Η καλλιέργεια του Γγότζι

Η καλλιέργεια του Γγότζι

Μια πρώτη αναφορά για το φυτό έγινε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου μου «Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία». Όσοι το διάβασαν, εκδήλω­σαν έντονο ενδια­φέρον για περισσότερη ενημέρωση ενώ η συνέχιση της δικής μου αναζήτησης και έρευνας ενίσχυσε την αρχική άποψη ότι πρόκει­ται για μια πάρα πολύ ενδιαφέ­ρουσα καλ­λιέρ­γεια η οποία αξίζει να δοκιμα­στεί, παράλληλα με το ιπποφαές.
Το καλοκαίρι του 2011 πήρα την πρωτοβουλία να αφιερώσω μια ώρα στο Σεμινάριο κατάρτισης για το Ιπποφαές για να δω τις αντιδράσεις όσων το παρακολούθησαν. Μερικοί νέοι καλλιεργητές ενθουσιάστηκαν με τη νέα καλλιέργεια και αποφάσισαν να φυτέψουν Γκότζι αντί για Ιπποφαές.

Από του χρόνου θα έχουμε την πρώτη νωπή παραγωγή από φυτεύσεις που έγιναν πριν από δύο έτη. Το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό γνωρίζει το Γκότζι από καιρό και το καταναλώνει σε μορφή αποξηραμένης σταφίδας από εισαγωγές που γίνονται από το εξωτερικό, κυρίως από την Κίνα και δευτερογενώς από άλλες χώρες που και αυτές το εισάγουν από την Κίνα.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή τα κείμενα που ετοιμάσαμε και να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του σε μια μικρή έκταση 2-5 στρεμ­μάτων για να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία με το φυτό πριν προχω­ρήσετε σε φύτευση μεγαλύτερων εκτάσεων. Η σύστασή μας για βιολογική καλλιέργεια αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση για τα οικονομικά σας αποτελέσματα. Γκότζι συμβατικό υπάρχει άφθονο και μάλιστα έρχεται στη χώρα μας σε τιμές φθηνότερες από αυτές που υπάρχουν στην Κίνα, όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο ταξίδι. Όπως φαίνεται, το εξαγόμενο προϊόν επιδοτείται. Βιολογικό Γκότζι δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και η ζήτηση για αυτό είναι τεράστια. Νωπό ή αποξηραμένο, θα έχει πολλα­πλάσια τιμή και πολύ εύκολη διάθεση.

Μια τελευταία σύσταση. Δραστηριοποιηθείτε στη νέα καλλιέργεια στα πλαί­σια μιας καλά οργανωμένης ομάδας για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τα θέματα της διάθεσης της παραγωγής. Το «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα» δεν έχει πλέον πέραση και πολύ περισσότερο προοπτική.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και επτά πολύ χρήσιμα παραρ­τήματα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσουμε την καλλιέργεια του Γκότζι με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες και εμπειρία από την καλλιέργειά του. Νεώτερο υλικό που θα προ­κύ­ψει μετά από αυτήν την έκδοση, θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα οργανώσουμε τους επόμενους μήνες.

Ακολουθεί το δεύτερο κεφά­λαιο που εξετάζει το έδαφος σε μια πολύ πιο πλούσια έκδοση από τις 2 προηγού­μενες εκδόσεις του ίδιου κεφαλαίου (16 και πλέον σελίδες). Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βοηθήσει πολύ καλύτερα ώστε να κατανοήσετε τη σημασία του εδάφους, ιδιαίτερα για τη βιολο­γική καλλιέργεια, και να δρέψετε τους πλούσιους και εκλεκτούς καρπούς μιας γόνιμης και καλά φροντισμένης γης. Για εμάς, το θέμα του εδάφους, δεν έχει κλείσει και θα συνεχί­σουμε και στις επόμενες εκδόσεις τον εμπλου­τισμό του κεφαλαίου με χρήσιμα στοιχεία σε απλή και κατανοητή μορφή.

Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών που πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας καλλιεργητικής πρακτικής που θα ακολου­θή­σετε. Και εδώ έχουμε νέο υλικό σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις μας.

Το βιβλίο παρέχει ραφιναρισμένη γνώση τη στιγμή που αφιερώματα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο γραμμένα από δημοσιογράφους χωρίς γεωπονικές σπουδές συνιστούν να γίνονται φυτεύσεις 2-2,5 μέτρα μεταξύ των γραμμών και 1,5 μέτρο στη γραμμή δηλαδή 267-333 δένδρα στο στρέμμα με αποτέλεσμα από τον 4ο χρόνο να είναι αδύνατη η κυκλοφορία του παραγωγού με τα πόδια μέσα στο κτήμα του! ή να γίνονται φυτεύσεις σε εδάφη «χωρίς ιδιαίτερη υγρασία»! και άλλα πολλά.

Έγραψαν για τα βιβλία μου:

«…Διάβασα το βιβλίο σας και εντυπωσιάστηκα από την απλότητα της παρά­θεσης γνώσεων και οδηγιών για κάθε άσχετο όπως είμαι εγώ…»
- Κανάλης Αντώνης, Λαύριο

«Διαβάζοντας μια καλή ανάγνωση το βιβλίο σου, το πρώτο που έκανα ήταν να αυτοκαταργηθώ σαν Γεωπόνος και σαν γεωργός και να αρχίσω από την αρχή γιατί αυτά που ήξερα είναι και άχρηστα και επικίνδυνα για τους ανθρώπους και για τη γη που χρόνια ταλαιπωρούμε με τις κακές μας γνώσεις».
- Κοσμάς Κοντογιαννίδης, Συνταξιούχος Γεωπόνος-Παραγωγός

«…άρχισα να μελετώ το βιβλίο και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού σκοπεύω να εφαρμόσω τις αρχές του προσωπικά. …Θαυμάζουμε τις ιδέες σας και συμφωνούμε με τις προτάσεις σας για βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορική γεωργία.»
- Μαστορόπουλος, Νεκτάριος, τ. Δήμαρχος Μονεμβασίας

«Μελετώ το βιβλίο σας ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΜ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, που προμηθεύτηκα μετά την επίσκεψή μου στην έκθεση AGROTICA, και πραγματικά με λόγια δεν εκφράζεται η ευγνωμοσύνη και η χαρά μου για τη συγγραφή του … συγχαρητήρια.»
- Μωυσίδης Μωυσής, ελαιοκαλλιερητής, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

«…Συγχαρητήρια για το νέο βιβλίο σας. Το βιβλίο αυτό έπρεπε να διδάσκετε υποχρεωτικά στα σχολεία. Πιστεύω ότι αφορά όλους, όχι μόνο τους αγρότες.»
- Πολάτογλου Γεώργιος, Χαλκίδα

«…η βιολογική γεωργία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντικατάσταση των χημικών εισροών με ανθρώπινη γνώση, εργασία και μεράκι. Βασικό κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι η αποκατάσταση της γονιμότητας του εδάφους. Το βιβλίο του Γ. Δαουτόπουλου παρέχει πάρα πολλές χρήσιμες γνώσεις και κυρίως εμπνέει για μια άλλη γεωργία που δεν σκορπά τον θάνατο αλλά προάγει τη ζωή…»
- Δημήτρης Χαραντώνης, Γεωπόνος, πρωτοπόρος στη Βιολογική Φυτοπροστασία.

ΔΙΑΘΕΣΗ:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο συγγραφέα τηλ. 2310-673922, e-mail: daoutop@agro.auth.gr ή daoutop@otenet.gr για ταχυδρομική αποστολή με αντικαταβολή στη διεύθυνση που θα μας στείλετε χωρίς επιβάρυνση των ταχυδρομικών εξόδων.
Για περισσότερη ενημέρωση επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας στη διεύθυνση www.daoutop.gr

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

Για τους επισκέπτες του ιστότοπου και μέχρι τέλη Ιουνίου 2012, προσφέρουμε τα βιβλία σε ειδική τιμή:

1 τίτλος βιβλίου = 25 ευρώ
2 τίτλοι βιβλίων = 45 ευρώ
Και τα τρία βιβλία = 60 ευρώ χωρίς επιβάρυνση εξόδων αποστολής.

Παρακαλούμε γνωρίστε μας τον ιστότοπο από όπου ενημερωθήκατε για να ισχύσουν οι παραπάνω τιμές.

Διαβάστε ακόμη:Ιπποφαές καλλιέργεια

Δημοσίευση σχολίου