Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Μαγειρική σε Θερμός

ΕΥΚΟΛΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΣ

Μαγειρική σε Θερμός

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δημητριακά και οι σπόροι, μπορούν να φαγωθούν ωμά με ένα απλό μούλιασμα ή προβλάστημα με νερό, κάτι που αφ ενός διπλασιάζει την ποσότητα της τροφής μας και αφετέρου με τη μη καταστροφή των ενζύμων και βιταμινών με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, μας παρέχουν υψηλή διατροφική αξία.
Ταυτόχρονα έχουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό για την χώνευσή τους, αφού τα ένζυμα δεν έχουν καταστραφεί και η τροφή διασπάτε και απορροφάται από τον οργανισμό χωρίς την ανάγκη του συκωτιού και της χολής...

Μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολα δημητριακά χωρίς κόπο και χρόνο στην κουζίνα, όταν πρέπει να φύγετε βιαστικά για τη δουλειά, το σχολείο, την εκδρομή σας, ή την εργασία στο χωράφι σας.

Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετήστε αμαγείρευτα δημητριακά σε ένα θερμός. Προσθέστε αρκετό βραστό νερό και σφραγίστε το θερμός. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο...

Το επόμενο πρωί, το δημητριακά σας θα έχουν μαγειρευτεί και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Η μαγειρική σε θερμός δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά αποφεύγει και τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας που καταστρέφει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Ένα άλλο πλεονέκτημά της είναι ότι καθιστά περιττά τα ακριβά, επεξεργασμένα δημητριακά τα οποία, πέρα απ' όλα τα άλλα, δεν περιέχουν θρεπτικές ουσίες.

Η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε ζεστά δημητριακά. Επίσης, είναι ιδανική για διακοπές σε κάμπινγκ, ή εργασία σε εξωτερικούς χώρους, αφού δεν χρειάζεται μαγειρικά σκεύη που καθαρίζουν δύσκολα.
Ταυτόχρονα κάνετε και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα.

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω ηλιακό φούρνο

7 σχόλια :

Φοινικας1957 είπε...

επισης σε περιπτωση που δεν εχουμε καυσιμο , αν εχουμε γυαλινο κουτι με μαυρο πατο , παλι μπορουμε να φτιαξουμε φαγητο τοποθετωντας το στον ηλιο

mr.alobar είπε...

το ειχα δοκιμασει καποτε με βρωμη,θα το δω και με ρυζι...

Ανώνυμος είπε...

πολύ ενδιαφέρον! Μπορείτε να πείτε τι σπόρους και δημητριακά μπορούμε να βάλουμε στο θερμό? Επίσης το νερό το έχουμε βράσει και αμέσωσ ρίχνουμε τους σπόρους?

AMANTA είπε...

Πολύ καλό! Υποθέτω το θερμός είναι για να διατηρείται η θερμοκρασία οσο γινεται περισσότερο. Αν δεν έχουμε όμως; υπάρχει κανένα εναλλακτικό σκεύος; Και κατι επισης που νομιζω οτι πρεπει να προσέξουμε ειναι ο ογκος των δημητριακών. Γιατί αν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα δεν θα χωρέσει πολύ νερό και δεν θα φουσκώσουν αρκετα. Αν πάλι ειναι λίγα και το νερό πολύ, ίσως λαπαδιάσουν. Δεν ξέρω απλά έκανα κάποιες σκέψεις

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Εξαιρετικό blog με απίστευτες πληροφορίες. Μπράβο για την καλή δουλειά!
Σχετικά με τη μαγειρική σε θερμός, υπάρχει καμιά πληροφορία για αναλογίες μαγειρικής; Δηλαδή, π.χ. σε μεταλλικό θερμός 1 λίτρου πόσο ρύζι και πόσο νερό;
Επιπλέον, θέμα ασφάλειας με τη διαστολή των σπόρων;
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων!

thanassis05 είπε...

Den uparxoun sintages. Kapios skeftike kai dokimase auto me to 8ermos giati diatiri tin 8ermokrasia. Nomizo oti den prepei na rwtame mono alla na piramatizomaste kai ligo. Sinexos masimeni trofi 8eloume? 8a itan pio oreo na legame dokimasa auto kai egine ekino kai tin alli fora 8a kano auto na dw ti 8a ginei. So simple :) kaloproereta

Ανώνυμος είπε...

το εχω υπολογισει περιπου 3 φλιτσανια νερο 1 φλιτσανι ρυζι. κ για οικονομια ρευματος βαλτε αυτην την αναλογια στηνκατσαρολα κ μολις παρει βραση το νερο σβηστε το ματι κ αφηστε καπακομενο το σκευος πανω στο καυτο ματι με λιγη υπομονη εχετε ετοιμο ρυζακι χωρις σουρωμα κ με λιγο ρευμα :)