Λαχανικά σε γλάστρες

Λαχανικά σε γλάστρες

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία-γλάστρες

Στην αυλή και στο μπαλκόνι μας μπορούμε να καλλιεργήσουμε διάφορα λαχανικά και αρωματικά φυτά (αναλόγως το χώρο). Φυσικά και δε μπορούμε να καλλιεργήσουμε όλων των ειδών τα λαχανικά τόσο εύκολα και τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά ιδίως το καλοκαίρι.

Μερικά δοχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι παλιοί ντενεκέδες, παλιά ντεπόζιτα νερού μέχρι και παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Μπορούμε να τοποθετήσουμε κατακόρυφα παρτέρια σε εξωτερικούς φωτεινούς τοίχους και να αυξήσουμε έτσι κατά πολύ το χώρο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ταυτόχρονα θα μπορούμε έτσι να έχουμε και προστασία από τον αέρα εύκολα…

Λαχανικά σε γλάστρες

Τα λαχανικά που μπορούμε να καλλιεργήσουμε πολύ εύκολα είναι μαρούλια, κρεμμύδια, καρότα, τεύτλα, σκόρδα, πράσα, σχοινόπρασα, σέλινο, μαϊντανό, μάραθο, κόλιανδρο, φασκόμηλο, μέντα, δυόσμο, βασιλικό κ.α.
Πάντα βέβαια πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας το μέγεθος του φυτού που θα καλλιεργήσουμε με το μέγεθος του χώρου που χρειάζεται.

Λαχανικά σε γλάστρες

Λαχανικά σε γλάστρες

Λαχανικά σε γλάστρεςΛαχανικά σε γλάστρες

Λαχανικά σε γλάστρες

Φυσικά και μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλα αναλόγως το χώρο και τη διάθεση που έχουμε. Στο ακόλουθο βίντεο θα εκπλαγείτε με τι μπορείτε να καλλιεργείστε και μέσα στο σπίτι σας
Το σημαντικό είναι να ξεκινήσετε και να αγαπάτε αυτό που κάνετε
Η λαχανοκηπουρική είναι σίγουρα από τις καλύτερες ασχολίες στο ελεύθερο χρόνο μας… και σίγουρα αποδοτική…

Πως να φτιάξετε ένα κήπο στο διαμέρισμά σας...

Διαβάστε ακόμη:Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Δημοσίευση σχολίου