Φυσική σπορά καλλιέργεια (video)

Διαδικασία δημιουργίας χωμάτινων σβόλων με σκοπό την φυσική αναβλάστηση άγονων περιοχών

Φυσική σπορά καλλιέργεια

Δείτε ακόμη:Σπορά με σβώλους-Παναγιώτης Μανίκης

2 σχόλια:

  1. H ιδέα των σπόρων είναι εξαιρετική αλλά υπάρχει η μάστιγα της ελεύθερης βοσκής που δεν αφήνει τα φυτά να μεγαλώσουν. Ίσως σε μία άλλη εποχή και κοινωνία. Όσο για τη φυσική καλλιέργεια είναι γεγονός ότι τώρα το χειμώνα όπου υπάρχει εδαφοκάλυψη προστατεύει από τον πάγο και τα φυτά είναι πράσινα και ζωντανά παρά τον φαινομενικό ανταγωνισμό. Θεόδωρε αν την δοκιμάσεις θα περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίζα στο δικό μου κτήμα που είναι περιφραγμένο δεν έχω πρόβλημα με τα ζώα. Έχω χωρίσει εσωτερικά σε μέρη το κτήμα, άλλο για καλλιέργειες λαχανικών, άλλο για καλλιέργειες δημητριακών, άλλο για ζώα και κάποιο ακαλλιέργητο για τα χόρτα και τα βότανά μου. Έχω καταφέρει χωρίς να σπέρνω να έχω συνέχεια την εποχή τους ραδίκια, ζοχούς, ρόκα, μάραθο, σινάπια, βρούβες, λάπατα, τσουκνίδες, σέσκλα, βλίτα, αντράκλα, και μυρωδικά όπως ρίγανες, θυμάρια, μέντες, φασκόμηλο, λεβάντα, αψιθιά, απήγανο, δεντρολίβανο και άλλα. Προσπαθώ να περιορίζω τα ζιζάνια σε μεριές και να αφήνω πάντα μεριές με σπόρο από τα φαγώσιμα χόρτα μου. Έχουν καταντήσει τα φαγώσιμα χόρτα μου σε διάφορες μεριές ζιζάνια. Θέλει έλεγχο προγραμματισμό και λίγο δουλειά στην αρχή να τα φέρεις σε ισορροπία και να ξέρεις πιο ταιριάζει με πιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα