Ginkgo Biloba-Το βότανο της μνήμης

Ginkgo Biloba-Το βότανο της μνήμης

Ginkgo Biloba: Το φυσικό ενισχυτικό της μνήμης

Η χρήση των φύλλων του Ginkgo Biloba (σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο, Ginkgo biloba) στην ιατρική πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2800 π.Χ. Κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το Ginkgo Biloba είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του Ginkgo Biloba μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χρήσεις του βοτάνου
Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της αρτηριακής ανεπάρκειας (χαμηλή ροή αίματος), βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλα τα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των χεριών και των ποδιών. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη των δυσμενών επιδράσεων του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Έχουν επίσης καταγραφεί βελτιώσεις στην αλλεργική απόκριση (π.χ. στο άσθμα).

Ginkgo Biloba

Ωφέλεια λήψης συμπληρώματος Ginkgo biloba
Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται για περιπτώσεις κυκλοφορικών προβλημάτων και άλλων σχετιζόμενων διαταραχών όπως είναι ο βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών), το Αλτσχάιμερ, η ζαλάδα, το σύνδρομο Raynauds, το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα, η ημικρανία, οι δυσλειτουργίες στύσης, η φλεγμονή και διαταραχές στην πνευματική και εγκεφαλική λειτουργία.

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στον Εγκέφαλο
Το Ginkgo Biloba βοηθά στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, όταν λαμβάνεται σε δοσολογίες τουλάχιστον 120mg εκχυλίσματος ημερησίως και για χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Με τη λήψη αυτή μειώνονται σημαντικά οι ίλιγγοι, οι κεφαλαλγίες, ο βόμβος και οι συναισθηματικές διαταραχές.

Μνήμη και Συγκέντρωση

Τα εκχυλίσματα Ginkgo Biloba σε δοσολογία τουλάχιστον 150mg ημερησίως βελτιώνουν τη μνήμη. Αυτό έχει αποδειχθεί σε διπλές τυφλές δοκιμές ελέγχου με placebo σε άτομα με κακή μνήμη η οποία εμφανίζεται στην γεροντική άνοια. Περαιτέρω μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει τη μνήμη και την ακοή στους ηλικιωμένους. Το Ginkgo Biloba μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το βόμβο των αυτιών και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα με Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις άνοιας πολυεμφρακτικού τύπου.

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στα Πόδια
Μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο κατά το περπάτημα και επιτρέποντας την αύξηση των διανυόμενων αποστάσεων.

Αναστολή του PAF/αντιαλλεργικό
Ο παράγοντας ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) είναι υπεύθυνος για τις αλλεργικού τύπου ανοσολογικές αποκρίσεις όπως είναι η κατακράτηση υγρών, ο ερεθισμός του δέρματος, η δυσκολία στην αναπνοή και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα υψηλά επίπεδα PAF σχετίζονται επίσης με καταστροφή των νευρικών κυττάρων και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η δράση του Ginkgo Biloba έχει μελετηθεί σε άτομα με αλλεργίες στη σκόνη και τη γύρη, καθώς και σε άτομα με άσθμα.

Αντιοξειδωτικό
Το εκχύλισμα Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει αποτελεσματικά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των μεμβρανών. Έχει δράση στον εγκέφαλο, τον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι δρα θεραπευτικά στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκαλεί μείωση ή ακόμα και απώλεια της όρασης. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Στον εγκέφαλο, το Ginkgo Biloba μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαταραχών που οφείλονται στην ηλικία και επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία.

Βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών) και Ισορροπία
Σύμφωνα με μελέτες ελέγχου, το Ginkgo Biloba μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τον βόμβο των αυτιών και τα προβλήματα ισορροπίας.

Προτεινόμενες δοσολογίες
Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: Φύλλα.
Εκχύλισμα φύλλων: 80–150mg ημερησίως.

Παρενέργειες και προφυλάξεις
Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές παρενέργειες κατά τη χρήση του Ginkgo Biloba. Επίσης, δεν έχουν καταγραφεί σε κλινικές δοκιμές σημαντικές παρενέργειες σε άτομα που λάμβαναν 600mg εκχυλίσματος φύλλου σε μία δόση. Ελαφρές παρενέργειες περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές και κεφαλαλγίες. Δεν συνιστάται η χρήση του Ginkgo Biloba σε παιδιά.
Υποσημείωση: Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι δεν επηρεάζεται ο καρδιακός ρυθμός, η πίεση του αίματος και η συγκέντρωση της χοληστερόλης ή των τριγλυκεριδίων στο αίμα σε άτομα που βρίσκονταν σε θεραπεία με Ginkgo biloba.

Αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις
Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά, όπως η ηπαρίνη και η βαρφαρίνη.

Πηγή: www.douni.gr

To περίφημο δέντρο Ginkgo Biloba και η παιδεία

Ginkgo BilobaGinkgo Biloba

To Ginkgo Biloba (Γκίνγκο Μπιλόμπα) είναι δέντρο. Φτάνει μέχρι τα 35 μέτρα ύψος. Αγαπημένο δέντρο των Κινέζων και των Ιαπώνων που το χρησιμοποιούσαν για ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης και βελτίωση της κυκλοφορίας. Θεωρείται η «μαγική» φυσική θεραπευτική ουσία που δυναμώνει εκπληκτικά τη μνήμη και την εξυπνάδα. Φύεται και στην Ελλάδα. Οι νεότερες έρευνες επιβεβαίωσαν με πανηγυρικό τρόπο τις απόψεις των Κινέζων και των Ιαπώνων. Πάνω από 400 διπλές τυφλές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του Γκίνγκο. Θεωρείται το ανθεκτικότερο δέντρο του πλανήτη στις προσβολές των εντόμων, στις ασθένειες που προέρχονται από βακτηρίδια και μύκητες καθώς και στις επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στην Κίνα εθεωρείτο ιερό δέντρο και στην κινέζικη material medica αναφέρεται ήδη από το 2.800 π.Χ. Στην νεότερη εποχή επανεξήχθη από την Κίνα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου καλλιεργείται κυρίως για τα σχήματος ανοιχτής βεντάλιας φύλλα του, τα οποία έχουν εξαιρετικές φαρμακολογικές ιδιότητες.

Σήμερα στις χώρες της Δύσεως κατέχει την κορυφαία θέση στην συνταγογράφηση βοτανικού σκευάσματος για την μνήμη και την ενδυνάμωση των εγκεφαλικών λειτουργιών. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά. Σε πολλές αμερικανικές πόλεις το έχουν φυτέψει στους αυτοκινητόδρομους, ενώ στη Λάρισα ο δήμος έχει κοσμήσει την πόλη με το Ginkgo. Όπως γράφει ο καθηγητής Ιατρικής, το Ginkgo λόγω της βελτίωσης που επιφέρει σε όλο το σώμα, έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα στην αντρική στύση (που είναι αγγειακό φαινόμενο), στη ζάλη, στην ημικρανία και στον ίλιγγο (αν οφείλεται σε κακή αιμάτωση του αφτιού), στη γεροντική άνοια (αρτηριοσκλήρωση) και στη νόσο του Parkinson (αν είναι αγγειακή η αιτία) και προπάντων στη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Στο διεθνές ιατρικό περιοδικό - μεγάλου κύρους – Lancet, στις 7 Δεκεμβρίου 1992 οι καθηγητές Ιατρικής στο Μάαστριχ της Ολλανδίας, T. Kλάϊνεν και Πολ Κνίπσιλντ εξέτασαν το Ginkgo και ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι θα το έπαιρναν, αν είχαν πρόβλημα στη μνήμη ή αν είχαν συμπτώματα εγκεφαλικής ανεπάρκειας. Κleijnen J. & Knipschild P. Ginkgo Biloba Lancet 340, 1136-9,1992.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει συστήσει την επιτροπή Ε αποτελούμενη από κορυφαίους Γερμανούς επιστήμονες αντίστοιχο του FDA και πληροφορεί υπεύθυνα το λαό για την αξία διαφόρων σκευασμάτων. Δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης και δεν τα αμφισβητεί κανένας, π.χ. ο κράταιγος κάνει για την καρδιά και τη πίεση. Παίρνει αριθμό κυκλοφορίας Γερμ. 1349.99.99. Αρ. Μονογραφίας επιτροπής Ε Φεκ 1/3.1.84. Κανένας δεν διανοείται να πει οτιδήποτε. Συνιστά λοιπόν η Γερμανική κυβέρνηση υπεύθυνα, μέσω της επιτροπής Ε για τη μνήμη και την κυκλοφορία στον εγκέφαλο Ginkgo Biloba. Αυτή τη στιγμή πωλούνται στη Γερμανία περισσότερα από 100 εκατ. κουτιά το χρόνο, συνταγογραφούνται και οι Γερμανοί τα θεωρούν ιδανικά για τη μνήμη. Ενώ υπάρχουν αποδεδειγμένα αυτές οι ιδιότητες η πλειονότητα των Ελλήνων τις αγνοεί. Η γνώση αυτή για το Ginkgo πρέπει να περάσει στα παιδιά μας. Θα τα βοηθήσει φοβερά στο σκληρό αγώνα της μάθησης. Θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους, μιας και το Ginkgo παράγει ντοπαμίνη που βοηθά στη συγκέντρωση. Όλοι οι δάσκαλοι βλέπουν καθημερινά στις τάξεις παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα.

Έχουμε κάνει προσπάθειες με αρκετούς Διευθυντές σχολείων και από το βήμα αυτό τους ευχαριστώ δημοσίως, που έχουμε φυτέψει Ginkgo Biloba σε αρκετά σχολεία. Θα πληροφορήσουμε τα παιδιά για τις ιδιότητες του Ginkgo Biloba και θα είναι ευχής έργον να το χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση της μνήμης τους, ειδικά την περίοδο των εξετάσεων. Ευχής έργον θα είναι επίσης να ασχοληθούν κάποιοι επαγγελματικά με αυτό. Μια φυτεία π.χ. 200 δέντρων παρέχει αρκετό υλικό για να γεμίσουν πολλά μπουκάλια. Πασιφανές είναι πως χρειάζεται και η συσκευασία από ανάλογη επιχείρηση. Αυτά μας λείπουν. Περισσότερο όμως μας λείπει η πληροφόρηση. Είναι ασφαλές το Ginkgo; To Ginkgo θεωρείται πολύ ασφαλές, χωρίς παρενέργειες. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε - συνιστούν οι ειδικοί – είναι να μην χορηγείται μαζί με ασπιρίνη ή όσοι έχουν ιστορικό αιμορραγικού εγκεφαλικού ή λαμβάνουν τακτικά αντιπηκτικά, όπως είναι η κουμαδίνη (Coumadin).

Ολοκληρώνω την μελέτη αυτή με μια συζήτηση με έναν κορυφαίο καθηγητή ψυχιατρικής σε Αμερικανικό Παν/μιο - ηλικίας 86 χρονών - ο οποίος έπαιρνε 4 χάπια Γκίνγκο την μέρα. -Πολλά δεν είναι γιατρέ; - Όχι, μου είπε. Ακολουθώ τις οδηγίες (guidelines) της Αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρείας. Είναι το μυστικό της ζωτικότητάς μου, πνευματικής και σωματικής. Δόξα τω Θεώ, σε αυτή την ηλικία με τη βοήθεια του Γκίνγκο είμαι εντελώς καλά. Εδώ στην Ελλάδα ελάχιστοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν, πρόσθεσε με παράπονο.
Όπως γράφει ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Στέφανος Καραγιαννόπουλος: «το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της γηριατρικής. Πολύ μεγάλος έρωτας!». ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΔΗΜ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Μερικές πληροφορίες από εμένα: Το Ginkgo biloba φανερώνει από μόνο του τις ιδιότητές του… όπως σχεδόν τα περισσότερα φυτά, για αυτό πρόσθεσα και τις φωτογραφίες. Παρατηρήστε τα φύλλα του χωρισμένα σε 2 μέρη όπως τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου και τις λεπτότατες γραμμές που έχει...
Στα φυτώρια θα το βρείτε εύκολα. Το ενός μέτρου κάνει περίπου 15 ευρώ. Προτιμήστε των 2 μέτρων, όπως στη φωτογραφίες, που έχει περίπου 25 ευρώ για σχεδόν άμεση παραγωγή φύλλων, εξαρτάτε τις ανάγκες σας βέβαια στο πόσα δέντρα θα φυτέψετε... Έχω κάνει και βλάστηση από σπόρους που είναι αρκετά εύκολη. Τα δέντρα ζουν πάνω από χίλια χρόνια...

Διαβάστε ακόμη:Το άρωμα δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει μνήμη και υγεία

32 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ Ginkgo Biloba ΣΕ ΔΕΝΤΡΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. George συμπλήρωσα στο τέλος του άρθρου κάποιες πληροφορίες και φωτογραφίες του δέντρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/11, 10:41 π.μ.

    ΚΥΡΙΕ Θεόδωρε συγχαρητήρια για τις τόσες πολύτιμες γνώσεις που μας παρέχετε…..μας βοηθάτε να ξεστραβωνόμαστε……θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ σε ποιο φυτώριο (στην Αθήνα ) τα έχουν τόσο φτηνά αυτά τα φυτά……γιατί εγώ που ρώτησα τα έχουν πάνω από 50 ευρώ τα δύο μέτρα…..και κάτι ακόμα, σπόρους από αυτό το φυτό που μπορώ να βρω..
    Με εκτίμηση Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, στην περιοχή μου Πάτρα τόσο τα βρήκα πριν 2 χρόνια.
    Από σπόρους θα αργήσεις 3 χρόνια περίπου για να γίνουν 1,5 μέτρο. Εκτός από αυτό, οι σπόροι θέλουν διατήρηση σε σακουλάκι με υγρασία και στο ψυγείο αν δεν τα αγοράσεις την κατάλληλη εποχή. Ρώτα και αλλού και ψάξε για μικρότερα στο 1,5 μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/18, 3:24 μ.μ.

      Φιλε Θοδωρη καλησπερα. Θα μπορουσες να μου πεις σε πιο φυτωριο το βρηκες στην Πατρα? Γιατι σε οσα εχω ρωτησει δεν το εχουν. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    2. Εάν θυμάμαι καλά σε αυτό της παραλίας... θα ρωτήσω εάν έχουν όταν περάσω και θα σου πω....
      Επίσης πρέπει να βγάλω και καμία νέα φωτογραφία και βίντεο με το πόσο έχουν μεγαλώσει.... γενικός διάφορα δέντρα στο κτήμα μου... εάν βρω χρόνο βέβαια....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/5/18, 2:58 μ.μ.

      Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες σε αυτο της παραλιας εννοεις στην περιοχη παραλια πατρων, αυτο προς την Ευα?

      Διαγραφή
    4. Ναι και να μην έχει κάποιος του το παραγγέλνεις και στο φέρνει...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/5/18, 12:56 μ.μ.

      Εγινε σ ευχαριστω. Σε καποια φυτωρια που ειχα ρωτησει μου ειπαν οτι δεν τους δεινουν μικρα , τους υποχρεωνουν να παραγγειλουν μεγαλα σε μεγεθος τα οποια ειναι ακριβα και δεν τους συμφερει να φερουν.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος8/10/11, 2:48 π.μ.

    έχω στην κατοχή μου 4 σπόρους από αυτό το δέντρο τους αγόρασα από γαλλία
    η οδηγίες λένε να το βάλω σε άμμο για 6 με 8 εβδομάδες σε σακουλάκι στο ψυγείο για να ξυπνήσουν και μετά να το φυτέψω με άμμο και χώμα και σε λίγο καιρό θα βγει.ρωτάω εγώ εάν μπορεί να μου απάντηση κάποιος τι άμμο χρειάζεται να το βάλω και που θα την βρω. αυτή την στιγμή έχω βάλει έναν σπόρο σε μπαμπάκι και περιμένω τον θεό να κάνει το καλο.
    tous agorasa apo edwhttp://www.radisetcapucine.com/en/html/catalogue/ginkgo_biloba_from_china,471,r100,sr101.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/10/11, 2:54 π.μ.

    COSMOS


    - ATHENES
    Phone number : 00 30 210 2717
    έχει και στην αθηνα κατάστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/12/11, 3:59 μ.μ.

    egw to agorasa apo ena fytorion sti serres pexlibanidis 12euro sto 1.80 se aristi katastasi.to til tou magaziou einai 23210 38100 kai kin 6946280996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/12/11, 6:14 μ.μ.

    anthrwpoi me alzheimer mboroun na to sundiasoun me tin farmakeutiki agwgi tous?euxasistw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/12/11, 7:54 π.μ.

    Αχαρνές Αττικής

    τηλ 210 2435771
    το Cosmos που προανεφερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/7/12, 3:11 μ.μ.

    kalispera vrika auto to dentro alla den to agorasa an ke itan poli ftino. pios bori na pi an ginete na xrisimopieiso ta fila moni mou ke pos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/7/12, 1:16 μ.μ.

    θελει 2-3 κουταλακια του γλυκου σε 1 λιτρο νερο που βραζει, το κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε να κατσει τουλαχιστον μιση ωρα, θελει καιρο να ενεργησει 2-3 βδομαδες τουλαχιστον, εγω απο την πρωτη μερα ειδα παντος θετικα αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/8/12, 4:57 μ.μ.

    Ρε παιδιά καλά τα βότανα τα κινέζικα άλλα εάν σας ενδιαφέρει να έχετε καλή μνήμη με ελληνικά βότανα υπάρχει λύση έχουμε τα καλύτερά βότανα. Ξέρετε ότι το (ΜΕΛΛΙΣΟΧΟΡΤΟ)είναι Θαυμάσιο βότανο για την μνήμη και για την μακροζωία?
    Ξέρετε ότι εάν λούζετε συχνά τα μαλια σας με (ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ) ενισχύει την μνήμη σας προς το καλύτερο?Ξέρατε ότι στην αρχαία Ελλάδα οι προγονοί μασ,πριν απο τις γραπτές εξετάσεις έβαζαν (ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ)γύρω από το κεφάλι για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος? Ας αφήσουμε λοιπόν τα κινέζικα βότανα και ας μάθουμε καλύτερα τα βότανα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε, για το δεντρολίβανο έχω γράψει πολύ καιρό πριν γράψω για το Ginkgo Biloba, σχεδόν 8 χρόνια πίνει ο πατέρας μου, το μυστικό είναι να το κόβετε όταν είναι ανθισμένο, για το μελισσόχορτο δεν έχω γράψει αν και το καλλιεργώ και θεωρώ ότι είναι πολύτιμο και για αυτά που έγραψες αλλά και για τη θυροξίνη.
    Κατά τα άλλα το Ginkgo Biloba κάνει και άλλα πράγματα αφού λειτουργεί και σαν αντιπηκτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/9/12, 9:39 μ.μ.

    Ενδιαφερομαι κ εγω για να φυτεψω gingko biloba,και το αρθρο για τις θετικες ιδιοτητες στον ανθρωπινο οργανισμο,ηταν πολυ καλο και πληρως κατανοητο.Ομως δεν αναφερετε τιποτα για το πως χρησιμοποιουμε τα φυλλα του δεντρου.Με ποια διαδικασια δηλαδη τα αποξηραινουμε,με ποια διαδικασια τα καταναλωνουμε και σε ποιες ποσοτητες.Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/12/12, 6:11 μ.μ.

    Το 2008 εφερα αυτο το φυτο απο την Ρουμανια τον Οκτωβριο και το φυτεψα ηταν περιπου 30 εκατοστα και μεχρι τωρα εχει κανει μεγαλη προοδο.Το μονο αρνητικο ειναι δεν ξερω σε τι ποσοτητες να το καταναλωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορούμε να έχουμε κάποιες πληροφορίες για την παρασκευή και τη χρήση?

    Κάποιος φίλος πιο πάνω έγραψε "2-3 κουταλακια του γλυκου σε 1 λιτρο νερο που βραζει, το κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε να κατσει τουλαχιστον μιση ωρα.."


    Αλλά 2-3 κουταλάκια του γλυκού..τι ακριβώς?

    Δηλαδή εγώ κόβω τα φύλλα, τα βάζω σε 2-3 κουταλάκια του γλυκού και τα ρίχνω σε 1 λίτρο νερό?

    Το αποξηραίνω πρώτα? ή απλώς κόβω φύλλα σε ποσότητα 2-3 κουταλιών του γλυκού? Η κατανάλωση πως γίνεται, 1-2-3 φορές τη μέρα? 1 φορά τη βδομάδα?

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/5/13, 4:53 μ.μ.


    ΚΟΙΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΎΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙς ΤΣΑΙ
    https://www.youtube.com/watch?v=J4bd7pO-DiU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/9/13, 10:52 π.μ.

    Διάβασα και εγώ το συγκεκριμένο άρθρο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση καθώς δεν είχα ξανακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του συγκεκριμένου δέντρου. Θα ψάξω Θεσσαλονίκη να δω σε ποια φυτώρια το έχουν. Απλώς θέλει πολύ προσοχή στη δοσολογία και στην αποφυγή υπερβολών. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο: http://well.blogs.nytimes.com/2013/04/29/new-doubts-about-ginkgo-biloba/?_r=0 διαπιστώθηκαν παρενέργειες σε πειραματόζωα από τη χρήση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό θα είναι να ενημερώσουμε ότι καμία από τις θαυματουργές ιδιότητές του Ginkgo biloba δεν έχει αποδειχτεί, εκτός του ότι στα πειραματόζωα προκαλεί καρκίνο στο συκώτι και στο θυρεοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η απάντηση:
    Many Ginkgo Extracts Safe, Says Herbal Science Group

    American Botanical Council Clarifies Importance of Ginkgo Toxicology Report
    http://cms.herbalgram.org/press/2013/ABC_Response_Ginkgo_NTP_Report.html

    AHPA disputes the relevance of NTP report finding ginkgo causes cancer in mice

    NTP study used ginkgo extract that was not representative of products sold for commercial use, according to AHPA review

    April 18, 2013 -- The American Herbal Products Association (AHPA) today disputed the results of a National Toxicology Program (NTP) report on the supposed carcinogenicity of ginkgo (Ginkgo biloba) because the extract used in the study was not chemically similar to products sold for commercial use.

    http://www.ahpa.org/Default.aspx?tabid=69&aId=913

    Για όσους δεν θέλουν το Ginkgo biloba, υπάρχει και το Ελληνικό τσάι του βουνού αλλά και το δενδρολίβανο

    Το Ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ
    http://www.ftiaxno.gr/2012/07/blog-post_2918.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ απλώς ενημερώνω, ότι το μόνο που έχει αποδειχθεί από τις τοξικολογικές αναλύσεις σχετικά με το Ginkgo biloba είναι ότι στα πειραματόζωα προκαλεί καρκίνο στο συκώτι και στο θυρεοειδή.

    Επίσης, δεν έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη μνήμη.

    Κι όποιος δεν πιστεύει, εδώ είναι η μελέτη http://ntp.niehs.nih.gov/ntp/htdocs/LT_rpts/TR578_508.pdf

    Το μάρτιο του 2013. Για να μιλάμε με στοιχεία.

    Από εκεί και μετά, στον άνθρωπο δεν ξέρω να σου πω...

    όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει, πωλείται νόμιμα στα καταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/12/13, 11:33 π.μ.

    Καποιος ανεφερε για το δεντρολιβανο.Και πως κανουμε σαμπουαν απο δεντρολιβανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πειράματα έχουν δείξει ότι το δεντρολίβανο βότανο ενεργοποιεί (ακόμη και με τη μυρωδιά) μια χημική ουσία στον εγκέφαλο, την ακετυλοχολίνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης.

    Για το δεντρολίβανο υπάρχει και το άρθρο εδώ:
    http://www.ftiaxno.gr/2008/11/rosmarinus-officinalis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι αλλά και εδώ οι Ιταλοί έκαναν έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο!
    https://www.medicalnewsbulletin.com/ginkgo-biloba-safe/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι μέχρι Σεπτέμβριο μπορείτε άνετα, μετά αρχίζουν να κοκκινίζουν και να πέφτουν

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα