Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι

Φτιάχνω σπιτικές κονσέρβες με λαχανικά

Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι

Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι

Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι Κονσερβοποίηση λαχανικών στο σπίτι

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σπιτικές κονσέρβες

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/09, 11:07 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
    Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΕΝΕΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ,ΑΝΔΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ
    ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστέ άγνωστε αυτό που μας λείπει είναι η ξεχασμένη γνώση. Η σημερινή γνώση παρόλα τα επιτεύγματα δεν έχει προχωρήσει περισσότερο από την γνώση των αρχαίων προγόνων μας, να μην σου πω δε ότι ήταν και καλύτερη γιατί κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλω, είναι όμως η αλήθεια. Μέσα από την αναζήτησή μου για οικολογικές και βιολογικές λύσεις, ξαναβρήκα το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων σε όλα τα θέματα, από φιλοσοφία έως γεωργία και ιατρική. Θα γράψω περισσότερα στις επόμενές μου δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεόδωρε, καλή χρονιά και καλή δύναμη.

    Συνήθως κονσερβοποιώ μόνο ντομάτα σάλτσα και μαρμελάδες. Η μέθοδος που χρησιμοποιώ τη βρήκα σε ένα βιβλίο μαγειρικής του Reader's Digest. Γεμίζω το βάζο μέχρι 2-3 χιλ. πριν το χείλος με καυτή σάλτσα/μαρμελάδα και κλείνω το καπάκι. Η ζέστη από τη σάλτσα κάνει το καπάκι να φουσκώσει ανεπαίσθητα. Όταν κρυώσει το καπάκι επανέρχεται και έτσι δημιουργείται κενό αέρος και σφραγίζει. Το χρησιμοποιώ χρόνια με επιτυχία μέχρι και δύο χρόνια κονσερβοποίησης σε μαρμελάδα δαμάσκηνο. Αποφεύγω να το γεμίζω μέχρι πάνω γιατί δε θέλω η σάλτσα να ακουμπά στο καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θοδωρε καλησπερα.θελω να ρωτησω πως καταψυχουμε τα λαχανικα απο τον κηπο μας?εννοω τα μαζευουμε και τα βαζουμε στη καταψυξη ή ακολουθουμε καποια αλλη διαδικασια.
    ευχαριστω.
    στελιος-θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Stesmax άλλα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη άλλα πρέπει να τα επεξεργαστούμε λιγό π.χ. ένα ζεμάτισμα με νερό και λίγο λεμόνι π.χ. σπανάκι.
    Στη κατάψυξη φυλάω από ντομάτες μέχρι πιπεριές έτσι όπως είναι, μελιτζάνες τηγανισμένες έτοιμες, ψιλοκομμένα μυρωδικά σε μικρά σακουλάκια, καθαρισμένες αγκινάρες (αν και έχω ακούσει ότι διατηρούνται εύκολα στο εξωτερικό περιβάλλον απλός τυλιγμένες σε εφημερίδα), αρακά κουκιά φασόλια κρεμμύδια, πράσα και άλλα πράσινα λαχανικά όπως είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ . ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ Κ ΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ. Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/5/12, 12:15 π.μ.

    Καλησπέρα σας. Μόλις τώρα τελείωσα την κονσερβοποίηση με φρέσκα φασολάκια. Η συνταγή σας αν και την έχω απο το παλιό βιβλίο του Τσελεμεντέ, είναι εύκολη και πολύ επίκαιρη για τα χρόνια που έρχονται. Ας φροντίσουμε - με τη βοήθεια του κ. Θόδωρου- να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία σε όλους σας και καλή δύναμη για συνέχιση του έργου σας κ. Θόδωρε. Με εκτίμηση Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχουν εργαλεία που να κλείνουν αεροστεγώς τα καπάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την σημερνή ημέρα ναι, αγοράζω και υποστηρίζω το φίλο πρωτοπόρο στην Ελλάδα https://www.vforvegan.gr/

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα