Αποτοξίνωση-Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Καθαρισμός της χολής και του συκωτιού από άμμο και πέτρες

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ για την αποτοξίνωση της χολής και του ήπατος
Ο καθαρισμός και η αποτοξίνωση του σώματος ξεκινά από τον καθαρισμό του συκωτιού, της χοληδόχου κύστης και του εντέρου.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Προπαρασκευαστική Περίοδος: 1-4 εβδομάδες πριν από τον καθαρισμό. Περίπου ένας μήνας. Αυτό γίνεται για να διαλύσουμε τις πέτρες.

Χρειαζόμαστε Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης, χυμό μήλου, χυμό λεμονιού ή χυμό γκρέιπφρουτ και άλατα Epsom.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Καθημερινά:
Πίνουμε μια κουταλιά της σούπας λαδολέμονο, 10 λεπτά πριν από τα 2 κυρίως γεύματα. (Κάθε φορά το ανακατεύουμε έως ότου γίνει γαλακτώδες). Το λαδολέμονο γίνεται με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης). Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή.
Ταυτόχρονα πίνουμε 2 κούπες από ένα μείγμα βοτάνων, κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα, που να περιέχει, γεντιανή, δυόσμο, δενδρολίβανο, γαιδουράγκαθο και άλλα βότανα για να μαλακώσουν οι πέτρες της χοληδόχου κύστης και του ήπατος.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Επίσης πίνουμε κάθε ημέρα χυμό μήλου, περίπου 1 λίτρο την ημέρα (ο καλύτερος είναι φρέσκο στυμμένος χυμός από βιολογικά μήλα).
Το μηλικό οξύ στον χυμό μήλου μαλακώνει το ήπαρ και τις πέτρες στη χολή. (Μηλικό οξύ έχει και η αγριάδα!)

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Βοηθητικά μπορούμε να βάζουμε κομπρέσες με καστορέλαιο 2-3 φορές την εβδομάδα πάνω από την περιοχή του ήπατος της χοληδόχου κύστης και των νεφρών.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Οι υποκλυσμοί 1-3 κλύσματα την εβδομάδα βοηθάν και αυτοί αρκετά και είναι σημαντικοί, για να καθαρίσει το έντερο γιατί αλλιώς οι πέτρες δεν θα μπορέσουν να περάσουν, όταν κάνουμε τον τελικό καθαρισμό.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλό είναι αποφεύγουμε την κατανάλωση πρωτεϊνών και τροφών πλούσιες σε πρωτείνες (κυρίως τα ζωικά προϊόντα και τα λίπη, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
Συνήθως γίνετε Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο το πρωί, ξεκινάμε με τον χυμό μήλου, με το κλύσμα και ένα πολύ ελαφρύ πρωινό, αποφεύγοντας όλα τα λίπη αυτή την ημέρα. Αυτό σημαίνει όχι βούτυρο, έλαια, ζωικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα, κλπ. Μην καταναλώνετε τρόφιμα ή άλλα ποτά μετά το πρωινό, εκτός από οργανικά μήλα και νερό. Μπορεί να τρώμε όσα μήλα, και νερό, θέλουμε.

Περίπου στις 4 μ.μ., σταματάμε να τρώμε μήλα συνεχίζουμε μόνο με το να πίνουμε νερό.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Στην συνέχεια στις 5 μ.μ., φτιάχνουμε τα Άλατα Epsom:
Ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom σε 3 ποτήρια νερό, και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (για την εξουδετέρωση της κάπως πικρής γεύσης των αλάτων).

Στις 6 μ.μ., πίνουμε το ένα μέρος του μείγματος και στις 8 μ.μ.. ακόμη ένα μέρος.
Ο σκοπός των αλάτων Epsom είναι να βοηθήσουν να χαλαρώσει το έντερο και να καθαρίσει την εντερική οδό. Ξεπλένουν το έντερο από τα στάσιμα απόβλητα εύκολα, διαστέλλουν την χοληφόρο πόρο και μας προετοιμάζουν για το μείγμα του ελαιόλαδου και του χυμού του λεμονιού η του γκρέιπφρουτ. Μετά τη λήψη των αλάτων Epsom, ενδέχεται να αρχίσει το έντερο να αδειάζει , αν και για πολλούς ανθρώπους, τα άλατα δρουν περισσότερο ως τονωτικό του εντέρου αντί να προκαλούν διάρροια αμέσως.

Στις 10 μ.μ., αναμειγνύουμε σε ένα ποτήρι ίσα μέρη ελαιόλαδο μαζί με χυμό λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.

Καθαρισμός συκωτιού και χολής

Στη συνέχεια, πίνουμε το μείγμα, εφαρμόζοντας μια κομπρέσα καστορέλαιο πάνω από την περιοχή του ήπατος / χοληδόχου κύστης και ξαπλώνουμε αμέσως στο κρεβάτι μας στο δεξί πλευρό, μαζεύοντας το πόδι μας προς το στέρνο για 20 λεπτά.
Μπορεί να αρχίσουμε να αισθανόμαστε τις πέτρες να μετακινούνται. Μετά τα 20 λεπτά μπορούμε να κοιμηθούμε.Μπορεί να αισθανθούμε λίγο ναυτία, στον ύπνο μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας απελευθερώνει τοξίνες που έχουν αποθηκευθεί τόσο στην χοληδόχο κύστη όσο και στο ήπαρ.
Μην ανησυχείτε, αυτό είναι φυσιολογικό και σηματοδοτεί ότι η διαδικασία λειτουργεί. Εάν μας έρχεται εμετός κάνουμε, δεδομένου ότι αυτό είναι μια φυσιολογική απελευθέρωση των τοξινών. Για εκείνους που δεν αισθάνονται ναυτία, μην ανησυχείτε, απλά μπορεί να μην έχετε πολλές αποθηκευμένες τοξίνες.

Μπορεί να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρέπει να βάλουμε το ξυπνητήρι μας στις 6 π.μ. το πρωί, σε περίπτωση που δεν ξυπνήσoυμε και να πιούμε το άλλο μέρος από το μίγμα με τα άλατα EPSOM και το τελευταίο ποτήρι 2 ώρες αργότερα στις 8 π.μ.).
Η πρώτη κένωση θα είναι το γεύμα που φάγαμε από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια οι κενώσεις θα περιέχουν ως επί το πλείστον υγρά, μαζί με πολλούς χολόλιθους.

Έχουμε καθαρίσει το ήπαρ και την χοληδόχο κύστης μας από πέτρες και τοξίνες. Μπορείτε επίσης να δείτε επιπλέον πέτρες και στις επόμενες κενώσεις του εντέρου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με ένα άλλο κλύσμα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν παρέμειναν πέτρες στο σύστημά μας.

Συνεχίζουμε να πίνουμε τα βότανα για την χοληδόχο κύστη για μια εβδομάδα ακόμα και προσθέτουμε βότανα αποτοξινωτικά και καθαριστικά των νεφρών, γιατί με τον καθαρισμό, επιβαρύνονται και τα νεφρά.

Ο καθαρισμός πρέπει να επαναλαμβάνεται 3-4 φορές κάθε 4-6 εβδομάδες, και αυτό μπορεί να γίνει έως και δώδεκα φορές.

Υπάρχει και το βιβλίο Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής-Andreas Moritz/Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά η πιο πάνω συνταγή έχει αποτελεσματικότητα εδώ και 22 χρόνια και είναι λίγο πιο εύκολη.

Πηγή: https://fytro.wordpress.com/

Δείτε και τη συνέντευξη του Αντρέα Μόριτζ συγγραφέα του βιβλίου
«Αποτοξίνωση του ύπατος και της χολής»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:http://curezone.org/cleanse/liver/

Άλλες συνταγές για καθαρισμό συκωτιού και χολής

  1. "Dr. Hulda Clark's" Liver Cleanse and Gallbladder Flush Recipe - this recipe is the most popular because it is one of the best of all liver flush recipes (for majority of people) - tens of thousands have done this flush with no problems, most likely this recipe evolved from the recipe used by Hanna Kroeger in her book: "God Helps Those Who Help Themselves"!
  2. William Donald Kelley's Liver Flush protocol - from "One Answer to Cancer" - similar to recipe explained by Hulda Clark, but, this one was published in his book more then 20 years ago!
  3. "Dr. Claude M. Lewis" Cleanse from: "Are you 'Stoned'?"Relatively new book...
  4. Liver Flush Protocol with Orthophosphoric Acid and apple juice
  5. "Classic Coke" Liver Flush and Gallbladder Cleanse.
  6. Gallstones Cleanse from "Cleansing or Surgery" book. New book
  7. 1 pint Olive Oil Liver Cleanse Recipe- Liver Flush
  8. Liver Gallbladder Flush - 7day program
  9. Recipe told by grandma Nada Old recipe - very simple
  10. Coconut Oil gradual Liver Cleanse Recipe
  11. Castor Oil Liver and Intestines Flush Recipe

Η αλήθεια για την μακροζωία
Πρέπει λοιπόν να μη φράζονται καθόλου οι δίοδοι που έχει το σώμα για την αποβολή των περιττωμάτων και να μην εξασθενούν οι λειτουργίες του που σκοπεύουν στην αποβολή αυτή, προκειμένου να διατηρείται διαρκώς καθαρό και χωρίς περιττώματα. (Γαληνός)

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Καθαρισμός χολής

45 σχόλια:

  1. Θεόδωρε καλημέρα,
    Οι αναρτήσεις σου εκτός από το ότι τσακίζουν κόκαλα τώρα σπάνε και τις πέτρες.
    Σε ευχαριστώ και να γνωρίζεις ότι περιμένω με αγωνία κάθε επόμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά κανόνα το αυτοκίνητο και την μηχανή του, την προσέχουμε πολύ περισσότερο από τον εαυτό μας. Αν καθαρίσουν όλα τα βασικά μας όργανα οι πιθανότητες να εμφανιστεί κάποια σοβαρή νόσο είναι πολύ λιγότερες από κάποιον που έχει φραγμένα τα πάντα.
    Μπράβο Θόδωρε για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/11/12, 1:36 μ.μ.

    Υπέροχη ανάρτηση!
    Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που φροντίζετε και για τη δική μας υγεία!

    ΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://e-ygeia.pblogs.gr/tags/katharizei-to-sykoti-gr.html#.UJ1iz7LN_NQ

    Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας και την αντίθετη άποψη για το θέμα.
    Ευχαριστώ Απόστολος

    ΥΓ: Την ιστοσελίδα την ανακάλυψα κατά λάθος στην προσπάθειά μου να βρω στοιχεία για τα άλατα Epson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόστολε φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη ότι είναι απάτη η διαδικασία και ο καθένας μπορεί να κρίνει, εγώ πιστεύω ότι η ‘πατέντα’ του «liver flush» ανήκει στους Έλληνες χρονολογικός…

    Από το 1650 ο Αγάπιος μοναχός μας γράφει για τις πέτρες και το λεμόνι:
    Ο ζουμός του ξυνού Λεμονιού, να πίνη όποιος έχει φιάγκο, πεντέξη ταχυναίς ανάμισην ογγιάν με άσπρον κρασί εύμορφον, και μάλιστα ρομπόλαν, διαλύει τον λίθον και αφανίζει τον. Εις τούτο έχουσι περισσοτέραν δύναμιν τα μικρά λεμονόπουλα.

    Και έρχεται και ο Πύρρος ο Θετταλός που προσθέτει και το λάδι περί του 1831 και αναφέρει ότι η διαδικασία πρέπει να γίνετε 4 φορές, βάλτε τώρα πόσο πιο τοξινομένοι είμαστε και βγαίνει ο αριθμός 10-12.

    Τώρα όλα τα βιβλία των φυσικών θεραπευτών στον αιώνα μας αναφέρουν τη διαδικασία άλλοι με άλατα Epsom και άλλοι χωρίς. Να αναφέρω και το Hippocrates health institute http://www.hippocratesinst.org/ που χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία, συνιστώ να δείτε το video για αποτοξίνωση Detox & Elimination Dvd 7-Brian Clement - Hippocrates Health

    Από σύγχρονους ο Dr. Richard Schulze https://www.herbdoc.com σε όλα τα βιβλία του αναφέρει ότι σε όλους τους ασθενείς του με καρκίνο, το πρώτο που έκανε κάθε μέρα είναι το liver flush. Μάλιστα είναι ο μόνος που δε χρησιμοποιεί άλατα Epsom αλλά βότανα και έχει βγάλει 3 διαφορετικούς μεθόδους καθαρισμού συκωτιού, μικρό μέτριο, δυνατό, αναλόγως τη περίπτωση.
    Η Hulda Clark http://www.huldaclark.com/ στο δωρεάν βιβλίο της αναφέρει με λεπτομέρειες τη διαδικασία, όπως επίσης και για τη σημασία του καθαρισμού του παχέους εντέρου και του οργανισμού από παράσιτα και τοξίνες.

    Τέλος σε ένα παλιό βιβλίο διαβάζουμε μία θεραπεία για τις πέτρες στη χολή με λάδι και λεμόνι

    GALL STONES
    TREATMENT.—Hot fomentations of Hops, Poppy-heads, Ragwort, and Wormwood, will often relieve the severe pain, the vapour bath, small doses of anti-bilious powder, or injections of warm water should be resorted to.

    And drink the following :—Take some lemon juice in the mouth first, then drink a wineglassful of Olive Oil, and follow with a little more lemon juice. The patient should lie upon the riglit side, with the hips elevated; in this position the oil will come in contact with the mouth of the gall duct, and so lubricate the passage that the gall stones are expelled in quantities.
    Family botanic guide-A. Russeell Fox/Vol 2.(1924)

    Για τα άλατα Epsom ήθελα να γράψω εδώ και καιρό, οι χρήσεις τους είναι πολλές, τι ακριβώς σε ενδιαφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θοδωρή ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες.

    Σχετικά με τα άλατα απλά έψαχνα για να δω από που θα μπορέσω να τα προμηθευτώ (όλες οι ιστοσελίδες όμως που άνοιξα αναφέρονται και συστήνουν αυτά ουσιαστικά μόνο για εξωτερική χρήση) αν και όταν αποφασίσω να δοκιμάσω την μέθοδο. Το πιθανότερο βέβαια είναι να τα προσπεράσω, τα υπόλοιπα συστατικά είναι δώρα της φύσεως που καλό θα μου κάνουν σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα άλατα epsom κοινώς θεϊκό μαγνήσιο, είναι φυσικό ορυκτό και βγαίνουν κοντά στη πόλη Epsom της Αγγλίας. Τα χρησιμοποιούσαν από το προηγούμενο αιώνα και αν θυμάμαι καλά τα ονόμαζαν παλιά και Αγγλικό άλλας. Τα πουλάνε τα μεγάλα φαρμακεία που φτιάχνουν και συνταγές. Κάνουν 2 ευρώ το κιλό. Τα χρησιμοποιώ καιρό και εσωτερικώς και εξωτερικώς σε μπάνιο για αποτοξίνωση από το δέρμα.
    Θέλω να αναφερθώ περισσότερα σε αυτά αλλά και στο καστορέλαιο που πρέπει να είναι βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης γιατί και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/2/13, 4:48 μ.μ.

    Γεια σας, στο βιβλιο του ο μόριτζ αναφέρει πως ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού του εντέρου πριν απο την αποτοξίνωση αλλα και μετα είναι ο υδροκαθαρμός. Υπαρχουν βέβαια και κάποιες άλλες μέθοδοι, αλλα (αν δεν κάνω λάθος) το κλίσμα το θεωρεί την πιο αναξιόπιστη μέθοδο που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Εχω κανει την αποτοξίνωση 2 φορες μερχι τώρα ακολουθόντας ακριβώς το βιβλίο και εφαρμόζοντας υδροκαθαρμό. Επειδη ομως το κόστος είναι μεγάλο για μένα σκεφτόμουνα την επόμενη φορά να δοκιμάσω το κλίσμα. Αν και το παραπάνω αρθρο συστήνει το κλίσμα το έχει εφαρμόσει κάνεις? ποια είναι η αποψη σας? ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μόριτζ σωστά αναφέρει τον υδροκαθαρμό σαν το καλύτερο τρόπο καθαρισμό του εντέρου. Mε το απλό κλίσμα δε θα καταφέρεται πολλά αφού θέλουμε να φτάσουμε και στη πίσω μεριά του εντέρου. Υπάρχει όμως και το βαθύ κλίσμα ψάξτε (high enema στο google) που κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.

    Συνιστώ πάλι από την Διόπτρα το τρομερό βιβλίο από τον Jensen "Η φροντίδα του εντέρου"http://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG504_1041 στο οποίο δείχνει πως μπορείτε να κάνετε υδροκαθαρμό στο σπίτι σας (όπως περιγράφετε στο βιβλίο) με ένα ανοξείδωτο δοχείο 20-25 κιλών με βανάκι στο οποίο θα προσαρμόσετε το λάστιχο. Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο νερό φυσικά, κάτι το οποίο είναι δύσκολο αν δεν έχετε αποστακτήρα δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ηθελα τη γνωμη σας για το εξης: Κάποτε διαβασα οτι πινοντας το πρωι με άδειο στομαχι διαλυμα χλωριουχου νατριου (κοινως αλάτι) σε νερο (τρια κουταλακια του γλυκου σε 1,5 λιτρο χλιαρο νερο) λειτουργει ως καθαριστικο του εντερου. Το έχω δοκιμασει μερικές φορές και προς το τελος του καθαρισμου το αλατόνερο βγαινει πλεον πεντακάθαρο. Αραγε έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτη η μέθοδος αντι για κλύσμα? -Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.ftiaxno.gr/2012/11/blog-post_553.html

    Αλάτι Αγγλικό (άλας της αγγλετέρας-epsom salt)-Θεϊκή μαγνησία
    Καθάρσιο το οποίο μπορούμε να μεταχειρισθούμε αβλαβώς σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις.
    Λαμβάνεται από τους μεγάλους σε δόση 10-20 δράμια, αναλόγως της κράσεως. Διαλύεται σε όσο το δυνατό περισσότερο νερό και πίνεται σε μία δόση ή αν είναι δύσκολο, σε δύο ή τρεις δόσεις. Κάθε 10 λεπτά.

    Αλάτι μαγειρικό (κοινό αλάτι)
    Απλούστατο καθαρτικό κλύσμα γίνεται με 1 έως 2 μεγάλα κοχλιάρια κοινού άλατος εντός 150 δραμίων ύδατος χλιαρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/8/13, 1:41 π.μ.

    Επειδή δεν έχω αποχυμωτή αντί για χυμό μήλου θα μπορούσαμε να φάμε μήλα; ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μπορούσαμε εναλλακτικά να κόψουμε κομμάτια τα μήλα και να τα χτυπήσουμε στο μπλέντερ η σε αυτό που κόβουμε τα λαχανικά και να προσθέσουμε καθαρό νερό εάν δεν έχουμε αποχυμωτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ανώνυμε δεν μπορείς να τρως μόνο μήλα. Ο χυμός είναι απαραίτητος για πάρεις αρκετή ποσότητα μηλικού οξέος το οποίο μαλακώνει τους λίθους.( Αντρέας Μόριτζ: Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής. ´Εκαμα 22 τέτοιες αποτοξινώσεις και έχω αρκετές εμπειρίες.
    Αναστάσιος - Λεμεσός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι σναζητητές της υγείας και της αποτοξίνωσης,
    Διάβασα με προσοχή τα σχόλια σας για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής και να σας διαβεβαιώσω ότι πραγματικά δουλεύει. Απέκτησα πολλές εμπειρίες μετά από 23 τόσες αποτοξινώσεις που έκαμα με αυτή τη μέθοδο μια φορά κάθε μήνα και ακόμη αποβάλλω λίθους. Πολλοί κακόπιστοι θα ισχυριστούν ότι αποβάλλετε το μείγμα λαδιού και χυμού που πίνετε το βράδι. Αυτό δεν αληθεύει γιατί ακόμη ο οργανισμός μας δεν έγινε σαπουνοποιείο να κατασκευάζει τόσο γρήγορα αυτή την βρωμιά που αποβάλλετε κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης. Εξ άλλου παρά το γεγονός του ότι λαμβάνετε πάντα την ίδια ποσότητα λαδιού και χυμού με άδειο εντελώς στομάχι και έντερο, κάθε φορά αποβάλλετε διαφορετικό σε αριθμό  και σε μέγεθος λίθων. Αναζητείστε στο διαδίκτυο intrahepatic stones σε εικόνες και θα τις δείτε μέσα στους χολαγωγούς του ήπατος.
    Τα άλατα EPSON κάνουν θαυμάσια δουλειά στη προετοιμασία πριν την αποτοξίνωση.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 100% χυμό μήλου του εμπορίου στη θέση του φρέσκου χυμού με τα ίδια καλά αποτελέσματα. Αν σας φουσκώνει, χρησιμοποιήστε μη παστερειωμένο μηλόξυδο 5 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο νερό. Το πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στο βιβλίο του Αντρέα Μόριτζ « Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
    Φίλε μου δεν μπορείς να τρως πολτοποιημένα μήλα σε τόσες ποσότητες για να πάρεις την ανάλογη ποσότητα μηλικού οξέος που περιέχεται σε ένα λίτρο χυμό.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναστάσιε, ευχαριστώ για τα σχόλια και τις πληροφορίες, δε διαφωνώ σε κάτι με τα λεγόμενά σου, να προσθέσω και εγώ πληροφοριακά κάτι για προχωρημένους…
    Μέσα στην έρευνά μου για αποτοξινωτικά βότανα βρήκα ότι μηλικό οξύ έχει και η αγριάδα… ίσως και σε αυτό να οφείλει ένα μέρος τη διαλυτική της δράση κατά των πετρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/8/13, 12:34 π.μ.

    Να ρωτησω,έχω βγάλει την χολή μου εξαιτίας μιας μικρής Πέτρας με πολλά αγκάθια γύρω της κατακόκκινη ασυνήθιστη.θα μπορούσα να κάνω την αποτοξίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο βιβλίο «Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής» του Andreas Moritz, αναφέρετε ότι σε περίπτωση πάθησης ή αφαίρεσης της χολής, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε χυμό από φίγγι ή herba Lysimachiae για 2-3 εβδομάδες (περίπου 1 λίτρο) πριν την ηπατική αποτοξίνωση.
    Δίνει επίσης και άλλες συμβουλές για αυτό προτείνω να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο για να καταλάβετε πως δουλεύει το σώμα σας και η αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κε Θεόδωρε από καρδιάς σας ευχαριστώ τόσο για την υπέροχη εργασία-προσφορά σας, όσο και για την ηθική συμπαράσταση!!!
    Το αποτέλεσμα επιτεύχθει!!!
    Να είστε πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/10/13, 6:32 μ.μ.

    Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω ειναι σιγουρη η μεθοδος κ αν εχει επιπλοκες?εχω 2 πετρε κ η μια ειναι περιπου 2 εκατοστα,θελω να γλυτωσω το χειρουργειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΟΥΤΑΣ11/9/18, 2:27 μ.μ.

    Σήμερα έκανα την πρώτη μου αποτοξίνωση... βγηκαν 3 πέτρες, η μία περίπου 2.5 εκ. η οποία φαινόταν και στον υπέρηχο, αλλη μια 1 εκ. περίπου και μια πιο μικρή κάτι χιλιοστά.
    Σας ευχαριστώ πολύ, όπως και τον Κο Μόριτζ γι αυτή την καταπληκτική θεραπεία.
    Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/10/18, 11:02 π.μ.

    Καλημερα παιδια.εχω κανει ηδη 2 αποτοξινωσης με βαση το βιβλιο του moritz και εχω αποβαλει αρκετες πετρες.βεβαια στον υπερηχο ανω κοιλιας που ειχα κανει ο γιατρος μου ειπε οτι εχω λασπη και συγκριματα.δεν ανεφερε κατι για πετρες.εγω ομως αποβαλλω στρογγυλες πρασινες πετρες.υδροκαθαρισμο δεν κανω αλλα την 3η μερα μετα τον καθαρισμο πινω 1 κουταλακι αλατα epsom με χλιαρο νερο το πρωι και στην συνεχεια εχω αρκετες υδαρεις κενωσεις.θεωρειται οτι αντι για υδροκαθαρισμο μπορουμε να πιουμε epsom για να καθαρισει το παχυ εντερο μετα την αποτοξινωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνώμη μου είναι πως ότι αποβάλλεται δεν είναι όλα αναγκαστικά πέτρες της χολής, αλλά και άχρηστα προϊόντα του συκωτιού που αποβάλλονται με τον καθαρισμό. Υπάρχουν και βότανα για καθαρισμό του εντέρου όπως η συναμική ... τώρα εκτός της διαδικασίας στο βιβλίο υπάρχουν και ροφήματα σαν εγχύματα που βοηθούν το συκώτι.

      Διαβάστε και τα άρθρα:

      Ο απαλός καθαρισμός συκωτιού και χολής
      https://www.ftiaxno.gr/2016/03/o-apalos-katharismos-sikotiou-kai-cholis.html

      Καθαρισμός χολής
      https://www.ftiaxno.gr/2014/09/katharismos-xolis.html

      Οι φόρμουλες για καθαρισμό και αποτοξίνωση του εντέρου
      https://www.ftiaxno.gr/2015/10/oi-formoules-gia-katharismo-kai-apotoksinosi-tou-enterou.html

      Αποτοξίνωση οργάνων
      https://www.ftiaxno.gr/2014/04/apotoksinosi-organon.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/10/18, 9:31 μ.μ.

      Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αποτοξινωση του moritz.ευκολη και απλη.απλα με απασχολει ο καθαρισμος του εντερου που πρεπει να γινεται μετα απο καθε αποτοξινωση.και επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα ψαχνω ενναλακτικους τροπους καθαρισμου παχεως εντερου.βασικα γνωριζει καποιος για την περιοχη της θεσσαλονικης καποιον καλο υδροθεραπευτη και ποσο περιπου ειναι το κοστος;ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Υδροθεραπεία και καθαρισμό του εντέρου μπορούμε να κάνουμε σπίτι μας εάν έχουμε χώρο και χρόνο, η διαδικασία περιγράφετε στο βιβλίο "Η φροντίδα του εντέρου - Jensen Bernard"

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος9/10/18, 6:55 μ.μ.

    Την εχετε κανει την διαδικασια;ειναι ευκολη;αξιζει να αγορασω το βιβλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο αξίζει έτσι και αλλιώς και έχει πολλά μυστικά μέσα...

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος11/10/18, 11:57 μ.μ.

    κάποιο βιβλιοπωλειο στη πάτρα με τα αντίστοιχα βιβλία;
    Θα δοκιμάσω οτι μπορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα βιβλιοπωλεία το φέρνουν άμεσα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/10/18, 12:12 μ.μ.

      Εχει καποιος θεραπευτει απο πετρες ή λασπη στην χολη απο την αποτοξινωση του andrea moritz;εχω κανει ηδη 3 αποτοξινωσεις και εχω παρα πολυ λασπη σε σχεση με τον πρωτο υπερηχο που ειχα κανει οταν πρωτοδιαγνωστηκα με λασπη και ειχα λιγη λασπη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/3/19, 8:51 μ.μ.

      Θα πρέπει να συνεχίσεις τους καθαρισμούς μέχρι να μη βγάζεις τίποτα για δύο συνεχόμενες φορές. Επίσης όπως λέει κ στο βιβλίο αν συνεχίζεις να κάνεις χάλια διατροφή τότε δημιουργούνται κι άλλες πέτρες. Μέσα σε δύο εβδομάδες μπορεί να δημιουργηθουν νέες πέτρες σε σχήμα μπιζελιου.

      Διαγραφή
    4. Αυτό με το σχήμα μπιζελιου το λέει ο μόριτζ;

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος12/11/18, 1:16 π.μ.

    Καλησπερα.επειδη εχω μπερδευτει λιγο αλλος λεει κρυο αλλος ζεστο.σε περιπτωση πονου -κολικου χολης τι κομπρεσα βαζουμε;ζεστο ή κρυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος15/3/19, 8:45 μ.μ.

    Την επόμενη ημέρα του καθαρισμού είχα περίπου 30 κενώσεις. Απέβαλα πολλές πέτρες και λάσπη. Θεωρείται ότι θα έπρεπε να κάνω και κλύσμα μετά από τόσες κενώσεις? Στο τέλος το έντερο δεν έβγαζε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υδρο καθαρισμός του εντέρου είναι απαραίτητος πιστεύω και πριν και μετά τον καθαρισμό της χολής

      Διαγραφή
  27. Παιδιά το δοκίμασε κάνεις που να έχει πέτρες στη χολή επιβεβαιωμένα με υπέρηχο? Και να έκανε υπέρηχο και μετά τον καθαρισμό ? Όντως καθαρίζει την χολή από πέτρες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι θέλει πολλή δουλειά, πολλές αποτοξινώσεις και αλλαγή στον τρόπο διατροφής, δεν είναι τόσο απλό, στο facebook σε διάφορες ομάδες ωμοφαγίας έχουν δημοσιεύσει αρκετά

      Διαγραφή
    2. Άρα αυτές οι πέτρες που βγάζει ο οργανισμός μας δεν είναι πέτρες χολής

      Διαγραφή
    3. Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά ότι θέλει πολύ γνώση και πολλές αποτοξινώσεις...

      Διαγραφή
  28. Ακομα και αν καποιος αφαιρεσει την χολη μπορει να συνεχισει να ποναει καθως πετρες υπαρχουν στο συκωτι κατι που δεν το δειχνει κανενα υπερηχογραφημα. Σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γιατροί γνωρίζουν από περιστατικά ότι πολλοί που έχουν αφαιρέσει την χολή, μετά από καιρό παθαίνουν και αυτοί παγκρεατίτιδες

      Διαγραφή
  29. Μου έχει διαγνωστεί λάσπη και μικρές πέτρες. Ένας ειδικός παθολόγος μου συνέστησε την μέθοδο.
    Ερωτήματα
    Παίρνω χάπι για ζάχαρο. Μπορώ να το λαμβανω; Εάν όχι τότε με ποιο τρόπο μπορώ να παρω και από που μηλικό οξύ;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποια μήλα περιέχουν περισσότερο μηλικό οξύ: https://www.ftiaxno.gr/2019/04/Poia-mila-periexoun-perissotero-miliko-oksy.html, εναλλακτικά μπορείτε βιολογικό μηλόξυδο αν δεν σας ανεβάζουν το δείκτη, τέλος το καλύτερο..... γιατί δεν μπορείτε να διαβάζεται όσα έχω γράψει, αγριάδα σε αφέψημα που έχει μηλικό οξύ... https://www.ftiaxno.gr/2013/01/blog-post_2191.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Επίσης για βραδυνό φαγητό εάν τρώω και ποια ώρα. Ένα ακόμη που δεν ε ω καταλάβει.

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα