Η Ελλάδα μπορεί: 11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε από την κρίση

Η Ελλάδα μπορεί

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση

Υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποι της είναι άνθρωποι με φαντασία και γνώσεις. Με όπλο τους την επιμονή και το μεράκι καταφέρνουν να ξεπερνούν τις τρικλοποδιές που η ίδια τους βάζει και να μεταμορφώνουν τα όνειρα και την τρέλα τους, σε επιστημονικά επιτεύγματα και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις. Όπως όλοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά δεν φοβούνται... και αυτό γιατί έχουν να προτάξουν το παράδειγμα τους ως τρόπο αντιμετώπισης της.


tvxs.gr / Η Ελλάδα μπορεί (A): 11+1 τρόποι για... από tvxorissinora

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα σας καλεί σε ένα δίωρο ταξίδι για να γνωρίσετε αυτή τη χώρα που φαντάζει τόσο μακρινή κι άγνωστη. Ταξιδέψτε μαζί μας στην Ελλάδα! Στην Ελλάδα που μπορεί!
Από τα διβάρια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στις πιο διάσημες κουζίνες. Το αυγοτάραχο Τρικαλινός, γνωρίζει την ελληνική παράδοση στα πέραντα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που ο Φεράν Αντριά, ο πιο διάσημος σεφ, το κατατάσσει στα 30 πιο εκλεκτά και υγιεινά τρόφιμα του κόσμου!

Ο δαιμόνιος Αντώνης Βεκρής, διαβάζει ότι η μεξικάνικη τεκίλα παράγεται από κάκτους. Κάκτοι είναι και οι φραγκοσυκιές που φύονται παντού στο νησί του, την Αμοργό. Κλείνεται στο κουζινάκι του και δεν βγαίνει από εκεί μέχρι να φτιάξει την τεκίλα απ’το Αιγαίο!
Όταν το 2000 ο Γιάννης Τσούτσος, ως δήμαρχος Δομένικου, ενός μικρόυ χωριού λίγο έξω από τη Λάρισα, προτείνει στους συγχωριανούς του να φτιάξουν πούρα, εκείνοι τον αντιμετωπίζουν ως τρελό. Σήμερα τα πούρα Δομένικου θυμίζουν κάτι από Αβάνα.

Η Στέλλα Μπεζεργιάννη και η επιστημονική της ομάδα δεν ήταν σύμφωνοι  ποτέ με ένα από τα εθνικά μας σπορ... τη σπατάλη. Αποφασίζουν λοιπόν από το άχρηστο τηγανέλαιο, να παράξουν… πετρέλαιο!
Το να φορτίζουμε το κινητό μας από τα ρούχα μας και να ηλεκτροδοτούμε το σπίτι μας ανοίγοντας απλά την τέντα μας, δεν είναι εικόνα από ταινία επιστημονικης φαντασίας. Ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά που θα αλλάξουν τη ζωή μας.
Μυστικές συνταγές ομορφιάς και υγείας από την αρχαιότητα. Η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα ιπποφαές για να τον διατηρήσει υγιή. Σήμερα η καινοτόμος κτηνοτροφία και γεωργία διατηρούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι

3 σχόλια:

  1. Εγώ είμαι σίγουρη γι αυτό!
    Καλή χρονιά, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στροφή προς την αγροτική παραγωγή δεν θα μας γυρίσει πίσω όπως ισχυρίζονται μερικοί, αλλά αντιθέτως θα μας οδηγήσει στην ευημερία.Αυτάρκεια, αποκέντρωση και καινοτομία θα πρέπει να είναι ο στόχος μας.Να προσθέσω πως στην καινοτόμο γεωργία ανήκουν και τα goji berries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/5/12, 10:15 π.μ.

    ενα απο τα καλα της κρισης ειναι οτι επιστρεψαμε στην φυση καθως ολα αυτα τα χρονια του καταναλωτισμου την ειχαμε εγκαταλειψει.η δικη μου ενασχοληση εχει να κανει με την αρωνια....farm-aronia.blogspot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα