συγχαρητήρια για την επιλογή σου να ζήσεις στην επαρχία. Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά σου και να ξαναγέμιζε η Ελληνική ύπαιθρος.
    Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω και εγώ περισσότερο σε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και μέσω internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνονόματη σε ζηλεύω γιατί εμένα παιδί της επαρχίας με "κατάπιε" το τέρας που λέγεται Αθήνα. Κτήματα δεν είχαμε ποτέ. Έτσι έχω μόνο το πατρικό μου που "κρατάω" με νύχια και δόντια και άπειρες ώρες προσωπικής εργασίας,είτε για την συντήρησή του, (150 χρόνων και ξεγελάει σαν πέτρινο ενώ είναι πλίνθινο),είτε για τη φροντίδα του ευτυχώς σχετικά μεγάλου κήπου.
    Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα:
    Mόλις 100 χλμ. μέχρι την αυλόπορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια πολλά!
    Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
    Ευχαριστούμε πολύ.
    Με την ευκαιρία θέλω να παρακαλέσω εάν υπάρχει κάποια συνταγή για παρασκευή τυριού από αγελαδινό μόνο γάλα. (Φίλος έχει αγελάδα και ενδιαφέρεται άμεσα να μπορεί να φτιάχνει τυρι με αγελαδινό γάλα μόνο.
    Σας ευχαριστώ και συνεχείστε να δίνετε αυτές τις υπέροχες πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/10/09, 9:56 π.μ.

    Κύριε Νικόλαε ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σίγουρα μπορούμε να φτιάξουμε τυρί με αγελαδινό γάλα αλλά δεν έχω ασχοληθεί με αυτό. Κάντε πάλι την ίδια ερώτηση στην κατηγορία Φτιάχνω τυρί φέτα και μυζήθρα, για να την δει ο Μιχάλης που έχει περισσότερες γνώσεις στο τυρί και βοηθάει στην κατηγορία αυτή και πιστεύω να σας απαντήσει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/11/09, 3:55 μ.μ.

    Πολλά μπράβο για την μοναδική δουλειά που έχετε κάνει, ειλικρινά το έργο σας είναι καταπληκτικό! Ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας όλες αυτές τις γνώσεις.

    Είμαστε μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων και σύντομα θα μετοικίσουμε από την Αθήνα στο λατρεμένο μας χωριό, όπου φυσικά οι συμβουλές σας κι οι οδηγίες για τη σπορά και το φύτεμα θα πιάσουν πολύ τόπο, στο αγρόκτημα.

    Συνεχίστε, θα συνδράμουμε κι εμείς όπως μπορούμε.

    Χρήστος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο πολύ σωστή η απόφασή σου να μετακομίσετε χωριό. Είναι κάτι που και εγώ επιδιώκω. Είμαι ικανοποιημένος που το διάβασμά μου πιάνει τόπο και μεταδίδετε.
    Γιατί αφιερώνω χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο μου για να τα γράψω εδώ, κάτι που ξέρεις δεν αγοράζετε.
    Βοήθεια χρειάζομαι και εγώ, αν κάποιος έχει γνώσεις ευχαρίστως να τις γράψει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/12/09, 9:18 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΦΑΝΙΣΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΙΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΣΩ E-MAIL MSN Η SKYPE ... ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας,

    εάν θέλει ο θεός η τύχη το μυαλό μας κι εμείς σε ένα χρόνο περίπου θα μετακομίσουμε για το νησί μας. Όταν ονειρεύομαι την ζωή εκεί φτιάχνω κήπο, έχω κότες και μερικά κατσικάκια. Την σελίδα την ανακάλυψα ψάχνοντας πληροφορίες για την καλλιέργεια των λαχανικών. Την έχω φυσικά στα αγαπημένα μου γιατί θεωρώ πως θα είναι πολύ χρήσιμος οδηγός για τα χόμπι της ζωής που θέλω να κάνω εκεί. Σε κάποιο άλλο σχόλιο διάβασα πως όλα αυτά θα είναι χρήσιμα για τους καιρούς που έρχονται και συμφωνώ. Εύχομαι σε όσους ονειρεύονται την απόδραση τους στην επαρχία να το κάνουν πραγματικότητα. Δεν είναι θέμα δύσκολων καιρών, η πραγματική αλήθεια είναι πως μακριά από τους ρυθμούς της πόλης είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και τα παιδιά που έχουμε ή θα αποκτήσουμε θα μπορούν να ζήσουν σαν παιδιά. Γι’ αυτό λοιπόν εύχομαι και για μένα να έρθει εκείνο το πρωί που θα μαζέψω τα πράγματα μου από το 9 χρονών γραφείο μου και θα φύγω για μια καλύτερη ζωή. Μαζί με τις πολύτιμες συμβουλές σας θα στήσω το δικό μου κηπάρι, το δικό μου κοτέτσι και το δικό που μαντρί.
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ που περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τόσο δημιουργικά και βοηθάς μέσα από τα όσα γράφεις όλους εμάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικη σελιδα . Πρεπει σιγα σιγα να μεταφερθουμε απο τις πολεις στην επαρχια και να περασουμε στην νεα εποχη επιτελους.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρης - Κατερίνη18/4/10, 3:03 π.μ.

    Καταπληκτική δουλειά. Οι πληροφορίες ανεκτίμητες. Κρίμα που τις ανακάλυψα σχετικά αργά. Επαφίεμαι στο ημερολόγιό σου για τις επόμενες εργασίες.
    Ο καλοκαιρινός μπαξές μου φέτος θα προσαρμοστεί στα πρότυπά σου αλλά με φυτά αγορασμένα, προφανώς υβρίδια, εκτός από τα ντοματίνια από τα οποία κράτησα σπόρο πέρυσι και σήμερα έχω φυτά σχεδόν έτοιμα για μεταφύτευση.
    Δεν είδα κάτι σχετικό για οικιακό καταψύκτη. Τον χρησιμοποίησα για το πλεόνασμα της ντομάτας για σάλτσα και πιπεριές για γέμισμα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, ξέρω όμως ότι ακόμη και τώρα τρώμε γεμιστά και δεν αγοράσαμε σάλτσα ντομάτας.
    Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο.
    Δημήτρης - Κατερίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ καλη δουλεια. Θα σας παρακολουθω και δημόσια παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/10/10, 4:41 μ.μ.

    Κρίμα για εμάς τους νέους που γεννηθήκαμε Αθήνα και δεν μπορούμε να φύγουμε! Αλλά με έναν μισθό 700 ευρώ που να πας; Συγχαρητήρια για την σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/10/10, 10:17 μ.μ.

    Τα συνχγαρητήρια και απο εμένα! Και εγώ σε διαβάζω τακτικά. Μπορεί λόγω δουλειάς να άφησα το χωριό μου αλλά δε μπορεί, κάποτε θα γυρίσω και πρέπει να είμαι έτοιμη! Πολλά απο αυτά τα γνωρίζω από τους αξιαγάπητους γονείς μου συνταξιούχοι ΟΓΑ πλέον που μεγάλωσαν 7 παιδιά με πολύ λιγότερα απο 700 ευρώ. Στο χωριό αυτό είναι καλό. Χρειάζεσαι λεφτά για πολύ λίγα πράγματα. Τα υπόλοιπα τα παράγεις και ότι δεν έχεις το ανταλάσσεις! Δε συγκρίνετε η ζωή εκεί με αυτό που υπάρχει εδώ στις μεγαλουπόλεις. Δε νομίζω να καταφέρω να προσαρμοστώ ποτέ εδώ στην Αθήνα.
    Μια παράκληση προς αυτούς που σωστά αποφάσισαν και τα κατάφεραν και πάνε επαρχία. Να σεβαστούν τη φύση!!! Ευχαριστώ, Κωνσταντίνα 27 ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα