Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων

Οδοντωτός των Καλαβρύτων

Το ταξίδι με τρένο στα Καλάβρυτα

Πριν από ένα περίπου αιώνα το Ελληνικό κράτος αποφάσισε να αναπτύξει το σιδηρόδρομο και έτσι να βγάλει ολόκληρους πληθυσμούς από την απομόνωση μαζί και την επαρχία Καλαβρύτων. Κατασκεύασε έτσι και τον οδοντωτό αποκαλύπτοντας συγχρόνως και την άγρια ομορφιά του Βουραϊκού. Για την εποχή του ήταν ένα τεχνικό επίτευγμα, που όμως απείλησε να καταβροχθίσει τον προϋπολογισμό της χώρας, καταστρέφοντας επίσης όλες τις τεχνικές εταιρείες που τον ανέλαβαν.

Το τρενάκι εξυπηρέτησε τους γηγενείς, ανέπτυξε την οικονομία της περιοχής, συνέβαλε στην εθνική αντίσταση, έζησε την καταστροφή των Καλαβρύτων μετέφερε εκατομμύρια επισκέπτες, και είναι ακόμα εδώ πλήρως ανανεωμένο σαν τουριστικό αξιοθέατο, το κυριότερο στη γεμάτη ομορφιές και ιστορικές μνήμες, γη των Καλαβρύτων.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 46΄ αφηγείται την ιστορία του Οδοντωτού καταδεικνύοντας μια ενδιαφέρουσα πτυχή της νεότερης ιστορίας μας.

Παραγωγή:Ο Οδοντωτός αυτός ο ακούραστος
ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλαμάρης, Μοντάζ: Παναγιώτης Σαισανάς, Κείμενα: Μαριάνθη Παλαμάρη, Κάμερα: Χρήστος Ζάχαρης
Πληροφορίες για δημοσιογράφους 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

Διαβάστε ακόμη:Ζαρούχλα, λίμνη Τσιβλού, Αροάνια

Δημοσίευση σχολίου