Είστε επεξεργασμένοι άνθρωποι;

επεξεργασμένοι άνθρωποι

Είμαστε επεξεργασμένοι άνθρωποι;

Το ντοκιμαντέρ Επεξεργασμένα άνθρωποι (Processed People) των Jeff και Sabrina Nelson είναι καθοριστικά αφυπνιστικό γι αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τροφής και της υγείας με στοιχεία που σπάνια ακούγονται και περιλαμβάνει συνεντεύξεις από εννέα διαπρεπείς ειδικούς οι οποίοι συζητούν το πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι, και τι μπορούμε να κάνουμε για να σπάσει ο κύκλος των «Επεξεργασμένων ανθρώπων».

Όπως λέει ο σκηνοθέτης Jeff Nelson: «Όταν δεν είναι απασχολημένοι με το να μας παίρνουν το εισόδημα από τις τσέπες μας, ή να μας λένε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ελευθερίες μας για να έχουμε ελευθερία, μας πουλάνε σκουπίδια που αποκαλούν φαγητό. Η βιομηχανία τροφίμων είναι μεγαλύτερη από την πετρελαϊκή. Με τόσα χρήματα αγοράζει ασύλληπτα μεγάλες ποσότητες προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διεφθαρμένης επιστήμης».
Στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ ο παιδίατρος Jay Gordon μιλάει για τον διατροφικό προγραμματισμό που δεχόμαστε και την ανάγκη να τον σπάσουμε.

Τα νέα για την οικονομική, περιβαλλοντολογική και υγιεινή κατάστασή μας είναι δυσάρεστα και θλιβερά. Παγκόσμια το βάρος μας, το χρέος μας και η κατανάλωσή μας είναι εκτός ελέγχου.
Είναι σαν ένας τρελός επιστήμονας να μας χρησιμοποιεί σε ένα περίεργο άρρωστο πείραμα, για να δει πόσο άρρωστους και χοντρούς μπορεί να μας κάνει.

Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς το πείραμα έχει πετύχει.
Έχουμε γεμίσει με ψέματα για το πώς πηγαίνει η οικονομία μας, όπως μας έχουν γεμίσει με ψέματα για την τροφή μας.
Η ενημέρωση μας είναι ένα επεξεργασμένο δάσος, η τροφή μας είναι ένα επεξεργασμένο δάσος.
Γίναμε επεξεργασμένοι άνθρωποι...

Για αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας:
Πως φτάσαμε μέχρι εδώ και τι μπορούμε να κάνουμε;

Πηγή: http://live-sustainably.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμη:3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα