4η ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ‏

4η ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ‏

4η ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ 2,3,4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-κρηπίδωμα παραλίας Χαλκίδας

Αυτή η γιορτή,που γίνεται για τέταρτη φορά στη Χαλκίδα, όπως και οι περισσότερες που γίνονται ανά την Ελλάδα, κρατάει τη σκούφια της από την ''πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας'',που μετράει 18 χρόνια ζωής και ταξιδεύει κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο.Το 2003 πέρασε και από τη Χαλκίδα.Συνεπώς,δεν εντάσσεται στην πρόσφατη πράσινη μόδα ούτε προέκυψε ξαφνικά σαν μια παρενέργεια της κρίσης.
Η πεποίθηση ότι η επιβίωση είναι εφικτή με την αυτάρκεια και τις ζωντανές, καθαρές και δυνατές ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι καινούρια.Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, επιβεβαιώνεται αυτή η άποψη. Είμαστε εδώ για να επιμείνουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε παράγοντας οι ίδιοι με φυσικούς τρόπους την τροφή και τα ποτά μας,τα φάρμακα και τα καλλυντικά μας, τα παιχνίδια και τη διασκέδαση μας. Ο καθένας μας είναι εδώ για να δείξει το αποτέλεσμα του κόπου του και μοιραστεί την εμπειρία του και τις όποιες γνώσεις του. Δεν εμπορευόμαστε τη δουλειά μας. Τη διαχειριζόμαστε μόνοι μας.
Χωρίς το ρομαντισμό και τον εξωραισμό, που συνοδεύουν τη φυσική ζωή και με επίγνωση των δυσκολιών που αυτή έχει,αξίζει και επιβάλλεται να κατευθυνθούμε προς το δρόμο της. Καλό σας ταξίδι στη γιορτή μας.

-ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

-Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

-ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ-ΧΑΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ (ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ) ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΡΟΥΧΑ,ΒΙΒΛΙΑ,ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

-ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΟΣΤΙΜΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

-ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ (παρασκευή ψωμιού με προζύμι,σαπουνιού,κηραλοιφής,ηδύποτων,οδοντόκρεμας,σκόνης πλυντηρίου,συμβουλές ομορφιάς με σταφύλι κι άλλα φρούτα εποχής,εργαστήριο κεραμικής,ανακύκλωσης,κοσμήματος από το Περού,κατασκευών για παιδιά με ξύλο,χαρτί,ύφασμα και ανακυκλώσιμα υλικά).

-ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

-Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ  ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ.ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.

-ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

1 σχόλιο:

  1. τι ωραία που ακούγονται όλα!!!!!!!!!!!!!!! θα πρέπει να είναι υπέροχη γιορτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα