Το ιπποφαές και η καλλιέργειά του: Με τη Χρήση Ενεργών Μικροοργανισμών

Το ιπποφαές και η καλλιέργειά του

Το ενδιαφέρον για το φυτό κοντεύει να φθάσει στα όρια του πανικού. Όσοι μαθαίνουν για το φυτό και τις εξαιρετικές διατροφικές και φαρμα­κευτικές του ιδιότητες, σπεύδουν να αναζητήσουν φυτώρια και να εξασφα­λίσουν φυτά χωρίς καμιά απολύτως γνώση για το φυτό. Αν πρόκειται για λίγα φυτά, το εγχείρημα δεν εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Θα μάθει κανείς, καθώς τα φυτά μεγαλώνουν και τα λάθη θα έχουν πολύ μικρό τίμημα. Αν όμως πρόκειται για φυτεία με εμπορικούς σκοπούς, τα οικο­νο­μικά μεγέθη δεν είναι αμελητέα. Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και όταν μάλιστα οι επενδυτές είναι γεωργοί που έχουν τη γεωργία ως αποκλειστική τους απασχόληση.

Και σε αυτήν την καλλιέργεια θα γίνει όπως και σε πολλές άλλες που έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Οι πρώτοι που θα την υιοθετή­σουν θα είναι άτομα εκτός γεωργίας που αγαπούν όμως τη γεωργία και έχουν κάποια οικονομική άνεση. Θα έλεγα πως αν διαθέτετε σήμερα 3.000 ευρώ και δεν σας πειράζει αν τα χάσετε, μπορείτε να αναλάβετε το ρίσκο της νέας καλλιέργειας και κοντά σε εσάς να αποκτήσουμε και εμείς τις αναγκαίες γνώσεις επί του Ελληνικού εδάφους για τη νέα καλλιέργεια!.

Στο βιβλίο που πάρετε στα χέρια σας, επιχειρούμε να σας δώσουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες με βάση και τη συμμετοχή μας, τον Σεπτέμβρη του 2011, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Ιπποφαές που έγινε στην Κίνα. για να αποφασίσετε, αν θα προχωρήσετε στην καλλιέργεια και σε ποια έκταση. Παράλληλα, σας δίνουμε ενημέρωση για καλλιέργεια με τρόπο βιολογικό κάτι που πρέπει να θεωρείτε αναπόσπαστο κομμάτι της νέας καλλιέργειας, όπως επίσης και τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας από τα 4 χρόνια που καλλιεργούμε το φυτό σε μικρή έκταση σε 3 διαφορετικές περιοχές της χώρας μας.

Το βιβλίο στη νέα του έκδοση περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και επτά πολύ χρήσιμα παραρτήματα.

Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται σε 94 σελίδες με πλούσια εικονογράφηση το φυτό με τις απαιτήσεις του και τις καλλιεργητικές φροντίδες ενώ δίνεται και μια πλούσια πληροφόρηση για τους εχθρούς και τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους με τρόπο βιολογικό.

Στο δεύτερο κεφάλαιο οι αναγνώστες μαθαίνουν πολύ χρήσιμα στοιχεία για το έδαφος και τον ουσιαστικό ρόλο που επιτελεί στην παραγωγική διαδικασία. Οι γνώσεις αυτές είναι πολύτιμες για κάθε καλλιέργεια και είναι πρώτη φορά που επιχειρείται μια παρουσίαση του εδάφους και της φροντίδας του με τρόπο απλό και κατανοητό.

Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών ώστε οι καλλιεργητές να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη νέα και πολύ αξιόλογη τεχνολογία στη βιολογική καλλιέργεια του φυτού.

Τα παραρτήματά του αναφέρονται σε «Οδηγίες Ψεκασμών», «Δειγματοληψία εδάφους», «Προσδιορισμό πληθυσμού γαιοσκωλήκων», «Εφαρμογές των ΕΜ στο Ιπποφαές», «Συγκριτική αξιολόγηση ποικιλιών Ιπποφαούς», «Εφαρμογή της μυκόρριζας τριάνουμ» και στην «Περίφραξη αγροκτήματος».

Ταυτόχρονα με τις τεχνικές πληροφορίες που μεταφέρουμε για την καλλιέργεια του νέου φυτού, προχωρούμε και σε προτάσεις στον τομέα της οργάνωσης της διάθεσης της παραγωγής. Έναν τομέα στον οποίο υστερούμε αφάνταστα και από τον οποίο κρίνονται σε τελευταία ανάλυση και τα αποτελέσματα του παραγωγικού τομέα. Καλή παραγωγή, χωρίς πετυχημένη διάθεση, καταλήγει σε μεγάλη οικονομική ζημιά.

ΔΙΑΘΕΣΗ:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο συγγραφέα τηλ. 2310-673922, e-mail: daoutop@agro.auth.gr ή daoutop@otenet.gr για ταχυδρομική αποστολή με αντικαταβολή στη διεύθυνση που θα μας στείλετε χωρίς επιβάρυνση των ταχυδρομικών εξόδων.
Για περισσότερη ενημέρωση επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας στη διεύθυνση www.daoutop.gr

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

Για τους επισκέπτες του ιστότοπου και μέχρι τέλη Ιουνίου 2012, προσφέρουμε τα βιβλία σε ειδική τιμή:

1 τίτλος βιβλίου = 25 ευρώ
2 τίτλοι βιβλίων = 45 ευρώ
Και τα τρία βιβλία = 60 ευρώ χωρίς επιβάρυνση εξόδων αποστολής.

Παρακαλούμε γνωρίστε μας τον ιστότοπο από όπου ενημερωθήκατε για να ισχύσουν οι παραπάνω τιμές.

Διαβάστε ακόμη:Ιπποφαές καλλιέργεια

Δημοσίευση σχολίου