Διατήρηση φυτικών τροφών

Διατήρηση φυτικών τροφών

Φυσικοί τρόποι διατήρησης φυτικών τροφών

1ος τρόπος
Λαμβάνετε χλωρά φασόλια καλής ποιότητος, τα περνάτε σε κλωστές σε αρμαθιές και τα βυθίζεται σε βραστό νερό επί τρία ή τέσσερα λεπτά. Τα εξάγεται κατόπιν και τα στεγνώνεται στη σκιά, σε ευάερο μέρος. Τους αλλάζετε τη θέση και τα ανακινείτε 3 ή 4 φορές την ημέρα. Αρμαθιάζονται δε αραιά για να μη συμπιέζονται. Καλό είναι να ρίξετε και στο νερό που θα ζεματίσετε τα φασόλια μία πρέζα στάχτης και ένα ματσάκι μαϊντανό.
Όταν ξεραθούν τα φασόλια, κλείνονται εντός χάρτινων σάκων και όταν πρόκριτε να μαγειρευτούν, τα βάζουν πρώτα στη φωτιά με κρύο νερό για να αναλάβουν την χλωρότητά τους.

Σπόροι και φύτεμα