Ελίχρυσο: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Καλλιέργεια ελίχρυσου: Strawflower-Helichrysum Bracteatum

Καλλιέργεια: Σπείρετε κατευθείαν εξωτερικά, μόλις τελειώσει η τελευταία παγωνιά. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν και κατευθείαν στον κήπο χωρίς μεταφύτεψη. Για πιο σίγουρα φυτέψτε τα σε προστατευμένο σπορείο, για να τα μεταφυτέψετε αργότερα στο μέρος που προτιμάτε. Μην σκεπάζεται τους σπόρους γιατί θέλουν φως για να βλαστήσουν.

Τα strawflowers είναι μονοετή ή διετή λουλούδια που είναι εύκολα να μεγαλώσουν. Τα λουλούδια είναι «αιώνια» και μπορούν να αποξηραθούν και να κρατήσουν για πολύ καιρό. Τα λουλούδια έχουν πολλά χρώματα: ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, φωτεινό κίτρινο, χρυσαφί, μοβ, λευκό ή σχεδόν λευκό χρώμα. Όταν μεγαλώσουν φτάνουν 50-90 εκατοστά. Αντέχουν τη ζέστη και τις ξερές περιόδους και επιβιώνουν στις ελαφριές παγωνιές. Έχουν μέτριες ανάγκες σε νερό, ποτίστε τακτικά αλλά όχι πολύ. Ποτίζετε τις ξερές περιόδους 1-2 φορές την εβδομάδα. Είναι αρκετά ανθεκτικά στα έντομα και τις ασθένειες.

Βάθος φύτευσης: Επιφανειακή σπορά.
Απόσταση φύτευσης: 22-30 εκατοστά.
Ημέρες βλάστησης: 7-14.
Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 22-25 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο.
Μεταφύτευση: Μόλις φτάσει τα 5-10 εκατοστά ή μετά από 1-2 μήνες περίπου.
Απόσταση μεταφύτευσης: 22-30 εκατοστά.
Έδαφος: Τα πάνε καλά σε φτωχά και μέτρια εδάφη. Το Ph του εδάφους που χρειάζεται είναι από 6.6 - 7.5 (ουδέτερο). Μόλις «πιάσουν» μεγαλώνουν εύκολα.
Τοποθεσία: Προτιμούν ηλιόλουστα μέρη μέχρι λίγη σκιά. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και σε παρτέρια.
Κλίμα: Είναι ιθαγενές φυτό της Αυστραλίας, Αφρικής και Ασίας, αλλά καλλιεργείτε και στην Ευρώπη.
Ανθίζει: Ανθίζει από αρχές καλοκαιριού και συνεχίζει μέχρι τις πρώτες παγωνιές.
Συλλογή-συγκομιδή: Μαζέψτε τα λουλούδια όταν είναι ανοιχτά κατά 2/3, γενικώς πριν ανοίξουν εντελώς. Τα λουλούδια διατηρούνται για μήνες αν τα αποξεράνετε κρεμώντας τα ανάποδα. Τα χρησιμοποιείται για εσωτερικές συνθέσεις με αποξηραμένα λουλούδια.

Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

p class="separator" style="clear: both; text-align: center;"> Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Σκοπός καλλιέργειας Ελίχρυσου:

  • Σαν όμορφο λουλούδι στο κήπο μας. Γίνονται πολύ όμορφα παρτέρια λουλουδιών και χρησιμοποιούνται σε βάζα, κορσάζ, ανθοδέσμες και είναι δημοφιλείς με τους crafters.
  • Το φυτό αυτό είναι ελκυστικό για τις μέλισσες τις πεταλούδες και τα πουλιά.
  • Σαν βότανο: Οι βοτανοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση της ψωρίασης, τους μυϊκούς και τους πόνους της εμμήνου ρύσεως, το βήχα και τη συμφόρηση, την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς και για να προωθήσει την αίσθηση της γενικής ευημερίας.

Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Το ακόλουθο άρθρο με τίτλο Διερεύνηση για φιλικές προς το περιβάλλον φυσικές βαφές: χημεία, τη βαφή και αντιμικροβιακές ιδιότητες του Helichrysum bracteatum, αναφέρει τις καλές βαφικές του ιδιότητες και ότι στις δοκιμές για την αντιμικροβιακή δράση, τα δείγματα έδειξαν σημαντική βακτηριακή δραστηριότητα στις συνθήκες δοκιμασίας για την Escherichia coli, Proteus vulgaris και Salmonella typhi.

Πηγή:http://kitchengardenhelp.com/2010/08/09/strawflower-summer-solstice-helichrysum-bracteatum/

Διαβάστε ακόμη:Τριανταφυλιά: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα