Σεμινάριο αστικής Αεικαλλιέργειας στην Πάτρα

Σεμινάριο αστικής Αεικαλλιέργειας στην Πάτρα

Έμπνευση για μια πιο βιώσιμη ζωή στην πόλη!

10:00 – 16:00 || Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα (τόπος διεξαγωγής προς επιβεβαίωση – ενημέρωση με εγγραφή)

Η αεικαλλιέργεια (permaculture) είναι μια ολιστική επιστήμη σχεδιασμού οικοσυστημάτων που εμπνέεται από τους νόμους της φύσης και χρησιμοποιεί αρχαίες τεχνικές και καινούργια τεχνογνωσία για να μας δείξει πώς μπορούμε να έχουμε την τροφή, νερό, στέγη, ενέργεια, κοινωνία, υγεία, χρήματα και γη που χρειαζόμαστε με τρόπους δημιουργικούς και φιλικούς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αυτό το εργαστήρι αφορά εμάς που θέλουμε να συνεχίσουμε την αστική ζωή εφαρμόζοντας τις αρχές της αεικαλλιέργειας. Θα μάθουμε πώς έστω και στα ελάχιστα περιθώρια καλλιέργειας στην πόλη, υπάρχουν μικρές ευκαιρίες να κάνουμε μεγάλες διαφορές στη ζωή μας αξιοποιώντας τους χώρους μας και τα πολύτιμα «σκουπίδια» μας για να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το περιβάλλον μας, αλληλοσυνδέοντας τα παρεχόμενα στοιχεία του.

Θέματα: εισαγωγή στην αεικαλλιέργεια, αεικαλλιέργεια στο μπαλκόνι μας, κομποστοποίηση, πρακτικές και δημιουργικές εφαρμογές αεικαλλιέργειας στην πόλη.

Εισηγήτρια: Τίνα Λυμπέρη, www.kangouro.gr

Πρόγραμμα

Εισαγωγή στην αεικαλλιέργεια
> Τι είναι η αεικαλλιέργεια (permaculture) και τι συμπεριλαμβάνει
> Ηθικές αρχές & αρχές σχεδιασμού
> Πώς να καλλιεργήσουμε (και τι) στο μπαλκόνι μας

Κομποστοποίηση
Όταν δείτε πόσο εύκολη και αποδοτική είναι η δημιουργία κομπόστ από οργανική ύλη, θα απορείτε πως δεν το είχατε ξεκινήσει νωρίτερα. Γλιτώνετε καψίματα, χωματερές, νερό και την τσέπη σας επιστρέφοντας αυτά που μας δίνει η φύση…στη φύση! Καλύπτουμε κομποστοποίηση στο μπαλκόνι, κήπο και κτήμα.

Συμπεριλαμβάνει πρακτικό εργαστήρι: Πως να φτιάξετε δοχείο κομποστοποίησης με σκουλήκια!

Πρακτικές και δημιουργικές εφαρμογές αεικαλλιέργειας στην πόλη
Η έμφαση θα στο πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τα «σκουπίδια» μας σε κάτι χρήσιμο, αποφεύγοντας περιττές αγορές, γλιτώνοντας χρήματα και διοχετεύοντας την ενέργειά μας προς κάτι πιο δημιουργικό. Φέρτε τις κατασκευές σας αν το κάνετε ήδη!

Κόστος συμμετοχής: €20
Συμπεριλαμβάνεται ένα ελαφρύ χορτοφαγικό μεσημεριανό γεύμα, γλυκό και τσάι

Τι να φέρετε για το εργαστήρι
> γάντια κηπουρικής
> χρησιμοποιημένο χαρτί (πχ. χαρτί που έχει τυπωθεί από τη μία μεριά)
> ρολλά από χαρτί υγείας (το εσωτερικό χαρτονένιο ρολλό που μένει)
> γλάστρες και χώμα/κομπόστ
> αν έχετε οργανικά υπολείματα από την κουζίνα σας
> μερικά πλαστικά μπουκάλια
> κατασκευές από πλαστικά μπουκάλια και οποιαδήποτε άλλα «σκουπίδια»
> θετική διάθεση!

Οδηγίες πρόσβασης
Λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε αν ο καιρός θα μας επιτρέψει να είμαστε έξω, θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά ή μέσω email για τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και την πρόσβαση. Ο χώρος θα απέχει 8 km από την πόλη ή θα βρίσκεται κοντά στο κέντρο.

Για να κλείσετε τη θέση σας
1) Δηλώστε το ενδιαφέρον σας με την εγγραφή σας σε αυτή τη φόρμα ή τηλεφωνικά στο 6943 440 922 μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2012.

2) Μόλις σας στείλουμε email (ή σας τηλεφωνήσουμε) επιβεβαιώνοντας πως θα προχωρήσει το σεμινάριο, θα καταθέσετε €20 στο λογαριασμό που θα σας στείλουμε, μέχρι την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2012 ή θα τα δώσετε στην Μαρία Κρινά.

3) Για διευκρινήσεις / πληροφορίες σε σχέση με το σεμινάριο, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Τίνα στο 6987 997 336 (cosmote) ή μέσω email.

Για διευκρινήσεις / πληροφορίες σε σχέση με τον τόπο διεξαγωγής, τις οδηγίες πρόσβασης και τα χρήματα παρακαλώ επικοινωνήστε με την Μαρία Κρινά στο 6943 440 922.

Πηγή: www.kangouro.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/1/13, 10:04 π.μ.

    Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Είμαστε πια υποχρεωμένοι να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας παρατηρώντας πως φερόμαστε. Καλή επιτυχία και να το κάνετε και στη Θεσσαλονίκη.
    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα