Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Η κατασκευή του δεντρόσπιτου το Χρήστου

Η ανάγκη ήταν να γίνει ο νέος τόπος που αποφάσισα να ζήσω, ελκυστικός και για τα παιδιά μου. Στο κτήμα υπάρχουν πολλά μεγάλα δέντρα, όμως κανένα δεν είναι σαν την Φλαμουριά.

Πέρσι το καλοκαίρι μου μπήκε η ιδέα και ξόδεψα τον χρόνο μέχρι να ρίξει τα φύλλα του το δέντρο, στην μελέτη της κατασκευής ενός δεντρόσπιτου. Καλό είναι να γίνουν τον χειμώνα οι δουλειές που το δέντρο κοιμάται.
Τα προβλήματα ήταν πολλά. Ένα θέμα ήταν το δέντρο και οι πιθανές βλάβες που θα του προκαλούσα. Ένα άλλο ήταν, ότι δεν μπορούσα να βρω σχεδία που να ταιριάζουν στο δέντρο μου και το τρίτο το ότι δεν θα είχα καμία βοήθεια. Όμως είμαι "πατεντακιας" και αφού σχεδίασα έναν μπούσουλα, ξεκίνησα.

Το δεντρόσπιτο του ΧρήστουΤο δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Τα ξύλα που χρησιμοποίησα ήταν πεύκο Τσεχίας αφού περισσότερο απ όλα μ’ ενδιέφερε το χαμηλό κόστος της κατασκευής. Δοκάρια 6x12 και 6x6, σανίδες 2x12 και πετσώματα.
Βρήκα στο Internet και σε αμερικανικά site διάφορους τρόπους στήριξης και επέλεξα αυτόν που εύκολα βλέπετε. Η στήριξη είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού πέρα απ την ασφάλεια, θα μας κάνει εύκολο ή δύσκολο το ζύγισμα της κατασκευής και βέβαια, μικρή η μεγάλη την ζημία στο δέντρο.

Το δεντρόσπιτο του ΧρήστουΤο δεντρόσπιτο του Χρήστου

Να έχουμε υπ όψη μας, πως όλοι οι χυμοί ανεβαίνουν στο δέντρο απ την φλούδα του. Επίσης τα δοκάρια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ίσια. Αν το πάτωμα γέρνει, είναι άσχημη η αίσθηση που έχεις όταν είσαι επάνω και πολύ δύσκολο το να το φέρεις εκ των υστέρων στα ίσια του. Για να αποφύγω το να γύρει εκ των υστέρων η κατασκευή, είτε απ την επιρροή της υγρασίας στα ξύλα, είτε επειδή το μεγαλύτερο βάρος είναι απ την μια πλευρά, έπιασα τις δυο γωνίες με συρματόσκοινο που κρέμασα από ένα κλαδί που βρίσκεται ψηλότερα κατά 5 μέτρα στο δέντρο και με "εργάτη" το τέντωσα. Έτσι είναι λιγότερη και η καταπόνηση των δοκαριών αλλά και του δέντρου.
Η συνολική επιφάνεια είναι 9 τετραγωνικά (3x3). Απ την μια πλευρά, εκμεταλλεύτηκα τα δοκάρια διαγώνιας στήριξης και πήρα ακόμη μισό μέτρο, όπου χώνεψα το κρεβάτι αφού εκεί το ύψος της καλύβας είναι μικρότερο.

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Έχει γίνει 2.30 μέτρα απ το έδαφος και αυτό, επειδή σ’ εκείνο το σημείο θα έκοβα τα λιγότερα κλαδιά. Ήθελα όταν φουντώσει το δέντρο, αν είναι δυνατόν να το κρύψει και όπως βλέπετε το έκανε σε μεγάλο βαθμό. Όλα τα υπόλοιπα, ήταν διασκεδαστικά. Παιχνίδι για κάποιον που "πιάνουν τα χέρια του" και έχει διάθεση. Όταν ξύπνησε το δέντρο, ήταν όλα έτοιμα.

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Το δεντρόσπιτο του Χρήστου

Έχει πολύ μεγάλη αξία το να κάνουμε πράγματα για τα παιδιά μας. Το κόστος του δεντρόσπιτου ήταν περίπου 350 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:Κατασκευή ξύλινου σπιτιού για παιδιά

9 σχόλια:

  1. βλεπω κατι δοκαρια να γυριζουν στον κορμο και να στηριζουν το δεντροσπιτο .
    νομιζω οτι αυτα θα πιεσουν τον κορμο και θα τον σαπισουν στα σημεια που ακουμπανε και πιεζουν.
    ισως θα επρεπε να ακουμπησει απο λιγο σε ολα τα κλαδια , παρα να κοπουνε καποια απο αυτα .
    θα δειξει παντως .
    να το χαρειτε παντως κι εσεις και τα παιδια σας .
    αν παρουσιασει καποιο προβλημα ο κορμος , να το στηριξετε με δοκαρια στο εδαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/11, 6:01 μ.μ.

    H επαφη ξυλο με ξυλο δεν ειναι προβλημα για το δεντρο. Ουτε η πιεση ειναι μεγαλη εκει, αφου εχω μοιρασει το βαρος σε 11 σημεια. Το κυριο βαρος το εχουν τα στριφονια στις τεσσερις οριζοντες δοκους. Μια χαρα μας αγκαλιασε το δεντρο...
    H στηριξη στο εδαφος οριζει και μια αλλη κατασκευη αφου πρεπει να υπολογισεις οτι το δεντρο κουνιεται. Επισης χαλαει και λιγο την μαγεια της καταστασης.
    Σ ευχαριστω για τις ευχες. Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/11, 1:04 π.μ.

    πανέμορφο!!! να το χαίρεστε!!! πιστεύω οτι ο μεγαλύτερος μπελάς στην κατασκευή ήταν το ανέβα κατέβα! που να ξέχναγες και κάτι κατω...

    το καλύτερο όμως και με το οποίο δίνω ρέστα... είναι το ότι είναι φλαμουριά!!! φαντάζομαι πως μοσχομυρίζει εκεί επάνω!!!!
    συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/11/11, 12:31 μ.μ.

    Σ ευχαριστω για τις ευχες. Να εισαι καλα.
    Πραγματι, το ανεβα-κατεβα ηταν το μεγαλυτερο προβλημα, αφου δεν ειχα βοηθειες. Κατα κανονα αυτο που ηθελα, ηταν εκει που δεν επρεπε.
    Ειναι φανταστικο δεντρο η φλαμουρια. Την εχω ερωτευτει. Ακομη και το αρωμα της ειναι φινο. Δεν σε κουραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sax η φτελιά είναι και τρομερά θεραπευτικό δέντρο, αν γνωρίζεις αγγλικά σου στέλνω πληροφορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/12/11, 10:00 π.μ.

    Να μου στειλεις Θοδωρε. Ειναι καλα τα αγγλικα μου και μ ενδιαφερει οτιδηποτε την αφορα. Σ ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εχω λογια να πω.Εκπληρωσατε την επιθυμια καθε παιδιου στο παιδι σας.Ειναι απιστευτο το ποσο υπεροχα θα περασετε εκει μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/2/18, 11:21 μ.μ.

    Ama thes na ftiaksis Ena detrospito Gia monimi katikia to nomiko Komati tou pio einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι αδεια πολεοδομικη χρειαζεται η κατασκευη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα