Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Πως καλλιεργούμε λαχανικά στην ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών στην ταράτσα του σπιτιού του στην Πάτρα
από τον φίλο ταρατσοκαλλιεργητή Αντρέα.... από ντομάτες μέχρι πατάτες

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσαΚαλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Διαβάστε ακόμη:Σπορά αρωματικών φυτών και βοτάνων

17 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Αντρέα τον ταρατσοκαλλιεργητή. Μεγάλη απώλεια για τη λαϊκή της γειτονιάς του. Εγώ πάλι φοβάμαι τις υγρασίες. Χαιρετισμούς πολλούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που μπορω να βρω τις ΄΄γλάστρες΄΄΄και σε τι τιμή. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/13, 4:21 μ.μ.

    Δεν είμαι ειδικός, αλλά καλό θα ήταν ο οποιοσδήποτε, πριν προβεί σε μια τέτοια λύση, να ρωτήσει έναν μηχανικό.

    Οι συγκεκριμένες "γλάστρες" παίρνουν πολύ χώμα και είναι πολλές. Είναι σίγουρο οτι παίζουν ρόλο στην ευστάθεια του κτιρίου σε ένα σεισμό.

    Για πιο απλές λύσεις πχ με κουβάδες δεν υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/13, 4:43 μ.μ.

    οι γλαστρες που δεν ειναι γλαστρες ειναι τα λεγομενα doolav.
    Ξερω οτι φτιαχνουν πολλα στο Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/13, 6:04 μ.μ.

    Καλησπερα Μπραβο στον κ Ανδρεα!!
    Αλλά θελω να επισημανω κατι απ' ότι βλεπω ο κ. Α βρισκεται μεσα στην πόλυ αρα τα λαχανικά του μαζεύουν διοξειδιο του άνθρακα και βαρέα μέταλλα από τα καυσαέρια που επικάθονται πάνω στα φύλλα τους και στους καρπους κατα την γονιμοποιηση πραγμα αρκετα επικινδυνο για την ανθρωπινη υγεια.

    όσον αφορά το βάρος των κουτιων με το χωμα δεν υπαρχει προβλημα το φυτοχωμα ειναι ελαφρυ και αν υπαρχουν αμφιβολιες τοτε γεμιζε το μισο κουτι.

    Θα μου αρεσε να εβλεπα και μια κληματαρια αντι για ψαθα.

    Τα παραπανω ειναι λεγομενα με καλη προαιρεση

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν. Κάθε δοχείο ζυγίζει από 600 έως 1000 κιλά !!! ποτισμένο. Έχει βάθος 60 εκ. καιεπιφάνεια 1 τμ. περίπου. τα τελευταία 10 εκ. είναι γεμάτα με ποταμίσια πέτρα και χαλίκια για αποστράγγιση. Βέβαια έχω το ο.κ. του μηχανικού μου για τα 14 δοχεία που έχω βάλει. Όσο για τη μολυσμένη ατμόσφαιρα έχω να πω ότι σίγουρα είναι καλύτερα τα λαχανικά μου από να τα αγοράσω από τη λαϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανδρεα μπραβο σου για την καταπληκτικη δουλεια και μπορω να υποψιαστω τον κοπο σου για να στηθει.
    Οσο για την μολυνση, αν ησουν στην εξοχη δεν θα τα ειχες στην ταρατσα... Αυτο, ειναι το καλυτερο δυνατο και σιγουρα ειναι καλυτερα απ της λαικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Ανδρέα (υποθέτω ότι μπορώ να σε αποκαλώ έτσι αν και και είμαστε μόνο e-γνωστοί), μόνο επαίνους μπορώ να εκφράσω για την προσπάθειά σου!!!!!
    Επίτρεψέ μου μόνο δύο κουβέντες, τις οποίες χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό μπορείς να κατευθύνεις στο πύρ το εξώτερο(!) αν δεν έχεις που αλλού να τις στείλεις είτε σαν αδιάφορες είτε σαν περιττές.
    1. Το χαλικόφιλτρο στον πάτο πρέπει να είναι αποστρογγυλωμένο.
    2. Αν έχεις δύο στρώσεις, λεπτό και χονδρύτερο, τότε πρώτο στον πάτο μπαίνει το χονδρό (μέγεθος καρύδι), από πάνω το λεπτό(στραγάλια)και πάνω σε αυτά απλώνεται (καλύπτονται) με γεωύφασμα. (Πλαστικό ύφασμα του μέτρου με πόρους που επιτρέπουν την διέλευση του νερού αλλά όχι του χώματος). Το χώμα δηλαδή μπαίνει στα «κιβώτια» πάνω στο γεωύφασμα ώστε να μην έρχεται σε απ’ ευθείας επαφή με το χαλικόφιλτρο.
    3. Για λόγους μείωσης του κόστους (με ασήμαντη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστική λινάτσα, αντί γεωυφάσματος.
    Ζητώ συγγνώμη αν όσα γράφω τα έχεις ήδη εφαρμόσει. Και πάλι τα συγχαρητήριά μου και κάθε επιτυχία στις καλλιέργειές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια κι από μένα για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια.
    Απόδειξη πως όταν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι βρίσκεις τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον Αντώνη:
    Λοιπόν Αντώνη γνωριζόμαστε. Όχι πολύ, αλλά είμαι αυτός που στην ημερίδα που έγινε στον Αλυσσό κατά την παρασκευή της φέτας σε βοηθούσα αδειάζοντας το ταψί. Τα χαλίκια τα έβαλα με τη σειρά που πρέπει αλλά δεν έβαλα το γεωύφασμα. Με την επόμενη αλλαγή χώματος θα το κάνω. Όσο για το "πυρ το εξώτερο" δεν το εφαρμόζω. Ακούω όλες τις συμβουλές των ανθρώπων που μου κάνουν την τιμή να σχολιάσουν το έργο μου.

    Για τον fugazigr. Το κόστος είναι αποκαρδιωτικό (συγγνώμη). Το κάθε δοχείο το αγόρασα μεταχειρισμένο με το ΦΠΑ 75€. Δυστυχώς όμως δεν βρήκα κάτι άλλο. Α! και κάτι άλλο. Όλα τα δοχεία έχουν "ανοίξει" από κάτω. Δηλαδή έχουν κανει ριγματώσεις που το νερό δακρύζει όταν ποτίζω. Βλέπεις ήταν όλα καταπονημένα από τα κλαρκ που τα μεταφέρανε (σταφίδα είχαν συνήθως), τα βάρεσε κι ο ήλιος... Πάντος κρατάνε. Καινούρια έχουν πάνω από 130€ έκαστο. Τους είχα κάνει κεντρική αποχέτευση των υδάτων μα τώρα στραγγίζουν από πολλές μετιές το καθένα τους στην ταράτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Axios!

    Pros ti oi skepes?
    Logo skias, den embodizoun tin "idaniki" anaptuxi twn fitwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Ανδρέα, τώρα που το είπες, βεβαίως και θυμάμαι τον καλό Σαμαρείτη που χωρίς δισταγμό ή φόβο λερώματος βοήθησε στα στραγγίσματα.
    Στα δικά σου τώρα: Αν δεν υπάρχει το γεωϋφασμα, τότε γρήγορα σχετικά το χώμα θα "κλείσει" τους "πόρους" του χαλικόφιλτρου και δεν θα γίνεται αποστράγγιση. Ξέρω οτι είναι επίπονη δουλειά η τοποθέτησή του εκ των υστέρων, όμως και μερακλής είσαι όπως εύκολα διαπιστώνεται και την δουλειά δεν την φοβάσαι.
    Καλή επιτυχία σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απαγορευτικο το κοστος
    μπανιερες,τεποζιτα νερου,βαρελια,μεγαλες γλαστρες,9 λιτρα δοχεια αποχχρωματα,φελιζολ δοχεια ψαριων ειναι υλικα που μπορεις να βρεις και δωρεαν.αυτα επειδη λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στον Nemecis: Δεν είναι σκεπές αλλά σκίαστρο με σκίαση 80%. Το καλοκαίρι βράζει η ταράτσα και απαιτείται. Παράλληλα προστατεύει και το σπίτι. Όταν δεν υπάρχει λόγος όμως το μαζεύω (κοίτα προτελευταία φωτογραφία).

    Στον Γιάννη Παπαδημητρίου: Σωστά λεφτά δεν υπάρχουν. Όταν τα πήρα όμως υπήρχαν!!! Αν ήμουν εργένης θα συμφωνούσα με τα τσουμπλέκια που ανέφερες (εκτός του φελιζόλ διότι είναι τοξικό για τα φυτά κι ας το χρησιμοποιούν στα φυντάνια) αλλά θά' θελα να δω την φάτσα των γυναικών που στην ταράτσα τους έβλεπαν μπανιέρες και τεπόζιτα (ως άντρες καταλαβαινόμαστε υποθέτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταθης Π.15/4/13, 11:07 π.μ.

    Ρωτα και εμενα που εχω απο μισες παλετοδεξαμενες εως κομενα βαρελια και κατασκευες απο ξυλα μπαλετας Χαρες η γυναικα μου να δεις
    Οτι μαζευη ομως οτι βγαινει το γελιο της φτανει στα αυτια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για να φανταστεις πουεχουμε φτασει θα σου πω την ιστορια του φουρνου
    ηθελα να κανω ενα φουρνο και περιμενα να βρω εγκα τελημενη κουζινα,μετα πηρα τοιυβλα απο ενα μισογκρεμισμενο χαμοσπιτο[γεματα].οταν ηρθε η ωρα για πυροτσιμεντα,σαμοτ,και αλλα εξωτικα ανοιξα μια τρυπα με το φτια ρι εριξα νερο και εχτισα με αυτο.η πλακα ειναι οτι απο τοτε δεν ξαναπηγα στο φουρνο[αλευρι 16ε 25 κιλα ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ,που θα μας οδηγησει μια τετοια συμπεριφορα[δεν αγοραζω τιποτα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχουμε το ίδιο μερακι,να βλέπω πρώτα τα σπόρια να μεγαλ.ονουν,να γινονται μικρα φυτώρια ,να κανουν τους καρπους και νατους γευόμαστε εγω και οσοι δεν εχουν.Εθγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα