Βιοδυναμικό ημερολόγιο Αύγουστου 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Αύγουστος 2013

Πίνακας χρωμάτων
Ανθέων με κίτρινο χρώμα: Καλεντούλα, κουνουπίδι, λάχανο, λουλούδια, μπρόκολο, χαμομήλι.
Για φυτά που χρησιμοποιούμε τον καρπό τους με κόκκινο χρώμα: Αγγούρι, Αρακάς, Ζέα, ηλιόσπορος, καλαμπόκι (άνυδρο, κίτρινο, λευκό, ποπ κορν), καρπούζι, κολοκύθι (νερού, μακρύ, στρογγυλό, λούφα), κουκιά, μελιτζάνα, μπάμιες, ντομάτα, πεπόνι, πιπεριά, Σιτάρι, φασόλια, φράουλα.
Για φυτά που χρησιμοποιούμε τη ρίζα τους με το ανοιχτό καφέ: καρότο, κρεμμύδι, παντζάρι, πατάτα, πράσο, σκόρδο.
Για φυτά που χρησιμοποιούμε το φύλλωμά τους με πράσινο χρώμα: αμπαρόριζα, άνιθος, αντίδια, λάπατο, μαϊντανός, μαντζουράνα, μάραθος, μαρούλι, μελισσόχορτο, μηδική, ραδίκι ήμερο, ρίγανη, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, στέβια, τριφύλλι έρπον, τσάι.
Με το σκούρο ραφ είναι οι δυσμενείς ημέρες όπου δεν κάνουμε καμιά σπορά ή μεταφύτευση.

Παρατηρήσεις:
1. Οι ώρες είναι Ελλάδος, έχει ενσωματωθεί η θερινή ώρα.
2. Στην περίοδο φύτευσης η Σελήνη κινείται προς τα κάτω (προς το Νότιο ημισφαίριο), οι χυμοί είναι κάτω, άρα το φυτό έχει δύναμη στη ρίζα του, το νεαρό φυτό ριζώνει καλύτερα. Κατάλληλη εποχή για μεταφύτευση φυτών από το σπορείο στο κήπο, μεταφύτευση δέντρων, κλάδεμα, ξύλευση.
3. Στην περίοδο συγκομιδής η Σελήνη κινείται προς τα πάνω (προς το βόρειο ημισφαίριο), οι χυμοί είναι επάνω, άρα θα έχουμε καλύτερες, νοστιμότερες και ανθεκτικότερες συγκομιδές. Τότε είναι κατάλληλο να κόβουμε κεντράδια και να μπολιάζουμε δέντρα.
4. Η σπορά (τοποθέτηση του σπόρου στο έδαφος) μπορεί να γίνει είτε την περίοδο φύτευσης είτε της συγκομιδής. Ο σπόρος, ανάλογα με τις συνθήκες, θα βλαστήσει στο κατάλληλο χρόνο.
5. Η περίοδος φύτευσης ξεκινάει στις 2 Αυγούστου (ώρα 14:00) έως και τις 16 Αυγούστου (ώρα 02:00), καθώς και από 30 Αυγούστου (ώρα 18:00) μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει ίσως να υπενθυμίσουμε ότι:
Άνθη είναι φυτά όπως: η Καλεντούλα, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λουλούδια, το μπρόκολο, το χαμομήλι.
Καρπός είναι φυτά όπως: το Αγγούρι, ο Αρακάς, η Ζέα, ο Ηλιόσπορος, το Καλαμπόκι (άνυδρο, κίτρινο, λευκό, ποπ κορν), το Καρπούζι, το Κολοκύθι (νερού, μακρύ, στρογγυλό, λούφα), τα Κουκιά, η Μελιτζάνα (τσακώνικη, φλάσκα), οι Μπάμιες, η Ντομάτα (καρδιά βούβαλου, ροζέ κ.ά.), το Πεπόνι, η Πιπεριά (καμπανούλα, καυτερή, κέρατο, Φλώρινας), το Σιτάρι (μαυραγάνι κ.ά.), τα Φασόλια (γίγαντες, κλαρωτά, στρωτά, χάντρα), η Φράουλα.
Ρίζα είναι φυτά όπως: το Καρότο, το Κρεμμύδι, το Παντζάρι, η Πατάτα, το Πράσο, το Σκόρδο. Φυλλώδη είναι φυτά όπως: η Αρμπαρόριζα, ο Άνηθος, τα Αντίδια, το Λάπατο, ο Μαϊντανός, η Μαντζουράνα, ο Μάραθος, το Μαρούλι, το Μελισσόχορτο, η Μηδική, το Ραδίκι το ήμερο, η Ρίγανη, το Σέλινο, το Σέσκουλο, το Σπανάκι, η Στέβια, το Τριφύλλι το έρπον, Το Τσάι (Αγράφων, βουνού).

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι

3 σχόλια:

  1. Μήπως ο πίνακας είναι λάθος;
    Δείχνει δωδέκατο σαν μήνα και από κάτω οι σημειώσεις είναι του Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγο ενημέρωσης των στοιχείων δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα το οποίο διορθώθηκε, ευχαριστώ για την παρατήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να είστε και συγχαρητήρια για την σπουδαία εργασία !
    Θα διορθώσετε και το κείμενο που αναφέρει ακόμα ημερομηνίες Ιουλίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα